Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kai wrote:Blu, polubilam za miły komentarz pod moim adresem. Współczuję kryzysu laktacyjnego i tego wszystkiego dokoła. Nie poddawaj się, walcz, bo na pewno dzielna z Ciebie kobieta.
Poradzisz sobie ze wszystkim, tylko daj sobie trochę czasu. Uśmiechnij się do swojego szkraba. Będzie dobrze. Trzymam kciuki!
Dzięki za dobre słowoFaktycznie przypomina to walkę jak na samym początku karmienia dosłownie o każdą kropelkę.
-
Eryka wrote:Blu a może poradzisz się doradcy laktacyjnego? Im częściej dajesz mm tym mniej masz swojego mleka i to prosta droga do zakończenia kp.
W sumie nie pomyślałam o tym, a sama już nic nie wymyślę. Dzięki
Sylwia nam często pielęgniarka która szczepi radzi aby podać po szczepieniu coś przeciwbólowego. Może u Was też zadziała. Też szczepimy na rota i na razie ok. Gorzej było po pneumokokach.Eryka lubi tę wiadomość
-
Blu u nas powódź była wczoraj i też wszystko przebieraliśmy. Tak to jest z chłopcami
Sylwia mam nadzieję, że Basia spokojnie śpi i jutro już wszystko wróci do normy.
My się nakarmiliśmy i teraz usypianie, już prawie sukces i oby do 6 chociaż pospał bo ja coś dzisiaj padam na pysk.Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
My dopiero pierwsze jedzonko od 19.
Mam nadzieję,ze Basia ładnie spala.
Hubert zostaje dzisiaj z moją ciocia a my jedziemy po ubranko na chrzest dla niego i męża. Ja kupiłam sobie płaszcz i sukienkę.Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
Sylwia, jak noc Wam minęła? Dobrze zrobiłaś, że podałaś Pedicetamol.
Blu, też radzę wizytę u doradcy, bo szkoda byłoby zaprzepascic kp, jeśli nadal chcesz to robić. Podawanie mieszanki jest niestety gwoździem do trumny dla laktacji, więc nie zwlekajcie.
Sylwusia, Ty masz dziś wychodne, ja miałam wczorajByłam na paznokciach, bo po prawie 3 tyg odrost był kosmiczny. Potem wstąpiłam jeszcze do kosmetycznego i oczywiście do Smyka
W tym miesiącu zrujnowalam się finansowo na ubrankach dla Mikiego. Przez te wyprzedaże kurierzy prawie, że mijają się pod moimi drzwiami ;p
Pisałyscie ostatnio o prezentach dla dziadków i poszłam za przykładem części z Was i zamówiłam wczoraj fotokalendarze ze zdjęciami Mikiego z sesji noworodkowej. Mam nadzieję, że dotrą przed weekendem. A Wy już macie swoje? Zadowolone jesteście z efektu?Sylwia91 lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Jak czytam o Waszych przespanych nocach to mi sie plakac chce . Moj jest na mm a w nocy obowiazkowo 2 picia. A pomiedxy nimi tez nue raz wstaję. Takze czasami nawet godziny czy dwóch pod rząd nie śpię. Tetaz meza ze stardzym synkiem wysłałam do innego pokoju spać bo Miki tak kaszle ze juz wcale bysmy nie spali. Dzis znowu do lekarza
-
Renia to chyba nie od mleka. Moja mama mowi ze Hubert jest taki jak ja bylam. Byla godzina 20 i ja zasypialam tam gdzie bylam. Potrafilam na podworku usnac. Musieli mnie pilnowac jak dochodzila 20
mojej kolezanki mala ma 2 lata i w nocy spi tylko 7 godzin. O ktorej by nie poszla to tylko pospi 7 godzin i pobudka.
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
jak tam u was? Dzieci spia? Kryzysy zazegnane?
U nas dla odmiamy Ignackowi cos sie odwidzialo budzic sie co 1,5 godziny!! Chyba w noworodka sie chcial bawic, a pomiedzy tym co chwila plakal okropnie i juz sama nie wiedzilam co mu jest
ale chyba odkrylam przyczyne bo po 9 zrobil mega kupe, przestal sie prezyc, zjadl i usnal przed chwila tulac kocyk -
Sylwusia100 wrote:Renia to chyba nie od mleka. Moja mama mowi ze Hubert jest taki jak ja bylam. Byla godzina 20 i ja zasypialam tam gdzie bylam. Potrafilam na podworku usnac. Musieli mnie pilnowac jak dochodzila 20
mojej kolezanki mala ma 2 lata i w nocy spi tylko 7 godzin. O ktorej by nie poszla to tylko pospi 7 godzin i pobudka.
Sylwusia pozazdrościć tak Tobie jak Twojej mamie
Tez podejrzewam ze to nie od mleka zależy
Będę musiała powoli oduczać go chociaz jednego picia podajac wodę albo zmniejszać ilosć miarek mleka. Tylko to moze byc ciężka walka -
u nas też jakiś dziwny okres ze spaniem ;/ częstsze pobudki i 0 spania w dzień.
w przyszłym tygodniu też muszę iść na wychodne, podciąć włosy itpsam mąż mnie wygania
kalika nie mów nic o wyprzedażach- zło światakupiłam pełno ubranek i siostra ni z tego ni z owego przysłała do mnie wielką paczkę ubrań, bo wyprzedaże i takie śliczne itp
kalika lubi tę wiadomość