Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie pomidorowa i kotlety - typowy polski obiad ;p
Dziewczyny, a propos jedzenia, czy Wy też macie mega apetyt na słodycze? Do 7 miesiąca ciazy nie jadłam nic słodkiego, potem niewiele, a od porodu pochłaniam je w ilościach hurtowych. Ktoś coś?
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Kalika, ja po cukrzycy, więc teraz nadrabiam i rzucam się na slodycze. Staram się tylko raczej wybierać np. babkę piaskowa niż cukierki.
Też będę czekać z drugą ciąża (przynajmniej powinnam) co najmniej dwa lata (ze względu na cc i cholestazę). Za długo też jednak chyba nie mogę, bo już 35 lat mi stuknie w tym roku.
Jeśli chodzi o pracę, to u mnie też nieciekawie może być, bo jestem nauczycielką w gimnazjum, a jak wiemy, gimnazja idą pod nóż. Modlę się, żeby się zaczepic w liceum, bo w podstawówce to się wykoncze nerwowo. O ile w ogóle znajdę pracę...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 02:49
-
Kai to faktycznie nieciekawie odnośnie pracy.. Może jednak uda Ci się zahaczyć w liceum. W podstawówce faktycznie kiepsko a coś o tym wiem, bo moja Mama pracuje z dziećmi 1-3. A czego uczysz jeśli można spytać?
U mnie spoko pod tym względem, że mam gdzie wracać. Problem w tym, że nie chcę już tam pracować. I jak Kubuś skończy pół roczku to zamierzam zacząć szukać innej roboty. Jak by się coś sensownego trafiło, to jestem gotowa nawet skrócić urlop macierzyński. A jak wyjdzie to zobaczymy. -
Cześć mamuśki, sporo czasu mnie nie było, nawet zadko zaglądałam podczytac co u was, dlatego w szybkim skrócie zdradzę ze dużo sie dzieje. Cały czas cos, goście wyjazdy urlopy imprezy chrzciny, no i wyprzedażeeee! Z dziewczynami jest sporo roboty ale bardzo miło mam sie spędza czas (nie bójcie sie małej różnicy wieku, i latania z brzuchem za rocznikiem, wszystko idzie ogarnąć jesli sie tylko chce i sie dobrze zorganizuje) troszkę podupadaliśmy na zdrowiu ostatnio ale juz wychodzimy na prostą.
3majcie sie ciepło i pozdrawiam wszystkie maluszkimarlon, Kai, diewuszka86, kalika, Eryka, Sylwia91 lubią tę wiadomość
-
Kurcze Ignasiowi wczoraj sie wlaczyla taka pompa na mleko ze pije co 2 godziny. Nawet w nocy . dzisiaj padam na twarz.
A waga w stosunku do wczoraj tym spsobem o 120g wyzsza czyli 7520no ale co zrobic jak się drze o mleko.
Bedziemy walczyć w domu o staly rytm dnia znowu -
Renia, to przez sterydy. Podczas ich przyjmowania dzieci jedzą jak szalone. Odstawicie, to wszystko wróci do normy. Życzę, żeby było to jak najszybciej :*
Kai, to poprawiaj nas tutaj, gdy piszemy bez składu i ładuPodziwiam Cie, w moich oczach wiek gimnazjalny, to najgorszy z możliwych i jak przypomnę sobie swoją klasę, która nawiasem mówiąc, była najlepsza w szkole, to ręce mi opadają
-
nick nieaktualnyCześć!
Widzę, że znowu była kłótnia
Byliśmy wczoraj na szczepieniu, Filipek waży 8 kg !
Pieluchy mamy 4 i uczulenie na Dada 4.
Dziewczyny, myślałam że się ze wstydu spalę u lekarza przed to uczulenie.
Lekarka, gdy zdjęła pieluchę to dupa czerwona jak ogień, ja myślałam, że zemdleję. Mój mąż opanował sytuacje i powiedział że od 2 dni te nowe pieluchy.
Zaczęło się od kilku krostek na brzuchu. Rano dupka nie była czerwona.
Jak się ta baba na mnie spojrzała ;/ Wyrodna matka.
Wypieprzyłam te pieluchy i kupiłam pampersy ( białe) i bepanthen.
I dziś dupka jak nowa. Na szczęście.
My planujemy chrzciny na " tydzień po świętach"
Na Starym Mieście, w Św. Annie a rodzinny obiad w Bazyliszku.
Obdzwoniłam pół Wawy i tam najtaniej (80/os)
Dziewczny z Wawy wiecie może " jaka cena" chrztu w tym kościele ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 15:54
Reni@, szynszyl, Sylwusia100, marlon, Sylwia91 lubią tę wiadomość
-
Reniu super, że z synkiem już lepiej.
Kalika ja w ciąży i po porodzie jestem "ciasteczkowym potworkiem", teraz od jakiegoś czasu staram się nie jeść słodyczy, ale nie żebym nie chciała
wtrącając swoje trzy grosze do dyskusji o kościele to środowisko księży jest bardzo różne, można się obracać w tym dobrym i dużo wartościowego wynieśćale pewnie ciężko to zauważyć jeśli się z góry zakłada, że to banda złodziei czyhająca tylko na Twoje pieniądze.
sarcia dlaczego nie chcesz odpowiedzieć na pytanie dlaczego chrzcisz dziecko? przecież to tylko jakiś przebieraniec poleje wodą głowę Twojego dziecka. i jeszcze zażąda za to zapłaty. bo tak wypada, co ludzie powiedzą?
u nas chrzciny na końcu lutego
odnośnie rodzeństwa to też byśmy chcieli mieć jeszcze kolejne dziecko, może nawet i trzecie, jak Bóg da. ale najpierw muszę schudnąći zobaczę jak będą wyglądać moje cykle, bo jeśli tak jak ostatnio to może nas czekać kolejna długa walka, ale może będzie lepiej ^^
Sylwia mi też pomogła modlitwa
kalika prowadzisz już wykres?
i wiecie co chciałabym, żeby wyprzedaże się już skończyły ;/
a na obiad rosół z kaczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 11:17
marlon, kalika, Sylwia91, Blu lubią tę wiadomość
-
Uff, jakoś mi lżej na sercu, że nie jestem sama w tym słodyczowym szale
W życiu czegoś takiego nie miałam, jak teraz. Może jak przestanę kp to wszystko wróci do normy.
Szynszyl, haha, ja też już marzę o końcu wyprzedaży. Dziś znów coś zamówiłam... I żeby nie było złudzeń, dla Mikiego, sama z wyprzedaży nie mam nic :p
Wykresu jeszcze nie prowadzę, czekam na pierwszą @, może wcześniej w ciążę nie zajdeA Ty?