Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie dzisiaj przeglądałam stronkę Monnari i kiecka by była ale jeszcze płaszcz
ale widzę że raczej w sukienkach występujecie. Ja jeszcze myślałam o spodniach i bluzce rozpinanej, żeby można było karmić. Ale chyba sukienka bardziej elegancka.
Diewuszka jak dasz radę to faktycznie najlepiej na kryzys przystawiac non stop, czy nawet położyć się do łóżka z dzieckiem i tak spędzić kilka dni. W moim przypadku niemożliwe i dałam MMWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 20:23
-
Kasik2 wrote:Chwilka opisz dokładnie jak było, ile to trwało, czy płakał, czy był spokojny itp
Gratulacje dla Ciebie i dla dzielnego maluszka
On poprostu usnołja go nie poznaje!!!jeszcze w dzien jak go usypiałam ciumkał mi cycka godzine , druga usypiał i spał 2 ale z przerwami, budził sie cały czas z płaczem.
nie usnoł przy karmieniu bo ruszał cały czas rekoma bo juz go nie wiążalam, mąz wrócił akurat z pracy i jak go Kuba zobaczył to zaczoł sie śmiac, wiec mysle, super;/ i tak poprostu go polozyłam do łóżeczka, polozylam pieluszke przy buzi (któras z Was o tym pisała) i klepałam po pupci , pomarudził troche jak było głośniej to brałam na rece zeby uspokoic poźniej patrzył na mnie i odleciał i spi juz półtorej godziny!Ale zaczoł otatnio troche w koncu smoka brac, jest mi łatwiej go uspokoic, bo to typ High Need Baby wiec to mnie ratuje.
Zobaczymy jak w ogóle nocka minie i czy jutro w dzien tak usnie.
My ogólnie mamy kłopoty z usypianiem i przez to mamy ciężkie marudne dni, wiec dlatego tak sie podniecam:)Kasik2, Eryka lubią tę wiadomość
-
aneta93 wrote:My dziś jedziemy do pediatry bo maly ma jakby uczulenie. W sumie wydaje mi się ze to może potowki bo niby ma na całym ciele pojedyncze ale najwięcej w zgieciach łokci, pod pachami, na szyi i w pachwinach. Tylko dlugo to juz trwa bo ponad tydzień nie schodzi a wolę się upewnic, kąpiel w krochmalu nie pomaga, maly śpi w bodach tylko i przykryty kocykiem
Nie chcę straszyć, ale tak się objawia AZS. -
Anieńka wrote:Tez prez to przechodzimy juz miesiac jak nie dluzej. Wstepna diagnoza lojotokowe zapalenie skory, ewentualnie atopowe. W poniedzialek mamy dermatologa. Dodatkowo alergie chyba tez jakas ma, ktora to jeszcze bardziej zaostrza. Jem tak jak Karolina wszystko w okrojonym skladzie. Wczoraj lazilam po sklepie i czytalam te etykiety i praktycznie nic zjesc nie mozna, nawet landrynki maja sladowe ilosci mleka, chociaz to chyba biora pod uwage tebiale cukierki
dzis zrobiesobie babeczki z mlekiem ryzowym. Chociaz ja obstawiam uczulenie na rybe, chociaz i mleko moze tez.
Ale skorka na twarzy po tej mojej diecie mu troche przechodzi.
Kapiemy w siemieniu lnianym od wczoraj. Podobno krochmal na azs i lzs za bardzo wysusza, chociaz jak to bywa ile ludzi tyle opinii i na kazdego co innego dziala.
Karolina daj znac co Ci wyjdzie z tych testow z krwi. Czytalam ze moga wyjsc dziwne rzeczy
Dam znaćdo tygodnia mają być wyniki.
A zakupy to teraz faktyczbie tragedia. Wydłużyły się dwukrotnie. Najgorsze, że dzisiaj w mięsnym prosiłam o sklady większości wędlin i praktycznie wszędzie jest mleko... więc jak sobie sama coś upiekę to mogę okazyjnie zjeść. Ze sklepu nic.
Jeszcze teściowa dzisiaj przylazła i nakupowała ciast i pączków
"Ale jak nie możesz? Jajka to chyba możesz? Też nie możesz? To co Ty w ogóle jesz??? Pokarm masz w ogóle jeszcze???" -
Chwilka mi Basia wczoraj tak zasnela
bawila się z nami na łóżku obok lezalam ja a z drugiej strony maz i w pewnym momencie my rozmawialiśmy między sobą o czyms i patrzymy na małą a ta zasnęła
potem na chwile otworzyla oczka, popatrzyla na nas i poszla dalej spać. Pierwszy raz tak zrobila
Chwilka84, Blu, Eryka lubią tę wiadomość
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Dam znać
do tygodnia mają być wyniki.
A zakupy to teraz faktyczbie tragedia. Wydłużyły się dwukrotnie. Najgorsze, że dzisiaj w mięsnym prosiłam o sklady większości wędlin i praktycznie wszędzie jest mleko... więc jak sobie sama coś upiekę to mogę okazyjnie zjeść. Ze sklepu nic.
"Ale jak nie możesz? Jajka to chyba możesz? Też nie możesz? To co Ty w ogóle jesz??? Pokarm masz w ogóle jeszcze???"
No ja sobie piekę indyczka najczęściej albo schab. Niestety wędliny tak łatwo nie da się zrobićZrobiłam dzis babeczki z mlekiem owsianym, ale wyszedł mi zakalec
Ogólnie nawet idzie się przyzwyczaić do tej diety, tylko najlepiej dużo rzeczy sobie przygotować, żeby był wybór. Ja miałam już depresje i w sb przed chrzcinami znowu się obżerałam wszystkim. z pon na wt Jaśkowi znowu wyskoczyła na twarzy wysypka, po tym jak spał z nami w łóżku. Więc albo to alergia pokarmowa i akurat po takim czasie się uaktywniła, albo uczulenie na nasz plyn do płukania.
Myślałam, że nic gorszego jak cukrzyca w ciąży mnie nie spotka ;P
Na chrzciny mialam bluzkę i spódnicę koronkową do kolan. Poszłam też do fryzjera, która mi upięła włosy jak na wesele, zapłaciłam 150zł (chyba przez to, że w niedziele, o zgrozo) Wróciłam do domu i umyłam głowe ;P
A Jasko miał białą koszule, szare spodnie z szelkami, muche i szary sweterek. no i oczywiście białą kurteczkę i buciki ocieplane szare. Wyglądał cudnieBlu lubi tę wiadomość
-
Blu, ja wzięłam sukienkę, a żeby przy stole się do naga nie rozbierać
, nalapalam pokarmu laktatorem i wzielam ze sobą do lokalu wraz z podgrzewaczem do butelek. No i nakarmilam butla.
Do fryzjera nie poszłam, bo 6 stycznis to i tak wszystko zamknięte było. Nakrecilam wlosy na lokowke i już.
Mój Mikus też dzis w ciągu dnia dokonywał cudów zasypiania samodzielnego na kocykui cudu spania 1,5 godziny jednym ciągiem
. Zobaczymy, jak będzie w nocy.
I po raz pierwszy obrócił się z brzuszka na plecy!Sylwia91, diewuszka86, Blu, Eryka, szynszyl lubią tę wiadomość
-
Walczę. Chcę dalej karmić piersią więc tak łatwo nie zrezygnuję.
Najgorsze jest to, że w poniedziałek wychodzę z domu na kilka godzin więc muszę odciągnąć jutro mleko. A jeśli to faktycznie kryzys laktacyjny to kiepsko to widzę. Niestety czuję, że piersi są bardziej miękkie niż zawsze. Oby to był tylko chwilowy kryzys a nie kwestia tego, że powoli tracę pokarm. -
NiecierpliwaKarolina wrote:(...)
"Ale jak nie możesz? Jajka to chyba możesz? Też nie możesz? To co Ty w ogóle jesz??? Pokarm masz w ogóle jeszcze???"
Nie wiem czy bym to wytrzymała..
Dochodzę do wniosku, że moja teściowa to anioł. -
Dziewuszko, po pierwsze nie mysl o tym czasie, że to kryzys laktacyjny. To czas, kiedy Twoje piersi się uczą, ile mleka potrzebuje obecnie dziecko. Przystawiaj go, by ssal i "uczył" piersi. W przypadku laktacji nasze nastawienie i przezywanie są bardzo ważne. Po drugie, jesli potrzebujesz odciągnąć mleko, zabierz się za to odpowiednio wczesniej. Nie zrazaj się,jezeli nie będziesz mogła nic odciągnąć. Pracuj laktatorem kilka minut. W końcu poleci. Zbieraj porcyjki i po schlodzeniu łącz.
diewuszka86, Anoolka, Eryka, Sylwia91 lubią tę wiadomość
-
NiecierpliwaKarolina wrote:
Jak to czytam to budzą się we mnie pierwotne instynktychyba bym nie wytrzymała, podziwiam Cię!
-
Poinformowałam wczoraj męża, że pójdę siedzieć za jego matkę.
Gwoździem do trumny było jej stwierdzenie, że skoro mam takie problemy zdrowotne (chodziło jej o moje ostatnie wyniki tsh) to MUSZĘ zrezygnowac z posiadania drugiego dziecka...
Mąż niestety był w kuchni i tego nie słyszał.Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
Karolina niestety mogę Ci przybic piateczke. Moja teściowa ma identyczne teksty. A ostatnio już rozesmialam się w głos jak rozmawiała przy nas przez telefon. Mówiła że nie da rady się z tym kimś spotkać bo musi się wnusia zajmowac. Dodam że nigdy nie została z Martynka
Chwilka u nas też problemy z zasypianiem dlatego tak dopytuje. Mnie ta sytuacja trochę frustruje. Wiem jaka to walka przed każdą drzemka tym bardziej życzę żeby już tak codziennie zasypialWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 09:17
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Nie chcę straszyć, ale tak się objawia AZS.
Pediatra powiedziała że to niegroźne uczulenie najpewniej na proszek /plyn do prania. Dostaliśmy wapno, jakies kropelki i mamy sie kapac w krochmalu nadal i oczywiście zmienić płyny do prania:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 09:49
-
Kasik dziękuję, u nas gdyby nie te problemy z zasypianiem to był by anioł, a takto przez zmęczenie jest duuuuzo trudniej, on maruda i placzekja wku....,jeszcze my całymi dniami praktycznie jesteśmy sami, mąż dużo pracuje po 12 godz, nieraz ze 4 dni nie widzi Kuby, a moja mama opiekuje się wnuczka, nieraz do nich jeździmy, a teściowej chodź nic do niej nie mam, nie dałabym pod opiekę Synka.
Powodzenia Kasik. -
Chwilka84 wrote:Pytanie mam, gdzie należy mierzyć temperaturę, na środku czoła czy po bokach?
Chwilka84 lubi tę wiadomość