WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj maly kicha. Psikam mu woda morska do noska i dalam mu 5 kropelek wit c. Mam nadzieje ze bardziej nic sie nie rozwinie.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, zaszczepić na meningokoki możesz zawsze, nawet sama siebie, także za późno nie jest :) Od tego kiedy zaczniesz zależy tylko jakim preparatem i w jakim schemacie, bo to jest zależne właśnie od wieku.

Renia, w tej sytuacji to normalne, że zjada mniejsze porcje. Po pierwsze, szybciej się męczy przy jedzeniu, bo mu trudniej oddychać, a po drugie, jak my jesteśmy chore, to apetyt też mamy gorszy, więc tak samo ma też dziecko. Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia, choć z doświadczenia wiem, że tego typu infekcje czasami potrafią się przeciągac i do 2 tygodni. Mam nadzieję, że Ignasia stanie na nogi szybciej :*

Reni@, Ola_Ola lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika nawet nie strasz. Mam nadzieje ze najpóźniej w niedziele wrócimy do domu. Oddzial taki pełny że jedna dziewcxyna z malym dzieckiem cala noc na korytarzu byla. Dopiero niedawno dostali miejsce bo kogos wypisali

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że Wam się imprezy zwróciły. U nas też powinnismy przynajmniej wyjść na zero ale to i tak nie najważniejsze. Ważny sakrament dla dzidzi. Na szczęście nam się udalo odłożyć z becikowych no i ja dostalam tzw. Opłatek w Kościele także na imprezę jest a i na studia odłoże bo mysle w październiku zacząć. Mam propozycję pracy pod warunkiem że skończę mgr'a

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Kalika nawet nie strasz. Mam nadzieje ze najpóźniej w niedziele wrócimy do domu. Oddzial taki pełny że jedna dziewcxyna z malym dzieckiem cala noc na korytarzu byla. Dopiero niedawno dostali miejsce bo kogos wypisali
    Wierzę, teraz najwięcej infekcji, co roku jest tak samo. Myślę, że jak tylko Ignasia się pozbierać, to pójdziecie do domu i r am się będziecie doleczac.

Reni@ lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Ola, zaszczepić na meningokoki możesz zawsze, nawet sama siebie, także za późno nie jest :) Od tego kiedy zaczniesz zależy tylko jakim preparatem i w jakim schemacie, bo to jest zależne właśnie od wieku.

A ty jakim preparatem szczepisz? Jeśli szczepisz :)

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawialam z ordynatorka. Ignaś ma antybiotyk bo traktują go jakby mial zapalenie płuc. Z nami na sali jest dziewczunka ktora byla tu 2 tyg temu z infekcja wirusowa a w niedziele wrocila z zapaleniem pluc wlasnie

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Dzisiaj Andrzej kończy 3 miesiące.
    249809db02cf46c8med.jpg

Byliśmy u neurologa - wszystko ok. Głowa wcale nie jest za duża i rozwija się prawidłowo.

Wszystkie mikro ubranka, buciki i pieluchy 1,2 popakowane, czekają na rodzeństwo w 2018 ;)
    Chodzimy w 68.

Mamy rutynę i ładnie nam się to sprawdza. Andrzej uwielbia się kąpać i "rozsiada" się w wanience jak Siara w jacuzzi ;)

Mam dla niego konto oszczędnościowe - co miesiąc przelewam kasę - jak skończy szkołę, będzie mógł albo sobie coś kupić, albo zainwestować, albo pojechać w jakąś fajną podróż :)

Renia - współczuje Ci bardzo, mi Młody zwymiotował i w panice pojechaliśmy do lekarza - myślałam, że zwariuje, a co dopiero pobyt w szpitalu. Bardzo jesteś dzielna.

My zaszyliśmy się w domu u moich Rodziców, z dala od Warszawy i smogu i unikam ludzi.
    Nie dość, że wszyscy chcieli nas odwiedzać (a nie widzieliśmy się milion lat), to jeszcze panuje RSV, a mój Mąż pracuje z dziećmi.
    Jak miałam 3 miesiące to kuzyn mnie załatwił i miałam bezobjawowe zapalenie płuc. Dlatego trzymam się z daleka od wszystkich :)

Jestem też po okresie i jest to jakaś masakra. Już zapomniałam. No i cały czas czuje dyskomfort po szwach jak używam tampony.

No i rośnie nam ząb!!! Macie jakieś sprawdzone żele?

szynszyl, Ola_Ola, Eryka, NiecierpliwaKarolina, Reni@, diewuszka86, Jutysia, Sylwia91 lubią tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, szczepie, szczepie. Teraz Bexsero i NeisvacC, a po 1 rz Nimenrix.

Renia,wirusowe zapalenie płuc też się leczy bez antybiotyku. Wirus to wirus, bez znaczenia czy w nosie, gardle, oskrzelach czy płucach. Ale nie jesteście jedyni, niestety to powszechna praktyka "starej szkoły".

Marlon, Andrzej ma wypasny szlafroczek :) Żele na zabkowaniu to dość kontrowersyjna sprawa. Stomatolodzy dziecięcy odradzają, najgorsze te znieczulajaco działające z lidokaina, bo ona się wchłania, można nawet nieświadomie przedawkowac i może dawać działania niepozadane.

Ola_Ola, Reni@, marlon lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia, a jak z kaszlem? Nadal jest? Mam nadzieje, ze szybko Was wypuszcza!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon, Czerwony Kapturek <3

marlon lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika dziękuję :)

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Renia, a jak z kaszlem? Nadal jest? Mam nadzieje, ze szybko Was wypuszcza!

Kaszle nadal. I strasznie swiszczy dzisiaj. No mam nadzieje ze jutro bedzie juz jakas poprawa

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro wreszcie idziemy na pierwsze szczepienie i możecie się śmiać, ale potwornie się denerwuję :/ Dałabym się za Kubusia ukłuć gdyby tak się dało. Mam nadzieję, że nie będzie żadnych skutków ubocznych i dzielnie to zniesie i w ogóle, że ja to jakoś zniosę. Na szczęście mąż ma wolne i jedziemy oboje.

l54t4dr.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszko, rozumiem, też się denerwowalam, ale wyszło dobrze. Nawet śladu nie było. :-) Skoro się szczepicie, to znaczy, że bilirubina spadła?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai spadło do 2,5 już 2 tygodnie temu i lekarz już nie kazał powtarzać badania tylko właśnie odczekać 2 tygodnie i przyjść. No mam nadzieję, że będzie dobrze, zdecydowaliśmy się na 6w1 więc muszę dzielnie znieść to jedno ukłucie.

l54t4dr.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz maly wczoraj kichal i tak jakby mial nos zapchany. Wezwalam lekarza na wizyte domowa. Uszy czyste, osluchowo tez dobrze. Lekarz stwierdzil ze moze byc lekkie przeziębienie albo to na zabki bo dolne dziaslo ma bardzo rozpulchnione. Nie jest jakis marudny. W nocy ladnie spal tylko dzisiaj nie zjada mi calych butelek. I wczoraj kupe robil ze 4 razy co wczesniej mu sie nie zdarzalo.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia u nas właśnie też kupka ostatnio 3 albo 4 razy poszła, a robi mi od jakiś 3 tygodni jedną na 2 dni ale taką solidną. Też podejrzewam ząbek. Ciekawe czy się potwierdzą objawy, muszę jej kupić gryzak.

Czy Wasze maluchy też rosną jak opętane? Kupiłam Basi fajne dwa kompleciki body+legginsy a drugi taki sam tylko z bluzeczką zamiast bodów. Brałam rozmiar 3-6 miesięcy i jest na styk! :/ Masakra, wychodzi na to że muszę kupować na 6-9 miesięcy. Wszystko w długości.. Mierzyłam ją wczoraj i wg. mojego pomiaru to ma 64cm, a wydaje mi się być dużo dłuższa, na przewijaku ledwo się mieści już, bo albo nóżki zwisają, albo za blisko ściany głowa i ryzyko że się rypnie jak będzie się wiercić.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0225d8342d52.jpg
    moja długaśna Kluska <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 13:13

Reni@, Sylwusia100, marlon, NiecierpliwaKarolina, Eryka lubią tę wiadomość

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile dawałyście księdzu za Chrzest?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Dziewczyny, ile dawałyście księdzu za Chrzest?
    Ja planuję dać 200. Nie wiem skąd jesteś i jakie są realia tam, ale u nas to jest ok. Rozmawiałam z księdzem z którym pracuję, a w dodatku się przyjaznimy, więc szczerze mi powiedział, że 150-200 to świat i ludzie i powinno być ok tu gdzie będę chrzcić. Niestety nie w moim Kościółku, w którym gram, tylko w mojej parafii...

Ola_Ola lubi tę wiadomość

‹‹ 1146 1147 1148 1149 1150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ