WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    My uzywamy acidolac baby w kroplach 30 zl za 10ml

My to samo.

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    (...)
    Czytacie swoim pociechom? Ja swojemu od kilku dni zaczęłam i jestem w szoku, że jest tak zainteresowany, ma przecież dopiero 3,5 miesiaca! Patrzy jak zaczarowany w obrazki w książeczce. Potrafimy tak sobie czytać przez dobre 10-15 minut.

Jeszcze nie, ale myślałam o tym, żeby zacząć. Na początku ja pewnie będę miała z tego radochę nie Kubuś, ale może zainteresowanie się pojawi jak będzie ten miesiąc starszy jak Twój Mikołaj :)

kalika lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Mój Miki waży niespełna 6800 g, Pampersy r.3, ciuszki 62/68. Ciekawe, że aż tak duży jest rozrzut w rozmiarze ubranek. Mój nie należy do malych, a w 74 by utonął.
    Czytacie swoim pociechom? Ja swojemu od kilku dni zaczęłam i jestem w szoku, że jest tak zainteresowany, ma przecież dopiero 3,5 miesiaca! Patrzy jak zaczarowany w obrazki w książeczce. Potrafimy tak sobie czytać przez dobre 10-15 minut.
    Ja też zaczęłam czytać Mikusiowi. Kładę się obok niego na kocyku, książka przed oczy (moje i jego) i czytam. Słucha jak zaczarowany i ogląda obrazki. Ja też to uwielbiam. Na jeden raz jedna baśń, żeby nie przesadzić, ale sama to bym od deski do deski czytała. Jakbym do dzieciństwa wróciła...

Mikus lubi też słychać piosenek (nie takich dla dzieci, tylko takich z list przebojów). Ma nawet swoje ulubione, przy ktorych się uspokaja i zasypia. Cieszy się też,jak go wezmę na rece i z nim tańczę. W Nowy Rok tanczylam z nim walca do "Nad pięknym, modrym Dunajem" (koncert noworoczny akurat lecial w tv) i był taki uradowany!
    A z rzeczy bardziej przyziemnych, to mój synek z pewnością waży minimum 6 kg. Właśnie zużywa ostatnie pieluszki 2 i dziś przechodzimy na 3. Body i pajace nosi już 68, kaftaniki i bluzeczki 62/68, spodnie 62, choć zdarza się, że mi jeszcze w 56 wejdzie (jak oni oznaczaja te rozmiary!).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 08:06

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialyscie? Są już pazdziernikowki 2017! Mojego Mikusia jeszcze rok temu nie było, pojawił się dopiero w ostatnich dniach stycznia. ;-)

Eryka, Blu, diewuszka86, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Widzialyscie? Są już pazdziernikowki 2017! Mojego Mikusia jeszcze rok temu nie było, pojawił się dopiero w ostatnich dniach stycznia. ;-)
    Taaak, właśnie ostatnio rozmawiałam z moim M i mówiłam, że za parę dni Boryskowi stuknie roczek :D

Eryka lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam jak te Wasze dzieci śpią to zazdroszczę, ja się cieszę jak mam pobudki co 2 godz :-)
    My wazymy 5120 :-) i ciuszki 62?ostatnio był ksiądz po koledzie i pytał się czy Synek jest z grudnia....
    Dziewczyny, co polecacie przeciw wypadaniu włosów?
    Nam pasują ciuszki H&M,5-10-15,kappahl, next i oczywiście pepco :-)
    Mój tata miał wczoraj imieniny i zrobiliśmy pierwsza laurke -odrysowalismy rączki :-)
    Probiotyk daje biogaje
    Jak będzie wszystko ok to w środę się szczepimy, czekamy na wyniki moczu.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, też mam problem z potwornym wypadaniem włosów :-/ nawet je skróciłam ostatnio, żeby się wzmocniły. Dupa. Rzadne odżywki mi nie pomagają :-/

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wypadanie polecam szampon i odżywkę po myciu do wmasowywania w skórę Pharmaceris. Włosy będą mniej wypadać i będą ładniejsze.

Córka mi się rozchorowała :( wczoraj popołudniu już coś kiepsko się czuła a dzisiaj zasnęła mi na rękach bo nie miała siły chodzić. Na razie gorączki brak, tylko jakiś katar więc czekam co z tego wyniknie. Eh...

Chwilka84 lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z rzeczy przyjemniejszych to synkowi jeszcze nie czytam, za to dosyć długo próbowałam do tego przekonać córkę. Nie bardzo wychodzilo bo szybko się nudziła ale bardzo lubi książkę bez czytania z samymi obrazkami R. S. Berner. Odkąd dostała ją od Mikołaja tak codziennie ja oglądamy i wymyślamy nowe historyjki. Wiadomo to trochę pomysł dla starszych dzieciaków ale myślę że warto zobaczyć ;)

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai ostatnio obserwowałam wątek Wrześniówek 2017 i tak czekałam na Październikówki ;)

Blu mam nadzieje ze u córki na katarze sie skończy. Mój starszy kaszle jak mały gruźlik . Gorączka już minęła. A mały juz złapał od niego katar. I oby nic wiecej bo za tydzień mamy szczepienie

Blu lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Blu Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia a podajesz jakieś leki jak dopiero rozwija się choroba czy czekasz jakiś czas żeby sam organizm powalczył?

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ma temperaturę powyzej 38 to podaję lek na gorączkę. Teraz jeszcze syropy ma i inhalacje z Nebu Dose . Synek chodzi do przedszkola wiec u niego szybko to postępuje :( Kaszel ze 2 3 dni i z reguły potem gorączka przychodzi

Małemu nic nie daję, chyba ze ma duzo wydzieliny z noska to odciągam często i czasami daje Nasivin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 12:25

Blu lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka ja nie używałam, ale moja fryzjerka bardzo mi polecała tabletki solgar. Bezpieczne nawet przy kp, a ponoć bardzo skuteczne.

Chwilka84 lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olafowi czyta mąż i to od jakiegoś miesiąca. Ten rytuał szybko przenieśliśmy z pory przed snem na popołudnie, bo syn tak się ekscytował i miał z tego tak wielką radochę, że nie chciał potem w ogóle zasnąć :D

Też mi włosy wypadają, niestety :(

Mierzyliśmy ostatnio Olafa przy użyciu tasiemki, mierząc w odcinkach od środka główki do nóżek i ma 71 cm - w 3,5 m-ca urósł 22 cm :) przy wadze 7,5 kg większość ubrań r. 74 jest w sam raz. Co do ubrań z pepco - dostaliśmy w prezencie 2x body i spodenki w r. 74 i są już za małe. Chyba mają zawyżoną rozmiarówkę...

ex2bwn15260327bu.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, myślę, że ksiądz się może nie znać na dzieciach ;)

U mnie też masa włosów wypada. Niestety żadne odżywki i inne suplementy tego nie powstrzymaja. Podczas ciąży wypadanie włosów zostało zahamowanie i teraz wszystkie te "zaległe" włosy z 9 moesiecy muszą wypaść w krótkim czasie. Trzeba przeczekać.

Blu, Renia, zdrówka dla maluchów :)

Reni@, Blu, Chwilka84 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie z włosami też masakra ;/ czeszę się nad wanną, żeby nie zostawiać ich wszędzie.

dziewczyny dużo zdrówka dla Waszych maluszków!

Blu lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeby bylo u nas wesolo, w sr tydzien temu mialam kolke nerkowa, w czw zdiagnozowano kamien w nerce i orawdopodobnie w moczowodzie, ale nie widoczny na usg. Na przeswietleniu widac drugi kamyk ktory zaklinowal sie niedaleko pecherza. Fantastycznie, wyhodowalam sobie 2 kamienie. 17.02 jestem zapisana na endoskopowe usuniecie tego zelastwa z moczowodu, jednak mam nadzieje ze sam dziad wyjdzie.
    Dodatkowo wczoraj bylam u lekarza z powodu pocenia sie w nocy i okazalo sie, ze mam angine...
    Zeby bylo weselej w ndz mamy chrzciny na 42osoby,moja rodzina przyjezdza 300km, na szczescie zwalaja sie do rodzicow juz w sb, bo jakbym miala ogarnac jeszcze jedzenie, to mozna by bylo sie zatyrac.

Modle sie zeby dotrwac do ndz bez kolki nerkowej i choroby Jaska. A tak sie cieszylam na te chrzciny, to teraz nie mam sily i leze w lozku. I szczerze to jestem przerazona!!

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia, Blu zdrówka dla dzieciaków :-*

Reni@, Blu lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u alergologa. Niestety Olek na AZS :-/ ustaliliśmy, że zrobimy testy alergiczne z krwi, ale nie przesiewowe, bo są mało miarodajne, tylko takie skierowane na konkretny alergen. Na początek wybraliśmy 6 alergenów.
    Ja mam wykluczyć, poza tym czego juz nie jem, masło, jaja, wszelkie przetwory jaj czyli makarony, kluski, ciasta, soję, ryby,pszenicę, marchew, selera i pomidory.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Anieńka :( Duzo zdrówka życzę

Karolina no to nieciekawie :/

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
‹‹ 1141 1142 1143 1144 1145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ