WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu trzymaj się dzielnie, choć musi Ci być bardzo ciężko ;/

diewuszka mam nadzieję, że z synkiem już lepiej :)

Sylwia trzymam kciuki za realizację planów :)

nam pediatra mówił, że po pierwszej dawce szczepienia przeważnie nic nie jest, że właśnie z kolejnymi dawkami może coś się pojawić. a gorączkę zalecał zbijać od 38,5.

ja zaszczepiłam na pneumokoki, lekarz stwierdził, że najbardziej trzeba chronić te malutkie dzieci.

u mnie ostatnich kilka dni spokojnych :) wróciła drzemka w dzień :) noc prawie cała przespana ^^ i Hania jest teraz takim słodziutkim bobaskiem, nie chce za długo się "bawić" sama, ale razem z rodzicami uwielbia :) pewnie cisza przed kolejną burzą :)

Sylwia91, diewuszka86, Reni@, Blu lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia biedna trzymaj się... biedny Ignaś, az mam dreszcze... przytul go mocno od nas wszystkich, bądź dzielna chociaż wiem że to trudne patrzeć jak dziecko cierpi ale pomyśl o tym w ten sposób że to dla jego zdrowia :(

Reni@ lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie. Rozmawiałam dzid z Pania ordynator i byc moze wypisza nas w niedziele lub poniedzialek. No ale to nic pewnego. Chce zeby byl wyleczony bo nir mam zamiaru tu wracac. I tak do domu fdostanie jeszcze masę lekarstw. Tesknie strasznie xa Mikołajem. Maz moglby mnie zmienic na kilka godzin ale podejrzewam ze Miki by mnie nie chcial puscic jakby mnie zobaczyl :(

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekki stan podgorączkowy się utrzymuje, ale Kubuś zdecydowanie jest bardziej pogodny i spokojny. Obserwujemy, ale myślę, że najgorsze za nami.
    Renia biedny Ignaś.. Życzę mu zdrówka z całego serca i żebyście wyszli do domu jak najszybciej. Ja przy gorączce Kubusia byłam cała chora wczoraj a co dopiero Ty. Trzymaj się tam dzielnie!

Reni@, Blu, Sylwia91 lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia, aż mi się płakać chce jak to czytam :-(
    Tym bardziej, że dzisiaj Olkowi pobierali krew z główki na te badania alergiczne i też nie było za wesoło, więc choć po części rozumiem co czujesz.
    Dużo zdrówka i siły :-*

Reni@ lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, super, że jest lepiej! Czyli to była reakcja na szczepienie. Do wieczora bedzie spokój ;-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś kończymy 4 miesiące cudiwnych uśmiechów, spojrzeń i gugania :-)
    A a jestem coraz bardziej zakochana <3
    Oli naprawdę nauczył nas cieszyć się z małych "wielkich" rzeczy :-)

Reni@, Kai, diewuszka86, Jutysia, Blu, szynszyl, Sylwia91, kkkaaarrr, Eryka, Chwilka84 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina chyba tak, ale mamy niestety inny problem. Znów nie robi długo kupy. I teraz to już grubo ponad tydzień :(
    Jadę zaraz do apteki po czopki bo to już zdecydowanie za długo. Nie wiem czy ja coś jem czego nie powinnam czy o co chodzi, ale nikt mi nie wmówi, że nierobienie kupy tyle czasu to normalne, nawet przy kp.
    Jak to mówią, jak nie urok to sraczka, nomen omen, za przeproszeniem.

l54t4dr.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu, kochana, strasznie Wam współczuję. Oby Ignasia szybko postawili na nogi!

Reni@ lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka a może zjedz śliwki suszone?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia, Kochana trzymam kciuki oby ten koszmar się skończył, może Cię to nie pocieszy, ale przeżyłam to samo po porodzie, mały dostawał 2 antybiotki przez tydzień kroplówką i do tego kroplówki bo nie chciał jeść... z rączki wyrywał to dostawał w główkę i wiem co to za ból. Najgorsze było jak zabrała mi go pielęgniarka i słyszlam przez 20 min płacz, płakałam oczywiście z żalu razem z nim, kiedy go przyniosła zaplakanego to aż odetchnęłam że to już, a ona z tekstem zebym go uspokoiła bo nie może się wkłuć, i główka krwawiła w kilku miejscach, zasnął wtedy przy piersi i zabrała go ponownie...
    do dziś ma strupek na główce

Dziewczyny, mój mały dostaje 6w1(hexacima)+pneumokoki+rotawirusy od razu. za 1 podaniem było ok, 1 czopek, ale ostatnio gorączka 39 stopni w nocy złapała, dawalam czopki paracetamol 80, i na drugi dzień utrzymywało się 37,6 bez czopków.

I pytanie z innej beczki, za 2 tyg mam chrzciny i jako matka karmiąca mam pytanie, może ktoraś zna jakieś przepisy na sałatki które mogę zjeść i mały dobrze je przyjmie ? oczywiscie wykluczam majonez, może jakiś jogurt zamiast tego.. ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 13:34

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta ja jem wszystko jak leci i nie widzę reakcji u Basi na różne nowości w jadłospisie. Może w małych ilościach nie zaszkodzi? Co do przepisów to oczywiście możesz majonez zastąpić jogurtem greckim, jest bardzo gęsty, ale możesz też wybrać świeże sałaty jak np. grecka, cezar, nicejska itp. wtedy tylko dressing jakiś i tyle :)

aneta93, Anoolka lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny te historie szpitalne maluszków to mnie przyprawiają o dreszcze... bardzo Wam współczuję :( wiem co to jest jak sie słyszy na korytarzu płacz swojego dziecka i nie może się pomóc, tak mielismy po porodzie.. najgorszy czas dla mnie, wrecz traumatyczny...

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka ja kp i mój mały robi kupkę po 3-5 razy na dobę, czasem więcej nawet, nigdy nie było dnia żeby kupki nie było te 3 razy conajmniej

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta a trzymasz się jakiejś szczególnej diety?

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Diewuszka a może zjedz śliwki suszone?

Myślisz, że to Małemu nie zaszkodzi?

l54t4dr.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że kilka nie powinno zaszkodzić

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka moze pij herbatke z kopru włoskiego? Ja piję czasem i mala lepiej pruta a wiadomo z prutaniem kupa idzie ;) albo jak widzę ze ja meczy to biore na przwijak, odpinam pieluche i podkulam jej nóżki do brzuszka tak po kilka sekund trzymam i prostuje i znowu. Wczoraj 15 minut takich ćwiczeń ale zrobila mi duuuuzoy.tylko ze dosc brzydkie te kupki robi takie ciemne i konsystencji bialka kirzego chyba bardziej ehh. Już brala nifuroksazyd raz ale gucio co dalo, probiotyk dajemy codziennie. Oprócz tego jest pogodna i nic jej nie dolega wiec az tak się tym nie martwię. Juz raz bylam z nią z tym u pediatry.
    Kiedys tez robila po 3 kupy na dzień ale od jakiegoś czasu robi jedną na 2 dni ale porządną. I nie taką wodnista jak kiedys

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Aneta a trzymasz się jakiejś szczególnej diety?
    Nie, nie jadam tylko tych "zakazanych" rzeczy (fasola,cebula,kapusta,orzechy itp)warzyw jem ogólnie po trochu,ale duzo marchewki, buraczków a z owoców przewazaja jabłka. Jem też bardzo dużo zup. 1dzien jem obiad z ziemniakami,mięsem czy np jakies makarony, ryze, kasze, to potem 2dni zupa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 16:00

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak uzywacie dady to w biedronce są promocyjne opakowania xxl i my wczoraj kupiliśmy 3 i 4 od razu bo niebawem przejdziemy na większe :) duzo wkecej w paczce a różnica ceny 2 zl tylko

Eryka, Chwilka84 lubią tę wiadomość

‹‹ 1152 1153 1154 1155 1156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ