X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia moze po prostu gorsze dni. Mam nadzieje ze szybko miną

Pielegniarko niesamowite ze Filip tyle spi i sam sie tak dlugo bawi. Ignas tez zabawi sie na macie czy pod karulelka ale czasami jest yo 40 minut a czasami 5 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 17:23

Sylwia91 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    W tym wieku anemia u dzieci jest fizjologia, chyba, że głęboka, to trzeba leczyć. A Ty w ciąży miałaś anemie? Bo jeśli tak, to mały powinien dostawać żelazo od początku w małej dawce. Naniosłaś tylko ta jedna wartość na siatkę, czy wszystkie pomiary, które dotychczas były? To ważne, bo jeśli coraz bardziej odchyla się w dół na siatce, to gorzej, niż jeśli jest mniej więcej na tym samym poziomie.
    Ja nie miałam anemii w ciazy, wiesz co, nie nanosilam wszystkich pomiarów ale sprawdzam co jakiś czas i teraz wypadł z niej wogole. Ale dzięki za wskazówki
    Od jutra dam mu trochę mm zobaczymy czy zacznie rosnąć, najwaznijesze jest to że jest smieszek cały dzień :-)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia może zęby idą?

Chwilka mm to chyba nie jest sposób na "podtuczenie" dziecka... Może spróbuj swoje odciągać i go dokarmiać?? Mam nadzieję, że z serduszkiem będzie wszystko ok.

Pielęgniarka cóż za bezproblemowe dziecko ;) To chyba taki bonus za ciężkie początki ;)

zem3df9hdz9h654o.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielegniarko ja pomyslalam jak Eryka, to takie wynagrodzenie tego wszystkiego co na poczatku Was spotkało :*

Może i zęby.. ja juz nie wiem jak to odróżnić. Chociaz potrafi fajnie poleżeć w łóżeczku i pobawic sie sama czasem.

Chwilko mam nadzieje że badania nic nie znajdą i wszystko z malym w porzadku :*

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez nie mozemy narzekac na malego. Zje, przebiore go, maly sam się pobawi potrafi ponad godzine, poczytamy ksiazeczki i jak marudzi klade go do wozka i usypia. Często nawet nie zdążę wozka bujnac a on juz spi.
    Chwilka mam nadzieje, ze badania beda dobre.

Canario lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, nanieś to wszystko na siatkę, ale skoro mówisz, że był w siatce, a teraz jest poniżej, to znaczy, że odchyla się w dół. Kwestia tylko jak bardzo. Na pewno trzeba zrobić dodatkowe badania. Popieram Eryke, jeśli się da to odciągaj i podawaj swój pokarm celem dokarmiania. Dziecko kp zaburza sobie florę bakteryjną przewodu pokarmowego na kilka ladnych tygodni po zjedzeniu mm, nie warto, jeśli można tego uniknąć.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie dajecie te kaszki Holle? Manne? I ile tego dawać?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika, Eryka już tak chciałAm go dokarmiac, próbowałam ściągać, ale przez cały dzień udało mi się ściągnąć 30 ml i to w lepszy dzień :-(
    Ja tak jestem nakręcona na kp że podając mu mm będę miała wyrzuty sumienia i uczucie jakbym jakąś truciznę miała mu podać.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilko trzymam kciuki za Kubusia żeby były same pomyślne wieści.
    też mam takie odczucia do mm jak Ty, póki mogę to nie podam.

Pielęgniarko, złote dziecko :)

Sylwusia u Ciebie także super :)

tęsknie za drzemką Hani w ciągu dnia, może wróci :)

Widziałam "Nowy początek", film fajny, ale nie widzę tej głębi którą mu się przypisuje :)

Sylwia Twoja Basia to ładnie w górę idzie, u mnie wagowo podobnie, a nosimy 62/68 :)

Sylwia91, Chwilka84 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, wiem i rozumiem. Pamiętam co przeżywałam w pierwszych tygodniach, gdy kilka razy musiałam Mikiemu podać mm, bo był głodny, a mi się nie udawało ściągać wystarczającej ilości pokarmu. Jak odciagalas, w sensie jaki kiedy, ile razy dziennie i jak długo?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka spróbuj postymulowac sutki dłonią delikatnie mietosząc :P hehe u mnie to dziala i mysle ze u kazdej kobiety. Po kilku chwilach czuje przyplyw mleka w obu piersiach, byly miekkie a nagle robią się pelne mleka. Tez wazne jaki masz lejek w laktatorze. Malo kobiet o tym wie ale mają one rozmiary i moze Twoj ma nieodpowiedni lrzez to nie masuje odpowiednich gruczołów i slabo leci mleczko. Ja delikatnie łapię pierś w rękę i baaaardzo lekko ściskając dociskam do lejka albo palcem dociskam zgrubienia na obwodzie brodawki. Mój lejek tez nie zawsze lapie jak trzeba. Uciskanie mi pomaga widzę ze wiecej i lepiej leci

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do malej to az taka zla nie jest ale widocznie ma gorsze dni... są dni ze bawi się sama i w łóżeczku i na podlodze rozkladam jej zabawki i potrafi tak godzine się bawić, a czasem 5min jest za długo. No cóż, mam nadzieje ze spokojna drzemka w dzien wróci bo tak jak szynszyl tesknie za nia :)

Cos mialam Wam napisać i gapie sie w tel i nie mogę sobie przypomnieć... a juz wiem! Maz chory :/ mala we wtorek ma szczepienie mam nadzieje ze jej nie zarazi. Jest na antybiotykach i wyeksmitowalam go do pokoju malej do spania, rano go wietrze a mala spi ze mną w sypialnija dużym łóżku. Gdyby nie to że tak marudzi ostatnio w nocy to bysmy sie super wyspaly :(

Kai lubi tę wiadomość

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Chwilka, wiem i rozumiem. Pamiętam co przeżywałam w pierwszych tygodniach, gdy kilka razy musiałam Mikiemu podać mm, bo był głodny, a mi się nie udawało ściągać wystarczającej ilości pokarmu. Jak odciagalas, w sensie jaki kiedy, ile razy dziennie i jak długo?

Około godziny po karmieniu i zdarzało sie ze dosłownie z 10 kroplo poleciało, pije femaltiker juz 2 razy dziennie a nie mam wogole wiecej pokarmu, sciagam kolo 20 min.

My tez długo o pokarm walczylismy, pierwsze 2 miechy to przesiedział mi dosłownie całe dnie na cycku wiec teoretycznie powinien mi je wystymulowac , a my w 3 tyg wylądowaliśmy w szpitali z waga urodzeniowa...bo ja nagle zaczęłam miec wiecej pokarmu i jego żołądek nie dawał rady i wymiotował.

Ehhh, juz nie wiem co robić, wszyscy mi mowia ze powinnam dac mu chociaż 1-2 x dziennie mm, zobaczymy co morfologia pokaze.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, dziekuje za rady.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam uwazam, że jeśli trzeba podać mm, to po to właśnie go wymyślono, aby w kryzysowych sytuacjach go dać. Sama od 2 tygodni karmię tylko mm, bo nagle straciłam prawie całkiem pokarm. Łatwo nie było zrezygnować z kp, ale co innego zrobić w takiej sytuacji.
    Tym bardziej jeśli chodzi o dokarmianie 1-2 razy dziennie nie wahałabym się jeśli dziecko za mało przybiera. Bo co innego jeśli jest ogólnie drobne, a co innego jeśli waga praktycznie stoi w miejscu.

Sylwia91, Reni@, Ola_Ola lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Ja tam uwazam, że jeśli trzeba podać mm, to po to właśnie go wymyślono, aby w kryzysowych sytuacjach go dać. Sama od 2 tygodni karmię tylko mm, bo nagle straciłam prawie całkiem pokarm. Łatwo nie było zrezygnować z kp, ale co innego zrobić w takiej sytuacji.
    Tym bardziej jeśli chodzi o dokarmianie 1-2 razy dziennie nie wahałabym się jeśli dziecko za mało przybiera. Bo co innego jeśli jest ogólnie drobne, a co innego jeśli waga praktycznie stoi w miejscu.

Ja mam taka burze mózgu ze masakra, z jednej strony chce zostac tylko na cycku ale z drugiej strony, moze faktycznie ten mój pokarm jest małokaloryczny, nie wiem juz sama co robić.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, tak czy inaczej mam nadzieję, że nic poważnego się nie dzieje i że morfologia wyjdzie dobrze. Najważniejsze ze mały jest pogodny przez dzień, bo gdyby coś mu dolega ło, to pewnie te inaczej by się zachowywał;)

My dzisiaj z racji kolejnego dnia pogody do ... czterech liter, pojechaliśmy do kuleczkowa. Córka się wybawila na zjeżdżalniach i w basenach z kulkami, a Leon robił za dodatkową atrakcję dla reszty bawiących się tam dzieciaków :D teraz śpią, więc chyba trochę się dzisiaj zmęczyli ;)

Sylwia91, Chwilka84 lubią tę wiadomość

• Blu Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Ja mam taka burze mózgu ze masakra, z jednej strony chce zostac tylko na cycku ale z drugiej strony, moze faktycznie ten mój pokarm jest małokaloryczny, nie wiem juz sama co robić.

Wiem, bo to nie jest fajne dokarmiać mm, kiedy ładnie szło karmienie piersią.
    Osobiście sluchalabym lekarza, bo komuś trzeba zaufać.

• kalika Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, czasami jest tak, że pokarm jest, a podczas odciągania laktatorem nie udaje się nic odciągnąć, bądź jest tego niewiele. Dlatego rady w stylu "odciagnij laktatorem żeby sprawdzić ile masz pokarmu" są totalnie od czapy. Dziecko ściąga pokarm inaczej niż laktator. Znam dziewczyny, które laktatorem odciagaly totalne zero, a dzieci z sukcesem karmily przez kilkanaście miesięcy. Masz może wagę niemowlęca w domu? Dobrze byłoby powazyc Kubusia przynajmniej przez dobę przed i po kp, żeby wiedzieć ile zjada. Możliwe, że problem nie leży w ilości, a na pewno nie w jakości Twojego pokarmu-jego skład jest zawsze idealny. Przyczyną może być też po stronie Kubusia, tym bardziej, ze piszesz o tych wymiotach teraz i w przeszłości. Ile razy w ciągu dnia kp i jak długo trwa takie karmienie?

Sylwia91, Eryka lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa. Dostałam okres :( Czy to oznacza koniec kp?
    W ogóle dziś dzień do kitu.
    Byłam na zabiegu usunięcia gradówki i bolało cholernie.
    Później robiłam oponki na tłusty czwartek, wylałam wodę na płytki i zrobiłam pięknego fikołka łącznie z tym, że przyrżnęłam głową.
    Masakra dobrze, że ten dzień się już kończy.

l54t4dr.png
‹‹ 1190 1191 1192 1193 1194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ