X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kukurydziano ryżową Bobowity. Mleczną bo i tak pijemy mm. Kolejna czeka kaszka mleczno ryżowa na dobranoc Nestle

Kupiłam teraz kilka słoiczków Hipp . Dynia z ziemniakiem, cukinia z ziemniakiem i marchewka z ziemniakiem. Nie widziałam takich połączeń składników z Gerbera ani Bobovity

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze czekamy z rozszerzaniem diety aż Kubuś skończy 5 miesięcy. Potem delikatnie będziemy próbować. Nie ukrywam, że nie mogę się doczekać po tym co piszecie ;)

Poruszałyście temat jazdy w aucie. My póki co jeździmy na krótkich trasach po parę km do rodzicòw, ale widać, że Kubusiowi się podoba. Albo usypia albo ogląda zmieniający się krajobraz za szybą.

Muszę się z Wami podzielić, że spędziłam uroczy wieczór z mężem. Mały śpi a my wypiliśmy po lampce wina, obejrzeliśmy film, pogadaliśmy. A teraz leżę w wannie i się relaksuję. Chwilo trwaj :)

Dziewczyny dziękuję za Wasze wsparcie. Znamy się tylko wirtualnie, ale to forum naprawdę to coś jak pogaduchy z przyjaciółką.

Spokojnej nocki życzę.

aneta93, kalika, Jutysia, Sylwia91, Anieńka, Sylwusia100, NiecierpliwaKarolina, Blu lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Ja kupiłam ryżową bezmleczną Bobovity. Zrobiłam dzisiaj ze swoim pokarmem odciągniętym.
    Ale nie było takiego zachwytu jak wczoraj przy marchewce. Może dlatego, że Olek chciał się bawić i łapał za łyżeczkę, wiercił się i rozglądał. Spróbujemy za kilka dni znowu.
    Właśnie się zastanawialam ostatnio, jak bede robiła kasze, bo gotowanie jej na swoim mleku jest bez sensu, bo i tak wszystkie cenne składniki zginą. Dodawanie do gotowej, goracej kaszki da podobny efekt, a chłodna nie wiem czy przypadnie do gustu małemu. Póki co myślę, że będę robiła na wodzie. A Ty jak to przyrządzilas?
    Nie wiem, czy zgłębialas temat kasz, ale składy tych gotowcow są fatalne. Masa w nich cukru :/ Przykladowo, w 100g bananowej kaszki ryżowej Bobovita jest 20g cukru. Słabe to troche, choć w smaku pewnie super ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie w Bobovicie na 1ym lub 2 im miejscu jest cukier, bo kasza musi być slodka...
    starsza corka jest na kaszach nestle i holle

mam zagadke:

corka mlodsza dostaje tylko nutramigen lgg a dziś pojawila się kupka z czarnymi nitkami na 0,5cm i jakby ziarenkami maku/pestki kiwi tez czarne

od czego to może być? czyzby naczynko peklo w pupie przy wyproznianiu się mimo ok rzadkiej konsystencji, sorry za obrazowość
    przeszukałam net ale już pozno i wszyscy pisza o bananie i rozszerzaniu diety co u nas nie wchodzi w gre aktualnie

wizyte ze szczepieniem na rota mamy w czw dopiero

na razie pilnie obserwuje oby się unormowalo choć obserwuje mniejszy apetyt u corki od paru dni, brak goraczki, ok humor

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo, najprawdopodobniej to krew. W związku z tym, że jest czarna, a nie czerwona, to podejrzewam, że źródło krwawienia jest wyżej niż w okolicy odbytu. Krew z odbytu jest zywoczerwona, świeża, a czarny kolor skrzepow świadczy o tym, że krew została już częściowo strawiona w przewodzie pokarmowym. Niemniej jednak musi to stwierdzić lekarz, który zbada mała i, jeśli to możliwe, obejrzy taka kupę.

Limerikowo lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy hipp jaglana z kukurydza i ryzem i ona jest bez cukru. Zamowilam tez kaszke z holl.

kalika lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    proszę nie cytujcie, bo wrzucam na trochę tylko i chce usunąć :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 08:13

Anieńka, Canario, kalika, diewuszka86, Reni@, Sylwusia100, marlon, Eryka, Blu, aneta93, NiecierpliwaKarolina, kkkaaarrr, szynszyl, Kasik2, Jutysia, Ola_Ola lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szwagierka ma do oddania mleko bebilon pepti dha po 6 mż, zamknięte, ważne do grudnia. Jak któraś chętna to mogę wysłać, jedyne koszty to przesyłka.

zem3df9hdz9h654o.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia zdjęcia przepiękne! Przypomniałaś mi ze ja na swoje czekam juz prawie miesiąc :/
    Ja kaszki tez juz przestudiowalam i stawiam na hip i holle

Sylwia91 lubi tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, piękne zdjęcia. Mieliście profesjonalnego fotografa, czy ktoś w rodzinie ma taki talent do zdjęć?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mieliśmy fotografa, bardzo dobre oko ma i zdjęcia piękne robi to fakt, był naszym fotografem na ślubie. Polecam z całego serca jakby ktoś chciał namiar to dam :) Warszawa i okolice na pewno bez problemu :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia zdjęcia piękne a Ty super wyglądałaś. Bije od Ciebie szczęście. Cudowna pamiątka :-)

Sylwia91, Evelle lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia zdjęcia przepiękne

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia cudne zdjęcia!

zem3df9hdz9h654o.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia pięknie wyglądaliście :) malutka wydaje się być bardzo podobna do taty?

U nas córka to cały mąż, za to synus już bardziej do mnie podobny :D

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie mam jeszcze o kaszki. Gdzie kupujecie kaszkę holle? Przez neta? Wydaje się być bardzo fajna ale nie kojarzę jej z żadnego sklepu.

Córka chętnie jadła właśnie kleik ryzowy, kaszę jaglaną, kukurydzianą i wiadomo Bobovita. Najpierw próbowała pojedynczo warzywa, potem owoce a później laczylam je, kiedy wiedziałam, że nie ma żadnych rewolucji żołądkowych. Owoce dawałam dopiero po wprowadzeniu warzyw.

Z Leosiem jestem na etapie marchewki :p wczoraj zjadł trochę, oczywiście wszystko dookoła było w tej marchewce ale bezcenny jest wyraz twarzy dziecka, które pierwszy raz próbuje czegoś innego niż mleko :D

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzę podobieństwo do obojga, ale oczy ma po mamie <3
    Mój Miki jak się urodził był baaaardzo podobny do męża, a teraz wygląda jak ja w jego wieku ;) Dzieciaki rosną i się zmieniają z dnia na dzien.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Pielęgniarko a dlaczego u Ciebie od takiej kaszki zaczynacie? A to jabłuszko to surowe czy ugotowane?
    Lekarka nie chce ryzykowac nic innego bo Filip jeďzie na nutramigenie.
    A jablko kupilam hipp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Pytanie mam jeszcze o kaszki. Gdzie kupujecie kaszkę holle? Przez neta? Wydaje się być bardzo fajna ale nie kojarzę jej z żadnego sklepu.

Córka chętnie jadła właśnie kleik ryzowy, kaszę jaglaną, kukurydzianą i wiadomo Bobovita. Najpierw próbowała pojedynczo warzywa, potem owoce a później laczylam je, kiedy wiedziałam, że nie ma żadnych rewolucji żołądkowych. Owoce dawałam dopiero po wprowadzeniu warzyw.

Z Leosiem jestem na etapie marchewki :p wczoraj zjadł trochę, oczywiście wszystko dookoła było w tej marchewce ale bezcenny jest wyraz twarzy dziecka, które pierwszy raz próbuje czegoś innego niż mleko :D
    Ja holle zamowilam na allegro. Ale wypatrzylam ze jest od groma rozne rodzaje w piotrze i pawle

Blu lubi tę wiadomość

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia super wygladacie :**
    Limerikowo kochana obserwuj i jak sie powtorzy to do lekarza, jak byliśmy ostatnio z tym niby AZS u pediatry to była Pani z chłopczykiem który robił brzydkie kupki z krwią przez 3 dni i niestety poszli do szpitala, u nich była sama pierś, więc nie wiem jak u was, może jakieś uczulenie jak karmisz czymś innym, nie chce straszyć oczywiście, ale bądź czujna

Sylwia91, Limerikowo lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
‹‹ 1184 1185 1186 1187 1188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ