WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My daliśmy 50 zł, bo tyle sobie zażyczyli. Na szczęście ;)

A z drugą ciążą to powiem Wam Dziewczyny, że jeszcze przed pojawieniem się Hani bardzo chciałam mieć małą różnicę wieku, max 2 lata. Jednak teraz perspektywa mi się zmieniła trochę. Przy Hani było mi bardzo ciężko na początku. TEraz też lekko nie jest i zastanawiam się jak tu ogarnąć taką aktywną dwulatkę i malucha... A poza tym trochę mi się sypnęła sytuacja z pracą, bo prawdopodobnie szefowa likwiduje firmę, więc bez umowy byłoby ciężko z kasą. Jednakże jest to kwestia jeszcze otwarta u nas ;)

zem3df9hdz9h654o.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomnialabym napisac ze Ignas wazy 7400 ;)
    Jesli chodzi o drugie dziecko to u nas jest 3.5 roku i jest ok. Mialo byc 3 lata no ale jedna ciąża poroniona. Tego niestety nie mozna przewidziec. Tak naprawde kazda roznica wieku ma swoje plusy i minusy

marlon, kalika, Eryka lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • marlon Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    A zapomnialabym napisac ze Ignas wazy 7400 ;)
    Jesli chodzi o drugie dziecko to u nas jest 3.5 roku i jest ok. Mialo byc 3 lata no ale jedna ciąża poroniona. Tego niestety nie mozna przewidziec. Tak naprawde kazda roznica wieku ma swoje plusy i minusy

Lubię z uwagi na wagę. Poronienia bardzo współczuje.

Reni@ lubi tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, fajnie jak byśmy były "razem" w ciąży! Byłoby raźniej :) i w ogóle.

Sorry dziewczyny, ale Sarcia jak zwykle dojebałaś. Po co obrażać ludzi, szczególnie jak Sylwia wielokrotnie pisała, jak blisko jest z Księżmi i w ogóle.
    A chrzczenie dziecka i nazywanie Kościoła sektą to jedno wielkie nieporozumienie.

kalika, Sylwia91, Blu lubią tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A niech jest jak blisko chce, forum to forum a nie klub wzajemnej adoracji kazdy ma prawo wypowiexziec swoje zdanie w jaki sposob chce. A na ksiezy i kosciol jestem cieta i jie bede tego ukrywac po to zeby komus sie milo czytalo. Bo mam popieprzona tesciowa fanatyczke relgijna i wiem jak ci ludzie maja prane mozgi przez ksiezy i wmawainie dobroci i milosci do kazdego. I jak slysze jacy to samdobrzy wspaniali ludzie to mi sie wszystko gotuje. Katolik to najbardziej oblidny czlowiek jaki istnieje tu sie w pierwszej laweczce modli a jak by mogl to pod bliznim by dolki kopal i kazdemu zazdroscil. I zdania nie zmienie bo ty tak chcesz.

pielegniarka_w_mundurze lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wyrazanie swojego zdania nie jest obrazaniem nikogo, napisałam anonimowo odnoszac sie do kwot panujacych w kosciele, Sylwia zabrala glos w tej sprawie wiec jej odpowiedzialam i tyle. A nazywanie kosciola sekta to jest prawda a nie zadne nieporozumienie.

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia przesadzasz..
    Z tego co wiem, to przez chrzest sprawiamy, że dziecko staje się żywym członkiem kościoła. To co, chcesz by Twoje dziecko należało do takiej organizacji, którą nazywasz sektą? Nielogiczne..
    Poza tym zawsze jak ktoś Ci zwróci uwagę to odpowiadasz agresją, czemu tak? Mamy tu często różne zdania, ale tylko z Tobą są takie cyrki. I od razu zaznaczam, że szanuję Twoje zdanie, nie rozumiem tylko formy, w jakiej go wyrażasz.

NiecierpliwaKarolina, Kai, Blu, Chwilka84 lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia jeśli mówiąc katolik masz na myśli między innymi siebie to zgadzam się ze jest obludny. Po co chrzcisz dziecko??
    Ja na Twoim miejscu nie chciałabym zeby należało do sekty a tak nazywasz Kościół.

Nie chodzi o to żeby komuś się lepiej czytało tylko o to że mówiąc ogólnie o wszystkich krzywdzisz innych. Można powiedzieć swoje zdanie w sposób mniej agresywny. Dobra nieważne :)
    Dziewczyny nie było tematu, każda ma własne zdanie na ten temat. Przypominam tylo że Ola zapytala zwyczajnie ile dajemy czy daliśmy księdzu za chrzest, nie było potrzeby się tak unosić i obrażać innych :)

diewuszka86, kalika, Kai, Blu lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eryka wrote:
    My daliśmy 50 zł, bo tyle sobie zażyczyli. Na szczęście ;)

A z drugą ciążą to powiem Wam Dziewczyny, że jeszcze przed pojawieniem się Hani bardzo chciałam mieć małą różnicę wieku, max 2 lata. Jednak teraz perspektywa mi się zmieniła trochę. Przy Hani było mi bardzo ciężko na początku. TEraz też lekko nie jest i zastanawiam się jak tu ogarnąć taką aktywną dwulatkę i malucha... A poza tym trochę mi się sypnęła sytuacja z pracą, bo prawdopodobnie szefowa likwiduje firmę, więc bez umowy byłoby ciężko z kasą. Jednakże jest to kwestia jeszcze otwarta u nas ;)
    Ja właśnie planuję się przyjąć do pracy i mieć możliwość iść na zwolnienie. Inaczej bez stałego źródła gotówki sobie tego nie wyobrażam. Pewnie będzie ciężko, masz rację, ale chyba mi się wydaje że latwiej będzie jedno przy drugim bo może my z takiej wprawy nie wyjdziemy? Nie wiem, tak sobie tłumacze ;)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka,Renia, spore Wasze chlopaki <3

diewuszka86, Reni@ lubią tę wiadomość

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dalismy 250zl. Podobna rozmowe przeprowadzono w sb w naszym domu przed chrzcinami. Chlopak sie odgrazal jacy to ksieza nie sa i ze chodzi im tylko o kase. Nie moglam go juz sluchac :p
    Tez chodze do kosciola, jest to dla mnie wazne i bardzo sie ciesze ze Jasko juz ma to za soba i nastepnym razembede chrzcic jeszcze mniejsze dziecko, bo uwazam ze juz dawno powinienbyc ochrzczony. To wazny sakrament dla dziecka.

Tez myslimy z mezem zeby sie starac o drugie dziecko w listopadzie, ale nie wiadomo czy bedzie tak latwo zajsc jak za pierwszym razem, wiec moze wieksza "ekipa" sie spotkamy. ;)

Sylwia91, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze ale by było super <3 ja się boję tylko właśnie problemów z zajściem bo o Basie się staraliśmy 1.5 roku.
    A nawiazujac do wiary to wiecie co?
    Pojechalam w lutym na pielgrzymkę na Jasną Górę i prosiłam Matkę Boską o dziecko. Tydzień później dowiedziałam się o ciąży. :)

kalika, Kai, szynszyl, Chwilka84 lubią tę wiadomość

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie drugiego dziecka. Z racji cc my musimy odczekać 2 lata. Nie chcę dużej przerwy między dziećmi no i chcę urodzić 2 dziecko przed 35 rż a teraz w marcu kończę 31. Także myślę, że 2 lata miną i zaczniemy starania. Oby tylko szybciej poszło a nie 1,5 roku jak z Kubusiem. Wiemy już w czym problem więc może uda się szybciej. A na razie cieszę się Synkiem :)

Sylwia91, kalika, Kai, szynszyl, Blu lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, gorąco się zrobiło.
    Tak chciałam podpytać, bo u nas brak w najbliższym kręgu takich małych dzieci i nie
    mam z kim skonsultować. Dzięki za podpowiedzi!
    Zmiana tematu.
    Co jutro na obiad?

Sylwia91 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola my zamawiamy pizzę, więc szaleństwo :D

Ola_Ola, Eryka lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka :( tez chce!! Ja tam nie mam na nic apetytu. Ostatnio robilam tagiatelle ze szpinakiem i kurczakiem.

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podoba różnica między dziećmi jak u Sarci i Reni.
    Nie wyobrażam sobie biegać z brzuchem za roczniakiem lub dwulatkiem.

Reni@ lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Dziś już trochę lepiej. Przynajmniej juz yak nie swiszczy przy oddychaniu wiec zmniejszyli mu sterydy. Osluchowo tez podobno lepiej. No ale do zdrowia jeszcze chyba daleko

Lubię za to, że jest lepiej i mniejsza dawka sterydów. Silny chłopak na pewno szybko z tego wyjdzie! A Ty jesteś bardzo dzielna!
    Trzymamy kciuki :-*

Reni@ lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do obiadu to u mnie z uwagi na moją dietę jutro "gołąbki" z liści winogron z kaszą w środku.

diewuszka86, Sylwia91, Eryka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia generalnie rzadko pozwalam sobie na takie szaleństwo, ale jutro nie mamy czasu gotować więc postanowione :) A nie widzę, żeby Kuba jakoś cierpiał z powodu takiego jedzenia, więc raz na ruski rok jak to mówią jem takie niezdrowie rzeczy ;)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
‹‹ 1148 1149 1150 1151 1152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ