X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka opisz dokładnie jak było, ile to trwało, czy płakał, czy był spokojny itp
    Gratulacje dla Ciebie i dla dzielnego maluszka :-)

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzisiaj przeglądałam stronkę Monnari i kiecka by była ale jeszcze płaszcz :/ ale widzę że raczej w sukienkach występujecie. Ja jeszcze myślałam o spodniach i bluzce rozpinanej, żeby można było karmić. Ale chyba sukienka bardziej elegancka.

Diewuszka jak dasz radę to faktycznie najlepiej na kryzys przystawiac non stop, czy nawet położyć się do łóżka z dzieckiem i tak spędzić kilka dni. W moim przypadku niemożliwe i dałam MM ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 20:23

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    Chwilka opisz dokładnie jak było, ile to trwało, czy płakał, czy był spokojny itp
    Gratulacje dla Ciebie i dla dzielnego maluszka :-)

On poprostu usnoł:) ja go nie poznaje!!!jeszcze w dzien jak go usypiałam ciumkał mi cycka godzine , druga usypiał i spał 2 ale z przerwami, budził sie cały czas z płaczem.
    nie usnoł przy karmieniu bo ruszał cały czas rekoma bo juz go nie wiążalam, mąz wrócił akurat z pracy i jak go Kuba zobaczył to zaczoł sie śmiac, wiec mysle, super;/ i tak poprostu go polozyłam do łóżeczka, polozylam pieluszke przy buzi (któras z Was o tym pisała) i klepałam po pupci , pomarudził troche jak było głośniej to brałam na rece zeby uspokoic poźniej patrzył na mnie i odleciał i spi juz półtorej godziny!Ale zaczoł otatnio troche w koncu smoka brac, jest mi łatwiej go uspokoic, bo to typ High Need Baby wiec to mnie ratuje.
    Zobaczymy jak w ogóle nocka minie i czy jutro w dzien tak usnie.

My ogólnie mamy kłopoty z usypianiem i przez to mamy ciężkie marudne dni, wiec dlatego tak sie podniecam:)

Kasik2, Eryka lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    My dziś jedziemy do pediatry bo maly ma jakby uczulenie. W sumie wydaje mi się ze to może potowki bo niby ma na całym ciele pojedyncze ale najwięcej w zgieciach łokci, pod pachami, na szyi i w pachwinach. Tylko dlugo to juz trwa bo ponad tydzień nie schodzi a wolę się upewnic, kąpiel w krochmalu nie pomaga, maly śpi w bodach tylko i przykryty kocykiem

Nie chcę straszyć, ale tak się objawia AZS.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 28 stycznia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Tez prez to przechodzimy juz miesiac jak nie dluzej. Wstepna diagnoza lojotokowe zapalenie skory, ewentualnie atopowe. W poniedzialek mamy dermatologa. Dodatkowo alergie chyba tez jakas ma, ktora to jeszcze bardziej zaostrza. Jem tak jak Karolina wszystko w okrojonym skladzie. Wczoraj lazilam po sklepie i czytalam te etykiety i praktycznie nic zjesc nie mozna, nawet landrynki maja sladowe ilosci mleka, chociaz to chyba biora pod uwage tebiale cukierki :D dzis zrobiesobie babeczki z mlekiem ryzowym. Chociaz ja obstawiam uczulenie na rybe, chociaz i mleko moze tez.
    Ale skorka na twarzy po tej mojej diecie mu troche przechodzi.
    Kapiemy w siemieniu lnianym od wczoraj. Podobno krochmal na azs i lzs za bardzo wysusza, chociaz jak to bywa ile ludzi tyle opinii i na kazdego co innego dziala.

Karolina daj znac co Ci wyjdzie z tych testow z krwi. Czytalam ze moga wyjsc dziwne rzeczy

Dam znać ;-) do tygodnia mają być wyniki.

A zakupy to teraz faktyczbie tragedia. Wydłużyły się dwukrotnie. Najgorsze, że dzisiaj w mięsnym prosiłam o sklady większości wędlin i praktycznie wszędzie jest mleko... więc jak sobie sama coś upiekę to mogę okazyjnie zjeść. Ze sklepu nic.

Jeszcze teściowa dzisiaj przylazła i nakupowała ciast i pączków :-/
    "Ale jak nie możesz? Jajka to chyba możesz? Też nie możesz? To co Ty w ogóle jesz??? Pokarm masz w ogóle jeszcze???"

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka mi Basia wczoraj tak zasnela :) bawila się z nami na łóżku obok lezalam ja a z drugiej strony maz i w pewnym momencie my rozmawialiśmy między sobą o czyms i patrzymy na małą a ta zasnęła :D potem na chwile otworzyla oczka, popatrzyla na nas i poszla dalej spać. Pierwszy raz tak zrobila :)

Chwilka84, Blu, Eryka lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dam znać ;-) do tygodnia mają być wyniki.

A zakupy to teraz faktyczbie tragedia. Wydłużyły się dwukrotnie. Najgorsze, że dzisiaj w mięsnym prosiłam o sklady większości wędlin i praktycznie wszędzie jest mleko... więc jak sobie sama coś upiekę to mogę okazyjnie zjeść. Ze sklepu nic.

"Ale jak nie możesz? Jajka to chyba możesz? Też nie możesz? To co Ty w ogóle jesz??? Pokarm masz w ogóle jeszcze???"

No ja sobie piekę indyczka najczęściej albo schab. Niestety wędliny tak łatwo nie da się zrobić ;) Zrobiłam dzis babeczki z mlekiem owsianym, ale wyszedł mi zakalec :P Ogólnie nawet idzie się przyzwyczaić do tej diety, tylko najlepiej dużo rzeczy sobie przygotować, żeby był wybór. Ja miałam już depresje i w sb przed chrzcinami znowu się obżerałam wszystkim. z pon na wt Jaśkowi znowu wyskoczyła na twarzy wysypka, po tym jak spał z nami w łóżku. Więc albo to alergia pokarmowa i akurat po takim czasie się uaktywniła, albo uczulenie na nasz plyn do płukania.
    Myślałam, że nic gorszego jak cukrzyca w ciąży mnie nie spotka ;P

Na chrzciny mialam bluzkę i spódnicę koronkową do kolan. Poszłam też do fryzjera, która mi upięła włosy jak na wesele, zapłaciłam 150zł (chyba przez to, że w niedziele, o zgrozo) Wróciłam do domu i umyłam głowe ;P ;)
    A Jasko miał białą koszule, szare spodnie z szelkami, muche i szary sweterek. no i oczywiście białą kurteczkę i buciki ocieplane szare. Wyglądał cudnie <3

Blu lubi tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, ja wzięłam sukienkę, a żeby przy stole się do naga nie rozbierać ;-), nalapalam pokarmu laktatorem i wzielam ze sobą do lokalu wraz z podgrzewaczem do butelek. No i nakarmilam butla.
    Do fryzjera nie poszłam, bo 6 stycznis to i tak wszystko zamknięte było. Nakrecilam wlosy na lokowke i już.
    Mój Mikus też dzis w ciągu dnia dokonywał cudów zasypiania samodzielnego na kocyku :-) i cudu spania 1,5 godziny jednym ciągiem :-). Zobaczymy, jak będzie w nocy.
    I po raz pierwszy obrócił się z brzuszka na plecy!

Sylwia91, diewuszka86, Blu, Eryka, szynszyl lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczę. Chcę dalej karmić piersią więc tak łatwo nie zrezygnuję.
    Najgorsze jest to, że w poniedziałek wychodzę z domu na kilka godzin więc muszę odciągnąć jutro mleko. A jeśli to faktycznie kryzys laktacyjny to kiepsko to widzę. Niestety czuję, że piersi są bardziej miękkie niż zawsze. Oby to był tylko chwilowy kryzys a nie kwestia tego, że powoli tracę pokarm.

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (...)

Nie wiem czy bym to wytrzymała..
    Dochodzę do wniosku, że moja teściowa to anioł.

l54t4dr.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszko, po pierwsze nie mysl o tym czasie, że to kryzys laktacyjny. To czas, kiedy Twoje piersi się uczą, ile mleka potrzebuje obecnie dziecko. Przystawiaj go, by ssal i "uczył" piersi. W przypadku laktacji nasze nastawienie i przezywanie są bardzo ważne. Po drugie, jesli potrzebujesz odciągnąć mleko, zabierz się za to odpowiednio wczesniej. Nie zrazaj się,jezeli nie będziesz mogła nic odciągnąć. Pracuj laktatorem kilka minut. W końcu poleci. Zbieraj porcyjki i po schlodzeniu łącz.

diewuszka86, Anoolka, Eryka, Sylwia91 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jak to czytam to budzą się we mnie pierwotne instynkty O.o chyba bym nie wytrzymała, podziwiam Cię!

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png

Wysłany: 29 stycznia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poinformowałam wczoraj męża, że pójdę siedzieć za jego matkę.

Gwoździem do trumny było jej stwierdzenie, że skoro mam takie problemy zdrowotne (chodziło jej o moje ostatnie wyniki tsh) to MUSZĘ zrezygnowac z posiadania drugiego dziecka...
    Mąż niestety był w kuchni i tego nie słyszał.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina niestety mogę Ci przybic piateczke. Moja teściowa ma identyczne teksty. A ostatnio już rozesmialam się w głos jak rozmawiała przy nas przez telefon. Mówiła że nie da rady się z tym kimś spotkać bo musi się wnusia zajmowac. Dodam że nigdy nie została z Martynka ;-)

Chwilka u nas też problemy z zasypianiem dlatego tak dopytuje. Mnie ta sytuacja trochę frustruje. Wiem jaka to walka przed każdą drzemka tym bardziej życzę żeby już tak codziennie zasypial :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 09:17

klz9zbmhugl0l61p.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę straszyć, ale tak się objawia AZS.
    Moj brat miał AZS i inaczej to wyglądało, miał takie suche krosty, jakby place tylko pod pachami. U małego to pojedyncze krostki takie jak potówki wyglądają
    Pediatra powiedziała że to niegroźne uczulenie najpewniej na proszek /plyn do prania. Dostaliśmy wapno, jakies kropelki i mamy sie kapac w krochmalu nadal i oczywiście zmienić płyny do prania:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 09:49

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik dziękuję, u nas gdyby nie te problemy z zasypianiem to był by anioł, a takto przez zmęczenie jest duuuuzo trudniej, on maruda i placzekja wku....,jeszcze my całymi dniami praktycznie jesteśmy sami, mąż dużo pracuje po 12 godz, nieraz ze 4 dni nie widzi Kuby, a moja mama opiekuje się wnuczka, nieraz do nich jeździmy, a teściowej chodź nic do niej nie mam, nie dałabym pod opiekę Synka.
    Powodzenia Kasik.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy do domu ! I oby nigdy więcej

Chwilka84, kkkaaarrr, diewuszka86, NiecierpliwaKarolina, Sylwusia100, Kasik2, Eryka, Blu, Sylwia91, szynszyl lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu, super:-)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie mam, gdzie należy mierzyć temperaturę, na środku czoła czy po bokach?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Pytanie mam, gdzie należy mierzyć temperaturę, na środku czoła czy po bokach?
    W instrukcji mojego termometru bylo napisane, zeby powolnym ruchem przesuwac od srodka czola do skroni. Za to jak bylam w szpitalu jeszcze w ciazy to polozne pstrykaly zawsze w srodek czola

Chwilka84 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
‹‹ 1155 1156 1157 1158 1159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ