Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Blu, synek cudny. Nie chce być maruda, ale jak zobaczyłam ta wstążka, to przeszedł mnie dreszcz po plecach. Mam pacjenta, który w wieku niemowlęcym powiesił się właśnie na takiej wstazeczce, która mama zamontowala mu w łóżeczku. Został zreanimowany, ale niestety jest bardzo uszkodzony neurologicznie, nie chodzi, nie mówi
Może znajdziesz jakąś równie atrakcyjna alternatywę dla tej zabawki?
Pielęgniarko, Filipek pięknie leży na brzuszkuZ Cocodrillo, Net i GAP też są fajne ciuszki, mamy jakieś pojedyncze egzemplarze.
06.2015 - nasz aniołek:*
-
pielegniarka_w_mundurze wrote:Filipek już na 74 i pampersy 4 !
Waży ponad 7.5kgDuzi chłopcy, nie ma co! U mnie nie wiem po kim, bo z mężm jesteśmy przeciętnego wzrostu.
KALIKA, tak - mata Explore&MoreHehe - z sową obalem uśmiałam się
BLU - mam taką samą karuzelę z projektorem - wymiata, chyba dzieci ją lubiąOlaf bardzo się nią interesuje, ale od wczoraj jeszcze większą uwagą cieszy się u nas muzyczna książeczka YOOKIDOO do łóżka - tym sposobem mobilizuję syna do leżenia na brzuszku i przekręcania główki w prawo, a nie tylko w lewo
-
Ja dziś przymierzyłam 4 bo 3 już takie maławe się wydawały i wygląda na to ze już na nich zostaniemy. 3 oddam szwagierce dla córeczki
Ciuszki też 74 zaczynamy ale to też zależy od firmy
Za tydzień szczepienie i zobaczymy ile ten nasz klocuś waży. Wg wagi domowej około 7 kg
-
Mój Miki waży niespełna 6800 g, Pampersy r.3, ciuszki 62/68. Ciekawe, że aż tak duży jest rozrzut w rozmiarze ubranek. Mój nie należy do malych, a w 74 by utonął.
Czytacie swoim pociechom? Ja swojemu od kilku dni zaczęłam i jestem w szoku, że jest tak zainteresowany, ma przecież dopiero 3,5 miesiaca! Patrzy jak zaczarowany w obrazki w książeczce. Potrafimy tak sobie czytać przez dobre 10-15 minut.Chwilka84, Jola1985 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ Pepco ubranka są super, mamy śpioszki kilka sztuk na 74, są takie milutkie.
A hit- leginsy z endo za 19zł, są wygodne i nie za grube.
Obeszłam 5 aptek i w żadnej nie ma zagęstnika ;/
Poleciałam do Blue City i Reduty i też nie było. Wyleciałam bez skarpetek w adidasach ;/ bez czapki i szalika. Odchoruje ;/
ALE !
Przy okazji chciałam zakupić Dicoflor no i :
apteka nr1 : 25zł
apteka nr2 : 28zł
apteka nr3 : 30zł
apteka nr4: 39zł
apteka nr5: 46 zł!!!!!!!
Jakaś masakra. W Superpharm wpadło mi w oko to :
Zapytałam farmaceuty czy to się do czegoś nadaje.
Powiedział, że w tym jest ten sam szczep bakterii i wychodzą z tej samej fabryki.
Koszt 14.99 - jakaś promocja była.
Kupiłam sztukę, zobaczymy.
A Wy czego używacie??
-
Pielęgniarka, Endo też lubimy. Mam sentyment, bo zestaw wyjściowy ze szpitala Miki miał właśnie z Endo
W kwestii probiotyku, to ja zalecam Floractin-ten sam szczep, co w Dicoflorze, z tej samej fabryki, a cena podobna do tej, która zapłaciłas.
Anoolka lubi tę wiadomość
-
pielegniarka_w_mundurze wrote:Z Pepco ubranka są super, mamy śpioszki kilka sztuk na 74, są takie milutkie.
Poleciałam do Blue City i Reduty i też nie było. Wyleciałam bez skarpetek w adidasach ;/ bez czapki i szalika. Odchoruje ;/
ALE !
Powiedział, że w tym jest ten sam szczep bakterii i wychodzą z tej samej fabryki.
A Wy czego używacie?? -
kalika wrote:My po szczepieniu na pneumokoki. Miki był bardzo dzielny i zapłakal tylko przez chwilę, a teraz szaleje na macie edukacyjnej. Wasze Maluszki też się już przemieszczają? Miki właśnie zwiedza mate kręcąc się na niej dookola
Taaaak, kręcenie kółek to jedno z ulubionych ćwiczeń Olka na maciei jeszcze wychodzenie z niej. Wyjdę na sekundę do kuchni, wracam, a on leży poza matą. O zarzucaniu nóg na pałąki maty jak na trzepaku, nie wspomnę
kalika, Chwilka84, Eryka lubią tę wiadomość
-
kalika wrote:Mój Miki waży niespełna 6800 g, Pampersy r.3, ciuszki 62/68. Ciekawe, że aż tak duży jest rozrzut w rozmiarze ubranek. Mój nie należy do malych, a w 74 by utonął.
Czytacie swoim pociechom? Ja swojemu od kilku dni zaczęłam i jestem w szoku, że jest tak zainteresowany, ma przecież dopiero 3,5 miesiaca! Patrzy jak zaczarowany w obrazki w książeczce. Potrafimy tak sobie czytać przez dobre 10-15 minut.
I znowu taaaakOlek też uwielbia czytanie. Kupiliśmy zbiór bajek dla dzieci z pięknymi ilustracjami i codziennie sobie z nim siadam i czytam. Oglada obrazki jak zaczarowany i co jakiś czas odwraca się do mnie i się cieszy
kalika, Chwilka84 lubią tę wiadomość
-
Ja nie daję malemu probiotyku. Starszy teraz przez miesiąc bral Dicoflor
Zagestnik kupuje w wiekszych ilościach przez internet bo u nas w aptekach tez albo nie ma wogole albo jest na zamowienie a cenowo wychodzi sporo drozej niz przez internet nawet wliczając wysylke -
Co do rozmiarów to Olin waży już 8kg i ma 72cm. Ciuszki w rozmiarze 74 są takie ja styk. Pampersy 4 robią się chyba za małe, bo znowu ma udka poodciskane
A ciuchy głównie z H&M. Powinni mi tam dać kartę stałego klienta, bo nie ma tygodnia, żebym czegoś nie zamówiła -
pielegniarka_w_mundurze wrote:Z Pepco ubranka są super, mamy śpioszki kilka sztuk na 74, są takie milutkie.
ALE !
A Wy czego używacie??
W wesolej był za 98 zeta.
Ja kupuje w necie po 15 zł. Biore najtanszy z ceneo