X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika modle sie codziennie zeby tak zostalo. Moj wazy 5550 i z ubranek to nosimy 68 i czasami 74. Grubasek z niego nie jest ale ma dlugie nozki. Wszystko w raczkach za dlugie a w nogach za krotkie. Ale zawsze na usg nozki wychodzily wieksze. Nawet ostatnio w przychodni mowili ze maly strasznie dlugi jest jak na dwa miesiace.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez 62 a niektóre ciuszki 68.

Mikolaj dalej w szpitalu. Od wczoraj juz nie wymiotuje. Jest szansa ze jutro go wypuszcza ale musi duzo pic a z tym to srednio. Wmuszamy w niego wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 13:39

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie z innej beczki
    gdzie moge dosyac barwniki spozywcze w malych tubkach ? Bo tyle sklepow zwiedzilam ale w oczy nogdzie mi sie nie rzucily , a potrzebuje do zabarwienia lukru

z gory dzieki za odpowiedzi

RENIA

mam nadzieje ze Miki zacznie pic i go juteo wypuszcza ze szpitala. Glowa do gory bexzie dobrze. A jak maluch?

• kalika Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia, to normalne, że nie chce przyjmować płynów posiłków. Podajcie mu po łyczku/łyżeczce co kilka minut letnie plyny. Trzymam kciuki, żeby jutro Miki pożegnał szpitalne mury.

Sarcia, ja kupowałam przez internet barwniki Wilton w żelu. W sklepach stacjonarnych widziałam tylko takie gotowe pisaki do zdobienia z Dr.Oetker, ale tym nie zabarwisz lukru.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sercia barwniki dr oetkera kupywałam w Tesco. I nie były to pisaki. Tylko barwniki spożywcze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 13:42

sarcia123, kalika lubią tę wiadomość

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie odciągania mleka. Załóżmy, że odciągnę mleko z jednej piersi, dam do lodówki i za parę godzin odciągnę z drugiej. Mogę je dolać do tego w lodówce? Muszę uzbierać większą ilość i nie wiem jak to zrobić.

l54t4dr.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    A mi dalej płakać się chce... wczoraj po 6h noszenia, bujania i wszystkiego co sie da padlam ja a nie ona. Juz nie daję rady... kiedy to sie zmieni? :(

Nie martw sie to na pewno skok rozwojowy, niedługo bedzie lepiej :)

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie odciągania mleka. Załóżmy, że odciągnę mleko z jednej piersi, dam do lodówki i za parę godzin odciągnę z drugiej. Mogę je dolać do tego w lodówce? Muszę uzbierać większą ilość i nie wiem jak to zrobić.

Dodać mozesz, ale dopiero po schłodzeniu

diewuszka86, kalika lubią tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:

Ja ogoloem slyszalam zeby nie mieszać mlek z dwoch roznych odciagniec o roznych porach, ale ile w tym prawdy to nie wiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Sercia barwniki dr oetkera kupywałam w Tesco. I nie były to pisaki. Tylko barwniki spożywcze :)

Dzieki, zatem wybiorę sie do tesco moze dorwe jakies :)

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario wrote:
    Dodać mozesz, ale dopiero po schłodzeniu

Dokładnie tak, nie miesza się zimnego z ciepłym. Najlepiej schować kilka odciągniec do lodówki i zmieszać przed użyciem.

diewuszka86 lubi tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche wiecej juz pije ale czy to wystarczy to sie okaze

A Ignas odpukac ok. Poza tym ze noce różne to nie ma na co narzekać. Jak jestem w szpitalu to mama przy nim jest bo maz wpada do domu zjeść obiad , wykąpać sie i znowu mnie zmienia.

Co do mleka to ja wlasnie takie schłodzone mieszalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 15:44

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie z serii prezentu last minute

co kupic mezowi pod choinke ? Jeden preaent juz mu dalam teoche wczesniej i on mi tes, a taz sie okazuje ze ma dla mnie cos pod choinke a ja juz nie mam nic . Cos symbolicznego co na szybko moge dostac , bo juz pomyslu nie mam o.O (perfumy, kosmetyki,bizuteria odpadaja-wszystko ma z yej serii)

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh, czuje się jak sexi lala dzisiaj :) byłam u fryzjera, zrobiłam baleyage, wreszcie zrobiłam się do ludzi podobna!
    To było moje najdłuższe wychodne odkąd Borysek jest z nami. Pierwszy raz odciągnęłam mleczko, zostawiłam buteleczkę 120ml mojej mamie, która z nim została. Podobno pałaszował z błogim wyrazem twarzy, od razu załapał o co chodzi z butlą, objął piąstkami i ciągnął. Mama mówiła, że spokojnie zjadłby więcej, ale wystarczyło do zabicia głodu, bo zasnął po jedzeniu i śpi już ponad 1h.

Reni@, Kasik2, Chwilka84, Eryka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:

co kupic mezowi pod choinke ? Jeden preaent juz mu dalam teoche wczesniej i on mi tes, a taz sie okazuje ze ma dla mnie cos pod choinke a ja juz nie mam nic . Cos symbolicznego co na szybko moge dostac , bo juz pomyslu nie mam o.O (perfumy, kosmetyki,bizuteria odpadaja-wszystko ma z yej serii)
    Krawat, pasek, koszula, sweter lub inny ciuch. Albo jesli czyta to jakas ksiazka.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kalika Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:

Mój lubi audiobooki bo ma czego słuchać a aucie.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin a jak że snem w dzień, śpi wogole?

Trzymaj się.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Tutaj masz wytyczne co do odciagania, przechowywania i podawania pokarmu odciagnietego:
    http://www.mz.gov.pl/zdrowie-i-profilaktyka/zdrowie-matki-i-dziecka/karmienie-piersia/odciaganie-i-przechowywanie-mleka-matki/

diewuszka86, Chwilka84, Jutysia, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kalika :)

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wasze przyhotowania do swiat ;p ciasta juz popieczone ? ;)

‹‹ 1109 1110 1111 1112 1113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ