WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kai Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy w ogóle zamierzacie rozszerzac? Ja slyszalam, że pół roku dziecko ma być tylko na mleku. Tak?
    Blu, Ty chyba z Krakowa jesteś, prawda? Kiedyś jedna babka mi dala numer do doradcy laktacyjnego, podobno kobieta robi cuda. Jak znajdę numer, to Ci wyślę na priv, tylko zaakceptuj moje zaproszenie.
    Mój Mikus budzi mi sie kilka razy w nocy. Padam na twarz. W dzień śpi krotko, ale ładnie zasypia.
    Nebulizator jest super. Bez niego nie dalibysmy rady przy katarze i kaszlu.

Blu lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mój synuś jest tylko na mleku modyfikowany czasami popijam też wodę, od jakiegoś czasu zauważyłam że ma nieprzyjemny kwskowy zapach z ust nie wiem czy coś można zrobić aby to zniwelować może jakieś herbatki?

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diete mozna rozszrrzac nie wczesniej niz po skonczonym 4 miesiacu zycia i nie pozniej niz po skonczonym 6. Mi pediatra mowila ze mozna tylko do 6 m karmic jezeli widzimy ze dzidcko sie najada a mozemy wprowadzsc rozne pokarmy wcześniej. Czyli zasada mozna ale nie trzeba i zdrowy rozsadek i bedzie ok :)

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam okres :/

Ja bede probowac po skonczonym 4 miesiącu rozszerzać. Ze starszym tez tak robilam
    Jak bedzie chcial jesc to ok a jak nie to troszkę zaczekamy i znów bedziemy probowac. Mikołaj kaszki pokochal od pierwszej łyżeczki. Warzywa tez szybko polubił

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Bebiko

Ale starszy syn miał podobnie a pił inne mleko wiec chyba taka uroda moich dzieci :( A tak chciałabym sie czasami wyspać ;)

Ja bym poeksperymentowała z mlekiem, my jemy Bebilon i śpi 6-9h.
    A może masz racje, że ten typ tak ma.
    Ale mimo wszystko to by Ci poleciła jeszcze np. raz w tygodniu żeby mąż go karmił w nocy. A co, Ty też musisz odpocząć.
    A i jak lubi wodę to go "oszukać"

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Dostałam okres :/

Buu....
    A kiedy przestałaś karmić?
    Ciekawa jestem kiedy mnie odwiedzi małpa...

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie piersią a okres miałam miesiąc temu. I coś czuje ze dziś albo jutro znów dostanę :(
    Ja tez planuje rozszerzać po 4 Msc to już za miesiąc niecały. Doczekać się nie mogę.
    Karmić mam zamiar góra 6 msc.
    Teraz na noc daje mm.
    Jak macie jakieś książki godne polecenia bądź macie zamiar jakieś kupić to proszę o tytuły :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie! Po podaniu leku od razu zasnęła w minutę dosłownie i spala ok 5h zjadla i dalej spać. Noc była ok, normalna. Na szczęście. Dzisiaj humorek dopisuje od rana :) niestety jest slad po szczepieniu. Po poludniu mąż wróci i kupi sode oczyszczoną to zrobię oklad.wyglada jak po ugryzieniu komara... poprzednim razem nie było śladu...

Ola ola przez przypadek polubiłam :)

Dziewczyny tak czytam o mleku i myślę że chyba to nie do końca od mleka zależy ile dziecko śpi. Moja Basia tylko na cycu niczym nie dokarmiam i śpi raz 5h raz 3 a raz 8.

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też czasem kwasny zapach z buzi przez ulewanie. Przecieram raz na jakiś czas buzie w srodku aphtinem, ma dzialanie odkazajace. Polecila nam polozna na pleśniawki kiedyś i zalecila pozniej profilaktycznie raz ja jakiś czas przetrzec

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię tylko piersią i niedawno pierwszy raz też dostałam okres. Olo na cycu w nocy śpi ok 10 h, więc się wysypiam :)

Szczepimy i na pneumo i na rota, po szczepionkach - odpukać - nic złego się nie działo.

Mi ubrania ze Smyka jakoś nie pasowały dotąd wizualnie - kwestia gustu. Chociaż niedawno odkryłam kolekcję z Noppies (też była/jest na wyprzedaży w Smyku) i się skusiłam na kilka ciuszków dla małego. Za to mój budżet skutecznie rujnuje H&M dla dzieci - uwielbiam te ubrania i obkupiłam syna całego :)

ex2bwn15260327bu.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Hej macie już jakieś książki na temat żywienia dzieci ? Chodzi mi o rozszerzanie diety oraz przykładowe przepisy.

Przepisy czerplam z neta albo modyfikowalam to co my jemy. Ale jak ktoś ma w zanadrzu jakiś tytuł to chętnie też skorzystam ;)

U nas ze snem też różnie raz cala noc, raz jedna pobudka, dzisiaj dwie. A też na noc podaje od jakiegoś czasu mm.

Kai chętnie skorzystam z namiaru do doradcy. Dziękuję z góry ;)

adrenalina lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wyprzedaży to podobnie, kocham :D nawet na następną zimę kupiłam już młodemu kurtkę bo jest fajna, połowę tańsza a i tak trzeba będzie kupić jeszcze jedna ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Ja bym poeksperymentowała z mlekiem, my jemy Bebilon i śpi 6-9h.
    A może masz racje, że ten typ tak ma.
    Ale mimo wszystko to by Ci poleciła jeszcze np. raz w tygodniu żeby mąż go karmił w nocy. A co, Ty też musisz odpocząć.
    A i jak lubi wodę to go "oszukać"

Próbowaliśmy najpierw Bebilon i Nan ale straszny placz byl po nich. Wody mu nie dawalam ale starszego tak oduczalam nocnego picia wiec mam nadzieje ze teraz tez sie uda. Latwo nie bedzie ale im poxniej zacznr tym bedzie trudniej

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole dzis fatalny dzien. Malo sobie nosa mie złamałam. I to w jaki sposób ? Spieszylam sie z Mikim do lekarza i kazalam mu sie ubrac. A ten co rusz ze tego nie umie a to katar leci a to cos innego sie dzieje. Wrzuciłam cos do kosza w lazience przy drzwiach. A ten znow woła. Wiec szybko chcialam podejsc i jak sie odwrocilam to przypierdzielilam nosem w metalową framugę az mi gwiazki przed oczami stanęły. Masakra. Teraz leze bo w glowie mi sie co chwila kreci. I ciagle patrzę na ten nos czy go nie pokrzywilam bo az usłyszałam trzask :( nie mówiąc juz o bólu glowy jaki temu towarzyszy. A wszystko przez pospiech i nerwy

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, wysłałam numer w prywatnej wiadomości. Powodzenia!

Blu lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia

przykro mi :/ napewno bol nie do opisania, jak by cos to pojedz do lekarza bo z tym nie ma zartow ! Mam nadzieje ze bedzie ok

Reni@ lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia bidulko uwazaj na siebie! Jak bardso boli to sprawdź lepiej co i jak, mozesz pojechać na ip i powiedzieć co się stalo i ze kreci Ci sie w glowie ciągle, zrobią od ręki badania, z głową nie ma żartów. Masz dwójkę dzieci, dbaj o siebie :*

diewuszka86 lubi tę wiadomość

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia mam nadzieje, ze czujesz sie juz lepiej.
    My wrocilismy z zakupów. Malemu kupilismy ubranko na chrzest bialo granatowe z mucha i maz kupil sobie granatowy garnitur z mucha :-)
    Wybralismy zestaw z ciemna kurtka zeby pozniej wykorzystac ja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 17:03

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

20170118-160605.jpg

20170118-160548.jpg

Reni@, Sylwia91, diewuszka86, szynszyl, Blu lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam tabletkę i jest dużo lepiej. Ech . dalej nie mogę zrozumieć jak ja to zrobiłam :\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 21:11

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
‹‹ 1136 1137 1138 1139 1140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ