Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
My po szczepieniu na pneumokoki. Miki był bardzo dzielny i zapłakal tylko przez chwilę, a teraz szaleje na macie edukacyjnej. Wasze Maluszki też się już przemieszczają? Miki właśnie zwiedza mate kręcąc się na niej dookola
Reni@, Jola1985, NiecierpliwaKarolina, Anoolka, Chwilka84 lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
szynszyl wrote:Sylwia pocieszna Basiunia ^^
Kurcze ja tak myślałam, że na przyszłą zimę to 80, 86 max ;/ blu jednak masz już doświadczenie, córeczka też tak szybko urosła?
Przez pierwszy rok rozmiary zmieniaja sie blyskawicznie. Potem ciuszki sa na troche dluzejBlu lubi tę wiadomość
-
Evelle wrote:Sylwia możesz napisać coś o ćwiczeniach jakie wykonywałaś z mała? Mój synuś straszny len mimo ze energii ma za trochę
jeszcze się buntuje, ale już coraz lepiej nam idzie
a dodatkowo na łóżku się próbujemy turlać, albo chociaż przekładać nóżki z boku na bok
Evelle, Chwilka84 lubią tę wiadomość
-
szynszyl wrote:Sylwia pocieszna Basiunia ^^
Kurcze ja tak myślałam, że na przyszłą zimę to 80, 86 max ;/ blu jednak masz już doświadczenie, córeczka też tak szybko urosła?
Pewnie dużo zależy od producenta, ale córka z czerwca w zimie miała ponad pół roku i chodziła w kurtce na 80 że smyka. Teraz ma półtora roku i wyrasta z 92. Wiadomo kupowanie teraz na przyszłą zimę to zawsze ryzyko, ale jak to się mówi no risk, no funBardzo bym chciała przewidzieć rozmiar obuwia jakie będą mieli za jakiś czas, ale to już jest zupełny kosmos
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 14:36
Reni@ lubi tę wiadomość
-
Sylwia, do góry Miki suwa się już od dość dawna. Rano i po drzemkach zawsze zastaje go w kołysce z głową wepchnieta w wezglowie. Na przewijaku, podobnie jak Basia, lubi zaryc głową w ścianę
Od 2 dni widziałam, że zaczyna ćwiczyć do obrotów na bok, ale dziś pokazał nowa umiejętność w postaci poruszania się na boki. Wygina się i przesuwa, tak że nabmacie po kilku minutach zatoczyl koło. To chyba cudowne działanie uboczne szczepionki ;p
Sylwia91 lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Basia na boki też próbuje się przekręcać, czasem nawet jej wychodzi. Muszę położyć ją na macie i zobaczę czy tak będzie wędrować, bo na przewijaku to ile razy bym ją prosto kładła to i tak będzie zaraz po przekątnej leżeć bo coś ją zainteresuje na komodzie obok
kalika lubi tę wiadomość
-
Hubert tez przybiera ostatnio pozycje do przewracania ale jeszcze sie nie przewrócił. A nogami to strasznie się odpycha.
Mielismy wyjsc na spacer a onposzedl spac przed 13 i obudzil się dopiero o 15. Moze jeszcze po jedzeniu uda nam sie na balkon wyjsc przynajmniej na 20 minut.kalika lubi tę wiadomość
-
U nas podobnie odpycha się nogami, przemieszcza sie na boki, ale kiepsko z leżeniem na brzuchu więc do przewrotów daleka droga. Leon nauczył się chwytać, kiedy do karuzeli przywiazalam mu podkręconą wstążkę. Strasznie mu się to spodobało i później łapał też zabawki.
kalika lubi tę wiadomość
-
Basia złapie zabawki jak są pod ręką. Ogólnie co pod ręką to łapie wszystko i od razu ciągnie do buzi, grzechotki, ubranka, nawet moje ręce próbuje ciągnać jak złapie, ale nie wyciąga rączek daleko po coś. Czasem niezdarnie macha rączkami i trafia w wiszące zabawki albo w moją buzię hehe i dotyka wtedy. Bardzo dużo ćwiczymy chwytanie poprzez właśnie takie podkładanie pod rączki, smyranie po dłoni itd
widać jej się podoba bo jak poczuje to zaczyna łapać rączką i tak międli wszystko hehe
-
nick nieaktualny