Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola, zaszczepić na meningokoki możesz zawsze, nawet sama siebie, także za późno nie jest
Od tego kiedy zaczniesz zależy tylko jakim preparatem i w jakim schemacie, bo to jest zależne właśnie od wieku.
Renia, w tej sytuacji to normalne, że zjada mniejsze porcje. Po pierwsze, szybciej się męczy przy jedzeniu, bo mu trudniej oddychać, a po drugie, jak my jesteśmy chore, to apetyt też mamy gorszy, więc tak samo ma też dziecko. Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia, choć z doświadczenia wiem, że tego typu infekcje czasami potrafią się przeciągac i do 2 tygodni. Mam nadzieję, że Ignasia stanie na nogi szybciej :*Reni@, Ola_Ola lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Fajnie że Wam się imprezy zwróciły. U nas też powinnismy przynajmniej wyjść na zero ale to i tak nie najważniejsze. Ważny sakrament dla dzidzi. Na szczęście nam się udalo odłożyć z becikowych no i ja dostalam tzw. Opłatek w Kościele także na imprezę jest a i na studia odłoże bo mysle w październiku zacząć. Mam propozycję pracy pod warunkiem że skończę mgr'a
-
Reni@ wrote:Kalika nawet nie strasz. Mam nadzieje ze najpóźniej w niedziele wrócimy do domu. Oddzial taki pełny że jedna dziewcxyna z malym dzieckiem cala noc na korytarzu byla. Dopiero niedawno dostali miejsce bo kogos wypisali
Reni@ lubi tę wiadomość
-
kalika wrote:Ola, zaszczepić na meningokoki możesz zawsze, nawet sama siebie, także za późno nie jest
Od tego kiedy zaczniesz zależy tylko jakim preparatem i w jakim schemacie, bo to jest zależne właśnie od wieku.
A ty jakim preparatem szczepisz? Jeśli szczepisz
-
Cześć Dziewczyny!
Dzisiaj Andrzej kończy 3 miesiące.
Byliśmy u neurologa - wszystko ok. Głowa wcale nie jest za duża i rozwija się prawidłowo.
Wszystkie mikro ubranka, buciki i pieluchy 1,2 popakowane, czekają na rodzeństwo w 2018
Chodzimy w 68.
Mamy rutynę i ładnie nam się to sprawdza. Andrzej uwielbia się kąpać i "rozsiada" się w wanience jak Siara w jacuzzi
Mam dla niego konto oszczędnościowe - co miesiąc przelewam kasę - jak skończy szkołę, będzie mógł albo sobie coś kupić, albo zainwestować, albo pojechać w jakąś fajną podróż
Renia - współczuje Ci bardzo, mi Młody zwymiotował i w panice pojechaliśmy do lekarza - myślałam, że zwariuje, a co dopiero pobyt w szpitalu. Bardzo jesteś dzielna.
My zaszyliśmy się w domu u moich Rodziców, z dala od Warszawy i smogu i unikam ludzi.
Nie dość, że wszyscy chcieli nas odwiedzać (a nie widzieliśmy się milion lat), to jeszcze panuje RSV, a mój Mąż pracuje z dziećmi.
Jak miałam 3 miesiące to kuzyn mnie załatwił i miałam bezobjawowe zapalenie płuc. Dlatego trzymam się z daleka od wszystkich
Jestem też po okresie i jest to jakaś masakra. Już zapomniałam. No i cały czas czuje dyskomfort po szwach jak używam tampony.
No i rośnie nam ząb!!! Macie jakieś sprawdzone żele?
szynszyl, Ola_Ola, Eryka, NiecierpliwaKarolina, Reni@, diewuszka86, Jutysia, Sylwia91 lubią tę wiadomość
-
Ola, szczepie, szczepie. Teraz Bexsero i NeisvacC, a po 1 rz Nimenrix.
Renia,wirusowe zapalenie płuc też się leczy bez antybiotyku. Wirus to wirus, bez znaczenia czy w nosie, gardle, oskrzelach czy płucach. Ale nie jesteście jedyni, niestety to powszechna praktyka "starej szkoły".
Marlon, Andrzej ma wypasny szlafroczekŻele na zabkowaniu to dość kontrowersyjna sprawa. Stomatolodzy dziecięcy odradzają, najgorsze te znieczulajaco działające z lidokaina, bo ona się wchłania, można nawet nieświadomie przedawkowac i może dawać działania niepozadane.
Ola_Ola, Reni@, marlon lubią tę wiadomość
-
My jutro wreszcie idziemy na pierwsze szczepienie i możecie się śmiać, ale potwornie się denerwuję
Dałabym się za Kubusia ukłuć gdyby tak się dało. Mam nadzieję, że nie będzie żadnych skutków ubocznych i dzielnie to zniesie i w ogóle, że ja to jakoś zniosę. Na szczęście mąż ma wolne i jedziemy oboje.
-
Nasz maly wczoraj kichal i tak jakby mial nos zapchany. Wezwalam lekarza na wizyte domowa. Uszy czyste, osluchowo tez dobrze. Lekarz stwierdzil ze moze byc lekkie przeziębienie albo to na zabki bo dolne dziaslo ma bardzo rozpulchnione. Nie jest jakis marudny. W nocy ladnie spal tylko dzisiaj nie zjada mi calych butelek. I wczoraj kupe robil ze 4 razy co wczesniej mu sie nie zdarzalo.
-
Sylwusia u nas właśnie też kupka ostatnio 3 albo 4 razy poszła, a robi mi od jakiś 3 tygodni jedną na 2 dni ale taką solidną. Też podejrzewam ząbek. Ciekawe czy się potwierdzą objawy, muszę jej kupić gryzak.
Czy Wasze maluchy też rosną jak opętane? Kupiłam Basi fajne dwa kompleciki body+legginsy a drugi taki sam tylko z bluzeczką zamiast bodów. Brałam rozmiar 3-6 miesięcy i jest na styk!Masakra, wychodzi na to że muszę kupować na 6-9 miesięcy. Wszystko w długości.. Mierzyłam ją wczoraj i wg. mojego pomiaru to ma 64cm, a wydaje mi się być dużo dłuższa, na przewijaku ledwo się mieści już, bo albo nóżki zwisają, albo za blisko ściany głowa i ryzyko że się rypnie jak będzie się wiercić.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0225d8342d52.jpg
moja długaśna KluskaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 13:13
Reni@, Sylwusia100, marlon, NiecierpliwaKarolina, Eryka lubią tę wiadomość
-
Ola_Ola wrote:Dziewczyny, ile dawałyście księdzu za Chrzest?
Ola_Ola lubi tę wiadomość