X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zdążyłam dotrzeć do Was w Święta, ale jestem teraz - na kilka godzin przed powitaniem Nowego Roku - i życzę Wam, drogie mamusie, samych radosnych chwil, tysięcy powodów do uśmiechu i bezustannej pociechy z Waszych skarbów. Niech bycie mamą będzie dla Was najpiękniejszą rolą, w jaką przyszło się Wam w życiu wcielić. Rolą, dzięki której dzień po dniu będziecie odkrywać nowe horyzonty, a słowo "miłość" względem tych maluchów będzie Was każdorazowo wzruszać swoim bezmiarem <3
    Dziękuję również za możliwość przeżywania z Wami tych wszystkich, szczęśliwych chwil, jakimi były narodziny kolejnych szkrabów, za Waszą wirtualną obecność podczas przychodzenia Oliwki na świat, za wszystkie porady i dobre słowa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 11:09

Anieńka, marlon, kkkaaarrr, Jutysia, Eryka, Chwilka84, Reni@, Kasik2, diewuszka86, kehlana_miyu, Sylwia91, Blu, Ola_Ola, Sylwusia100, Pumpkin, kalika lubią tę wiadomość

klz9upjyjtca1iud.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i pięknie, z okazji sylwestra dorobilam sie zapalenia piersi... wczoraj rano obudzilam sie z bolacym cycuszkiem, potem zaczela rosnac temperatura. Na szczescie udalo mi sie dostac do dr z poradni laktacyjnej. Bylam u niej o 17 i bylo jeszcze w miare ok, mialam brac ibuprofen i wlaczyc antybiotyk dopiero dzis jakby dalej bolalo, ale o 22 mialam juz ponad 39 stopni. Maz jezdzil po aptekach aby wykupic antybiotyk, ktory jak raz wcale nie tak latwo bylo dostac. Noc nieprzespana, drgawki, mroczki w oczach, dopiero po kolejnej dawce antybiotyku temperatura spadla, choc niestety ale wlasnie znow rosnie :( no powiem wam, że jestem konkretnie sponiewierana i nie wiem czy dotrwam dzis do polnocy...

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    No i pięknie, z okazji sylwestra dorobilam sie zapalenia piersi... wczoraj rano obudzilam sie z bolacym cycuszkiem, potem zaczela rosnac temperatura. Na szczescie udalo mi sie dostac do dr z poradni laktacyjnej. Bylam u niej o 17 i bylo jeszcze w miare ok, mialam brac ibuprofen i wlaczyc antybiotyk dopiero dzis jakby dalej bolalo, ale o 22 mialam juz ponad 39 stopni. Maz jezdzil po aptekach aby wykupic antybiotyk, ktory jak raz wcale nie tak latwo bylo dostac. Noc nieprzespana, drgawki, mroczki w oczach, dopiero po kolejnej dawce antybiotyku temperatura spadla, choc niestety ale wlasnie znow rosnie :( no powiem wam, że jestem konkretnie sponiewierana i nie wiem czy dotrwam dzis do polnocy...

Współczuję :-( mam nadzieję że szybko wrócisz do zdrowia.
    Skąd Ci się to przylatalo? Myślałam że teraz to już na naszej mlecznej drodze będzie tylko łatwiej :-(

klz9zbmhugl0l61p.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr współczuję.. Oby szybko Ci przeszło. Ja jak miałam gorączkę przy zapaleniu gardła to myślałam, że umrę zwłaszcza przy nocnym wstawaniu. Dużo siły i zdròwka!!

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystkiego co najlepsze na Nowy Rok!! Niech obfituje on w same piękne chwile, uśmiechy Waszych pociech, pierwsze kroczki i dużo radości. :)

kehlana_miyu, NiecierpliwaKarolina, Sylwia91, Blu, Sylwusia100, Chwilka84, Pumpkin, Eryka, Jutysia, szynszyl lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Kkkaaaarr a masowałaś pierś? No i przy zapaleniu trzeba jak najczęściej dostawiac do tej z zapaleniem a do zdrowej tylko w razie potrzeby

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:

Kkkaaarrr, szczere współczucie! Moja koleżanka wyleczyła się z tego paskudztwa głównie przez jak najczęstsze dostawianie dziecka do chorej piersi (oczywiście antybiotyk też brała). Mówiła tylko, że trzeba wtedy pamiętać o piciu wody, i przez częstsze dostawianie, i przez gorączkę, ona wypiła wtedy 4 litry wody w ciągu jednej doby. Trzymaj się!

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr, współczuję bardzo :( Oby szybko przeszło.. ja natomiast podejrzewam u siebie, że zaczyna się grzybica brodawek, tylko nie wiem skąd bo mała nie ma pleśniawek :/ przecieram jej buzię aphtinem i sobie sutki, a dodatkowo smaruję clotrimazolum, zobaczymy. Jak nic nie przejdzie to idę po nowym roku do lekarza.

a tak w ogóle to witajcie i wybaczcie długą nieobecność, ale natłok zajęć nas dopadł. Ciągle podróże jak nie do rodziny to do sklepów, galerii itd. A do tego jeszcze kościół, dużo przygotowań do mszy bo wiadomo, święta. Na szczęście wszystko wypadło bardzo fajnie, a wszystkim gościom u nas w parafii bardzo się podobało. Mimo niewyspania obyło się bez pomyłek, chwała Bogu. Basia przestawiła sobie dzień z nocą i spała za dnia a całe noce chciała się bawić, kiedy ja nie dawałam rady utrzymać powiek otwartych... Dobrze, że już od 3 dni zaczęła spać w nocy, ale nie chce spać za dnia za to. Cały dzień czuwa, jak zaśnie to na 10 minut z czego połowę prześpi u mnie na rękach.

Mam nadzieję, że święta minęły Wam spokojnie, bo nawet nie miałam czasu złożyć Wam życzeń świątecznych :( Za to mogę i życzę Wam szczęśliwego Nowego Roku!

Basia jest już fajna, uśmiecha się, reaguje na zabawy, guga śmiesznie do mamusi i nie tylko, także super! My wybraliśmy datę 4.02 na chrzest, zaproszenia już zamówione, ksiądz też już wie i część gości. Impreza ma być na około 20 osób także skromnie, sami najbliżsi i księża z którymi pracuję + ten co chrzci co daje razem 4.

Chwilka84, kehlana_miyu, kalika lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr współczuję :( oby szybko odpuściło bo bycie chorym i mając małe dziecko to trochę za dużo naraz.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my spędziliśmy fajny dzień. Byliśmy w Wadowicach na kremówce i w bazylice oglądnąć szopkę, a potem jeszcze w Kalwarii Zebrzydowskiej, bo mają tam wielką ruszającą się szopkę, rewelacja! Córka patrzyła jak zaczarowana, Leon przespał całą imprezę :D
    A ja podziękowałam za szczęśliwy rok ;)

Mam nadzieję że kolejne również będą tak radosne, czego i Wam życzę <3

Chwilka84, Sylwia91, Reni@, Pumpkin, Eryka, kehlana_miyu, kalika lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Współczuję, też to miałam, ale tylko lekką gorączkę i ból. Stosowałam okłady z liści kapusty, spróbuj.

Reni@ lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas "cudowny" wieczór.. Kuba znowu nie robi kupki już 4 dni, marudził i płakał cały wieczór. W pewnym momencie płakałam razem z nim :( Zdecydowanie coś go gniecie, podgina nóżki i nawet na rękach nie chce się uspokoić a to zawsze działało. Co chwilę puszcza bąki i widać, że daje mu to ulgę. Rozgrzewaliśmy brzuszek (termoforem albo własnymi chuchami) i robiliśmy rowerek, ale uspokajał się na krótko. A kupki jak nie było tak nie ma. Usnął dopiero kilka minut przed północą, ale ile pośpi kto to wie.. Nie wiem co robić.. Dać mu na własną rękę czopka? Czy czekać do poniedziałku i iść do lekarza? Widać, że się biedny męczy tylko nie wiem czy coś z moją dietą nie tak, czy po prostu ma kolki i musimy przeczekać..

l54t4dr.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka ja bym od razu czopek dala. Nie trzeba pozwolenia pediatry. Po co dziecko ma sie meczyc

Anoolka, kalika lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszka, daj znać czy pomogło z czopkiem.
    Kkkaaarrr - jak piersi? Poradziłaś sobie?
    Ja mam za sobą też mało fajną noc sylwestrową. Mała cały dzień dawała tacie czadu, wieczorem usnęła ze zmęczenia ale od 22 tylko drzemała. Więc całą noc miałam dyżur przy wózku bo a to smoczek wypadł i bek a to bujnąć trzeba bo kwęka. Masakra. Kawa za kawą ale mam wrażenie, że w ogóle na mnie ta kofeina nie działa. Zasypiałam na rączce wózka.

A u Was jak sylwester?
    My szaleliśmy jak mała spała z wałkiem malując jej pokój. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 07:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    U nas "cudowny" wieczór.. Kuba znowu nie robi kupki już 4 dni, marudził i płakał cały wieczór. W pewnym momencie płakałam razem z nim :( Zdecydowanie coś go gniecie, podgina nóżki i nawet na rękach nie chce się uspokoić a to zawsze działało. Co chwilę puszcza bąki i widać, że daje mu to ulgę. Rozgrzewaliśmy brzuszek (termoforem albo własnymi chuchami) i robiliśmy rowerek, ale uspokajał się na krótko. A kupki jak nie było tak nie ma. Usnął dopiero kilka minut przed północą, ale ile pośpi kto to wie.. Nie wiem co robić.. Dać mu na własną rękę czopka? Czy czekać do poniedziałku i iść do lekarza? Widać, że się biedny męczy tylko nie wiem czy coś z moją dietą nie tak, czy po prostu ma kolki i musimy przeczekać..
    Dziewuszka warto dawać probiotyk, dobry jest dicoflor, trilac plus, floractin

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnoe dziewczyny ja z tym samym zapytanoem moj syn od ostayniego czopka znow nie robi 3 dzien kupy !! Kurde ja juz nie wiem czym to jest spowodowane wczesniej robil normalnie... :/ chyba sie z nim przejde do lekarzabo az nie mozliwe dziecko tylko piersia karmione i taki problem..zwlaszcza z nie zmienialam nic w diecie ani nie wprowadzalam nic nowego zeby tomoglo miec wplywa na jakos mleka :/

pomocy moze cos doradzicie. Co do probiotyku to nie wiem czy mozna na wlasna reke stosowac ot tak sobie ?

• Jutysia Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam probiotyk Bio Gaia. U nas sprawdził się lepiej niż Dicoflor. Daję już od dłuższego czasu na własną rękę. Na szczepieniu pediatra powiedział, że bardzo dobrze, że podaję, pomaga to niewykształconemu brzuszkowi lepiej pracować. A to nierobienie kupy po kilka dni to podobno normalne na tym etapie. Dzieci szybko rosną i potrzebują bardzo dużo energii na procesy rozwojowe i 'nie starcza' im na procesy trawienne. Tak gdzies wyczytałam.

Samych wspaniałości w Nowym Roku dziewczyny! ;)

Anoolka, Chwilka84, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

ijpbdf9h93cgicla.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    No wlasnoe dziewczyny ja z tym samym zapytanoem moj syn od ostayniego czopka znow nie robi 3 dzien kupy !! Kurde ja juz nie wiem czym to jest spowodowane wczesniej robil normalnie... :/ chyba sie z nim przejde do lekarzabo az nie mozliwe dziecko tylko piersia karmione i taki problem..zwlaszcza z nie zmienialam nic w diecie ani nie wprowadzalam nic nowego zeby tomoglo miec wplywa na jakos mleka :/

pomocy moze cos doradzicie. Co do probiotyku to nie wiem czy mozna na wlasna reke stosowac ot tak sobie ?
    Sarcia to normalne że niemowlę kp nie robi kupy nawet 2 dwa tyg. Ja po ostatnich akcjach histerii i nie robienia kupy daje regularnie bobotic i probiotyk i dalej kupy są rzadko ale kolek nie ma. Na probiotyku jest napisane że można po 1 miesiącu życia.

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie, dziękuję za zainteresowanie i ciepłe słowo, to bardzo miłe mieć komu się wyzalic i byc zrozumianym :)

Anoolka, niestety przed kontaktem z poradnia laktacyjna masowalam piers, jest to jak się okazuje jeden z glupszych pomysłów, pani dr kazała doslownie raczki sobie obciac jakby korcilo zeby masowac, ugniatac, wyciskac...

Kehlana_miyu, mąż we mnie wlewal wode na siłę, wiem ze dobrze robił, ale mi się nawet pić nie chciało. Staram się też czesto przystawiac, sęk w tym, że nie wiem jak czesto jest wystarczajaco czesto, nie chce przedobrzyc aby jeszcze wiecej mleka nie zaczac produkować

Ola_Ola, jakoś mnie ta kapusta odraza, ale jak do jutra nie przejdzie to kupuję główkę!

Pumpkin, opanowalam gorączkę, choć pierś caly czas jest zaczerwieniona i boli a wezel chlonny jest wielkosci śliwki. Skoro goraczka odpuscila to zakladam, ze organizm podjal walkę, antybiotyk na 10 dni, wiec moze trzeba czasu.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z bardziej optymistycznych tematów, Borysek skończył właśnie 3 miesiące :) jak ogladam zdjęcia z października to wydaje mi się już taki 'dorosły' :D

Chwilka84, Anoolka, Eryka, kehlana_miyu, Kasik2, Blu, szynszyl lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
‹‹ 1116 1117 1118 1119 1120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ