X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, polubiłam za to, że sie Wami fajnie zajęli, że w ogóle udało się dostać i że sytuacja nie jest jakoś tragicznie poważna i paląca.
    Zdrówka dla Boryska :-*

Co do onkologii dziecięcej... ja chyba nie dałabym rady tam wejść :-/

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, tak zastanowilam się teraz głębiej nad Twoim pytaniem o spadek wagi i myślę, że to głównie przez to, że nie jem w ogóle słodyczy.
    Bo tak ogólnie to jem normalnie. 4-5 posiłków dziennie. Czasem mam wrażenie, że jem więcej niż wcześniej.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr powodzenia ! Dobrze ze tak szybko udalo sie skonsultować Boryska

My dzis wazymy 7600. Bylismy na kontroli u pediatry. Osluchowo Ignas juz czysty chociaz jeszcze kaszle. Do konca przyszłego tugodnia wziewy i inhalacje ale juz stopniowo zmniejszając ilość. 16 lutego szczepienie

kkkaaarrr, Chwilka84 lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja też jestem na podbnej diecie.. od miesiąca nie jem nabiału i jajek i powiem Ci że nie jest źle :) na Twoim miejscu uważałabym też z soją i zaczęła od mleka np. ryżowego, ja kupuję w Lidlu i bardzo mi smakuje :) skóra mojego małego od razu się poprawiła i moja przy okazji też :) i waga ciągle spada.. ważę 48 a wciązy pod koniec ważyłąm 65

NiecierpliwaKarolina, Chwilka84 lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Kai niczego z US nie potrzebujesz. Wypełniasz tylko papiery, które dostaniesz w mopsie i tam składasz tylko oświadczenie z jakiego tytułu pobierasz wynagrodzenie no i mąż. Oni sami sprawdzają dochód i sami go dzielą uwzględniając również dziecko. Mają na to miesiąc po czym wydają decyzję. Jeśli jest pozytywna to przelewają kasę na podane konto bankowe. Przynajmniej my w ten sposób to załatwialiśmy.

U nas wymagają specjalnego PITu z US

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    U nas wymagają specjalnego PITu z US

Czyli wychodzi na to, że nie jest to ujdnolicone w skali kraju. U nas nic takiego nie było potrzebne.

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Diewuszka, tak zastanowilam się teraz głębiej nad Twoim pytaniem o spadek wagi i myślę, że to głównie przez to, że nie jem w ogóle słodyczy.
    Bo tak ogólnie to jem normalnie. 4-5 posiłków dziennie. Czasem mam wrażenie, że jem więcej niż wcześniej.

Wierzę, że odstawienie słodyczy dużo daje. Ja nie umiem się opanować niestety a Kubie chyba nie szkodzą. Ale muszę się wziąć za siebie bo latem chcę się wbić w strój na plażę :)

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Dzięki Marlon ja z wielkopolskiego, a tak z ciekawości ile ważą już wasze szczęścia?
    Z dziś 8260

Eryka lubi tę wiadomość

• Eryka Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Z dziś 8260

O wow.... U nas tak ok 6 będzie ;D

zem3df9hdz9h654o.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Podczytuję Was, a nie miałam czasu nic napisać. W weekend musieliśmy jechać na pogrzeb mojej babci ponad 200km, ale mała na szczęście dobrze zniosła podróż. Nasza pierwsza taka długa wyprawa. Zostajemy u moich rodziców na 2 tygodnie, więc dziadkowie przeszczęśliwi :)

Byliśmy dzisiaj u 'znajomej' pediatry i zdiagnozowała łojotokowe zapalenie skóry. Przepisała złuszczające maści robione w aptece i zyrtec w kropelkach. Mam nadzieję, że to pomoże. Ale nabiału i alergizujących produktów nadal mam nie jeść :( I przez tą 'dietę' ważę mniej niż przed ciążą. Ale to chyba głównie przez niejedzenie słodyczy. Póki co wpierdzielam pierniki, bo jako jedne z niewielu są bez nabiału.

Nasza waga z dzisiaj 6150.

NiecierpliwaKarolina - szacunek za wytrwałość w diecie! Naprawdę podziwiam. Sama nie jem nabiału i wiem, że łatwo nie jest. Spróbuj może zrobić sobie domowe mleko kokosowe albo sojowe, sama się do tego zabieram, w necie jest dużo łatwych przepisów.

I też nam nie pasują te niby lepsze pampersy premium z siateczką :/ Na szczęście w niektórych miejscach są jeszcze dostępne te w starym opakowaniu.

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

ijpbdf9h93cgicla.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia u nas tez zdiagnozowali LZS. Dostalam Zyrtec juz miesiac temu od pediatry, ale nie podalam. Juz dwoch doktorow mi powiedzialo, ze jest na to za maly. Teraz dostalismy od dermatologa Fenistil, 10xmniejsza dawka i lek bez recepty. Mlody ma chrype od momentu podania pierwszej dawki i albo zdarl sobie gardlo albo to efekt uboczny fenistilu. Tez nadal jestem na diecie, ale coraz bardziej mysle ze to bez sensu, efektow brak! A z masci to na dzien dostalismy masc z cynkiem i cholesteralowa na zmiane z Tanno Hemel, a na noc Cethapil Md. Oprocz tego kapanie co 2gi dzien i w krochmalu. Maly sie drapie, swedzi go, jest marudny. Troche mam dosc, mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej... w sumie dopiero 2gi dzien minal.
    Jestem zla, bo kazano kapac w emolientach, a one tylko podrazniaja w lzs i to chyba wlasnie doprowadzilo do tego ze Jasko sie tak strasznie drapie i go swedzi. Dodatkowo nasila sie to po szczepieniach a my szczepilismy w czw.
    Zmiany skorne mamy niestety na calym ciele, a u Ciebie?

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodatkowo dwoch innych lekarzy pediatrow przepisalo nam masci za bardzo nawilzajace, co tez nie dalo efektu a wrecz pogorszylo.
    Nie ufam juz lekarzom... od poczatku powinnam isc z tym do dermatologa a problem ze skora mamy od 5 albo 6tyg

• Jutysia Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas suche placki ma na rączkach i nóżkach, zaczynają robić się również na brzuszku. Do tego w zgięciach i pod kolanami. I ciemieniucha, z którą walczymy już od dawna. Ania na szczęście się nie drapie. Pediatra zaleciła nam kapiel w wywarze z siemienia lnianego i płatków owsianych. Czytałam gdzieś, że LZS nie ma podłoża alergicznego, ale należy unikać pewnych alergizujących produktów, głównie mleka.
    Pierwszy pediatra stwierdził AZS, drugi LZS, tez nie wiem komu wierzyć na 100%. Podobno różnice pomiędzy tymi chorobami są niewielkie i latwo można się pomylić z diagnozą. A z Zyrtecem chyba spróbuję, mamy podawać przez 10 dni, zrobić 10 dni przerwy i potem znów podawać przez 10 dni. I koniec. A maści stosować do skutku. Nie wiem co z tego będzie, oby pomogło, bo też bujamy się z tym od kilku ładnych tygodni...

ijpbdf9h93cgicla.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znac czy widzisz poprawe, tez slyszalam o ttm siemieniu, jak krochmal nie pomoze tez zastosujemy. Nam babeczka otwarcie powiedziala, zeby nie spodziewac sie spektakularnych efektow. To choroba ktora moze sie nasilac do 1rz po 1rz rzadziej az sie z tego wyrasta. Miejmy nadzieje

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na chrypę polecam nebulizator z solą fizjologiczną 4 razy dziennie po ok, 10min

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na LZS polecam kosmetyki Oliprox. Tylko nie wiem czy niemowlęta mogą ich używać. Moja mama ma i stosuje ktem do twarzy, wszystkie plamy zniknęły. Wcześniej zadna maść i zaden krem nawet ze sterydem nie dzialaly. Oliprox mozna kupić w aptece :)

Czytam Was na bieżąco ale nie mam kiedy się udzielać bo trochę dużo mam na głowie przed sobotnią imprezą :( z nowości to Basia nieśmiało wyciąga rączki do różnych przedmiotów. Widać to, że robi to celowo i świadomie ale to jeszcze nie takie szybkie i zwinne, choć zapewne wkrótce tak będzie :) potrafi się przekręcić na boczek i z boczku na plecy ale z brzucha jeszcze nie fiknela. Dobrze ze w ogóle ce na tym brzuchu czasem poleżeć ;)
    W wolnej chwili wrzucę fotki pamiątek dla.gości jakie.kupiliśmy od Basi :) są sliczne!
    Dzisiaj ciężka noc bo śpię tylko z.małą i mam wrazenie ze ona to trochę wykorzystuje bo podjada co chwila po troszku :/ no ale mam wyrzuty sumienia bo wczoraj uderzyla się łukiem brwiowym o moją kość policzkową i było bardzo dużo placzu i przeraźliwy krzyk :( sama się popłakałam bo nie mogłam jej uspokoić :( na szczęście wydaje się już tego nie pamiętać. Wieczorem byliśmy w.kościółku całą rodziną i oczywiście przespała wszystko ;) juz się nie mogę doczekać soboty! Jutro biorę się za ciasta a po południu przyjedzie do mnie fryzjer <3 ostatni raz coś z włosami robilam 2 lata.l temu! Jestem strasznie podekscytowana :D

Chwilka84, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka, na swędzenie i ogólnie ŁZS i AZS polecam balsam Lipikar z La Roche. W aptece mozna kupić. Kosztuje okolo 60zł.

Anieńka lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Na chrypę polecam nebulizator z solą fizjologiczną 4 razy dziennie po ok, 10min
    Wlasnie zamowilam inhalator, dzieki :)

Ola_Ola lubi tę wiadomość

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie mój Maly ma kaszelek od rana, czy możecie polecić cos bez recepty ? Narazie katarku nie ma ani temperatury

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co myślicie.. Borys od soboty robi ciemnozielone, rzadkie, raczej bez farfocli, megasmierdzace kupy. Robi je kilka razy dziennie, troche czesciej niz wczesniej. Poza tym wszystko z nim ok, brzuszek nie boli, apetyt dopisuje, goraczki, wysypek brak.
    Przeanalizowalam caly jadlospis i nie zmienilam w nim nic w ciagu ostatniego tygodnia, od porodu jem wszystko, wiec na alergie mi to nie wyglada, bo czemu niby mialaby sie uaktywnic akurat teraz. Jakis pimysl o co chodzi?

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
‹‹ 1160 1161 1162 1163 1164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ