WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy w tamtym tygodniu microlife. Mąż zachorował i się inhalował. A kupiliśmy żeby był w razie czego jak będzie potrzebny dla małego. W zestawie jest maseczka dla dziecka. Zwyczajny, niedrogi.

Ola_Ola lubi tę wiadomość

• Blu Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Blu, polubilam za miły komentarz pod moim adresem. Współczuję kryzysu laktacyjnego i tego wszystkiego dokoła. Nie poddawaj się, walcz, bo na pewno dzielna z Ciebie kobieta.
    Poradzisz sobie ze wszystkim, tylko daj sobie trochę czasu. Uśmiechnij się do swojego szkraba. Będzie dobrze. Trzymam kciuki!

Dzięki za dobre słowo :) Faktycznie przypomina to walkę jak na samym początku karmienia dosłownie o każdą kropelkę.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu a może poradzisz się doradcy laktacyjnego? Im częściej dajesz mm tym mniej masz swojego mleka i to prosta droga do zakończenia kp.

zem3df9hdz9h654o.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które szczepily rotarixem, jak wasze maluchy to przeszły? Bo u nas w przyjodni było ok a teraz krzyk i placz bez opamiętania i ja sama już płacze bo nie wiem jak jej pomóc :( dostala dzisiaj tez 6w1 ale juz byla tym szczepiona i było ok

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eryka wrote:
    Blu a może poradzisz się doradcy laktacyjnego? Im częściej dajesz mm tym mniej masz swojego mleka i to prosta droga do zakończenia kp.

W sumie nie pomyślałam o tym, a sama już nic nie wymyślę. Dzięki ;)

Sylwia nam często pielęgniarka która szczepi radzi aby podać po szczepieniu coś przeciwbólowego. Może u Was też zadziała. Też szczepimy na rota i na razie ok. Gorzej było po pneumokokach.

Eryka lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście zasnęła i zdaje się być lepiej.. oby to trwało. ..

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, dalam jej pedicetamol i śpi. Zaczęła dostawać temperatury to nie czekałam jak urośnie do 38, miala 37.6 i dalam jej trochę bo ma działanie też przeciwbólowe, może będzie się lepiej czuła... tak mi jej zal :(

• Blu Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby pospala jak najdłużej i jutro już było ok :)

U nas przebieranie wszystkiego bo Leon zrobił powódź ;)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu u nas powódź była wczoraj i też wszystko przebieraliśmy. Tak to jest z chłopcami ;)

Sylwia mam nadzieję, że Basia spokojnie śpi i jutro już wszystko wróci do normy.

My się nakarmiliśmy i teraz usypianie, już prawie sukces i oby do 6 chociaż pospał bo ja coś dzisiaj padam na pysk.

l54t4dr.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero pierwsze jedzonko od 19.
    Mam nadzieję,ze Basia ładnie spala.
    Hubert zostaje dzisiaj z moją ciocia a my jedziemy po ubranko na chrzest dla niego i męża. Ja kupiłam sobie płaszcz i sukienkę.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, jak noc Wam minęła? Dobrze zrobiłaś, że podałaś Pedicetamol.

Blu, też radzę wizytę u doradcy, bo szkoda byłoby zaprzepascic kp, jeśli nadal chcesz to robić. Podawanie mieszanki jest niestety gwoździem do trumny dla laktacji, więc nie zwlekajcie.

Sylwusia, Ty masz dziś wychodne, ja miałam wczoraj ;) Byłam na paznokciach, bo po prawie 3 tyg odrost był kosmiczny. Potem wstąpiłam jeszcze do kosmetycznego i oczywiście do Smyka ;) W tym miesiącu zrujnowalam się finansowo na ubrankach dla Mikiego. Przez te wyprzedaże kurierzy prawie, że mijają się pod moimi drzwiami ;p

Pisałyscie ostatnio o prezentach dla dziadków i poszłam za przykładem części z Was i zamówiłam wczoraj fotokalendarze ze zdjęciami Mikiego z sesji noworodkowej. Mam nadzieję, że dotrą przed weekendem. A Wy już macie swoje? Zadowolone jesteście z efektu?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam o Waszych przespanych nocach to mi sie plakac chce . Moj jest na mm a w nocy obowiazkowo 2 picia. A pomiedxy nimi tez nue raz wstaję. Takze czasami nawet godziny czy dwóch pod rząd nie śpię. Tetaz meza ze stardzym synkiem wysłałam do innego pokoju spać bo Miki tak kaszle ze juz wcale bysmy nie spali. Dzis znowu do lekarza

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia a jakie mleko podajesz?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Renia a jakie mleko podajesz?

Bebiko

Ale starszy syn miał podobnie a pił inne mleko wiec chyba taka uroda moich dzieci :( A tak chciałabym sie czasami wyspać ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia to chyba nie od mleka. Moja mama mowi ze Hubert jest taki jak ja bylam. Byla godzina 20 i ja zasypialam tam gdzie bylam. Potrafilam na podworku usnac. Musieli mnie pilnowac jak dochodzila 20 :-) mojej kolezanki mala ma 2 lata i w nocy spi tylko 7 godzin. O ktorej by nie poszla to tylko pospi 7 godzin i pobudka.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

jak tam u was? Dzieci spia? Kryzysy zazegnane? :)

U nas dla odmiamy Ignackowi cos sie odwidzialo budzic sie co 1,5 godziny!! Chyba w noworodka sie chcial bawic, a pomiedzy tym co chwila plakal okropnie i juz sama nie wiedzilam co mu jest :(

ale chyba odkrylam przyczyne bo po 9 zrobil mega kupe, przestal sie prezyc, zjadl i usnal przed chwila tulac kocyk :)

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Renia to chyba nie od mleka. Moja mama mowi ze Hubert jest taki jak ja bylam. Byla godzina 20 i ja zasypialam tam gdzie bylam. Potrafilam na podworku usnac. Musieli mnie pilnowac jak dochodzila 20 :-) mojej kolezanki mala ma 2 lata i w nocy spi tylko 7 godzin. O ktorej by nie poszla to tylko pospi 7 godzin i pobudka.

Sylwusia pozazdrościć tak Tobie jak Twojej mamie :D

Tez podejrzewam ze to nie od mleka zależy

Będę musiała powoli oduczać go chociaz jednego picia podajac wodę albo zmniejszać ilosć miarek mleka. Tylko to moze byc ciężka walka

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej mamie nie ma co zazdrosci bo ja bylam jej 4 dzieckiem :-) ale ogolnie mowi ze nie miala z nami problemow sennych w nocy.

Reni@ lubi tę wiadomość

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też jakiś dziwny okres ze spaniem ;/ częstsze pobudki i 0 spania w dzień.

w przyszłym tygodniu też muszę iść na wychodne, podciąć włosy itp :D sam mąż mnie wygania :)

kalika nie mów nic o wyprzedażach- zło świata XD kupiłam pełno ubranek i siostra ni z tego ni z owego przysłała do mnie wielką paczkę ubrań, bo wyprzedaże i takie śliczne itp :D

kalika lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej macie już jakieś książki na temat żywienia dzieci ? Chodzi mi o rozszerzanie diety oraz przykładowe przepisy.

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

‹‹ 1135 1136 1137 1138 1139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ