Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja zaczelam małą zostawiac jak miala 3 tyg. Na ok 2 h jak jechałam grac do kosciola. I nie zaluje. Im wczesniej sie zacznie tym lepiej. Potem jest coraz trudniej się rozstac... oczywiscie tez o niej non stop mysle i pisze w międzyczasie do mamy jak Basia się zachowuje itd, ale wiem ze mama dobrze się nią zajmuje. Mieszkamy razem i widze to w ciagu dnia jak męża nie ma i mi pomaga wiec wiem jak wyglada jej opieka nad małą. Nasze dzieci są już naprawdę duże i czas trochę za nimi zatesknic
tez mi smutno jak wychodzę ale czasem musze a czasem chcę. Póki mała jest szczęśliwa i ja jestem szczęśliwa to nie widzę w tym nic złego
Szynszyl z rumiankiem bym uwazala bo czesto uczula. U mnie pediatra odradzaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 20:29
Blu, Eryka lubią tę wiadomość
-
U mnie jest problem, bo nie za bardzo mam z kim zostawić. Teściowej nigdy w życiu dziecka nie zostawię! Zwłaszcza, że nie dociera do niej, że Olek ma alergię i robi wszystko po swojemu. A co do mojej mamy to też nie jestem jakoś przekonana do jej opieki nad wnukiem. Wiem, że stara się robić wszystko najlepiej i bardzo o niego dbać, ale trochę rzeczy mi nie pasuje w jej działaniach.
Także narazie randki w trójkącieReni@ lubi tę wiadomość
-
Sylwia super
Ja tez od czasu do czasu zostawiam Miśka, a to lekarz a to zakupy.
Chciałabym częściej, ale głupio mi tak mamę prosić.
To jest dobre dla zdrowia psychicznego.
Szynszyl ja bym użyła zwykłej czarnej herbatySylwia91, Reni@, Blu lubią tę wiadomość
-
Reni@ wrote:Ja zostawiałam Ignasia już jak miał tydzień
Nie na pół dnia ale jakieś zakupy dwie czy trzy godzinki nie było problemu. Ale pamiętam że z Mikołajem dłużej miałam opory
Reni@ lubi tę wiadomość
-
To u mnie jak się zdarza, że musiałam wyjść czy do lekarza czy do sklepu to najczęściej właśnie przychodzi teściowa. Czasem moja mama albo tata. Ale moi rodzice jeszcze pracują to mają mniej czasu, a teściowa już na emeryturze. A mam z nią w sumie dobry kontakt więc nie mam problemu dziecka zostawić.
Blu lubi tę wiadomość
-
dzięki Dziewczyny
tez moje pierwsze myśli były ze krew tylko skad u licha..ani nam dziecko nie spadlo ani nie wstrząsane
wczoraj było ok mimo jakiejś kolki po 15 a dziś znowu kupka z nitkami /kropkami czarnymi ehh
jutro lekarz to zapytam od razu, pewnie obserwacja i do badania trzeba będzie wiezc pamperka
kiedyś mi lekarz powiedział ze i niemowlęta mogą mieć wrzody...ale nie można się martwic na zapas -
Heh ja to muszę szukać podwójnej niani, bo moja mama chętnie zostaje, ale zawsze podkreśla "z jednym"
boi się mieć 2 razem. Więc sporadycznie zostawiam Lelsia, a jeśli już to i tak córka jedzie że mną.
Eh a do kina chętnie bym się wybrała, kiedyś chodziliśmy prawie co tydzień.
Teściowa sama powiedziała, że nie ma siły do pilnowania dzieci to też jej tym nie obarczam -
Limerikowo, u takich maluchów najczęstszą przyczyną jest alergia bądź infekcja.
Ja wychodzę bez małego stosunkowo często, z mężem też wychodzimy, ostatnio byliśmy w niedzielę w kinie. Mam to szczęście, że póki co mieszkamy w jednym domu z moimi rodzicami, którzy chętnie zajmują się wnukiem. Teściowej w tym zakresie nie ufam zbytnioSylwia91 lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
nick nieaktualnyDziewczyny.
Filip waży 9 kg !!!
ile Wasze maluchy wciągają kaszki ??
Wczoraj dałam 70 ml + 3 łyżeczki jabłka.
Zjadł wszystko i za godzinę awantura. Normalnie słyszałam jak mu w brzuchu burczało.
A dzisiaj o 4 (!!!) obudziło mnie burczenie w brzuchu mojego męża hehe
Wygoniłam go żeby coś zjadł
Dwa głodomory.
-
Sylwia, dokładnie. Moi rodzice jeszcze młodzi i oboje pracują, także w domu są dopiero wieczorami, ale zawsze trochę mnie wtedy odciąża. Tym bardziej, że mój mąż dość często wyjeżdża w delegacje. Poza tym Miki bardzo lubi z nimi przebywać, dla niego to też jest atrakcją, a nie ciągle tylko nudna matka ;p
Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
Właśnie robię przegląd ciuszków na 74, żeby wiedzieć co muszę jeszcze dokupić i zła jestem, bo mam tego kupę, a mało co pasuje do siebie... Jak już dają te prezenty, to mogliby cały komplet, a nie tylko spodenki albo samo body ;p