Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
My daliśmy 50 zł, bo tyle sobie zażyczyli. Na szczęście
A z drugą ciążą to powiem Wam Dziewczyny, że jeszcze przed pojawieniem się Hani bardzo chciałam mieć małą różnicę wieku, max 2 lata. Jednak teraz perspektywa mi się zmieniła trochę. Przy Hani było mi bardzo ciężko na początku. TEraz też lekko nie jest i zastanawiam się jak tu ogarnąć taką aktywną dwulatkę i malucha... A poza tym trochę mi się sypnęła sytuacja z pracą, bo prawdopodobnie szefowa likwiduje firmę, więc bez umowy byłoby ciężko z kasą. Jednakże jest to kwestia jeszcze otwarta u nas
-
A zapomnialabym napisac ze Ignas wazy 7400
Jesli chodzi o drugie dziecko to u nas jest 3.5 roku i jest ok. Mialo byc 3 lata no ale jedna ciąża poroniona. Tego niestety nie mozna przewidziec. Tak naprawde kazda roznica wieku ma swoje plusy i minusymarlon, kalika, Eryka lubią tę wiadomość
-
Reni@ wrote:A zapomnialabym napisac ze Ignas wazy 7400
Jesli chodzi o drugie dziecko to u nas jest 3.5 roku i jest ok. Mialo byc 3 lata no ale jedna ciąża poroniona. Tego niestety nie mozna przewidziec. Tak naprawde kazda roznica wieku ma swoje plusy i minusy
Lubię z uwagi na wagę. Poronienia bardzo współczuje.Reni@ lubi tę wiadomość
-
No, fajnie jak byśmy były "razem" w ciąży! Byłoby raźniej
i w ogóle.
Sorry dziewczyny, ale Sarcia jak zwykle dojebałaś. Po co obrażać ludzi, szczególnie jak Sylwia wielokrotnie pisała, jak blisko jest z Księżmi i w ogóle.
A chrzczenie dziecka i nazywanie Kościoła sektą to jedno wielkie nieporozumienie.
kalika, Sylwia91, Blu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA niech jest jak blisko chce, forum to forum a nie klub wzajemnej adoracji kazdy ma prawo wypowiexziec swoje zdanie w jaki sposob chce. A na ksiezy i kosciol jestem cieta i jie bede tego ukrywac po to zeby komus sie milo czytalo. Bo mam popieprzona tesciowa fanatyczke relgijna i wiem jak ci ludzie maja prane mozgi przez ksiezy i wmawainie dobroci i milosci do kazdego. I jak slysze jacy to samdobrzy wspaniali ludzie to mi sie wszystko gotuje. Katolik to najbardziej oblidny czlowiek jaki istnieje tu sie w pierwszej laweczce modli a jak by mogl to pod bliznim by dolki kopal i kazdemu zazdroscil. I zdania nie zmienie bo ty tak chcesz.
pielegniarka_w_mundurze lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI wyrazanie swojego zdania nie jest obrazaniem nikogo, napisałam anonimowo odnoszac sie do kwot panujacych w kosciele, Sylwia zabrala glos w tej sprawie wiec jej odpowiedzialam i tyle. A nazywanie kosciola sekta to jest prawda a nie zadne nieporozumienie.
-
Sarcia przesadzasz..
Z tego co wiem, to przez chrzest sprawiamy, że dziecko staje się żywym członkiem kościoła. To co, chcesz by Twoje dziecko należało do takiej organizacji, którą nazywasz sektą? Nielogiczne..
Poza tym zawsze jak ktoś Ci zwróci uwagę to odpowiadasz agresją, czemu tak? Mamy tu często różne zdania, ale tylko z Tobą są takie cyrki. I od razu zaznaczam, że szanuję Twoje zdanie, nie rozumiem tylko formy, w jakiej go wyrażasz.NiecierpliwaKarolina, Kai, Blu, Chwilka84 lubią tę wiadomość
-
Sarcia jeśli mówiąc katolik masz na myśli między innymi siebie to zgadzam się ze jest obludny. Po co chrzcisz dziecko??
Ja na Twoim miejscu nie chciałabym zeby należało do sekty a tak nazywasz Kościół.
Nie chodzi o to żeby komuś się lepiej czytało tylko o to że mówiąc ogólnie o wszystkich krzywdzisz innych. Można powiedzieć swoje zdanie w sposób mniej agresywny. Dobra nieważne
Dziewczyny nie było tematu, każda ma własne zdanie na ten temat. Przypominam tylo że Ola zapytala zwyczajnie ile dajemy czy daliśmy księdzu za chrzest, nie było potrzeby się tak unosić i obrażać innychdiewuszka86, kalika, Kai, Blu lubią tę wiadomość
-
Eryka wrote:My daliśmy 50 zł, bo tyle sobie zażyczyli. Na szczęście
A z drugą ciążą to powiem Wam Dziewczyny, że jeszcze przed pojawieniem się Hani bardzo chciałam mieć małą różnicę wieku, max 2 lata. Jednak teraz perspektywa mi się zmieniła trochę. Przy Hani było mi bardzo ciężko na początku. TEraz też lekko nie jest i zastanawiam się jak tu ogarnąć taką aktywną dwulatkę i malucha... A poza tym trochę mi się sypnęła sytuacja z pracą, bo prawdopodobnie szefowa likwiduje firmę, więc bez umowy byłoby ciężko z kasą. Jednakże jest to kwestia jeszcze otwarta u nas
-
My dalismy 250zl. Podobna rozmowe przeprowadzono w sb w naszym domu przed chrzcinami. Chlopak sie odgrazal jacy to ksieza nie sa i ze chodzi im tylko o kase. Nie moglam go juz sluchac :p
Tez chodze do kosciola, jest to dla mnie wazne i bardzo sie ciesze ze Jasko juz ma to za soba i nastepnym razembede chrzcic jeszcze mniejsze dziecko, bo uwazam ze juz dawno powinienbyc ochrzczony. To wazny sakrament dla dziecka.
Tez myslimy z mezem zeby sie starac o drugie dziecko w listopadzie, ale nie wiadomo czy bedzie tak latwo zajsc jak za pierwszym razem, wiec moze wieksza "ekipa" sie spotkamy.Sylwia91, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość
-
O kurcze ale by było super
ja się boję tylko właśnie problemów z zajściem bo o Basie się staraliśmy 1.5 roku.
A nawiazujac do wiary to wiecie co?
Pojechalam w lutym na pielgrzymkę na Jasną Górę i prosiłam Matkę Boską o dziecko. Tydzień później dowiedziałam się o ciąży.kalika, Kai, szynszyl, Chwilka84 lubią tę wiadomość
-
Odnośnie drugiego dziecka. Z racji cc my musimy odczekać 2 lata. Nie chcę dużej przerwy między dziećmi no i chcę urodzić 2 dziecko przed 35 rż a teraz w marcu kończę 31. Także myślę, że 2 lata miną i zaczniemy starania. Oby tylko szybciej poszło a nie 1,5 roku jak z Kubusiem. Wiemy już w czym problem więc może uda się szybciej. A na razie cieszę się Synkiem
Sylwia91, kalika, Kai, szynszyl, Blu lubią tę wiadomość
-
Reni@ wrote:Dziś już trochę lepiej. Przynajmniej juz yak nie swiszczy przy oddychaniu wiec zmniejszyli mu sterydy. Osluchowo tez podobno lepiej. No ale do zdrowia jeszcze chyba daleko
Lubię za to, że jest lepiej i mniejsza dawka sterydów. Silny chłopak na pewno szybko z tego wyjdzie! A Ty jesteś bardzo dzielna!
Trzymamy kciuki :-*Reni@ lubi tę wiadomość
-
Sylwia generalnie rzadko pozwalam sobie na takie szaleństwo, ale jutro nie mamy czasu gotować więc postanowione
A nie widzę, żeby Kuba jakoś cierpiał z powodu takiego jedzenia, więc raz na ruski rok jak to mówią jem takie niezdrowie rzeczy
Sylwia91 lubi tę wiadomość