Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Reniu trzymaj się dzielnie, choć musi Ci być bardzo ciężko ;/
diewuszka mam nadzieję, że z synkiem już lepiej
Sylwia trzymam kciuki za realizację planów
nam pediatra mówił, że po pierwszej dawce szczepienia przeważnie nic nie jest, że właśnie z kolejnymi dawkami może coś się pojawić. a gorączkę zalecał zbijać od 38,5.
ja zaszczepiłam na pneumokoki, lekarz stwierdził, że najbardziej trzeba chronić te malutkie dzieci.
u mnie ostatnich kilka dni spokojnychwróciła drzemka w dzień
noc prawie cała przespana ^^ i Hania jest teraz takim słodziutkim bobaskiem, nie chce za długo się "bawić" sama, ale razem z rodzicami uwielbia
pewnie cisza przed kolejną burzą
Sylwia91, diewuszka86, Reni@, Blu lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Rozmawiałam dzid z Pania ordynator i byc moze wypisza nas w niedziele lub poniedzialek. No ale to nic pewnego. Chce zeby byl wyleczony bo nir mam zamiaru tu wracac. I tak do domu fdostanie jeszcze masę lekarstw. Tesknie strasznie xa Mikołajem. Maz moglby mnie zmienic na kilka godzin ale podejrzewam ze Miki by mnie nie chcial puscic jakby mnie zobaczyl
-
Lekki stan podgorączkowy się utrzymuje, ale Kubuś zdecydowanie jest bardziej pogodny i spokojny. Obserwujemy, ale myślę, że najgorsze za nami.
Renia biedny Ignaś.. Życzę mu zdrówka z całego serca i żebyście wyszli do domu jak najszybciej. Ja przy gorączce Kubusia byłam cała chora wczoraj a co dopiero Ty. Trzymaj się tam dzielnie!Reni@, Blu, Sylwia91 lubią tę wiadomość
-
A my dziś kończymy 4 miesiące cudiwnych uśmiechów, spojrzeń i gugania
A a jestem coraz bardziej zakochana
Oli naprawdę nauczył nas cieszyć się z małych "wielkich" rzeczyReni@, Kai, diewuszka86, Jutysia, Blu, szynszyl, Sylwia91, kkkaaarrr, Eryka, Chwilka84 lubią tę wiadomość
-
Karolina chyba tak, ale mamy niestety inny problem. Znów nie robi długo kupy. I teraz to już grubo ponad tydzień
Jadę zaraz do apteki po czopki bo to już zdecydowanie za długo. Nie wiem czy ja coś jem czego nie powinnam czy o co chodzi, ale nikt mi nie wmówi, że nierobienie kupy tyle czasu to normalne, nawet przy kp.
Jak to mówią, jak nie urok to sraczka, nomen omen, za przeproszeniem. -
Renia, Kochana trzymam kciuki oby ten koszmar się skończył, może Cię to nie pocieszy, ale przeżyłam to samo po porodzie, mały dostawał 2 antybiotki przez tydzień kroplówką i do tego kroplówki bo nie chciał jeść... z rączki wyrywał to dostawał w główkę i wiem co to za ból. Najgorsze było jak zabrała mi go pielęgniarka i słyszlam przez 20 min płacz, płakałam oczywiście z żalu razem z nim, kiedy go przyniosła zaplakanego to aż odetchnęłam że to już, a ona z tekstem zebym go uspokoiła bo nie może się wkłuć, i główka krwawiła w kilku miejscach, zasnął wtedy przy piersi i zabrała go ponownie...
do dziś ma strupek na główce
Dziewczyny, mój mały dostaje 6w1(hexacima)+pneumokoki+rotawirusy od razu. za 1 podaniem było ok, 1 czopek, ale ostatnio gorączka 39 stopni w nocy złapała, dawalam czopki paracetamol 80, i na drugi dzień utrzymywało się 37,6 bez czopków.
I pytanie z innej beczki, za 2 tyg mam chrzciny i jako matka karmiąca mam pytanie, może ktoraś zna jakieś przepisy na sałatki które mogę zjeść i mały dobrze je przyjmie ? oczywiscie wykluczam majonez, może jakiś jogurt zamiast tego.. ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 13:34
-
Aneta ja jem wszystko jak leci i nie widzę reakcji u Basi na różne nowości w jadłospisie. Może w małych ilościach nie zaszkodzi? Co do przepisów to oczywiście możesz majonez zastąpić jogurtem greckim, jest bardzo gęsty, ale możesz też wybrać świeże sałaty jak np. grecka, cezar, nicejska itp. wtedy tylko dressing jakiś i tyle
aneta93, Anoolka lubią tę wiadomość
-
dziewczyny te historie szpitalne maluszków to mnie przyprawiają o dreszcze... bardzo Wam współczuję
wiem co to jest jak sie słyszy na korytarzu płacz swojego dziecka i nie może się pomóc, tak mielismy po porodzie.. najgorszy czas dla mnie, wrecz traumatyczny...
-
Diewuszka moze pij herbatke z kopru włoskiego? Ja piję czasem i mala lepiej pruta a wiadomo z prutaniem kupa idzie
albo jak widzę ze ja meczy to biore na przwijak, odpinam pieluche i podkulam jej nóżki do brzuszka tak po kilka sekund trzymam i prostuje i znowu. Wczoraj 15 minut takich ćwiczeń ale zrobila mi duuuuzoy.tylko ze dosc brzydkie te kupki robi takie ciemne i konsystencji bialka kirzego chyba bardziej ehh. Już brala nifuroksazyd raz ale gucio co dalo, probiotyk dajemy codziennie. Oprócz tego jest pogodna i nic jej nie dolega wiec az tak się tym nie martwię. Juz raz bylam z nią z tym u pediatry.
Kiedys tez robila po 3 kupy na dzień ale od jakiegoś czasu robi jedną na 2 dni ale porządną. I nie taką wodnista jak kiedys -
diewuszka86 wrote:Aneta a trzymasz się jakiejś szczególnej diety?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 16:00