Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A u nas chyba też jakiś skok, jeśli nie rozwojowy to na pewno żywieniowy (twórczość własna). Borys, mógłby jeść non stop, jak nie zabiore to ssie bez końca, nawet nie usypia przy cycusiu tylko cały czas ssie. Na szczęście jak zabiorę to się nie dopomina, ale sam ani myśli powiedzieć dość!
I z innej beczkipołożyłam Borysa do spania wzdłuż łóżeczka a przed chwilą znalazlam w poprzek
kalika lubi tę wiadomość
-
Mój Mikus też potrafi nagle w poprzek łóżka się znaleźć. I też je ostatnio jak szalony. Po jednej piersi życzy sobie jeszcze drugą. Może jej do końca nie opróżnia, ale ssie dość długo. Przystawiam go jeszcze na chwilę do tej pierwszej piersi, choć już pusta, żeby pobudzić laktacje.
Chwilko, współczuję. Zdrówka dla Ignasia życzę! -
U nas też coś niespokojna jest mala ale ja obstawiam te zęby bo nawet przez sen mi pędzluje w buzi piąchą, a smoczka jak.daję to nie zasysa tylko gryzie... na szczęście noc ok. Pierwsze karmienie od 23 i do jakiejś 7-8 mi pośpi jeszcze.
Reniu trzymaj się, zdrówka Wam życzymyniech Ignaś szybko pokona chorobę i wracajcie do domku
Szynszyl dzięki za odpowiedź -
kkkaaarrr wrote:I z innej beczki
położyłam Borysa do spania wzdłuż łóżeczka a przed chwilą znalazlam w poprzek
mały update, właśnie znalazlam Borysa z nogami na poduszce
Reni@, Sylwia91, szynszyl, Chwilka84, kalika lubią tę wiadomość
-
Renia trzymajcie się tam dzielnie!
Tak sobie pomyślałam ile faktycznie jest prawdy w tym że to jakieś wirusy a ile że mamy ten tragiczny smog w miastachwydaje mi sie, że teraz dużo częściej dzieci łapią infekcje związane z problemami z oddychaniem. Ale to specjalistka musiałaby się wypowiedzieć
Martwię się trochę bo u córki katar powoduje kaszel. Strasznie trudno jej go odciągnąć nie mówiąc już o zakropieniu noskaehh zrobiłam wczoraj syrop z cebuli na ten jej kaszel, ale nie ma szans żeby chociaż trochę tego wypiła...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 13:27
-
Kasik2 wrote:Renia współczuję. Choroba dziecka+spanie na materacu w szpitalu jest wykańczajace. Ale mamy zawsze dają radę bo jak nie my to kto? Trzymaj się. Najważniejsze żeby Ignas wyzdrowial.
Akurat tu mam luksus bo sale 2 osobowe. Kazda mama ma lozko. Dziecko lozeczko a nawet taki wozeczek jak dla noworodkow. -
Reni@ wrote:Wlasnie sie dowiedzialam ze ma antybiotyk na 7 dni i tyle na pewno tu bedziemy. Zlapal jakiegos wirusa ktory wywołuje zapalenie pluc. Juz mnie glowa boli po nieprzespanej nocy a gdzie tam do niedzieli. Ech ...
Zdrówka dla Ignasia i wytrwałości dla mamy :*
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Co do smogu, to na pewno działa drażniąco na drogi oddechowe i dzieci czy dorosli z astma mogą mieć z tego powodu duszność czy kaszel. U reszty poprzez to działanie drażniące może ułatwiać infekcje wirusowe czy bakteryjne, bo uszkadza barierę,która przed tymi patogenami chroni.
Początek roku zawsze wiąże się ze zwiększona zapadalnościa na infekcje wirusowe, także bez względu na smog łatwo teraz o nie, szczególnie wśród dzieci.
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Ola_Ola wrote:Renia
zdrówka dla Ignasia, a dla Ciebie dużo siły
Karolina ja to Cię podziwiam za dietę
Sylwia już ząbek, o kurczę, to dolna jedynka? Jakieś symptomy przed kropeczką zauważyłaś?