X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów je.. Nie no to są jakieś jaja..

l54t4dr.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maly znowu od 1,5 godz nie może spać, mąż go teraz buja na rękach a ten ciagnie smoka i co 5 min poplakuje. Od 4 dni ma problemy ze snem, co go usypiamy to krzyki a oczy trze śpiący

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta to też ciekawe. U nas Kubuś padł na moich rękach ok 23 30 i pospał do 3. Teraz znów je. A ostatnio przesypiał już min 6 godzin ten pierwszy nocny sen. Ciekawe ile nam teraz zajmie usypianie..Czarno to widzę bo nerwowy jakiś jest.

l54t4dr.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po kilku słabych nocach, w tym dwoch praktycznie w ogóle nieprzespanych i usypianiu wczoraj 1,5 godziny, Mikołaj spał od 22:30 do 3:00 i od 3:30 do 5:00. Teraz znowu przysypia. Jestem zachwycona! :-)

Eryka, Reni@, Kasik2, kalika, Blu, Sylwia91, szynszyl, Chwilka84, diewuszka86 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Dziewczyny jak uzywacie dady to w biedronce są promocyjne opakowania xxl i my wczoraj kupiliśmy 3 i 4 od razu bo niebawem przejdziemy na większe :) duzo wkecej w paczce a różnica ceny 2 zl tylko

Mój na te promocyjne 4 dostał uczulenia.
    Do tej pory było dobrze;/

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś jedziemy do pediatry bo maly ma jakby uczulenie. W sumie wydaje mi się ze to może potowki bo niby ma na całym ciele pojedyncze ale najwięcej w zgieciach łokci, pod pachami, na szyi i w pachwinach. Tylko dlugo to juz trwa bo ponad tydzień nie schodzi a wolę się upewnic, kąpiel w krochmalu nie pomaga, maly śpi w bodach tylko i przykryty kocykiem

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu, super dzielny Ignaś! <3 Aż ma się ochotę go wytulić w ramach rekompensaty za to całe szpitalne cierpienie. Niech wraca szybciutko do domu :)

My się chwalimy - Oliwka po raz pierwszy roześmiała się do swojego odbicia w lustrze <3

A tak pięknie podnosi główkę :D

38f41cba8d62a920med.jpg

Sylwusia100, Reni@, Blu, aneta93, diewuszka86, Anoolka, Sylwia91, marlon, Chwilka84, szynszyl, Kasik2, kalika, Eryka lubią tę wiadomość

klz9upjyjtca1iud.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka u nas takie jedzenie kilka razy pod rząd oznaczało mój kryzys laktacyjny :/ wrzask małego niesamowity, a w piesi pusto, sprawdzałam laktatorem. Mam nadzieję, że u Was to tylko chwilowy kryzys.

Renia, sunshine śliczne maluszki <3

Wyszłam dzisiaj z mojego domowego bunkra i pojechałam na zakupy ubraniowe :D w końcu czuje że żyje ;) jakie macie pomysły na ubranie dla siebie na chrzest?

Reni@, Chwilka84, kalika lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest szansa ze jutro pojdziemy do domu. Trzymajcie kciuki

aneta93, diewuszka86, Anoolka, Sylwusia100, Sylwia91, Chwilka84, szynszyl, Blu, Kasik2, NiecierpliwaKarolina, kalika lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    My dziś jedziemy do pediatry bo maly ma jakby uczulenie. W sumie wydaje mi się ze to może potowki bo niby ma na całym ciele pojedyncze ale najwięcej w zgieciach łokci, pod pachami, na szyi i w pachwinach. Tylko dlugo to juz trwa bo ponad tydzień nie schodzi a wolę się upewnic, kąpiel w krochmalu nie pomaga, maly śpi w bodach tylko i przykryty kocykiem
    Tez prez to przechodzimy juz miesiac jak nie dluzej. Wstepna diagnoza lojotokowe zapalenie skory, ewentualnie atopowe. W poniedzialek mamy dermatologa. Dodatkowo alergie chyba tez jakas ma, ktora to jeszcze bardziej zaostrza. Jem tak jak Karolina wszystko w okrojonym skladzie. Wczoraj lazilam po sklepie i czytalam te etykiety i praktycznie nic zjesc nie mozna, nawet landrynki maja sladowe ilosci mleka, chociaz to chyba biora pod uwage tebiale cukierki :D dzis zrobiesobie babeczki z mlekiem ryzowym. Chociaz ja obstawiam uczulenie na rybe, chociaz i mleko moze tez.
    Ale skorka na twarzy po tej mojej diecie mu troche przechodzi.
    Kapiemy w siemieniu lnianym od wczoraj. Podobno krochmal na azs i lzs za bardzo wysusza, chociaz jak to bywa ile ludzi tyle opinii i na kazdego co innego dziala.

Karolina daj znac co Ci wyjdzie z tych testow z krwi. Czytalam ze moga wyjsc dziwne rzeczy

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas buźka akurat jest czyściutka, bez żadnej krostki

60aed9a72263ba4amed.jpg

Reni@, Anoolka, Sylwia91, diewuszka86, marlon, Chwilka84, Kai, szynszyl, Kasik2, Blu, kalika, Eryka lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu no właśnie tego się obawiam. Wisi na cycku cały dzień :/ Łamię się czy mu nie podać mm.

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni kochana. Trzymam kciuki i nie puszczam póki nie dasz znać, że jesteście w domku.

Reni@ lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka nie podawaj mm tylko często przystawiaj, jak podasz mm to będzie początek końca kp.U mnie trwało to tydzień.

A tak w ogóle to jakiś czas mnie tu nie było bo mam remont i chore dzieci. Po prostu koszmar...

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taka sukienke na chrzciny

received-1398833713500984.jpg

Sylwia91, Blu, Anoolka lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka u nas tez takie cos od tygodnia. Wola o cyca co chwila. Ja się nie poddaje tylko co chwila dostawiam i jak possie chwile na sucho to mleko zaczyna się robić i płynie. Nawet czuć dokładnie kiedy. Dzisiaj niestety bylismy z mezem na zakupach a mala w domu z mamą i dostała mm bo nie mialam kiedy jej odciągnąć ale malo bo nie chciala jeść a jak wrocilam to bardzo plakala i wzięłam ja na lozko, przytuliła sie do cycusia i duzo zjadla i poszla spac. Już śpi 2h :)

Sylwusia fajna sukienka! Jutro wrzuce fotke swojej.

Pielegniarko u nas na szczęście nic się nie dzieje po tych żółtych dadach. Oby tak bylo nadal

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu daj znac czy wyszliście :* kciukam!

Ah Śliczne te Wasze maluszki :) a moja Basia się przekonała i lezy ladnie na brzuszku i coraz wyżej potrafi podnosić głowę i sztywno ją trzyma, nie buja się jej :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zdarzył się cud, naprawdę, poplakalam się, mąż nie wiedział co się dzieje, chciał pogotowie wzywać a ja poprostu chciałam mu powiedzieć że Kubuś usnol sam e łóżeczku, tak poprostu, rozumiecie?!!!!!położyłem go i tylko ze 3 razy podnosilam żeby uspokoić,patrzył na mnie i usnol, tak poprostu i nawet go już.nie.zawijalam, pierwszy raz, trochę te ręce go wzbudzają, więc nie wiem ile ten cud będzie trwał,ale wiem ze mój hajnidek to potrafi.

Marlon, Sylwia, Niecierpliwia dołączam di Waszego klanu, ja od razu już planowałam do pracy nie wrócić,też przez to ze niedawno dostałam umowę o pracę, takto niestety na.samozatrudnienie pracowałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 19:33

szynszyl, Kasik2, Blu, Reni@, NiecierpliwaKarolina, Sylwia91, kalika, diewuszka86, Eryka lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu trzymam kciuki za wyjście :)

Ja dzisiaj drugi raz spróbowałam z babyswimmer i dzisiaj się udało :D malutka pływała radośnie :)

Chwilka gratuluję ^^ może powoli będzie to normą :)

Śliczne te wasze bobaski :)

Chwilka84, Reni@, Sylwia91 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    jakie macie pomysły na ubranie dla siebie na chrzest?
    Ja wystapilam w klasycznej sukience, dopasowanej, ale nie opietej, z kopertowa góra, małym rekawkiem, waskim paskiem, w kolorze czekolady i długości do kolan. Do tego jasnobezowy, krótki (do pasa) zakiecik. I kozaki z wysokimi cholewkami, jak to zimą ;-). Wszystkie ciuchy miałam z Monnari. Bardzo polecam! Jak znajdę jakieś zdjecie, to wrzucę.

Blu lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
‹‹ 1154 1155 1156 1157 1158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ