WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Aneta u nas jest taka raczej "luźna" . twardsza robi się jak jest zimno lub robi siku to sie tak jakby kurczy

U nas identycznie. Tak było od urodzenia. Aneta ja bym skonsultowała z lekarzem.

l54t4dr.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    U nas identycznie. Tak było od urodzenia. Aneta ja bym skonsultowała z lekarzem.
    U nas podobnie. Z tym, ze jedno jaderko jest troche wieksze bo mamy wodniaczka.
    A saczy sie cos z penisa? Boli jak dotykasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 17:36

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Dziewczyny które maja synków proszę o pomoc!
    Moj maly ma mosznę taką"napompowana" jakby byla obrzeknieta, nie wiem czy to normalne czy tak było wczesniej, możecie się ze mnie śmiać ale przebieram go tyle razy dziennie i nie pamiętam jak bylo wcześniej. Dzis wydalo mi sie inne i już nie wiem czy sobie wmawiam. Czekam aż maz wróci moze on na pamięta. Jak patrzę z boku to siusiak tak aż lekko stoi, nie leży na niej. :(

u nas zmienia sie jak np wkładam go do kąpieli, wtedy sie jakby obkurcza i marszczy. A siusiak tez nieraz stoi i jest większy, ale czytała że niemowlaki moga tak mieć.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś pomysły na pierwszy prezent z okazji Dnia Babci i Dziadka?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:

Zdjęcie Maluszka w ładnej ramce?

Sylwia91 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, u nas jest podobnie. Podobno to normalne u maluchów. No i pediatra powiedział mi też, że geny ^_^

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 13 stycznia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:

Ja zrobiłam albumy ze zdjęciami "moje pierwsze 3 miesiące" :-)

Eryka lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawiam fotokalendarze ze zdjęciami Mikusia dla mojej mamy, a dla teściów ze zdjeciami Mikusia i ich drugiego wnuka (co drugi miesiąc). Właśnie je projektuję na komputerze.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, może taka uroda, a może wodniak jądra lub przepuklina mosznowa. Lekarz będzie wiedział, także zapytaj na wizycie.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Kai Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już drugą nocke słabo mi śpi. Może to pełnia albo jakiś kolejny skok? Jak go przygotowuję do karmienia, to krzyczy tak, jakby od miesiąca nie jadł i w nocy żąda jedzenia co trzy godziny.
    Sylwio, mój Mikus też nie lubi leżeć na brzuchu. Protestuje, gdy go tak położę na kocyku. Za to na moim brzuchu, kolanach lub rękach może sobie spokojnie leżeć w tej pozycji. Potrafi dźwigać główkę, ale nie tak jak Hubcio. Trzymany w pionie od dawna ładnie utrzymuje głowę. Muszę go chyba rzeczywiście wiecej kłaść na brzuchu mimo protestów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 06:11

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Martyna też zawsze protestuje jak ją kładę na brzuchu więc zazwyczaj leżała chwilę. Ale na rehabilitacji odkryliśmy że interesuje ją lustro. Teraz mam matę edukacyjną w rogu pokoju i dwa lustra oparte o ściany. Malutka może tak leżeć na brzuszku z pół godziny :-) i obserwuje w lustrze jak mama się krzata.
    Na dzień babci i dziadka kupiłam ramki na zdjęcie i odcisk rączki lub nóżki. Będziemy próbować. Jak się nie uda to włoże dwa zdjęcia ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 09:47

klz9zbmhugl0l61p.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też planuję zdjęcia z wnuczką w ramce dla babć, dziadka i nawet jedna prababcia nam się uchowała :)

u mnie Hania w nocy śpi rewelacyjnie, ale za to w dzień znowu nie śpi ;/ tylko chwilkę się przy cycku zdrzemnie.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, śliczna Ty, śliczny Mikus :)

Kai lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, pięknie! My musimy z mężem zrobić sobie właśnie fotki z małą bo ona ma pełno ale nie ma z nami a to jednak pamiątka :) Basia była dzisiaj w kościele. Spala do momentu jak zaczęłam grać, jak tylko zaśpiewałam pierwszy werset tak oczy jak złotówki hehe :) mama ją wozila w wózku na dole i na szczęście była bardzo grzeczna bo pół mszy nie spala ale jej nie było słychać :) oczywiście pół parafii się nią zachwycało :) wróciłam z kościoła to czułam się cała połamana. Basia śpi z nami ostatnio i całą noc czuwam :/ we wtorek jedziemy na szczepienie. Oby bez komplikacji

Kai lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai,ślicznie :-)

Kai lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas też jajeczka luzne. I podobnie z tym marszczeniem itp jak dziewczyny pisały.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze Wam takich slodkich pyziakow
    my rosniemy ale na dlugosc, walczymy dalej z big kolkami na czopkach szpitalnych
    dzieki wmuszaniu po 100ml plus mleka nie siedzimy w szpitalu

dnia dziadkow nie obchodzimy bo mamy rodzicow meza totalnie do bani, glupiomadrzy a jak przyjechali na wizyte i okazalo sie ze trzeba z Zuza do szpitala to doslownie uciekli na bus, szkoda gadac

tez jestem obzartuch i pasibrzuch na sl8dycze, masakra jeszcze gorsza niz w ciazy i przed
    na szczescie mam ruch, co dzien sprzatanie podlog, spacery i 6kg do zrzuty tylko
    moze to cukrzyca .., w tym tyg lece na badania pierwsze po ciazy plus usg bo juz 2dzien bola mnie plecy po pr stronie, apap ani hot masc konska tylko na chwile
    na poczatku myslalam ze moze z przeciazenia bo Baby ma juz 5kg plus
    moja mama ma torbiel na nerce ponad 4cm co odkryto na bole w zeszlym tyg wiec strzezonego..

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png

Wysłany: 15 stycznia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie jakieś doświadczenie z nosidłami ergonomicznymi? Możecie coś polecić? Co jest warte uwagi poza Tulą?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 02:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam kryzys psychicznie i fizyczne, że w nocy wstaje co 2,3 h, że mój każdy dzień wygląda tak samo, że poprostu nie mogę sobie wyjść z domu...

ex2bi09komf7ydjp.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 03:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, może umów się z mężem na 1 dzień tylko dla ciebie. Idz na zakupy, albo fryzjera, a jak nie lubisz to na kawe, samotny spacer, lub spotkaj sie z ludzmi bez dzieci, czy zrób cokolwiek innego co cie zrelaksuje. Niech mąż tego dnia robi wszystko przy dziecku. Nie pamiętam jak u ciebie z karmieniem, ale w najgorszym razie odciagnij mleko na kilka karmien (w kilka dni i pomroz).

My zrobiliśmy sobie pierwszy weekend na zmianę. Ja wyszlam na imprezę firmową w pt, a mąż spotkal się ze znajomymi w sb. Bylam w sb trochę niewyspana, ale psychicznie wypoczeta :)

Chwilka84, kehlana_miyu, Blu, kalika lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
‹‹ 1133 1134 1135 1136 1137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ