X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kai Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mikołaj pójdzie do chrztu w jasnoszarym kombinezonie z bialym futerkiem, który nosi na co dzień. Dokupilam mu czapkę i szalik w kolorze smietankowym. Pod spód zamierzam go ubrać na biało lub smietankowo, właśnie szukam ubranek. Takich normalnych: body (może być z kołnierzykiem), spodenki i sweterek. Mam alergię na te błyszczące minigarniturki z muszka. W ogóle na chłopca ciezko coś białego kupić. Nie uważam też, by był to obowiazkowy kolor, po prostu tak mi się podoba. A strój to sprawa drugorzedna, najwazniejszy Sakrament.

Eryka, Chwilka84 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A patrzyłyście na OKAIDI?

Oni mają takie kolekcje basic, co nadają się i na Chrzest i na co dzień :)

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • tutti87 Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    jakiś tydzień temu pisałam odnośnie KP, ale w tej chwili wydaje mi się to dosyć błahym problemem albo może wynika z czegoś większego. Niestety kilka dni temu odkryłam, że Mały stracił zainteresowanie nami, rodzicami, nie patrzy w oczy, nie analizuje twarzy. Bardzo interesują go zabawki, karty, śmieję się do nich i guga. Do nas nie bardzo chce, po wielu staraniach trochę popatrzy ale na krótko. Jestem przerażona a to co czytam na ten temat nie jest optymistyczne...3 miesięczne niemowlę ponoć powinno być dużo bardziej kontaktowe - ale to moje pierwsze dziecko, nie mam porównania. Szczepiony jedną dawką hexacine 4 tygodnie temu.
    Czy jest szansa, że to jakaś forma skoku? Czy któraś zaobserwowała coś podobnego? U jakiego lekarza szukać pomocy, jestem z Krakowa? Pediatrę mamy słabą. Jeśli któraś ma jakiś pomysł, wiedzę, proszę o pomoc.

mhsv3e5errgno08u.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutti przede wszystkim spokojnie. Nie czytaj w Internecie. Daj mu kilka dni . moj tez ostatnio przez kilka dni przestal sie do nas usmiechac i tak jak piszesz nie zwracal wgl uwagi na nas

Anoolka lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • tutti87 Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia, czyli to był u Was chwilowy etap? Mi ciężko powiedzieć, od jak dawna to trwa bo w pewnym momencie jak zaczął się interesować zabawkami, nas to zachwyciło i podsuwalismy co chwilę zabawkę, albo na macie leżał i się cieszył. A teraz nie chce bawić się z nami :/

mhsv3e5errgno08u.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas niestety pojawiło się przekręcenie główki w lewo podczas leżenia ;/ w poniedziałek fizjoterapeutka ma ustalić termin. ehh zastanawiam się co zawaliłam ;/

a tak poza tym to jest kochanym stworkiem, który ładnie śpi w nocy ^^

kalika mata rewelacyjna ^^

kalika lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutti ponad tydzien na pewno to trwało. Daj mu jeszcze troche czasu a jak dalej tak będzie to mozesz sie umówić do neurologa dzieciecego żeby skontrolował. Tylko nic sobie nie wkrecaj. Wiem ze latwo mowic ale przy pierwszym dziecku prawie sie depresji nabawilam wlasnie przez podobna sytuacje

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja zeby nie miec dylematu chrzest robie na Wielkanoc w kwietniu :)

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia w kwietniu tez moze byc snieg ;) moj pierwszy syn urodzil sie przed Wielkanoca a w swieta w kwietniu spadl snieg

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    u nas niestety pojawiło się przekręcenie główki w lewo podczas leżenia ;/ w poniedziałek fizjoterapeutka ma ustalić termin. ehh zastanawiam się co zawaliłam ;/
    Mój też przekręca główkę w lewo, do tego lewe ramię leci w dół :( Także idziemy na wizytę do fizjoterapeuty aby to sprawdził.
    SZYNSZYL powodzenia! Nie ma co się obwiniać, trzeba po prostu reagować.

szynszyl lubi tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z tym fizjoterapeutą - to po prostu normalny fizjo czy jakiś specjalny od maluchów? Myślę, że i ja pójść powinnam. Mała głowę trzyma głównie na jedną stronę i jednak lewa ręka mocniejsza, chętniej nią chwyta itd. Mówią, żeby spokojnie bo to efekt lateralizacji ale wole iść do specjalisty niż przeoczyć coś...

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin, ja poszlam do fizjoterapeuty z polecenia i ta pani sie specjalizuje w cwiczeniu z niemowlakami.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co jest z tą lewą stroną??? U mnie też Adaś ma lewą stronę silniejszą i główka mu leci na lewo, choć od wczoraj mniej, więc może to było przejściowe. W każdym razie mam namiary na fizjoterapeutkę od koleżanki i też na wszelki wypadek zamierzam się skonsultować w tej sprawie. Jestem zresztą pewna, że z mężem popełniamy jakieś błędy w noszeniu i trzymaniu małego, bo poza szkołą rodzenia i paroma filmikami na youtube nic a nic nie wiemy o postępowaniu z niemowlakami :D

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Dziewczyny, z tym fizjoterapeutą - to po prostu normalny fizjo czy jakiś specjalny od maluchów? Myślę, że i ja pójść powinnam. Mała głowę trzyma głównie na jedną stronę i jednak lewa ręka mocniejsza, chętniej nią chwyta itd. Mówią, żeby spokojnie bo to efekt lateralizacji ale wole iść do specjalisty niż przeoczyć coś...

Zdecydowanie fizjoterapeuta po kursach dla dzieci i noworodków tzn albo po ndt bobath albo po vojcie.
    Dzieci lateralizuja się koło 3 roku życia, teraz te różnice w aktywności stron wywodzą się najczęściej z asymetrii

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chodzimy do ośrodka rehabilitacji dzieci. Nasz pediatra nie widział potrzeby więc poszłam sama żeby specjalista obejrzał córkę. Urodziła się z odgieta główką, spłaszczonym noskiem i wygięta nóżka. Fizjoterapeuta potwierdził asymetrie i skierował nas do lekarza. Idziemy 4 stycznia. Póki co ćwiczymy delikatnie. Widzę znaczną poprawę po ćwiczeniach. Przede wszystkim malutka jest spokojniejsza, mniej płacze. W ramach pracy domowej mamy trzy ćwiczenia i leżenie na brzuchu nawet kilkanaście razy dziennie. Muszę wtedy korygować opadające ramionko, pilnować żeby nie brała łokci pod siebie, prostować paluszki i główkę. Bardzo to mnie martwi, mam nadzieję że ćwiczenia pomogą i nadrobimy braki.

klz9zbmhugl0l61p.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez chodzimy do Rehabilitantki. Pracuje w CZD.
    Pokazala jak nalezy nosic, jak karmic i na co zwracac uwage. Dodatkowo wykonuje z Młodym te trudniejsze cwiczenia. Efekty sa super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 22:18

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik na pewno się uda!

Jola u mnie też ramię opada ;/
    idziemy w poniedziałek już. u mnie fizjoterapeuta zajmuje się właśnie niemowlakami i dziećmi.

no nic dziewczyny myślę, że trochę pracy i będzie dobrze z naszymi dzieciaczkami :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie do polecenia kogoś w Warszawie?

• Blu Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwsza przesłana w całości noc ever! Oby mu tak zostało :)
    Jedziemy dzisiaj na wycieczkę w poszukiwaniu fajnych szopek ;) mam nadzieję że nie zamarzniemy na amen O.o

Kasik2, Reni@, kehlana_miyu, NiecierpliwaKarolina, kalika lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wasze dzieci znoszą ćwiczenia? My staramy się zapisywać na rano. Córcia jest wypoczeta i uśmiecha się do pani rehabilitantki. Płacze pod koniec zajęć jak już się zmęczy.
    Zajęcia popołudniowe to masakra, płacze przez cały czas.

klz9zbmhugl0l61p.png
‹‹ 1115 1116 1117 1118 1119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ