Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Marlon lekarz powiedzial ze dawka mleka jest dobra. Teraz kazal dawac kaszke i za tydzien wprowadzac warzywa. U nas ubrania to juz przewaznie 74 i pampersy od dwoch tyg to 4.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 21:02
-
U mnie przy tej wadze ktora mi dzisiaj wpisali w ksiazeczke to jest 25 centyli. Chociaz wiem, ze ona zle wpisala. Zwazylam malego w domu bez niczego i wazy 6750. Czyli pamper wazyl 40 anie tak jak ona odjela 190 gram.
-
Sylwusia100 wrote:U mnie przy tej wadze ktora mi dzisiaj wpisali w ksiazeczke to jest 25 centyli. Chociaz wiem, ze ona zle wpisala. Zwazylam malego w domu bez niczego i wazy 6750. Czyli pamper wazyl 40 anie tak jak ona odjela 190 gram.
No to głupia ignorantka i tyle. Nie ma sie czym przejmowac -
Hania już długo nie była ważona, ale będzie tak z 6 z niewielkim haczykiem
Ciuszki "górne" ma między 62-74, zależy od firmy, ale 74 są jeszcze luźne i rękawy przydługie. Ciuszki dolne to 68-74, bo ma długie nogi. Na poprzednim ważeniu, jak sprawdzałam siatkę centylową to była ok 5-10, nie pamiętam dokładnie. Są dzieci drobne i tyle. Najważniejsze, że nasze drobiny przybierają na wadze
A tak poza tematem, właśnie oglądałam film "Nowy początek". Świetny, polecam
-
Kochane to u mnie po cycku mamy problem z butlą, bo jak się przyzwyczaił jeść na rządanie i wisieć na mnie to tak i teraz chce często i ciężko go przetrzymać, ale staram się po trochu.
teraz na butli chce jeść co 2-3 godziny, z dużą przewagą na 2. W nocy ma jedną dłuższą przerwę- ok 4-6 godz i później znów leci swoim rytmem. Po prostu zaczyna być marudny i popłakiwać i już wiem że jest głodny. i zjada po 80-130. dziennie wychodzi 900-1200(wiem, bo wszystko zapisuję) + do tego pół słoiczka z tych gotowych i raz dziennie , tj wieczorem do mleka dodaję 1,5 miarki kleiku, tak żeby mu się dłużej spało.
I jest szczuplusitzn. ważył we wtorek 6,5 kg, no ale na mm jesteśmy od niedawna więc pewnie teraz przybierał będzie więcej
-
A mój synek chyba się naprawdę przestawil w nocy. Trzecia noc z rzedu i tylko 1 mleko miedzy 3.30 - 4. I potem znowu spanie do okolo 7-7.30. Jaka mila odmiana. Niech juz tak zostanie
Eryka, Chwilka84, kalika, szynszyl, aneta93, Sylwia91, NiecierpliwaKarolina, Ola_Ola, Blu, Jutysia, Kasik2 lubią tę wiadomość
-
Chwilka, dla dzieci kp są osobne siatki centylowe, bo one rosną inaczej niż dzieciaki na mm. Zwykle w pierwszych miesiącach szybciej, potem wolniej niż na mm, a po roku się to wyrównuje. Jeśli dotychczas korzystaliście z siatek w książeczce zdrowia, to wydrukuj sobie te siatki WHO i zobacz jak na nich plasuje się synek.
Edit: Zapomniałam wrzucić linka:
http://www.mlecznewsparcie.pl/2016/04/siatki-centylowe-i-standardy-przyrostow/Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 09:03
Eryka lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Zapomnialam.. Renia gratuluję i zazdroszczę nocy. U nas dzisiaj fatalnie. Mam wrażenie ze cala noc nie spalam. Nawet lrzy cycu marudzila, stekala, prezyla się i nie wiadomo o co jej chodziło... od kilku dni mamy problem z zasypianiem. Kreci się z boku na bok, przytula niby juz zasypia a zaraz placz
-
Dopiero jeden się skończył
nie wiem sama. Przyszla dzisiaj chusta i zamotalam małą w kieszonke. Chwile wytrzymała po czym zaczęła wyć jak opetana. Wyjęłam ją i zasnęła. Nie podobalo się jej ze ma rączki schowane i chyba że tak ciasno jest do mnie wtulona
nie wiem jak ją przekonać macie jakieś pomysly?
-
Kalika, właśnie sprawdziłam na tych siatkach co mówisz.
Byliśmy dzisiaj u pediatry, dostaliśmy skierowanie na morfo, tsh, crp i mocz.Kuba wogole nie łapie się na siatkę, zaproponowała nam żeby go trochę dokarmiac. Mówiła też że jest blady, nawet mój tata ostatnio też to mówił, stwierdziła że może ma lekka anemia i wtedy podobno gorzej się pokarm przyswaja. Wysluchala też lekki szmer nad serduszkiem, dostaliśmy skierowanie na echo, ale mówi żeby się nie martwić, bo to często mija. -
nick nieaktualnyDziewczyny strasznie Wam współczuje tego "niespania" Waszych maluchów.
U mnie Filip zje potem bawi się sam 1,5- 2 i marudzi do spania. Bujne go ze dwa razy w wózku i śpi. Potrafi tak spać od 1h do 4h !!
I potem od nowa. jeść bawić się i spać.
W między czasie na śpiocha spacer.
A noc przesypia całą. Zaśnie przed 23 albo wcześniej. W nocy 1-2 karmienia przez sen + zmiana pieluszki i śpi nawet do 10.
Dziś tak się biedny zmęczył jedzeniem kaszki, że zasnął podczas karmienia
Aha
i dziś dostał kaszkę jaglaną + morele.
Aż piszczał tak mu smakowało.
Tylko czekam aż zacznie się krzywić na nutramigen
Pozdrawiam Was Ja bo Filip śpi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 16:16
Reni@, Sylwusia100, kalika, szynszyl, Sylwia91, Blu lubią tę wiadomość
-
W tym wieku anemia u dzieci jest fizjologia, chyba, że głęboka, to trzeba leczyć. A Ty w ciąży miałaś anemie? Bo jeśli tak, to mały powinien dostawać żelazo od początku w małej dawce. Naniosłaś tylko ta jedna wartość na siatkę, czy wszystkie pomiary, które dotychczas były? To ważne, bo jeśli coraz bardziej odchyla się w dół na siatce, to gorzej, niż jeśli jest mniej więcej na tym samym poziomie.
06.2015 - nasz aniołek:*