WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia gdzie kupiliscie ubranko? Kiedy planujecie imprezę? My też na etapie przygotowań, impreza w sobotę 4 lutego

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    A co do wyprzedaży to podobnie, kocham :D nawet na następną zimę kupiłam już młodemu kurtkę bo jest fajna, połowę tańsza a i tak trzeba będzie kupić jeszcze jedna ;)

Też o tym myślę. Na jaki rozmiar wzięłas kurtkę?

klz9zbmhugl0l61p.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:

Będę musiała powoli oduczać go chociaz jednego picia podajac wodę albo zmniejszać ilosć miarek mleka. Tylko to moze byc ciężka walka
    Czemu?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Eryka Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do rozszerzania diety to czwarty miesiąc to zdecydowanie za szybko. Dziecko nie jest na to absolutnie gotowe. Tutaj świetnie jest to wyjaśnione:
    http://malgorzatajackowska.com/2015/03/16/czym-sie-rozni-cztery-od-szesciu-czyli-o-tym-kiedy-rozszerzac-diete-niemowlecia/
    Ja zamierzam rozszerzać ok 6-7 miesiąca, zależy kiedy Hanka będzie gotowa. A poza tym jakoś nie spieszy mi się do tego aby dokładać sobie kolejny obowiązek :)

zem3df9hdz9h654o.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania dzisiaj odkryła swoje stopy i zdjęła sobie skarpetki ;D

Kasik2, diewuszka86, Sylwia91, szynszyl, Blu lubią tę wiadomość

zem3df9hdz9h654o.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie przepisów na posiłki dla maluszków fajny jest blog alaantkowe.
    Ja zamierzam rozszerzać dietę dopiero jak Martynka będzie siedzieć. Wg mnie 4 miesiąc to za wcześnie.

Eryka lubi tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia, idź do SOR, bo może nos złamany i trzeba będzie nastawić.

Jola, mi Smyk też średnio pasuje jeśli chodzi o ubrania. Te co mam, to w większości z prezentów. Jedynie na święta udało mi się tam kupić ladne koszulowe body w kratę. Teraz do Smyka poszłam po obala ;) U nas królują ciuszki HM, Zara, COODO, Pocopato, HeyPopinjay i z Zalando ;)

Sylwusia, kiedy chrzciny?

Adrenalina, czemu chcesz już po 4 mz rozszerzać diete? Ja planuje pod koniec 6 mz zacząć. Co do rozszerzania to na stronie www.1000dni.pljest do pobrania poradnik dotyczący żywienia niemowląt. Są tam podstawowe, aktualne informacje na ten temat.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy chrzciny 5 lutego w niedziele. Kupilam w warszawie na wiatracznej w sklepie ale oni maja tez strone internetowa ubrankaviktoria.pl

Sylwia91 lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni na Boga, uważaj!
    Jeśli odczuwasz jakieś dolegliwości jeśli chodzi o głowę to trzeba to sprawdzić u lekarza. Jak przyrżnęłaś z całej pary to nie ma co się zastanawiać.

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga, chwalę się!
    Kubuś dziś po raz pierwszy obrócił się z brzuszka na plecki. I to dwa razy! Jestem taka dumna :)

Sylwia91, Jutysia, NiecierpliwaKarolina, Eryka, Blu lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzcimy koniec lutego lub początek marca. Zależy dużo od mojego męża, który w lutym leci do Finlandii na tydzień a jeszcze nie wiemy kiedy dokładnie.
    Co do chrztu to kogo zapraszacie? My rodziców, chrzestnych (moja siostra i brat męża z rodziną), moich Dziadków i chrzestnych moich i męża. Mam nadzieję, że się kuzyni i inne ciotki nie obrażą, ale tak musiałabym organizować małe wesele. A i tak wychodzi nam 20 osób.

l54t4dr.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Czemu?

Bo "puchnie " ;) Chciałabym chociaż jedno picie nocne pominąc. Ze starszym też tak robiłam, nawet pediatra kazała. Za tydzień mamy szczepienie to jeszcze skonsultuję. Tym bardziej ze ostsanio jak rano wstaje to nie chce od razu mleka. Więc najada sie w nocy a powinien w dzień. Musze to jakoś pozmieniać
    A jak sie nie uda to trudno

Dzięki dziewczyny za troszkę, czuję sie juz dużo lepiej. Gdyby sie cos w nocy działo to podjadę do lekarza

Jeśli chodzi o rozszerzanie diety to uważam ze to indywidualna sprawa. Dlatego są takie "widełki" wiekowe bo każde dziecko jest inne. Ja zamierzam spróbować po ukończeniu 4 miesiaca i nie widze w tym nic złego.

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zapraszamy rodzicow, chrzestnych, moich dziadków bo żyją i księży, bo u nas się zaprasza po mszy na obiad, poza tym ja z nimi pracuje i się przyjaznimy w sensie moja rodzina z nimi. A i jedną moją ciocie z dziećmi, gdzie ja jestem chrzestna i ona nas zapraszala na wszelkie imprezy, a poza tym moja babcia z nią mieszka wiec glupio by bylo jej nie zaprosić.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze maluchy miały slad po szczepieniu jak po ugryzieniu komara? Basi zrobilo się czerwone delikatnie to miejsce. Zrobilam oklad z sody jak radzila pielegniarka, ale szczerze to powiem że martwię się tym... jak robić te oklady, przymocować jakoś? Narazie przytrzymalam na nóżce chwilę.

Co do diety to zobaczę jak mała i ja będziemy się czuć i czy obie będziemy gotowe na to żeby wprowadzić coś nowego.

Kurcze zazdroszczę Wam że wasze maluchy już się przekrecaja... moja Basia na brzuchu nie chce leżeć a co dopiero się przekręcić...

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wyszło 40 osób bo ja mam 4 rodzeństwa którzy już mają swoje rodziny. Rodziców, dwie prababcie mojego męża chrzestna z mężem. Chrzestnych Huberta i taty siostrę rodzona która nam pomaga bardzo przy małym i ona ma 5 dzieci. Samych najbliższych ale niestety trochę ich się nazbierało.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Sylwusia toż to małe wesele ;) No ale jak rodzina duża to co zrobić. Przecież nikogo nie pominiesz. U nas było 21 osób

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, my byłyśmy dzisiaj na szczepieniu i mała nie ma żadnego śladu po ukłuciu. Pielęgniarka też mówiła o okładach, ale nie wiem czy coś jeszcze można działać. Może po prostu trzeba poczekać?
    Nasza Ancia też się jeszcze nie przewraca na plecy, pediatra dała nam skierowanie do poradni rehabilitacyjnej, bo wg niej za słabo podnosi główkę i ma asymetrię :/
    Polecacie jakieś ćwiczenia na główkę poza leżeniem na brzuszku? Pewnie sobie trochę poczekam na wizytę, a nie chcę być bierna do tego czasu.

U nas wyliczyliśmy 12 osób na chrzciny. Nasi rodzice, moje rodzeństwo, chrzestni Ani i tyle. Nie mamy jeszcze terminu chrzcin, chciałam poczekać do wiosny - kwiecień, maj - ale mąż nie chce czekać i chciałby w marcu.

ijpbdf9h93cgicla.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni mam nadzieję, że jutro już będzie całkiem dobrze.

Sylwia u mnie ostatnio po szczepieniu było bardzo zaczerwienione miejsce wkoło wkłucia, tylko nie wiem czy po Hib czy pneumokokach.
    Pediatra powiedział, że dopiero jak będzie zaczerwienienie miało 10 cm to przyłożyć coś. ja nie przykładałam i następnego dnia ani śladu.

u nas chrzciny najprawdopodobniej 26.02. będzie jakieś 20 osób.

Obrotów też jeszcze nie uświadczyliśmy, ale wszystko przed nami :)

Mi przypadły do ostatnio do gustu ubranka z 5 10 15, fajne są też z h&m, next i mothercare :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 21:46

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez nie ma zadnego sladu po szczepieniu.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, my akurat szczepimy Oliwkę w ramach NFZ, ale po ostatnim, czwartkowym szczepieniu do dziś ma czerwony punkcik na rączce po wkłuciu. Przez pierwsze 24 godziny miejsce to było nawet delikatnie zaognione. Ponadto podobnie jak i Basię, tak i moją małą dopadł w sobotę i niedzielę tak przeraźliwy płacz, że ojeju. Myślałam, że po kilku minutach jej przejdzie, tymczasem płakała w niebogłosy dobrą godzinę, rozdzierając wrażliwej matce serce. Jakby co najmniej żaliła się ze wszystkich sił na to, co ją spotkało. Bidulka :(

My chrzcimy córcię w najbliższą niedzielę - także dwa ważne wydarzenia w jeden weekend. Pierwszy dzień dziadka i babci, i przyjęcie małej do grona bożych dzieci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 14:52

Reni@, kalika, Sylwia91 lubią tę wiadomość

klz9upjyjtca1iud.png
‹‹ 1137 1138 1139 1140 1141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ