Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kalika wrote:(...)
Czytacie swoim pociechom? Ja swojemu od kilku dni zaczęłam i jestem w szoku, że jest tak zainteresowany, ma przecież dopiero 3,5 miesiaca! Patrzy jak zaczarowany w obrazki w książeczce. Potrafimy tak sobie czytać przez dobre 10-15 minut.
Jeszcze nie, ale myślałam o tym, żeby zacząć. Na początku ja pewnie będę miała z tego radochę nie Kubuś, ale może zainteresowanie się pojawi jak będzie ten miesiąc starszy jak Twój Mikołaj
kalika lubi tę wiadomość
-
kalika wrote:Mój Miki waży niespełna 6800 g, Pampersy r.3, ciuszki 62/68. Ciekawe, że aż tak duży jest rozrzut w rozmiarze ubranek. Mój nie należy do malych, a w 74 by utonął.
Czytacie swoim pociechom? Ja swojemu od kilku dni zaczęłam i jestem w szoku, że jest tak zainteresowany, ma przecież dopiero 3,5 miesiaca! Patrzy jak zaczarowany w obrazki w książeczce. Potrafimy tak sobie czytać przez dobre 10-15 minut.
Mikus lubi też słychać piosenek (nie takich dla dzieci, tylko takich z list przebojów). Ma nawet swoje ulubione, przy ktorych się uspokaja i zasypia. Cieszy się też,jak go wezmę na rece i z nim tańczę. W Nowy Rok tanczylam z nim walca do "Nad pięknym, modrym Dunajem" (koncert noworoczny akurat lecial w tv) i był taki uradowany!
A z rzeczy bardziej przyziemnych, to mój synek z pewnością waży minimum 6 kg. Właśnie zużywa ostatnie pieluszki 2 i dziś przechodzimy na 3. Body i pajace nosi już 68, kaftaniki i bluzeczki 62/68, spodnie 62, choć zdarza się, że mi jeszcze w 56 wejdzie (jak oni oznaczaja te rozmiary!).Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 08:06
-
Kai wrote:Widzialyscie? Są już pazdziernikowki 2017! Mojego Mikusia jeszcze rok temu nie było, pojawił się dopiero w ostatnich dniach stycznia.
Eryka lubi tę wiadomość
-
Jak czytam jak te Wasze dzieci śpią to zazdroszczę, ja się cieszę jak mam pobudki co 2 godz
My wazymy 5120i ciuszki 62?ostatnio był ksiądz po koledzie i pytał się czy Synek jest z grudnia....
Dziewczyny, co polecacie przeciw wypadaniu włosów?
Nam pasują ciuszki H&M,5-10-15,kappahl, next i oczywiście pepco
Mój tata miał wczoraj imieniny i zrobiliśmy pierwsza laurke -odrysowalismy rączki
Probiotyk daje biogaje
Jak będzie wszystko ok to w środę się szczepimy, czekamy na wyniki moczu. -
Na wypadanie polecam szampon i odżywkę po myciu do wmasowywania w skórę Pharmaceris. Włosy będą mniej wypadać i będą ładniejsze.
Córka mi się rozchorowaławczoraj popołudniu już coś kiepsko się czuła a dzisiaj zasnęła mi na rękach bo nie miała siły chodzić. Na razie gorączki brak, tylko jakiś katar więc czekam co z tego wyniknie. Eh...
Chwilka84 lubi tę wiadomość
-
A z rzeczy przyjemniejszych to synkowi jeszcze nie czytam, za to dosyć długo próbowałam do tego przekonać córkę. Nie bardzo wychodzilo bo szybko się nudziła ale bardzo lubi książkę bez czytania z samymi obrazkami R. S. Berner. Odkąd dostała ją od Mikołaja tak codziennie ja oglądamy i wymyślamy nowe historyjki. Wiadomo to trochę pomysł dla starszych dzieciaków ale myślę że warto zobaczyć
-
Kai ostatnio obserwowałam wątek Wrześniówek 2017 i tak czekałam na Październikówki
Blu mam nadzieje ze u córki na katarze sie skończy. Mój starszy kaszle jak mały gruźlik . Gorączka już minęła. A mały juz złapał od niego katar. I oby nic wiecej bo za tydzień mamy szczepienie
Blu lubi tę wiadomość
-
Jak ma temperaturę powyzej 38 to podaję lek na gorączkę. Teraz jeszcze syropy ma i inhalacje z Nebu Dose . Synek chodzi do przedszkola wiec u niego szybko to postępuje
Kaszel ze 2 3 dni i z reguły potem gorączka przychodzi
Małemu nic nie daję, chyba ze ma duzo wydzieliny z noska to odciągam często i czasami daje NasivinWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 12:25
Blu lubi tę wiadomość
-
Olafowi czyta mąż i to od jakiegoś miesiąca. Ten rytuał szybko przenieśliśmy z pory przed snem na popołudnie, bo syn tak się ekscytował i miał z tego tak wielką radochę, że nie chciał potem w ogóle zasnąć
Też mi włosy wypadają, niestety
Mierzyliśmy ostatnio Olafa przy użyciu tasiemki, mierząc w odcinkach od środka główki do nóżek i ma 71 cm - w 3,5 m-ca urósł 22 cmprzy wadze 7,5 kg większość ubrań r. 74 jest w sam raz. Co do ubrań z pepco - dostaliśmy w prezencie 2x body i spodenki w r. 74 i są już za małe. Chyba mają zawyżoną rozmiarówkę...
-
Chwilka, myślę, że ksiądz się może nie znać na dzieciach
U mnie też masa włosów wypada. Niestety żadne odżywki i inne suplementy tego nie powstrzymaja. Podczas ciąży wypadanie włosów zostało zahamowanie i teraz wszystkie te "zaległe" włosy z 9 moesiecy muszą wypaść w krótkim czasie. Trzeba przeczekać.
Blu, Renia, zdrówka dla maluchówReni@, Blu, Chwilka84 lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Zeby bylo u nas wesolo, w sr tydzien temu mialam kolke nerkowa, w czw zdiagnozowano kamien w nerce i orawdopodobnie w moczowodzie, ale nie widoczny na usg. Na przeswietleniu widac drugi kamyk ktory zaklinowal sie niedaleko pecherza. Fantastycznie, wyhodowalam sobie 2 kamienie. 17.02 jestem zapisana na endoskopowe usuniecie tego zelastwa z moczowodu, jednak mam nadzieje ze sam dziad wyjdzie.
Dodatkowo wczoraj bylam u lekarza z powodu pocenia sie w nocy i okazalo sie, ze mam angine...
Zeby bylo weselej w ndz mamy chrzciny na 42osoby,moja rodzina przyjezdza 300km, na szczescie zwalaja sie do rodzicow juz w sb, bo jakbym miala ogarnac jeszcze jedzenie, to mozna by bylo sie zatyrac.
Modle sie zeby dotrwac do ndz bez kolki nerkowej i choroby Jaska. A tak sie cieszylam na te chrzciny, to teraz nie mam sily i leze w lozku. I szczerze to jestem przerazona!! -
My po wizycie u alergologa. Niestety Olek na AZS
ustaliliśmy, że zrobimy testy alergiczne z krwi, ale nie przesiewowe, bo są mało miarodajne, tylko takie skierowane na konkretny alergen. Na początek wybraliśmy 6 alergenów.
Ja mam wykluczyć, poza tym czego juz nie jem, masło, jaja, wszelkie przetwory jaj czyli makarony, kluski, ciasta, soję, ryby,pszenicę, marchew, selera i pomidory.