X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Blu Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr może zęby? U córy zawsze najpierw była zielona kupa, później odparzenie a na końcu ząb ;)

Współczuję Wam tych alergii, oby minęły najszybciej jak się da.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Borysek nie przygryzł Ci czasem brodawki? U nas też dzisiaj ciemnozielona kupa. Mała pogryzła mi jedną brodawkę i napiła się mojej krwi :/ I podejrzewam, że ta kupa to przez tą krew właśnie. Tylko mamy problem, bo nie chce jeść przez kapturek, denerwuje się i ryczy :/

ijpbdf9h93cgicla.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Mamusie mój Maly ma kaszelek od rana, czy możecie polecić cos bez recepty ? Narazie katarku nie ma ani temperatury
    Albo rozwija się infekcja albo suche powietrze. Ja bym porządnie przewietrzyła dom i rozszczelniła okna, jak dalej to samo to niestety do lekarza.

aneta93 lubi tę wiadomość

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie wietrzyła domu przy takim syfie jaki teraz mamy w powietrzu. My wieszamy mokrą pieluchę na kaloryferze i to trochę pomaga na suche powietrze.

l54t4dr.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, dzięki za tipa z zębami. W prawdzie dziaselka jak na moje oka normalne, slini sie i wklada do buzi wszystko co w rece wpadnie, ale to chyba po prostu metoda na poznawanie swiata, wiec nie wiem czy wiazac to z zebami. Ale na pewno poobserwuje go pod tym katem.

Jutysia, brodawki cale, na wszelki wypadek obejrzalam je bardzo dokladnie :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupilismy nawilżacz i powietrze jest lepsze. Czuć różnicę. U nas mały też nam przed Bożym Narodzeniem zaczął robić zielone kupy. Lekarz stwierdził ze to normalne. Ale mi się wydawało to nie bardzo normalne i zaczęłam mu podawać do mleczka trochę błonnika rozpuszczalnego. Mamy taki naturalny wytwarzany z roślin. Lekarz do którego chodzi moja bratowa kazał mi tak po troszku mu dosypywać i po trzech dniach kupy były już normalne żółte. Mały cały czas dostaje ten błonnik i żadnych problemów z brzuszkiem nie mamy. Chociaż przy tej zielonej kupie też nie było, ale mi się wydaje, ze zieloną kupa nie powinna być. Chyba że w mleku jest dużo żelaza ale w hipp go aż tak dużo nie ma. Takie jest moje zdanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 22:10

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram sie wietrzyc codziennie ale jednak pojechalismy do pediatry bo i krostki o ktorych pisalam ostatnio zaczely robic sie suche i czerwone :(. Dokladnie zaczęło to przybierać wygląd AZS
    Jest mała infekcja w gardle i mamy syropek. Co do AZS to pediatra przyznała rację ze zaczyna tak wyglądać i przepisała jakies saszetki chyba latopic i jakiś plyn na l...
    NiecierpliwaKarolina chyba strzeliłaś w 10

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strasznie Wam współczuję tych problemów skórnych. Az nierawdopodobne ze tyle dzieci ma AZS

Kurcze ja tez caly czas się martwię ze jak wyjdę z Malym to cos zaraz zlapie. Jeszcze ta grypa wszystkich atakuje.

Aneta mam nadzieje ze syropek pomoże na kaszel

Co do zielonych kup to u nas się jeszcze nie zdarzyło

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Dziewczyny zbadajcie sobie tarczycę.
    Choruję na Hashimoto i niedoczynność.
    W grudniu TSH w normie a teraz w styczniu MASAKRA.
    Mam olbrzymią nadczynność. Dziś miałam scyntygrafię tarczycy i wynik jest zły.
    Tarczyca się strasznie "zabija" Lekarka jest zdumiona, że w miesiąc tak się stało.
    Czeka mnie pobyt w szpitalu na endokrynologii.
    Przepisano mi encorton;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 22:42

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Staram sie wietrzyc codziennie ale jednak pojechalismy do pediatry bo i krostki o ktorych pisalam ostatnio zaczely robic sie suche i czerwone :(. Dokladnie zaczęło to przybierać wygląd AZS
    Jest mała infekcja w gardle i mamy syropek. Co do AZS to pediatra przyznała rację ze zaczyna tak wyglądać i przepisała jakies saszetki chyba latopic i jakiś plyn na l...

Wolałabym się mylić!
    Latopic jest dobry. Lipikar też. Reszta moim zdaniem kiepsko. Ewentualnie w miarę radzi sobie Emolium krem specjalny.

Anieńka, aneta93 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Aneta93, ja bym to sprawdzila z dermatologiem. My tez nawilzalismy cialko malego i stosowalismy emolienty, a tymczasem powinno sie je wysuszac, bo to LZS. Pogarszaliamy tylko sytuacje nieprawidlowa pielegnacja. AzS to powazna sprawa na cale zycie, a z LZS sie wyrasta. Skoro najpierw lekarz stwierdzil alergie na proszek, a teraz rzucil taka diagnoze jak Azs to ja bym to sprawdzila bo jakby bladzil po omacku.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie pochwalic jeszcze! Jasiek wczoraj obrocil sie z pleckow na brzuszek SAM. Maz kolo niego sie polozyl na boku, i powolutku i fiknal. Zawsze przy mezu wykonuje nowe ruchy a ja tego nie widze:( mi sie ttlko raz na boczku lewym sie przesunal, a jemu juz dwa razy i za drugim fiknal na brzuszek. Ciekawe czy dzis bedzie dalej pamietal o tej umiejetnosci :) to bylo z cyklu mama dumna z syna.
    Obrot z brzuszka na plecy juz nie robi wiec mam nadzieje ze to kwestia prawidlowego wzorca o ktorym mowila nam fizjoterapeutka.

Ola_Ola, Blu, Chwilka84, Eryka, Sylwia91 lubią tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka u nas też wczoraj pierwszy obrót :) Wyszłam na chwilę z pokoju, wracam a Michaś na brzuchu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 07:55

Anieńka, Chwilka84, Eryka, Sylwia91 lubią tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczymy jak sie bedzie zachowywal po tych lekach, czy bedzie poprawa, narazie zauwazylam ze zmiany troche bledna po alantanie plus, bo posmarowalam w jednym miejscu, Niecierpliwa, duze masz doswiadczenie z AZS? Lipikar dostalismy od niej 2 tubki na sprobowanie,ale na zdrowa skore. Na placki plyn oddzielny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 08:28

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielęgniarko współczuję Ci kolejnych dolegliwości ;/ ehh jak nie jedno to drugie Cię łapie, trzymaj się kochana!

ja mam z kolei niedoczynność co prawda zawsze była nieduża, też muszę iść na badanie bo już 2 miesiące nie byłam ;/ a jakoś w marcu też idę na usg tarczycy.

Gratuluję nowych umiejętność Waszych dzieciaczków ^^

Wczoraj wpadł na chwilę brat, mała leżała na brzuszku i jak usiadł przed nią to się patrzyła i nie mogła się przestać śmiać na głos z niczego :)

mam te nowe pampki premium care i w sumie nie mogę powiedzieć, żeby były złe:)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, ja też nie mam zastrzeżeń do tych nowych pieluch. Trochę się różnią i ta siateczka jest dziwna, ale w działaniu uważam, że nie są gorsze od starej wersji.
    Mój Miki od kilku dni zaczął krzyczeć, wydaje dzikie okrzyki i sam się z siebie cieszy ;)

Pielęgniarko, współczuję bardzo. Ty to masz pecha, ciągle coś Ci się przytrafić :/ Masz teraz poporodowe zapalenie tarczycy? Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Osobiście polecam Lipikar na zdrowa skórę. Zmiany atopowe nim posmarowane czasami szczypia, co zbyt, mile nie jest.

Dziewczyny, myślicie już o rozszerzania diety? Kupujecie jakieś "pomoce". Ja póki co mam krzesełko i fajne sliniaki. Podrzućcie jakieś pomysłowe gadżety, bo szukam inspiracji ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika zobacz talerzyk ezpz. Fajne są takie żeby dziecko nie zrzuciło na podłogę. I kubeczek doidy.

Eryka lubi tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    No zobaczymy jak sie bedzie zachowywal po tych lekach, czy bedzie poprawa, narazie zauwazylam ze zmiany troche bledna po alantanie plus, bo posmarowalam w jednym miejscu, Niecierpliwa, duze masz doswiadczenie z AZS? Lipikar dostalismy od niej 2 tubki na sprobowanie,ale na zdrowa skore. Na placki plyn oddzielny

Olek ma to od ponad miesiąca. Po Lipikarze te placki są mniej zaognione i mniej się drapie. Dzisiaj w zasadzie policzki bladziutkie.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas też problemy skórne się zaczynają :-( nie mam pojęcia jak wygląda AZS. Pojawily się czerwone placki na lokciach i wysypka na klatce piersiowej. Córcia budziła się co godzinę i nie mogła ponownie usnąć. Nad ranem podałam fenistil i zasnela na kilka godzin więc chyba ją to swedzi.
    Czyli do pediatry z tym to nie ma sensu? Od razu dermatolog?

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje rozpocząć rozszerzanie diety juz na dniach. Wlasnie jadę kupic jakas miseczkę,kaszki i słoiczki warzywne. Potem bede sama gotowac dla Malego jak pojawia się warzywa sezonowe

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
‹‹ 1161 1162 1163 1164 1165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ