X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas ostatnio zawaliło się sporo na głowę :/

Na początku stycznia pokazaliśmy pediatrze, że Borysek ma taki mini guzek na jednej z powiek. Wyslal nas do okulisty, mówił że ciężko mu powiedzieć vo to, może jęczmień lub gradówka. U okulisty byliśmy 3 tygodnie temu i okazało sie, że to naczyniak... zalecenie nic nie robić, obserwować, dopoki nie wchodzi w pole widzenia. Ponoć ma rosnac do 9-12msc, a potem do 6rz samoistnie będzie się wchlaniac. Jeśli by zaczął przeszkadzać w widzeniu to chirurg :( no i niestety mamy koniec stycznia a to paskudztwo szybko rośnie. Przeczytalam caly internet i od kilku lat leczy sie to farmakologicznie, ale jedynie w kilku placowkach w Polsce, w Wawie tylko Centrum Zdrowia Dziecka, no a tam sie dostac... na infolinii zapisów okulistyki dostalismy info, że miejsc na ten rok nie ma, chyba ze skierowanie na cito. Pediatra nasz spoko jest i wystawil na cito bez problemu. Mamy w pon "negocjować" ewentualny termin konsultacji.. i to takie przykre, konsultacja ns onkologii :( bo niby naczyniak to guz (lagodny, niezlosliwy, ale guz)

Do tego wszystkiego zaczal mnie niepokoic rozwoj ruchowy Boryska, ciagle prezy sie do tylu, przy probue trakcji glowa wisi, nozkami macha, ale sxura po ziemi nie w powirtrzu, z cgwytaniem tez tak roznie. Poszlismy fo fizjoterapeuty, no i owszem, amy juz co poprawiac. Ponoc nie jest bardzo zle, okreslili to jako "zaawansowana kosmetyka", no ale cwiczyc trzeba. Od tygodnia nowe zwyczaje, inaczej podnosimy, nosimy, bawimy sie. Sa chyba pierwsze efejty, albo ja sobie wmawiam, ze sa.. jutro idziemy na kontrole i zobaczymy co nam dalej fizjoterapruta zaleci.

Na deser, wczoraj Borys od 6 do 21 spał lacznie moze godzinke i wypil chyba z litr mleczka. Obstawiam jakiś skok, bo pierwszy raz zachichotal na głos i w ogóle dużo więcej i głośnej gada, czasem da sie slyszec: ma-ma, me-me, glue, ... :)

No nic, zyczcie nam powodzenia z CZD i z rehabilitacja!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr, Kubie też głową w trakcji długo wisiała, dopiero w środę pierwszy raz jak byliśmy na szczepieniu to utrzymał, także spokojnie, to się może zmienić z dnia na.dzień.
    To jest straszne i niedopuszczalne żeby z 3 m dzieckiem czekać tyle do lekarza, karygodne!!!
    Mam nadzieję że to nic poważnego i że szybko Was skonsultuja

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkar rehabilitacja działa cuda. Tym się nie przejmuj. My chodzimy raz w tyg od miesiąca i ćwiczymy w domu i są efekty widoczne gołym okiem.
    Powodzenia w CZD.
    Btw. to skandal żeby nie było miejsc na konsultacje onkologiczna...

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr powodzenia !

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki kkkaaarrr. Musi być dobrze. A wyobraź sobie, że ja też mam na lewej powiece takiego guzka od paru miesięcy. Mam skłonność do jęczmienia, ale zawsze schodziło a teraz zostało. Nie boli, nie jest zaognione, ale kulka jest. Wybieram się z tym jutro lub we wtorek do rodzinnego, zobaczymy co powie.

Reni jak w domku? Jak starszy synek, cieszy się, że mama i brat wrócili? :) I jak w ogóle samopoczucie Ignasia?

l54t4dr.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek sie bardzo cieszy. Ignas wypil mleko i spi. A ka padam na twarz. Wczoraj dostaliśmy na sale 8 miesięcznego chlopczyka. W poniedzialek zostal wypisany i zas wrocil. Plakal calutka noc. Bardzo ciezko mu sie oddychalo. Tylko ok godziny po wziewach byl wzgledny spokoj a potem zas to samo. Biedny :( podejrzewają ze moze miec astmę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 14:19

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To smutne i niesprawiedliwe, że takie maluszki muszą się tyle wycierpieć. Dużo zdrówka dla Was i omijajcie szerokim łukiem szpitale. A Ty odpoczywaj.

Reni@ lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Walczę. Chcę dalej karmić piersią więc tak łatwo nie zrezygnuję.
    Najgorsze jest to, że w poniedziałek wychodzę z domu na kilka godzin więc muszę odciągnąć jutro mleko. A jeśli to faktycznie kryzys laktacyjny to kiepsko to widzę. Niestety czuję, że piersi są bardziej miękkie niż zawsze. Oby to był tylko chwilowy kryzys a nie kwestia tego, że powoli tracę pokarm.
    Ja ostatnio na sucho praktycznie pracowalam laktatorem metodą 7-5-3 i uzbieralo się 60ml a dodatkowo troszeczkę pouciskalam delikatnie pierś to lecialo więcej bo przytkane miałam ujścia kanalikow i poszło.

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Poinformowałam wczoraj męża, że pójdę siedzieć za jego matkę.

Gwoździem do trumny było jej stwierdzenie, że skoro mam takie problemy zdrowotne (chodziło jej o moje ostatnie wyniki tsh) to MUSZĘ zrezygnowac z posiadania drugiego dziecka...
    Mąż niestety był w kuchni i tego nie słyszał.
    Polubilam kochana za Twoje przemyslenie ;) popieram w 100%. Trzeba było powiedzieć że ona bedzie musiala zrezygnować z odwiedzin u Was :D

Anoolka, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr współczuję przejść :( oby wszystko dobrze się skończyło...
    Kurcze tak czytam o waszych rehabilitacjach i mysle czy z moją Basią wszystko w porządku... ostatnio jak się złości to wygina mi się do tylu a kiedyś tego nie robiła...

Reniu dobrze ze juz w domku :) oby nigdy nie wracac!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 15:32

Reni@ lubi tę wiadomość

• Blu Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr powiem to samo co Chwilka, w rozwoju ruchowym z dnia na dzień może być wielka zmiana! Trzymam kciuki za pozytywny rozwój sytuacji ;)

Renia super że już jesteście razem cała rodzinka w domu ;) byle do wiosny.

Ja mam dzisiaj dzień lenia. Oglądam skoki ;)

Reni@, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moge was prosic asyście oddaly glos na mojego Hubcia :-)
    https://www.bobovita.pl/klub-bobovita/konkursy/konkurs-zdjecie-miesiaca/zdjecie/29744

Reni@, diewuszka86, Blu lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr mam nadzieję, że uda się załatwić jak najlepsze konsultacje i że wszystko będzie w porządu!

Reni cieszę się, że jesteś już w domku :)

Diewuszka mleczko na pewno masz, kai dobrze pisała, że teraz już piersi nie będą cały czas takie nabrzmiałe :)

Karolina nie mam pojęcia jak wytrzymujesz z teściową ;/

ja wczoraj odkryłam, że mam nadmiar ubranek 74 XD
    a dzisiaj się nie mogę nacieszyć malutką, ciągle się uśmiecha jest spokojniutka, gada do zabawek i próbuje je łapać, sama słodycz :)

Sylwia zaklikane :)

Sylwia91, Reni@, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia, głos oddany:)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia, głos oddany, powodzenia dla Huberta ;)

l54t4dr.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też oddałam głos, a przy okazji się zarejestrowałam bo fajne próbki kiedyś wysyłali ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia super, że już w domku!!!! Odpoczywajcie i cieszcie sie sobą we 4 ;-)

Reni@ lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, wiem, że się bardzo martwicoe, ale na spokojnie! Będzie dobrze!
    Mojej kuzynki synek ma kilka naczyniaków.

W Polsce jest dwóch światowej klasy specjalistów w tej dziedzinie. Jeden w Gdańsku, a drugi tak się składa, że w Łodzi. Jest to profesor Przewratil. Oni byli bardzo zadowoleni. Gdyby Wam sie chciało jechać to przyjmuje i prywatnie i państwowo w szpitalu.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Kurcze tak czytam o waszych rehabilitacjach i mysle czy z moją Basią wszystko w porządku... ostatnio jak się złości to wygina mi się do tylu a kiedyś tego nie robiła...
    Borys miał tendencje do odginania od samego początku, nie mniej jednak chyba w ogole dziecko jie powinno tego robic. Polecam wizyte u fizjoterapeuty, to koszt ok 100zl, a nawet jesli z bobasem wszystko ok to mozna sporo fajnych rzeczy sie nauczyc jak wspomagac rozwoj. Ja bardzo zaluje, ze nie poszlismy wczesniej.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Karola, wiem, że się bardzo martwicoe, ale na spokojnie! Będzie dobrze!
    Mojej kuzynki synek ma kilka naczyniaków.

W Polsce jest dwóch światowej klasy specjalistów w tej dziedzinie. Jeden w Gdańsku, a drugi tak się składa, że w Łodzi. Jest to profesor Przewratil. Oni byli bardzo zadowoleni. Gdyby Wam sie chciało jechać to przyjmuje i prywatnie i państwowo w szpitalu.
    Dzieki za tipa i dobre słowo. Będziemy probowac najpierw w Wawie, zalezy nam na CZD, bo tam lecza pewnym lekiem, ktory jest dużo bezpieczniejszy i skuteczniejszy od tradycyjnych metod. Naczyniaki same w sobie sa niegrozne i bardzo popularne, statystycznie ok 10-12% niemowlakow je ma, choc zdecydowanie czesciej dziewczynki. Problem zaczyna sie jak robia sie w miejscach, gdzie ich rozrost moze zaburzac inne narzady (oko, ucho, usta, ...). Te na powiece moga prowadzic do astygmatyzmu, niedowidzenia, opadajacej powieki, kwestie kosmetyczne to powiedzmy juz mniej powazne powiklanie.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
‹‹ 1156 1157 1158 1159 1160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ