Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A Borysek nie przygryzł Ci czasem brodawki? U nas też dzisiaj ciemnozielona kupa. Mała pogryzła mi jedną brodawkę i napiła się mojej krwi
I podejrzewam, że ta kupa to przez tą krew właśnie. Tylko mamy problem, bo nie chce jeść przez kapturek, denerwuje się i ryczy
-
nick nieaktualnyaneta93 wrote:Mamusie mój Maly ma kaszelek od rana, czy możecie polecić cos bez recepty ? Narazie katarku nie ma ani temperatury
aneta93 lubi tę wiadomość
-
Blu, dzięki za tipa z zębami. W prawdzie dziaselka jak na moje oka normalne, slini sie i wklada do buzi wszystko co w rece wpadnie, ale to chyba po prostu metoda na poznawanie swiata, wiec nie wiem czy wiazac to z zebami. Ale na pewno poobserwuje go pod tym katem.
Jutysia, brodawki cale, na wszelki wypadek obejrzalam je bardzo dokladnie -
My kupilismy nawilżacz i powietrze jest lepsze. Czuć różnicę. U nas mały też nam przed Bożym Narodzeniem zaczął robić zielone kupy. Lekarz stwierdził ze to normalne. Ale mi się wydawało to nie bardzo normalne i zaczęłam mu podawać do mleczka trochę błonnika rozpuszczalnego. Mamy taki naturalny wytwarzany z roślin. Lekarz do którego chodzi moja bratowa kazał mi tak po troszku mu dosypywać i po trzech dniach kupy były już normalne żółte. Mały cały czas dostaje ten błonnik i żadnych problemów z brzuszkiem nie mamy. Chociaż przy tej zielonej kupie też nie było, ale mi się wydaje, ze zieloną kupa nie powinna być. Chyba że w mleku jest dużo żelaza ale w hipp go aż tak dużo nie ma. Takie jest moje zdanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 22:10
-
Staram sie wietrzyc codziennie ale jednak pojechalismy do pediatry bo i krostki o ktorych pisalam ostatnio zaczely robic sie suche i czerwone
. Dokladnie zaczęło to przybierać wygląd AZS
Jest mała infekcja w gardle i mamy syropek. Co do AZS to pediatra przyznała rację ze zaczyna tak wyglądać i przepisała jakies saszetki chyba latopic i jakiś plyn na l...
NiecierpliwaKarolina chyba strzeliłaś w 10 -
Dziewczyny strasznie Wam współczuję tych problemów skórnych. Az nierawdopodobne ze tyle dzieci ma AZS
Kurcze ja tez caly czas się martwię ze jak wyjdę z Malym to cos zaraz zlapie. Jeszcze ta grypa wszystkich atakuje.
Aneta mam nadzieje ze syropek pomoże na kaszel
Co do zielonych kup to u nas się jeszcze nie zdarzyłoaneta93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć!
Dziewczyny zbadajcie sobie tarczycę.
Choruję na Hashimoto i niedoczynność.
W grudniu TSH w normie a teraz w styczniu MASAKRA.
Mam olbrzymią nadczynność. Dziś miałam scyntygrafię tarczycy i wynik jest zły.
Tarczyca się strasznie "zabija" Lekarka jest zdumiona, że w miesiąc tak się stało.
Czeka mnie pobyt w szpitalu na endokrynologii.
Przepisano mi encorton;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 22:42
-
aneta93 wrote:Staram sie wietrzyc codziennie ale jednak pojechalismy do pediatry bo i krostki o ktorych pisalam ostatnio zaczely robic sie suche i czerwone
Jest mała infekcja w gardle i mamy syropek. Co do AZS to pediatra przyznała rację ze zaczyna tak wyglądać i przepisała jakies saszetki chyba latopic i jakiś plyn na l...
NiecierpliwaKarolina chyba strzeliłaś w 10
Wolałabym się mylić!
Latopic jest dobry. Lipikar też. Reszta moim zdaniem kiepsko. Ewentualnie w miarę radzi sobie Emolium krem specjalny.Anieńka, aneta93 lubią tę wiadomość
-
aneta93 wrote:Staram sie wietrzyc codziennie ale jednak pojechalismy do pediatry bo i krostki o ktorych pisalam ostatnio zaczely robic sie suche i czerwone
NiecierpliwaKarolina chyba strzeliłaś w 10aneta93 lubi tę wiadomość
-
Musze sie pochwalic jeszcze! Jasiek wczoraj obrocil sie z pleckow na brzuszek SAM. Maz kolo niego sie polozyl na boku, i powolutku i fiknal. Zawsze przy mezu wykonuje nowe ruchy a ja tego nie widze:( mi sie ttlko raz na boczku lewym sie przesunal, a jemu juz dwa razy i za drugim fiknal na brzuszek. Ciekawe czy dzis bedzie dalej pamietal o tej umiejetnosci
to bylo z cyklu mama dumna z syna.
Obrot z brzuszka na plecy juz nie robi wiec mam nadzieje ze to kwestia prawidlowego wzorca o ktorym mowila nam fizjoterapeutka.Ola_Ola, Blu, Chwilka84, Eryka, Sylwia91 lubią tę wiadomość
-
No zobaczymy jak sie bedzie zachowywal po tych lekach, czy bedzie poprawa, narazie zauwazylam ze zmiany troche bledna po alantanie plus, bo posmarowalam w jednym miejscu, Niecierpliwa, duze masz doswiadczenie z AZS? Lipikar dostalismy od niej 2 tubki na sprobowanie,ale na zdrowa skore. Na placki plyn oddzielny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 08:28
-
pielęgniarko współczuję Ci kolejnych dolegliwości ;/ ehh jak nie jedno to drugie Cię łapie, trzymaj się kochana!
ja mam z kolei niedoczynność co prawda zawsze była nieduża, też muszę iść na badanie bo już 2 miesiące nie byłam ;/ a jakoś w marcu też idę na usg tarczycy.
Gratuluję nowych umiejętność Waszych dzieciaczków ^^
Wczoraj wpadł na chwilę brat, mała leżała na brzuszku i jak usiadł przed nią to się patrzyła i nie mogła się przestać śmiać na głos z niczego
mam te nowe pampki premium care i w sumie nie mogę powiedzieć, żeby były złe:) -
Szynszyl, ja też nie mam zastrzeżeń do tych nowych pieluch. Trochę się różnią i ta siateczka jest dziwna, ale w działaniu uważam, że nie są gorsze od starej wersji.
Mój Miki od kilku dni zaczął krzyczeć, wydaje dzikie okrzyki i sam się z siebie cieszy
Pielęgniarko, współczuję bardzo. Ty to masz pecha, ciągle coś Ci się przytrafićMasz teraz poporodowe zapalenie tarczycy? Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
Osobiście polecam Lipikar na zdrowa skórę. Zmiany atopowe nim posmarowane czasami szczypia, co zbyt, mile nie jest.
Dziewczyny, myślicie już o rozszerzania diety? Kupujecie jakieś "pomoce". Ja póki co mam krzesełko i fajne sliniaki. Podrzućcie jakieś pomysłowe gadżety, bo szukam inspiracji
06.2015 - nasz aniołek:*
-
aneta93 wrote:No zobaczymy jak sie bedzie zachowywal po tych lekach, czy bedzie poprawa, narazie zauwazylam ze zmiany troche bledna po alantanie plus, bo posmarowalam w jednym miejscu, Niecierpliwa, duze masz doswiadczenie z AZS? Lipikar dostalismy od niej 2 tubki na sprobowanie,ale na zdrowa skore. Na placki plyn oddzielny
Olek ma to od ponad miesiąca. Po Lipikarze te placki są mniej zaognione i mniej się drapie. Dzisiaj w zasadzie policzki bladziutkie. -
Dziewczyny u nas też problemy skórne się zaczynają
nie mam pojęcia jak wygląda AZS. Pojawily się czerwone placki na lokciach i wysypka na klatce piersiowej. Córcia budziła się co godzinę i nie mogła ponownie usnąć. Nad ranem podałam fenistil i zasnela na kilka godzin więc chyba ją to swedzi.
Czyli do pediatry z tym to nie ma sensu? Od razu dermatolog?