Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej kochane czytam o waszych włosach i mi ciut lepiej ze nie jestem jakims wyjątkiem. Moje są wszedzie a podczas mycia mogę garściami wyciągać... porazka. W ciazy nawet mi sie polepszyly a teraz horror. Nie bylo mnie wczoraj bo zabraliśmy małą do pradziadkow a potem mi spać nie mogla jakoś do 1 w nocy ehh.
Diewuszka super mały ćwiczypiękny!
Ja też bez nabiału bo o ile Basi nie szkodzi to mi szkodzimam problem ze skórą, a jadlan dużo mleka i odstawiłam i jak ręką odjal. W ogóle nie czuję że juz koniec tygodnia i jutro służba. Kiedy ten czas leci??
A z nowości to Basi idzie ząbekma białą kropeczke już na dziasle na dole a pcha ręce tak do buzi jak szalona, az ma odruch wymiotny. Myślę że to też może być powodem marudzenia ostatnimi dniami.
Anienka u mnie też kamienie tylko że w mniej ciekawym miejscu bo w woreczku żółciowym. Wczoraj w nocy mnie bóle złapaly, myślałam że umierać bede, wyłam pół nocy. Muszę iść na usg na cito ...diewuszka86 lubi tę wiadomość
-
Mamusie które mają córeczki mam do was pytanie na temat higieny intymnej maluszka. Mianowicie rozchylacie wargi sromowe i myjecie delikatnie tą białą maź lub podczas kąpieli czy kompletnie tego nie ruszacie? Jedni mówią żeby myć inni że absolutnie no ale potem się okazuje że wargi zrosniete albo cos...
-
Ciężko z dietą faktycznie. Już w nosie z tą czekoladą i słodyczami, ale mnie potwornie btakuje nabiału. Nie wiem jak to opisać, ale po prostu czuję się kiepsko jak go nie jem.
A teraz to pozostaje mi już chyba żywność taka głównie wegańska
Jest ciężko, ale zrobię wszystko dla tego małego smrodkaBlu lubi tę wiadomość
-
Co do testów to ten alergolog mówił nam, że te panelowe faktycznie u takich maluchów nie wychodzą, bo są mniej czułe i dziecko musi mieć naprawdę silną alergię, żeby coś wykazały.
Dlatego zasugerował te skierowane na konkrerny pojedynczy alergen. Na początek wybraliśmy sześć.
Niestety w LuxMedzie na pobranie krwi u takich maleństw trzeba się umawiać wcześniej, więc dopiero w środę lub piątek będę coś więcej mogła napisać. -
Jutysia wrote:Karolina, współczuję. Sama nie jem nabiału i jest ciężko, a co dopiero po wyeliminowaniu tego co napisałaś... A po czym konkretnie alergolog stwierdził AZS? U nas też jest podejrzenie tego cholerstwa
Jutysia, głównie po wysypce, która zlokalizowana była na policzkach, szyi i schodzi na klatkę piersiową. Do tego pękają mu uszy na dole i na górze (w miejscach gdzie stykają się z głową), ma plamy z wysypki na łokciach, pod paszkami i pod kolanami i potwornie się drapie po twarzy. Do tego skóra jest bardzo przesuszona. -
Ważyłam i mierzylam dziś Borysa w domowych warunkach. Wyszlo mi 5900g i 59-60cm
Zaczynam podejrzewać, ze w przychodni ostatnio go źle zmierzyli, bo niemozliwe aby urosl 2,5-3,5cm w 2,5 tygodnia. Mierzylam i ja, i moja mama i mniej jak 59cm nie chcialo wyjsc, w co wierze bo spiochy i pajace 62 sa juz dopasowane i szykuje do prania 68. Inne czesci garderoby to sie nawet 56 jeszcze trafia, ale dominuje 62.
Sylwia91, bardzo wczesnie pierwszy zabek! Pochwsl sie zdjeciem jak juz wyjdzie -
Średnio
najgorzej jak pije mleko bo np zaczyna kaszleć i sie krztusi. Jak go odbijam to też jakoś tak dziwnie. Mial duży problem z zaśnięciem, strasznie płakał. Teraz niby śpi ale bardzo niespokojnie. Zobaczymy jeszcze jutro. Jak dalej tak bedzie kaszlał albo dostanie gorączki to w poniedziałek pojade z nim do pediatry
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 13:40
-
Na pewno się pochwalę o ile to faktycznie ząbek! Tak wygląda no ale narazie mi pozostaje tylko obserwować i czekać
bardzo jestem ciekawa czy to już ząb bo faktycznie wcześnie, ale jak mała otwiera buzię to świeci mi się mleczno biała kropka. Będę dawać znać
Blu no właśnie ja do tej pory nie ruszalam nic tylko od czasu do czasu rozdzielilam wargi bo na wątku poszyjkowych mamus jedna z dziewczyn miala taki problem że malej się zrosly wargi i szpital.. -
Kasik2
U nas tez wczoraj noc dramat, praktycznie w polowie przenoszona a noc wczesniej spał miciagiem prawie 5godz, co u niego zdarzylo sie tak chyba od urodzenia ze 3,4 razy.
Renia ja z soli robiam inhalacje i bardzo pomagały.
Karolina, a moze masz nowe perfumy lub balsam i zapach mu nie pasuje? -
Dziewczyny współczuję Wam wszystkich problemów, zarówno z Waszym zdrowiem jak i z alergiami, nieprzespanymi nocami i niechęcią do jedzenia maluszków ;/
Sylwia ja po kąpieli lekko rozchylam wargi i przejeżdżam wacikiem z wodą delikatnie i już. tej mazi to też nie ma u nas dużo teraz, o urodzeniu było obficie.