WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos pytania. Ja pisalam o Chrzcie mojej corki ktora ma juz 5 lt, syn nie jest ochrzczony a na ten obrzadek naciska moj maz nie ja! Ja uwazam ze kazde dziecko powinno miec wybor a nie miec z gory narzucana wiare. jak dobrze pamietam to Jezus chrzest przyjal w wieku lat 30 , wiec dlaczego my mamy leciec z ledwo niespelna miesiecnym dzieckiem?

I juz wiecej na temat ksiezy,religi sie nie wypowiadam. Ja mam na ten temat swoje bardzo kontrowersyjne i ostre zdanie, nie mam zamiaru nikogo obrazic ani wywolac jakiejs gownoburzy ktora nie ma zadnego celu.

a ja akurat jestem osoba ktora sie nie przejmuje co ludzie powiedza, nie zyje dla ludzi tylko dla siebie i za mnie ludzie nie umrą, wiec mam serdecznie to co mysla na temat moich pogladow. niech sobie mysla co chca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 19:53

• marlon Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    607dfeac8853206bmed.jpg

Sylwia91, Kai lubią tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika też czekam na nowy cykl :)

ja sobie kupiłam jedną sukienkę do kp :) a Hania ma całą szafę czekających ubranek :)

Karolina lawinowo u Ciebie ;/

ja muszę iść na badanko tsh, w zeszłym miesiącu zapomniałam ;/

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Odebrałam wyniki badań i tsh <0,0004.... ehhh...
    Jak nie urok to sraczka :-/
    ja mam 0,010mU/I

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze badania zrobić ale nie mam weny narazie się wybrać.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubuś ma gorączkę 38,5 :( Jest marudny i niespokojny. Ile u Was się utrzymywała podwyższona temperatura po szczepieniu?

l54t4dr.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaka szczepionka szczepilas? My nie mielismy wogole goraczki.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Apropos pytania. Ja pisalam o Chrzcie mojej corki ktora ma juz 5 lt, syn nie jest ochrzczony a na ten obrzadek naciska moj maz nie ja! Ja uwazam ze kazde dziecko powinno miec wybor a nie miec z gory narzucana wiare. jak dobrze pamietam to Jezus chrzest przyjal w wieku lat 33 , wiec dlaczego my mamy leciec z ledwo niespelna miesiecnym dzieckiem?

I juz wiecej na temat ksiezy,religi sie nie wypowiadam. Ja mam na ten temat swoje bardzo kontrowersyjne i ostre zdanie, nie mam zamiaru nikogo obrazic ani wywolac jakiejs gownoburzy ktora nie ma zadnego celu.

a ja akurat jestem osoba ktora sie nie przejmuje co ludzie powiedza, nie zyje dla ludzi tylko dla siebie i za mnie ludzie nie umrą, wiec mam serdecznie to co mysla na temat moich pogladow. niech sobie mysla co chca :)
    Jezus przyjął chrzest w wieku 30 lat. W wieku 33 to go ukrzyżowali. To tak dla sprostowania ;)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze w koncu tez się wybrac na badania bo mam niedoczynność z hashimoto :/ az sie boje wyniku

• Jutysia Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Dziewczyny czy ktoras z was używa nawilzacza-oczyszczacza powietrza? Chciałabym kupić i szukam jakiegoś sprawdzonego.
    My mamy nawilżacz z jonizatorem powietrza o taki: http://www.eldom.eu/produkt/nawilzacz-nu5-eldom i jesteśmy bardzo zadowoleni. Duży pojemnik na wodę, cichutki.

NiecierpliwaKarolina wrote:
    Odebrałam wyniki badań i tsh <0,0004.... ehhh...
    Jak nie urok to sraczka :-/
    U mnie wynik podobny :/ Lekarz już mi zmniejszył dawkę leków.

Diewuszka, u nas nie było gorączki po szczepieniu. Ale pediatra mówiła żeby w takim przypadku podać Paracetamol w czopkach.

Dziewczyny a szczepiłyście już maluchy na pneumokoki? Zastanawiam się czy zacząć teraz czy jeszcze poczekać?

Edit: Aha, Ania skończyła dzisiaj 3 miesiące :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 19:10

Sylwia91 lubi tę wiadomość

ijpbdf9h93cgicla.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eryka no właśnie ja też się boję że później będzie ciężej i trudniej. Teraz jesteśmy na bieżąco z maluchami i myślę że będzie łatwiej znowu mieć noworodka. Przy rocznej Basi to mi juz maz zrobi wszystko i mama jest na miejscu więc mam na kogo liczyć do pomocy ;)

Marlon :D świetny mem.

marlon, Eryka lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepie po roku chyba.

• Eryka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić. Koleżanka wyciągnęła mnie dzisiaj spontanicznie na miasto na ciacho i herbatę. To było moje pierwsze wyjście "do ludzi", nie licząc szybkich zakupów w centrum handlowym. I wiecie co? Było bardzo przyjemnie. Czułam się jak nowo narodzona. Ha Ha. Mała rzecz a jaka radość :D

Sylwia91, szynszyl, Chwilka84 lubią tę wiadomość

zem3df9hdz9h654o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Jezus przyjął chrzest w wieku 30 lat. W wieku 33 to go ukrzyżowali. To tak dla sprostowania ;)

No wiec widzisz jak mnie interesuje kosciol i te sprawy ;) swoja droga dzieki za sprostowanie :P

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@

jak tam Ignaś? jest poprawa?

• Eryka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tam u Waszych dzieciaczków z trzymaniem główki? Hania niby już trzyma, ale to jeszcze nie jest takie stabilne, nie jest taka sztywna i jej tak lata ta głowa czasami.

zem3df9hdz9h654o.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    A jaka szczepionka szczepilas? My nie mielismy wogole goraczki.

Infranrix hexa glaxosmithkline. Utrzymuje się w granicach 38. Eh..

l54t4dr.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Reni@

jak tam Ignaś? jest poprawa?

Jest troche lepiej. Sterydy mu zmniejszyli juz. Jak bedzie jutro poprawa to zmniejsza tez ilosc wziewow.
    Po 19 zmieniali mi wenflon. 25 minut przeraxliwego placzu :( jutro poogladam w ile miejsc probowaly sie wkłuć :(

Blu lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Blu Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zachodzcie w kolejne ciąże dziewczyny, zachodzcie! :D z drugim zawsze łatwiej niż z pierwszym, bo doświadczenie robi swoje i organizm bardziej rozbujany na macierzyństwo. Wiem co mówię, bo o córkę chwilę się staralismy a z synem od razu się udało. My chcemy jeszcze jedno ale bardziej na 2019 celuje bo chce chociaż na chwilę wrócić do pracy.

Diewuszka a podalas coś na gorączkę? Może mieć też trzydniówkę. Nie martw się to jeszcze nie bardzo wysoka gorączka .

Renia zdrówka dla Ignasia. Grunt że działa leczenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 20:20

NiecierpliwaKarolina, Reni@, Sylwia91 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi znajomy lekarz do 39 nie kazal zbijac goraczki.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
‹‹ 1150 1151 1152 1153 1154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ