Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Niecierpliwia, ehhh zazdroszczę spokoju
my dziś do południa cudowny humor avod południa dramat, masakra i wtedy brakuje mi tego smoka, już nie mam pomysłów jak go uspokoić.
Odnośnie obrotów, w prawidłowym rozwoju psychoruchowym niemowląt najpierw pojawia się obrót z pleców na brzuch, który powinien być między 4-6 miesiącem, obrót z brzucha na plecy, świadomy pojawia się ok miesiąca później, teraz aktualnie często u tak małych dzieci spowodowany jest on brakiem prawidłowego podporu, stabilności na brzuchu. Dobrze jest żeby fizjoterapeuta pokazał jak uczyć prawidłowo leżeć na.brzuszku. -
Witam się poświątecznie!
Andrzej w Wigilię skończył 2 miesiące.
Jest z nim coraz większy kontakt, trzyma ładnie główkę, gaworzy, łapie grzechotkę, mnie za bluzkę, mojej mamie zdjął okularyładnie podciąga nóżki, chicholi się i bardzo interesuje się otoczeniem.
Dzisiaj byliśmy na szczepieniu, oboje znieśliśmy to dzielnie. Chociaż jak wiem, że cierpi i tak na mnie patrzy to jest to straszne przeżycie.
Waga: 5520, wzrost: 58,5 i głowa w 97 centylu. Mam nadzieje, że ta główka się unormuje, bo jak w berecie będzie nosił zakupy to nie wiem co zrobię
Myśmy się też obrócili, ale raz i przez przypadek. Ta wielka głowa przeciążyła chyba
NiecierpliwaKarolina, diewuszka86, Reni@, Anoolka, Chwilka84, Pumpkin, Sylwusia100, Eryka, szynszyl, Kasik2, Jutysia, Ola_Ola, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
My mamy dzisiaj 3 miesiące
Dziewczyny polecacie jakiś sklep internetowy gdzie mogłabym kupić jakiś komplet zimowy lub kombinezon na chrzest? Bo te typowo chrzcielne jakoś średnio do mnie przemawiają. ceny powalają, a i tak będzie na raz, więc wolę coś praktyczniejszego.Reni@, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość
-
Chwilka84 wrote:
Odnośnie obrotów, w prawidłowym rozwoju psychoruchowym niemowląt najpierw pojawia się obrót z pleców na brzuch, który powinien być między 4-6 miesiącem, obrót z brzucha na plecy, świadomy pojawia się ok miesiąca później, teraz aktualnie często u tak małych dzieci spowodowany jest on brakiem prawidłowego podporu, stabilności na brzuchu. Dobrze jest żeby fizjoterapeuta pokazał jak uczyć prawidłowo leżeć na.brzuszku.
To mnie uspokoiłaśJuż zaczynałam się zamartwiać, ze Hania tak nie potrafi.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysarcia123 wrote:Ja mam w domu, ale to kupilam dla siebie po porodzie ? Nie wiem czy kawalek takiego moge mu dac i jesli tak to jaki kawalek ewentualnie czy specjalne jakies trseba kupic ?
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, padł rekord snu dzisiaj w nocy - Ania spała od 23 do 8:30!
Mam nadzieję, że tak już zostanie
Sarcia, a próbowałaś masować i rozgrzewać brzuszek? Ja robiłam jeszcze 'rowerek' nóżkami i kładłam dużo na brzuszku. I kupa gigant poszła.Eryka, Anoolka, Reni@, Kasik2, Pumpkin, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny co myślicie o tym, żeby małą do chrztu ubrać w kurtkę w cieniutkie białe i bladoróżowe paseczki i bladoróżowe spodnie materiałowe? Myślicie, że wypada? Nie podobają mi się te komplety chrzcielne, a w bieli nie mogę nic fajnego znaleźć.
-
Eryka wrote:Dziewczyny co myślicie o tym, żeby małą do chrztu ubrać w kurtkę w cieniutkie białe i bladoróżowe paseczki i bladoróżowe spodnie materiałowe? Myślicie, że wypada? Nie podobają mi się te komplety chrzcielne, a w bieli nie mogę nic fajnego znaleźć.
Eryka, ubierz tak, żeby sie Tobie podobało i Malutkiej było wygodnie.
Ja Kube swojego w marynarkę tez nie ubieram, szkoda kasy na raz.Eryka, Anoolka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDalam czopka i poszly 2 meeeega kupy az brzuch i uda zalatwil ...ale od razu ulga, inne dzieckomi jesc zaczal, masaze, turlanie kladzdnie na brzuchu nic zupelnie nie dawalo, a 5 dni to przesada zeby kupy nie robil
Reni@, Pumpkin lubią tę wiadomość
-
Chwilka84 wrote:Odnośnie obrotów, w prawidłowym rozwoju psychoruchowym niemowląt najpierw pojawia się obrót z pleców na brzuch, który powinien być między 4-6 miesiącem, obrót z brzucha na plecy, świadomy pojawia się ok miesiąca później, teraz aktualnie często u tak małych dzieci spowodowany jest on brakiem prawidłowego podporu, stabilności na brzuchu. Dobrze jest żeby fizjoterapeuta pokazał jak uczyć prawidłowo leżeć na.brzuszku.
Potwierdzam co napisala Chwilka tak tez dzis nam powiedziala fizjoterapeutka. I polecam spotkanie z fizjo zeby pokazala jakie bledy sie robi. My pracujemy ciagle nad glowka. Maly wytrzymal dzis jakies 5min. Dla mnie to duzy sukces:)
Eryka, Kasik2, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Eryka, ja kupiłam taki kombinezon:
http://www.smykoland.pl/mayoral-kombinezon-futerko-chmurki-len-2615.html
Wg mnie dziecko do chrztu nie musi być na snieznobiało, wystarczy, że będą to jasne kolory, ale każdy robi jak uważaEryka lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Mój był w takim
https://www.olx.pl/oferta/kombinezon-spiwor-h-m-56-ecru-bialy-j-nowy-CID88-IDj9gY1.html#d6136166d5
Co innego na wiosnę czy latem, ale w zimie dziecko musi być ubrane ciepłoWiec kombinezon czy kurteczka jak najbardziej. A czy biały czy różowy to wg mnie bez różnicy
Eryka lubi tę wiadomość