X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika modle sie codziennie zeby tak zostalo. Moj wazy 5550 i z ubranek to nosimy 68 i czasami 74. Grubasek z niego nie jest ale ma dlugie nozki. Wszystko w raczkach za dlugie a w nogach za krotkie. Ale zawsze na usg nozki wychodzily wieksze. Nawet ostatnio w przychodni mowili ze maly strasznie dlugi jest jak na dwa miesiace.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez 62 a niektóre ciuszki 68.

Mikolaj dalej w szpitalu. Od wczoraj juz nie wymiotuje. Jest szansa ze jutro go wypuszcza ale musi duzo pic a z tym to srednio. Wmuszamy w niego wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 13:39

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie z innej beczki
    gdzie moge dosyac barwniki spozywcze w malych tubkach ? Bo tyle sklepow zwiedzilam ale w oczy nogdzie mi sie nie rzucily , a potrzebuje do zabarwienia lukru

z gory dzieki za odpowiedzi

RENIA

mam nadzieje ze Miki zacznie pic i go juteo wypuszcza ze szpitala. Glowa do gory bexzie dobrze. A jak maluch?

• kalika Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia, to normalne, że nie chce przyjmować płynów posiłków. Podajcie mu po łyczku/łyżeczce co kilka minut letnie plyny. Trzymam kciuki, żeby jutro Miki pożegnał szpitalne mury.

Sarcia, ja kupowałam przez internet barwniki Wilton w żelu. W sklepach stacjonarnych widziałam tylko takie gotowe pisaki do zdobienia z Dr.Oetker, ale tym nie zabarwisz lukru.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sercia barwniki dr oetkera kupywałam w Tesco. I nie były to pisaki. Tylko barwniki spożywcze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 13:42

sarcia123, kalika lubią tę wiadomość

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie odciągania mleka. Załóżmy, że odciągnę mleko z jednej piersi, dam do lodówki i za parę godzin odciągnę z drugiej. Mogę je dolać do tego w lodówce? Muszę uzbierać większą ilość i nie wiem jak to zrobić.

l54t4dr.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    A mi dalej płakać się chce... wczoraj po 6h noszenia, bujania i wszystkiego co sie da padlam ja a nie ona. Juz nie daję rady... kiedy to sie zmieni? :(

Nie martw sie to na pewno skok rozwojowy, niedługo bedzie lepiej :)

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie odciągania mleka. Załóżmy, że odciągnę mleko z jednej piersi, dam do lodówki i za parę godzin odciągnę z drugiej. Mogę je dolać do tego w lodówce? Muszę uzbierać większą ilość i nie wiem jak to zrobić.

Dodać mozesz, ale dopiero po schłodzeniu

diewuszka86, kalika lubią tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:

Ja ogoloem slyszalam zeby nie mieszać mlek z dwoch roznych odciagniec o roznych porach, ale ile w tym prawdy to nie wiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Sercia barwniki dr oetkera kupywałam w Tesco. I nie były to pisaki. Tylko barwniki spożywcze :)

Dzieki, zatem wybiorę sie do tesco moze dorwe jakies :)

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario wrote:
    Dodać mozesz, ale dopiero po schłodzeniu

Dokładnie tak, nie miesza się zimnego z ciepłym. Najlepiej schować kilka odciągniec do lodówki i zmieszać przed użyciem.

diewuszka86 lubi tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche wiecej juz pije ale czy to wystarczy to sie okaze

A Ignas odpukac ok. Poza tym ze noce różne to nie ma na co narzekać. Jak jestem w szpitalu to mama przy nim jest bo maz wpada do domu zjeść obiad , wykąpać sie i znowu mnie zmienia.

Co do mleka to ja wlasnie takie schłodzone mieszalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 15:44

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie z serii prezentu last minute

co kupic mezowi pod choinke ? Jeden preaent juz mu dalam teoche wczesniej i on mi tes, a taz sie okazuje ze ma dla mnie cos pod choinke a ja juz nie mam nic . Cos symbolicznego co na szybko moge dostac , bo juz pomyslu nie mam o.O (perfumy, kosmetyki,bizuteria odpadaja-wszystko ma z yej serii)

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh, czuje się jak sexi lala dzisiaj :) byłam u fryzjera, zrobiłam baleyage, wreszcie zrobiłam się do ludzi podobna!
    To było moje najdłuższe wychodne odkąd Borysek jest z nami. Pierwszy raz odciągnęłam mleczko, zostawiłam buteleczkę 120ml mojej mamie, która z nim została. Podobno pałaszował z błogim wyrazem twarzy, od razu załapał o co chodzi z butlą, objął piąstkami i ciągnął. Mama mówiła, że spokojnie zjadłby więcej, ale wystarczyło do zabicia głodu, bo zasnął po jedzeniu i śpi już ponad 1h.

Reni@, Kasik2, Chwilka84, Eryka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:

co kupic mezowi pod choinke ? Jeden preaent juz mu dalam teoche wczesniej i on mi tes, a taz sie okazuje ze ma dla mnie cos pod choinke a ja juz nie mam nic . Cos symbolicznego co na szybko moge dostac , bo juz pomyslu nie mam o.O (perfumy, kosmetyki,bizuteria odpadaja-wszystko ma z yej serii)
    Krawat, pasek, koszula, sweter lub inny ciuch. Albo jesli czyta to jakas ksiazka.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kalika Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:

Mój lubi audiobooki bo ma czego słuchać a aucie.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin a jak że snem w dzień, śpi wogole?

Trzymaj się.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Tutaj masz wytyczne co do odciagania, przechowywania i podawania pokarmu odciagnietego:
    http://www.mz.gov.pl/zdrowie-i-profilaktyka/zdrowie-matki-i-dziecka/karmienie-piersia/odciaganie-i-przechowywanie-mleka-matki/

diewuszka86, Chwilka84, Jutysia, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kalika :)

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wasze przyhotowania do swiat ;p ciasta juz popieczone ? ;)

‹‹ 1109 1110 1111 1112 1113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ