X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarr przy poprzednim dziecku potrafiłam mieć zastój co tydzień i masaże pomagały ;) a co specjalista to ma inne zdanie nt masowania piersi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Sarcia to normalne że niemowlę kp nie robi kupy nawet 2 dwa tyg. Ja po ostatnich akcjach histerii i nie robienia kupy daje regularnie bobotic i probiotyk i dalej kupy są rzadko ale kolek nie ma. Na probiotyku jest napisane że można po 1 miesiącu życia.

Ni tak kochana,normalne jesli nie towarzysza temu inne dolegliwosci. A jego ewidrnt:ie to meczy podgina nozki,wrzeszczy,puszcza baki i co tusx sie napreza i ma twardy brzuch.masaze nic nie daja.

Caly czas jem to samo nic w fiecie nie zmienialam i nie wiem skad te problejybz kupa :/. Moj kolek nie ma

• Eryka Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja mojej już dwa miesiące daję dicoflor i dzięki temu nie ma problemów takich jak wcześniej. Dalej robi kupę co kilka dni, ale jej to nie męczy, nie ma bolącego brzuszka. A było tak, że bardzo ją te kupy rzadkie i bąki męczyły.

zem3df9hdz9h654o.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z nowych umiejętności jakie opanowała Hania to spanie w łóżeczku do góry nogami :D

Pumpkin, diewuszka86 lubią tę wiadomość

zem3df9hdz9h654o.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomocy! Od kilku dni mój synek płacze przy popołudniowych i wieczornych karmieniach i nie chce ssać piersi. To znaczy ssie grzecznie przez kilka minut, a potem ryk. Podniesiony odbija szybko, ale do piersi wrócić nie chce. Chwyta chętnie, ale po kilku sekundach wypusza z rykiem. Przy innych karmieniach (rano, w nocy) zachowuje się normalnie, choć wedle swojego zwyczaju je krótko. Mleko w piersiach mam na pewno, zawsze zostaje choć trochę po karmieniu. Nie wiem, co robić. Martwię się, że on się nie najada, bo przez te kilka minut to samą wodę tylko pije. W nocy wytrzymuje mi do 5 godzin, w dzień domaga się jedzenia co 2-2,5 godziny. No i kupy nie robi już od 24 godzin.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 03:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba wreszcie zrobił kupkę.. Znów było 5 dni przerwy i teraz w nocy poszło. Nie dawałam mu żadnych czopków, zrobił sam bez niczego. Oby teraz znów nie było tak długiej przerwy..
    Kai nie mam pojęcia co to może być. Pewnie nie chodzi o dietę skoro w innych porach ładnie je. Ja zauważyłam, że Kuba czasem marudzi (tzn widać, że chce jeść, ale się denerwuje po podaniu piersi) po jedzeniu z jednej piersi mimo, że mleko mam a z drugiej jeszcze ładnie zje. Może to kwestia tego, że mu nie leci już tak łatwo. Może jak nie chce ssać to spróbuj dać mu drugą pierś.

Kai lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    A macie do polecenia kogoś w Warszawie?
    Najlepiej wejdź sobie na stronę któreś z metod, tam jest wykaz certyfikowanych fizjoterapeutow

Pumpkin lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Najlepiej wejdź sobie na stronę któreś z metod, tam jest wykaz certyfikowanych fizjoterapeutow

Coś poszukam, wykaz to jedno a polecenie to drugie. To, że ktoś ma certyfikat to nie znaczy jeszcze, że jest dobry w tym co robi, stąd pytanie o polecenie. :) Ale poszukam sobie opinii - dzięki za podpowiedź. :)

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj wrocilismy z tygodniowego pobytu u moich rodzicow. Bylo super ale sie skonczylo. Maly zjadl wczoraj o 20 i poszedl spac a pobudka byla dopiero o 7.2o. Teraz troche sie pobawilismy i maly poszedl spac.

Pumpkin, Sylwia91 lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Coś poszukam, wykaz to jedno a polecenie to drugie. To, że ktoś ma certyfikat to nie znaczy jeszcze, że jest dobry w tym co robi, stąd pytanie o polecenie. :) Ale poszukam sobie opinii - dzięki za podpowiedź. :)

Coś moj post wcięło.

Ja polecam, Iza Porada z Sulejówka.

:)

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    No wlasnoe dziewczyny ja z tym samym zapytanoem moj syn od ostayniego czopka znow nie robi 3 dzien kupy !! Kurde ja juz nie wiem czym to jest spowodowane wczesniej robil normalnie... :/ chyba sie z nim przejde do lekarzabo az nie mozliwe dziecko tylko piersia karmione i taki problem..zwlaszcza z nie zmienialam nic w diecie ani nie wprowadzalam nic nowego zeby tomoglo miec wplywa na jakos mleka :/

pomocy moze cos doradzicie. Co do probiotyku to nie wiem czy mozna na wlasna reke stosowac ot tak sobie ?
    Sarcia, jeśli dziecko w związku z brakiem kupy nie prezentuje żadnych objawów, to na piersi jest to normalne, że przez kilka dni nie oddaje stolca. Rytm wypróżnień wraz z wiekiem dziecka ulega zmianie i kupy pojawiają się rzadziej, nawet raz na kilka-kilkanascie! dni.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Blu Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Dziewczyny, pomocy! Od kilku dni mój synek płacze przy popołudniowych i wieczornych karmieniach i nie chce ssać piersi. To znaczy ssie grzecznie przez kilka minut, a potem ryk. Podniesiony odbija szybko, ale do piersi wrócić nie chce. Chwyta chętnie, ale po kilku sekundach wypusza z rykiem. Przy innych karmieniach (rano, w nocy) zachowuje się normalnie, choć wedle swojego zwyczaju je krótko. Mleko w piersiach mam na pewno, zawsze zostaje choć trochę po karmieniu. Nie wiem, co robić. Martwię się, że on się nie najada, bo przez te kilka minut to samą wodę tylko pije. W nocy wytrzymuje mi do 5 godzin, w dzień domaga się jedzenia co 2-2,5 godziny. No i kupy nie robi już od 24 godzin.

U nas też tak czasem bywa. Przechodzi albo jak zrobi kupę albo odbije. Jak bardzo nie chce to na siłę nie daje jeść bo wtedy ulewa.
    Na pewno wszystko jest ok :) kiedy macie ważenie żeby sprawdzić czy przybiera?

Leon też coś mi dzisiaj marudzi pierwszy raz ze spceru wracałam biegiem, cały czas bąki puszcza i trudno mu zasnąć. Tyle dobrze że córcia jakaś łaskawsza dla matki ostatnio ;P

Kai lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Kai część dzieci tak się zachowuje w trzecim miesiącu przy jedzeniu, moj synek też tak miał i to była masakra. Najlepiej karmić wtedy dziecko na śpiocha lub nosząc je. Nie pamiętam dokładnie ile to trwa ale chyba od kilku dni do nawet 2 tygodni. Staraj się też karmić częściej.

NiecierpliwaKarolina, Kai lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Niunio dziś przekręcil się na plecy - sam.
    I robi to w sekundę gdy tylko kładę go na brzuchu.

diewuszka86, Kasik2, Anoolka, Jutysia, Kai, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Mój Niunio dziś przekręcil się na plecy - sam.
    I robi to w sekundę gdy tylko kładę go na brzuchu.

Olek też tak robi :-) a jaką ma radochę z tego. Śmieje się jak szalony :-) a jak go blokuję to się denerwuje.

Kai, Sylwia91 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie moj Iguniu sie meczyl, kurczyl nozki wyciskal z soebie i wrzsszczal :(
    ale wrocilam do nawyku 9icia 2 litrow wody idzis zeobil az 3 kupy !

Kai, Anoolka lubią tę wiadomość

• Kai Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za wsparcie. Wczoraj też mi próbował krzyczeć przu jedzeniu, więc zabrałam pierś i zaczęłam do niego łagodnie mówić, głaskać go po buzi, przytulać i się uspokoił. Dopiero jak był grzeczny, wystawilam pierś i patrzyłam, czy się chwyci. Chwytal i jadł od kilku do kilkunastu minut. Mam nadzieję, że to zadziala na dłuższą metę. Trochę też postaralam się wydłużyć do 3 godzin przerwy między karmieniami do południa (zeby bardziej zglodnial i więcej zjadł na posiłek i skrócić do 2 godzin przerwy po południu (żeby bylo więcej posiłków, zawsze coś zje na każdy). Niespodziewanie zjadł też spokojnie o 17, burzac rodzinne teorie typu "ty go nie umiesz karmić", "po południu mleko Ci się kończy" i "ciekawe,czy przy butelce też by się tak wił". Po posiłku o 22 spał od 23 do 3:15, więc raczej glodny nie był. Mam nadzieję,że mu to przetrwamy i mu te popoludniowo-wieczorne krzyki miną. Ważenie najwcześniej w polowie stycznia. A kupek miał wczoraj dla odmianychyba z sześć.

Chwilka84, kalika, Sylwia91 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai widzę że masz takie wsparcie w karmieniu jak ja ;-) po południu mleko Ci się kończy :-D mój ulubiony tekst

klz9zbmhugl0l61p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzina zamiast wspierać to dobija, po prostu super :/ ale powiem Wam że takie teksty lecą dlatego że nasze matki, ciotki, kuzynki same karmily butlą i teraz żal im dupę ściska czego nie potrafię zrozumieć bo to przecież był ich wybór.

kalika, Eryka, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to słyszałam teksty typu Anka zakryj się bo cycki przeziębisz :O albo że mleko za chude, za tluste...Oj dużo tego było ;)

‹‹ 1117 1118 1119 1120 1121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ