X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Blu Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Jest troche lepiej. Sterydy mu zmniejszyli juz. Jak bedzie jutro poprawa to zmniejsza tez ilosc wziewow.
    Po 19 zmieniali mi wenflon. 25 minut przeraxliwego placzu :( jutro poogladam w ile miejsc probowaly sie wkłuć :(

Lubię oczywiście za zmniejszona ilość leków a nie za niezdarzone pielęgniarki :/

Reni@ lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu na razie nic. Zrobiłam mu okład z chłodnej pieluszki to wszystko. Będziemy obserwować w nocy, jak coś to mąż podjedzie do apteki po coś a jutro lekarz. Nie wiem, może niepotrzebnie na te rotawirusy się zdecydowaliśmy. Wydaje się na szczęście teraz troszkę spokojniejszy, nawet uśmiechnął się po jedzeniu a cały dzień nic. Niby pielęgniarka mówiła, że stan podgorączkowy może się około doby utrzymywać. No ale i tak się martwię.

l54t4dr.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, może faktycznie to po rota?
    Bo Olek miał już dwie dawki Infanrixa i ani razu żadnych odczynów ani gorączki.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już trzy telefony z Luxmedu w związku z moim wynikiem :-D
    Pojadę tam jutro, zobaczymy co wymyślą.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina być może. A rota chcieliśmy brać, ale nie razem z hexa, ale niestety przez przedłużającą się żółtaczkę musieliśmy się zdecydować bo po 12 tyg już rota nie można.

l54t4dr.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtrącając swoje trzy grosze co do chrztu - my z mężem jesteśmy niewierzący, więc nie chrzcimy syna. Jeśli Olaf świadomie będzie chciał być ochrzczony, nie ma przecież najmniejszego problemu, aby przyjął ten sakrament w każdym czasie. Na pewno nie będziemy mu stać na drodze.

Na razie nie planujemy drugiego dziecka. Mam bardzo dobrą, rozwojową pracę i po zakończonym urlopie macierzyńskim chcę do niej wrócić. Czas pokaże, czy kiedyś zdecydujemy się na kolejnego brzdąca ;) Teraz całą uwagę poświęcamy naszemu małemu królewiczowi, którego kochamy najbardziej na świecie :)

ex2bwn15260327bu.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka u mnie mówią w przychodni zeby dawać od 38 stopni cos od gorączki. Mala ostatnio po infarvix i rotarix miala juz 37.8 bodajze albo 37.6 i nie czekalam jak urośnie tylko dalam małą dawkę pedicetamolu bo bardzo mi plakala i mysle że dodatkowo bolala ją nóżka po ukluciu. Myślę że by mu nie zaszkodzilo jakbys mu coś dala. Pedicetamol jest w syropku.

Jola w Twojej sytuacji to trochę tłumaczy bo masz fajną pracę i chcesz do niej wrócić. Ja nie mam i nie widzę sensu teraz starac się O dobrą pracę tylko po to by zaraz zajsc w ciążę i ją zostawić. Dlatego wolę mieć jedno dziecko po drugim, skończyć mgr i zaczepic się u nas w szkole, bo będę mieć możliwość. Żeby było zabawniej to powiem Wam że będę uczyć religii oraz byc może wychowawstwo 1-3 hehe ;)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah diewuszka my szczepilismy tez rota razem z infarvixem i nie bylo tak zle. Trochę żalu ale chyba bardziej po ukluciu

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziesuszka

Powyzej 38 st podaj mu czopek dla niemowlat albo Pedicetamol w kroplach,po 3 mscu tej juz mozna cos na bazie ibuprofenu. To pewnie po szczepieniu, nie,tore dzieci tak reaguja,ale mam nadzieke ze bedzie dobrze.

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam osoby, które są nauczycielami z przekonania i pasji!!! Wspaniale, że można mieć z tego tyle frajdy :)
    Ja przez pewien czas prowadziłam zajęcia dla studentów i mówiąc delikatnie - nie było to spełnienie moich marzeń, niestety musiałam zacisnąć zęby i wyrobić pensum :D Może to nie to samo, co dzieci z podstawówki, ale też potrafili dać w kość ;) Dlatego wolę pracować w przemyśle niż na uczelni czy w szkole :D Tym bardziej podziwiam nauczycieli :)

SYLWIA, powodzenia - oby Twoje plany się zrealizowały. Wiadomo, że nie będzie łatwo skończyć mgr przy małym dziecku czy dzieciach (bo masz w końcu plany powiększenia rodzinki :) ), ale na pewno dasz radę!

Sylwia91 lubi tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka my też szczepimy na rota razem z hexa i na szczęście obyło się bez rewelacji. Już to pisałam ale u nas pielęgniarka która szczepi mówi żeby podać dziecku coś przeciwgorączkowego po szczepieniu jeśli jest niespokojne. U nas raz tak było i mały od razu poszedł spać.

Z Natalka już raz mi się tak zdarzyło że złapała jakiegoś wirusa "jelitowego" ode mnie i skończyło się na jednodniowej biegunce. Aż boję się pomyśleć co by było jakbym jej nie szczepila na to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 22:36

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za zainteresowanie i wsparcie.
    Usnął. Temperatura 37,7 więc tendencja jest spadkowa a wydaje się, że uspokoił się. Oczywiście jeśli w nocy się pogorszy lub nie będzie dalszej poprawy to podamy coś na zbicie gorączki. Mój Kubuś to duży silny chłopak więc mam nadzieję, że zwalczy to.

Blu, Sylwia91, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Kai, to poprawiaj nas tutaj, gdy piszemy bez składu i ładu ;) Podziwiam Cie, w moich oczach wiek gimnazjalny, to najgorszy z możliwych i jak przypomnę sobie swoją klasę, która nawiasem mówiąc, była najlepsza w szkole, to ręce mi opadają ;)
    Ani myślę Was poprawiać. Po pierwsze, nie jesteście moimi uczennicami, po drugie, na forum sama często piszę bez ładu i składu, jak więc mogę innym błędów szukać?
    Nie ma tu nic do podziwiania, choć miło się czyta takie słowa. Każdy z nas ma swoje powołanie. Ja chcę uczyć młodzież, nawet jeśli to trudne, bo w tym się spełniam. Nie wyobrażam sobie siebie jako np. prawnika czy lekarza. To nie moja droga. Według mnie na uznanie zasługuje każdy, kto wypełnia swoją pracę z zaangażowaniem.
    Wiel gimnazjalny najgorszy? No nie wiem, mnie najbardziej przeraża podstawówka.
    Na razie mam jednak inne zajęcia, do których też się czuje powołana :-).
    I też łatwe to nie jest. Mój synek ostatnio slabo śpi. Nie przesypia naraz nawet dwoch godzin. Ratunku! Padam na twarz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 03:52

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:
    Teraz całą uwagę poświęcamy naszemu małemu królewiczowi, którego kochamy najbardziej na świecie :)

Otóż to, ja też planuję porozpieszczać Miśka, w końcu tyle na niego czekałam :)

Jola1985 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia jak nocka?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka a u Ciebie?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lepiej. 37,2 zobaczymy jak w ciągu dnia. Przespał praktycznie nockę bo od 2 do 8 więc to mnie cieszy.

Sylwia91, Reni@, Kai lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szlag jasny mnie trafi. Wieczorem 25 minut zakladaly wenflon. Widzialam 5 wkluc. Dzisiaj rano juz nie dalo sie wstrzyknac antybiotyku i znow go zabraly :(

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai

ale trafilas komentarzem, ja zawsze chcialam uczyc dzieci i studiowac polonistyke serio! Nawet za mlodu robilam sobie dzienniki z zedzytu i udawalam "pania" , a moim powolaniem imiejscem pracy okazaly sie kancelaria i sala sadowa , kurde jak zycie weryfikuje plany :)

Kai lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Szlag jasny mnie trafi. Wieczorem 25 minut zakladaly wenflon. Widzialam 5 wkluc. Dzisiaj rano juz nie dalo sie wstrzyknac antybiotyku i znow go zabraly :(

Jejciu jak to czytam to az mAm ciarki :/ biefny maluszek oby juz stamtad wyszedl !

‹‹ 1151 1152 1153 1154 1155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ