X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobilam tylko pierniki. Na wigilie idziemy do tesciowej, jutro na obiad tez do niej a pozniej do mojej babci na chwile a na koniec jedziemy do moich rodzicow i zostaje z malym do nowego roku.
    Zdrowych, spokojnych świat. Pociechy z dzieci i duzo snu :-)

Reni@, Eryka, kehlana_miyu, diewuszka86, Blu lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sory, że tak przy Świętach taki temat, ale już się martwimy trochę. Mały już 4 dobę nie robi kupki. Wcześniej były 3 nawet 4 dziennie a teraz pielucha nawet niepobrudzona. Czytaliśmy, że może tak być nawet do 10 dni i to nic dziwnego. Gazy normalnie odchodzą. Czasem nóżkami bardzo przebiera, ale raczej brzuszek ma miękki, nie wzdęty. Karmię tylko piersią. Ktoś, coś..?

l54t4dr.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było to samo parę dni temu. 4 dni nie robiła kupki, a do tej pory miała prawie co pieluszkę. Bardzo ją bolało jak puszczała bąki :( Masowałam, rozgrzewałam brzuszek, robiłam rowerek nóżkami, kładłam na brzuszku. Do tego raz dziennie probiotyk Bio gaia, Sabsimplex. Kupiłam nawet czopki glocerolowe, ale na szczęście nie byly potrzebne. Kupka zrobiona. Aczkolwiek pojawia się teraz tylko raz dziennie. Może z 'wiekiem' ilość kupek się zmniejsza i to normalne?

ijpbdf9h93cgicla.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Dziewczyny sory, że tak przy Świętach taki temat, ale już się martwimy trochę. Mały już 4 dobę nie robi kupki. Wcześniej były 3 nawet 4 dziennie a teraz pielucha nawet niepobrudzona. Czytaliśmy, że może tak być nawet do 10 dni i to nic dziwnego. Gazy normalnie odchodzą. Czasem nóżkami bardzo przebiera, ale raczej brzuszek ma miękki, nie wzdęty. Karmię tylko piersią. Ktoś, coś..?
    U nas ostatnio 7 dni przerwy, po czym sam, po jednym steknieciu zrobił piękna kupę. Od tego czasu kupa codziennie 1 x, około 20:00 ;) Na piersi norma to kupa po każdym kp, ale także kupa raz na kilka-kilkanascie dni oraz wszystko pomiędzy tymi skrajnościami. Jeśli dziecko nie ma z tego tytułu dolegliwosci, to czekamy cierpliwie, aż nadejdzie dzień kupy giganta, po której nie warto przebierać, za to warto przygotować kąpiel ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm. To może u nas też tak będzie, że w końcu zrobi i będzie tylko 1 dziennie, jak u Was. Dzięki za odpowiedzi. Trochę mnie uspokoiłyście. Zdziwiła nas po prostu ta nagła zmiana z kilku dziennie na zero i to już tyle dni trwa. Dolegliwości nie ma aczkolwiek zastanawiają nas te nóżki do góry czy to nie oznaka tego, że właśnie coś go gniecie czy po prostu nauczył się tak robić i robi. Często mu wtedy purki idą. No nic, czekamy zatem. Jak jutro nie zrobi to najwyżej dryndnę do położnej we wtorek rano jeszcze.

l54t4dr.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kp, czy Wy jecie normalnie w te święta? Ja trochę się ograniczam, ale w święta to wszystko z kapustą, grzybami, grochem, serem, miodem, kakao, cytrusami lub orzechami. Nic bym nie zjadła. No więc jem po trochu. Moja teściowa twierdzi, że wszystko powinnam jeść poza kapustą i grzybami. Ech, znowu cyrk z tą podobno nieistniejaca dietą matki karmiącej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2016, 03:42

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai ja ograniczyłam menu. Barszcz bez grzybów, uszka i pierogi z farszem ziemniaczanym zamiast grzybowym. Groch z kapustą odpuściłam, tak samo kutię. Ale rybką nie pogardziłam. Są i plusy, nie czuję się tak obżarta jak co roku :)

l54t4dr.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj po kolacji wigilijnej wróciłam do domu lekko głodna. Dziwne uczucie. Nawet jakbym chciała więcej podejść, to bym rady nie dała, bo mały (zawsze dotad spokojny w gościach) tak dawał czadu, że trudno mi było nawet na chwilę prdy stole usiąść.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Z jedzeniem w święta to odpuściłam tylko grzyby. Muszę zastanowić się poważnie nad jakimiś ćwiczeniami brzucha w końcu ;) tylko jak to zrobić to nie wiem bo wieczorami padam w momencie ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Dziewczyny kp, czy Wy jecie normalnie w te święta? Ja trochę się ograniczam, ale w święta to wszystko z kapustą, grzybami, grochem, serem, miodem, kakao, cytrusami lub orzechami. Nic bym nie zjadła. No więc jem po trochu. Moja teściowa twierdzi, że wszystko powinnam jeść poza kapustą i grzybami. Ech, znowu cyrk z tą podobno nieistniejaca dietą matki karmiącej.
    Jem wszystko, łącznie z grzybami ;)

• Eryka Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sobie niczego nie żałuję :)

zem3df9hdz9h654o.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam swoją zwykłą dietę, czyli bez nabiału, jaj, ryb i glutenu. Hehe czyli na wigilii nie zjadłam nic. Ale za to w święta nadrabiam, jest pyszna gęś :-D

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wigilijnego menu zjadłam tylko opłatek ;-) a takto standardowo ryż,marchewkę i królika.
    Od dziś zaczynam powoli rozszerzać menu i na śniadanie zjadłam jajko.
    Pytanie mam, po ilu godzinach od zjedzenia powinna być ewentualnie jakaś reakcja organizmu?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Jem wszystko na co tylko mam ochotę. Maly ma się świetnie ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Kai Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Ja z wigilijnego menu zjadłam tylko opłatek ;-) a takto standardowo ryż,marchewkę i królika.
    Od dziś zaczynam powoli rozszerzać menu i na śniadanie zjadłam jajko.
    Pytanie mam, po ilu godzinach od zjedzenia powinna być ewentualnie jakaś reakcja organizmu?
    Podobno od kilku godzin do kilku dni. Dziecko zdąży pół roku skończyć, nim Ty wszystko wprowadzisz. Ty od dwoch miesięcy jesz tylko krolika z marchewka?!

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bratowa jadła tylko pierś z kurczaka, rosół i makaron i tak przez pół roku. Niezłych niedoborów można się w ten sposób nabawić a tak naprawdę to tylko taka dieta powinna być wtedy gdy dziecko jest alergikiem i to też powinno się się do tych trzech rzeczy wprowadzać co tydzień nowy produkt i obserwować czy u dziecka nie występuje np wysypka.

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na obiad jem przewaznie, nieraz ziemniak, burak to, na sniadanie kanapki z wedlina, nieraz jajko, obiad to juz wiadomo i jabłko prózone luc surowe. Teraz juz zaczynam powoli cos wprowadzac.
    Taka diete miełam ze 3 tyg ale dzieki niej mam dosłownie nowe dziecko, cos mu musiało szkodzić, bo tak to kupa i pryki to az sie siny z płaczu robil.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam troszeczkę zupy grzybowej, jednego pieroga z kapustą i grzybami, kilka pieczarek w cieście, troszeczkę sałatki jarzynowej i trzy kawałki śledzia.

Olek wygląda jakby wpadł w pokrzywy, a w kupie śluz i krew...

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Ja zjadłam troszeczkę zupy grzybowej, jednego pieroga z kapustą i grzybami, kilka pieczarek w cieście, troszeczkę sałatki jarzynowej i trzy kawałki śledzia.

Olek wygląda jakby wpadł w pokrzywy, a w kupie śluz i krew...
    A czego z tych rzeczy nie jadlas wcześniej? Ja obstawiam śledzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2016, 18:18

• Kai Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję, Karolino. Ja ostatecznie próbowałam wszystkiego poza grochem. Na razie Mikus wygląda normalnie, ale gdyby go wysypalo, to nie wiedzialabym chyba po czym. Z drugiej strony, jeśli mu nic nie będzie, to znaczy, że mogę jeść wszystko :-). Oby tak było.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
‹‹ 1111 1112 1113 1114 1115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ