Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kalika przy córce miałam tak, że jak za długo spała w dzień to się martwilam czy się dobrze rozwija i czasem ja budzilam i brałam na mate itp. Teraz już tak nie robię :p
Super że tak ładnie śpi Mikołaj, myślę że to pogoda też ma znaczenie
Reni@, Anoolka, kalika lubią tę wiadomość
-
U nas tez dzis zaskakująca noc. I to chyba pierwsza. Wczoraj po poludniu spal 3 godziny ! Wstal po 18. Zasnal po kąpieli o 20.30 i mleko dopiero pil o 4.15. Czasami o tej porze pije juz 2 raz. Przebudzil sie o 7, dalam mu smoczek o wstal dopiero o 8.20.
Dla mnie szok bo takie noce sie nie zdarzałyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 08:39
Ola_Ola, Sylwusia100, Sylwia91, Blu, NiecierpliwaKarolina, diewuszka86, kalika, Chwilka84 lubią tę wiadomość
-
U mnie Hania nie chce się coś zdrzemnąć w ciągu dnia, przysypia przy cycku i tyle, w nocy jest super, śpi od 21 do 6
z przewijaczka będziemy jeszcze trochę korzystać, a później to pewnie łóżko lub podłoga
Hania ma czerwony kącik oka, a w zasadzie górną powiekę w wewnętrznym kąciku, myślałam, że sobie zatarła, ale nie zniknęło, nie wiem czy to coś poważnego czy poczekać chwilę ;/ -
Reni@ wrote:Zobaczymy, ale na nic sie nie nastawiam bo moze się okazać że to tylko wyjątek od reguły
Oby już z reguły długo spału nas bardzo podobnie bo też mała przerwa w spaniu o 4.30 i o 8.40 pobudka
Leon ostatnio wstaje cały mokry. Założyłam mu większą pieluszkę na noc (i rozmiar 4 i 5) ale przemaka dalej. Hmmm wczoraj jak kladlismy się spać to na spiocha zmieniłam mu pampersa ale i tak wstał mokry po pachy... Możliwe że sika tak bo mu jest za gorąco? Nie wiem co mam z tym zrobić... Ostatnio to w ogóle u mnie tematy pieluchowo majtkowejak nie Natala to Leon
Szynszyl możesz zawsze zakropić solą fizjologiczną. A pociera to oczko, może wpadł tam jakiś paproch? Albo czasem zatyka się trochę ten lanalk lzowy i wtedy też dobrze użyć soli i przemyć solą na waciku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 13:07
-
Szynszyl ja bym też solą sprobowala a jak nie przejdzie to do lekarza.
Blu nie wiem co Ci poradzic bo Ignasiowi nie zdarzyło się przesikac pampersa. Ale w nocy jest przewijany bo duzo pije. Wg mnie temperatura raczej nie ma znaczenia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiecierpliwaKarolina wrote:A ja mam pytanie z innej beczki. Może mamy starszych szkrabów pomogą, bo doświadczenie większe
Jakiś pomysł na miejsce do przewijania?
Olek niestety wyrósł z przewijaka. Wystajr już za niego i mam wrażenie, że robi się coraz mniej bezpiecznie, bo on jakiegoś adhd dostaje zawsze na przewijaku. A dłuższych niestety nigdzie nie widziałam.
Nie wiem co bedzie za 2 mce. Chyba w taczce bede go wozic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 15:47
Blu, NiecierpliwaKarolina, Eryka, Reni@, Anieńka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
pielegniarka_w_mundurze wrote:
HahahaFilipek i Olek będą grali w jednej drużynie siatkarskiej
U nas na szczęście jeszcze ok, bo specjalnoe szukałam wózka z dłuższą gondolą, ale to już tez ostatnie podrygi. -
sarcia123 wrote:U nas noce nadal porazka...zasnal kolo 23 wstal o 1 za chwile juz o 3.25 masakra... a ja wstalam o 4.45 bo o 5.30 w trase ruszalam...i traz cos mnke moce opuszczaja
U nas to standardMoże poza tym ze wcześniej chodzi spać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 16:27
-
U nas w gondoli jeszcze ciut miejsca jest, mamy adamex pajero.. ale też myślę ze mac miesiąc i bedzie trzeba spacerówke rozłożyć.
Pielęgniarko jakie ma chude nóżki Twój kawaleru nas fałdki
A tak poza tym melduje się po randce z mężembylismy we wloskiej restauracji, a Basia została z moją mamą
było fajnie tak wyjsc tylko we dwoje
polecam!
Reni@, Eryka, Blu, diewuszka86, szynszyl, NiecierpliwaKarolina, Chwilka84 lubią tę wiadomość
-
Blu wrote:Też to przerabialiśmy niedawno. Teraz Leon marudzi tylko w dzień, ale to przez dziąsła. Jak Wam noc zleciala?
Nocka w sumie nie tak źle. Zamiast jednej pobudki dwie, więc tragedii nie ma. Gorzej w dzień. Cycek co 2 godziny i cały czas trzeba mu czas poświęcać. W niedzielę w ciągu dnia spał 1 godzinę, masakra. Oczy już miał podkrążone, ale spania nie było. Dziś na szczęście lepiej więc może najgorszy okres minął.
Nasz Kubuś się mega ślini, ale na zęby to chyba jeszcze za wcześnie.Blu lubi tę wiadomość
-
Eryka wrote:Sylwia, ale fajnie
Ja chyba jeszcze nie jestem gotowa, żeby małą z kimś zostawić. A przydałoby się jakieś wychodne.
U nas to samo. Myśleliśmy ostatnio o kinie, ale dla mnie to chyba też jeszcze za wcześnie. Po prostu czuję, że zamiast się zrelaksować i skupić na filmie to bym non stop myślała co z małym. Oczywiście ufam rodzicom, ale muszę dojrzeć jeszcze do takiej decyzji.