X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kukurydziano ryżową Bobowity. Mleczną bo i tak pijemy mm. Kolejna czeka kaszka mleczno ryżowa na dobranoc Nestle

Kupiłam teraz kilka słoiczków Hipp . Dynia z ziemniakiem, cukinia z ziemniakiem i marchewka z ziemniakiem. Nie widziałam takich połączeń składników z Gerbera ani Bobovity

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze czekamy z rozszerzaniem diety aż Kubuś skończy 5 miesięcy. Potem delikatnie będziemy próbować. Nie ukrywam, że nie mogę się doczekać po tym co piszecie ;)

Poruszałyście temat jazdy w aucie. My póki co jeździmy na krótkich trasach po parę km do rodzicòw, ale widać, że Kubusiowi się podoba. Albo usypia albo ogląda zmieniający się krajobraz za szybą.

Muszę się z Wami podzielić, że spędziłam uroczy wieczór z mężem. Mały śpi a my wypiliśmy po lampce wina, obejrzeliśmy film, pogadaliśmy. A teraz leżę w wannie i się relaksuję. Chwilo trwaj :)

Dziewczyny dziękuję za Wasze wsparcie. Znamy się tylko wirtualnie, ale to forum naprawdę to coś jak pogaduchy z przyjaciółką.

Spokojnej nocki życzę.

aneta93, kalika, Jutysia, Sylwia91, Anieńka, Sylwusia100, NiecierpliwaKarolina, Blu lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Ja kupiłam ryżową bezmleczną Bobovity. Zrobiłam dzisiaj ze swoim pokarmem odciągniętym.
    Ale nie było takiego zachwytu jak wczoraj przy marchewce. Może dlatego, że Olek chciał się bawić i łapał za łyżeczkę, wiercił się i rozglądał. Spróbujemy za kilka dni znowu.
    Właśnie się zastanawialam ostatnio, jak bede robiła kasze, bo gotowanie jej na swoim mleku jest bez sensu, bo i tak wszystkie cenne składniki zginą. Dodawanie do gotowej, goracej kaszki da podobny efekt, a chłodna nie wiem czy przypadnie do gustu małemu. Póki co myślę, że będę robiła na wodzie. A Ty jak to przyrządzilas?
    Nie wiem, czy zgłębialas temat kasz, ale składy tych gotowcow są fatalne. Masa w nich cukru :/ Przykladowo, w 100g bananowej kaszki ryżowej Bobovita jest 20g cukru. Słabe to troche, choć w smaku pewnie super ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie w Bobovicie na 1ym lub 2 im miejscu jest cukier, bo kasza musi być slodka...
    starsza corka jest na kaszach nestle i holle

mam zagadke:

corka mlodsza dostaje tylko nutramigen lgg a dziś pojawila się kupka z czarnymi nitkami na 0,5cm i jakby ziarenkami maku/pestki kiwi tez czarne

od czego to może być? czyzby naczynko peklo w pupie przy wyproznianiu się mimo ok rzadkiej konsystencji, sorry za obrazowość
    przeszukałam net ale już pozno i wszyscy pisza o bananie i rozszerzaniu diety co u nas nie wchodzi w gre aktualnie

wizyte ze szczepieniem na rota mamy w czw dopiero

na razie pilnie obserwuje oby się unormowalo choć obserwuje mniejszy apetyt u corki od paru dni, brak goraczki, ok humor

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo, najprawdopodobniej to krew. W związku z tym, że jest czarna, a nie czerwona, to podejrzewam, że źródło krwawienia jest wyżej niż w okolicy odbytu. Krew z odbytu jest zywoczerwona, świeża, a czarny kolor skrzepow świadczy o tym, że krew została już częściowo strawiona w przewodzie pokarmowym. Niemniej jednak musi to stwierdzić lekarz, który zbada mała i, jeśli to możliwe, obejrzy taka kupę.

Limerikowo lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy hipp jaglana z kukurydza i ryzem i ona jest bez cukru. Zamowilam tez kaszke z holl.

kalika lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    proszę nie cytujcie, bo wrzucam na trochę tylko i chce usunąć :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 08:13

Anieńka, Canario, kalika, diewuszka86, Reni@, Sylwusia100, marlon, Eryka, Blu, aneta93, NiecierpliwaKarolina, kkkaaarrr, szynszyl, Kasik2, Jutysia, Ola_Ola lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szwagierka ma do oddania mleko bebilon pepti dha po 6 mż, zamknięte, ważne do grudnia. Jak któraś chętna to mogę wysłać, jedyne koszty to przesyłka.

zem3df9hdz9h654o.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia zdjęcia przepiękne! Przypomniałaś mi ze ja na swoje czekam juz prawie miesiąc :/
    Ja kaszki tez juz przestudiowalam i stawiam na hip i holle

Sylwia91 lubi tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, piękne zdjęcia. Mieliście profesjonalnego fotografa, czy ktoś w rodzinie ma taki talent do zdjęć?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mieliśmy fotografa, bardzo dobre oko ma i zdjęcia piękne robi to fakt, był naszym fotografem na ślubie. Polecam z całego serca jakby ktoś chciał namiar to dam :) Warszawa i okolice na pewno bez problemu :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia zdjęcia piękne a Ty super wyglądałaś. Bije od Ciebie szczęście. Cudowna pamiątka :-)

Sylwia91, Evelle lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia zdjęcia przepiękne

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia cudne zdjęcia!

zem3df9hdz9h654o.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia pięknie wyglądaliście :) malutka wydaje się być bardzo podobna do taty?

U nas córka to cały mąż, za to synus już bardziej do mnie podobny :D

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie mam jeszcze o kaszki. Gdzie kupujecie kaszkę holle? Przez neta? Wydaje się być bardzo fajna ale nie kojarzę jej z żadnego sklepu.

Córka chętnie jadła właśnie kleik ryzowy, kaszę jaglaną, kukurydzianą i wiadomo Bobovita. Najpierw próbowała pojedynczo warzywa, potem owoce a później laczylam je, kiedy wiedziałam, że nie ma żadnych rewolucji żołądkowych. Owoce dawałam dopiero po wprowadzeniu warzyw.

Z Leosiem jestem na etapie marchewki :p wczoraj zjadł trochę, oczywiście wszystko dookoła było w tej marchewce ale bezcenny jest wyraz twarzy dziecka, które pierwszy raz próbuje czegoś innego niż mleko :D

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzę podobieństwo do obojga, ale oczy ma po mamie <3
    Mój Miki jak się urodził był baaaardzo podobny do męża, a teraz wygląda jak ja w jego wieku ;) Dzieciaki rosną i się zmieniają z dnia na dzien.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Pielęgniarko a dlaczego u Ciebie od takiej kaszki zaczynacie? A to jabłuszko to surowe czy ugotowane?
    Lekarka nie chce ryzykowac nic innego bo Filip jeďzie na nutramigenie.
    A jablko kupilam hipp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Pytanie mam jeszcze o kaszki. Gdzie kupujecie kaszkę holle? Przez neta? Wydaje się być bardzo fajna ale nie kojarzę jej z żadnego sklepu.

Córka chętnie jadła właśnie kleik ryzowy, kaszę jaglaną, kukurydzianą i wiadomo Bobovita. Najpierw próbowała pojedynczo warzywa, potem owoce a później laczylam je, kiedy wiedziałam, że nie ma żadnych rewolucji żołądkowych. Owoce dawałam dopiero po wprowadzeniu warzyw.

Z Leosiem jestem na etapie marchewki :p wczoraj zjadł trochę, oczywiście wszystko dookoła było w tej marchewce ale bezcenny jest wyraz twarzy dziecka, które pierwszy raz próbuje czegoś innego niż mleko :D
    Ja holle zamowilam na allegro. Ale wypatrzylam ze jest od groma rozne rodzaje w piotrze i pawle

Blu lubi tę wiadomość

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia super wygladacie :**
    Limerikowo kochana obserwuj i jak sie powtorzy to do lekarza, jak byliśmy ostatnio z tym niby AZS u pediatry to była Pani z chłopczykiem który robił brzydkie kupki z krwią przez 3 dni i niestety poszli do szpitala, u nich była sama pierś, więc nie wiem jak u was, może jakieś uczulenie jak karmisz czymś innym, nie chce straszyć oczywiście, ale bądź czujna

Sylwia91, Limerikowo lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
‹‹ 1184 1185 1186 1187 1188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ