Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
my po wizycie i szczepieniu 2 dawka na rota, Zuza wazy 6400,glowa i brzuszek po 46cm, wychodzi 50centyl wiec norma uff mimo iż nie podwoila wagi urodzeniowej z 3700 po okropnych kolkach i wirusowce
pielegniarka smiala się ze była Zuza tak glodna i wciagnela szczepionke prawie razem ze strzykawka, no ale potem oczywiście została nakarmiona
na razie odpukać problem w pamperku się nie pojawil, zobaczymy jutro
zgłoszone pediatrze, oczywiście do obserwacji i wtedy konsultacja u gastrologaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 01:16
-
Kalika, mamy wagę, kupiliśmy po tych przebojach, spróbuję go powazyc.Kubuś je szybko, zajmuje mu to różnie od 5 do 15 min, a jemy zazwyczaj co 1,5 -2nieraz są dłuższa jedna przerwa jak śpi max 3godz, w nocy budzi się max co 2,5 godz.
Ja wiem że mówi się że pokarm nie może być zły, ale tak sobie myślę, ja mam niewydolność nerek 2 stopnia, a skoro pokarm powstaje z krwi to może jest tu jakieś połączenie i zależności. -
Dzięki Sylwia. Też mam nadzieję, że utrzymam kp, naprawdę chociaż te pół roku chciałabym karmić.
Chwilka a może warto skonsultować Twoje wątpliwości odnośnie nerek z lekarzem lub chociażby z doradcą laktacyjnym. Może to faktycznie ma jakieś znaczenie.
Dziś nocka kiepska pomimo tego, że Kubuś je pierwszy raz od 22. Na lewym boku nie mogłam spać bo opatrunek na oku, na prawym też nie bo dupa boli po upadku. Eh wrak człowieka. Do tego okres, już zapomniałam jakie to cholerstwo nieprzyjemne. -
Chwilko, bardzo często karmisz, jak Ty dajesz radę? Trzymam kciuki, zeby wszystko się unormowalo. Moj je co trzy godziny, tak go nauczylam. W nocy różnie. Zazwyczaj jedna przerwa 4-5 godzin, potem się domaga znow co trzy godziny.
My po drugiej dawce hexy.
Mikus waży 6625 g i mierzy 65 cm. W ciągu dwóch miesięcy przybrał 1,2 kg. Muszę sobie na tych siatkach centylowych popatrzec. Jesteśmy tylko na kp. Ciuszki nosi w rozmiarze 68, wchodzi mi też w niektóre 62. Pieluszki 3. Najgorzej ze spodenkami, bo brzusio okrągły, nóżki pulchne i krótkie,więc 68 za długie, a 62 za ciasne. W 74 się topi,nic jeszcze nie zakladamy.
Ja jeszcze okresu nie mam. Kompletnie nie wiem, na czym stoję. W ciążę mam nie zachodzic,anty nie mogę i nie chcę. Efekt jest taki,że seksu brak, ech...
-
Diewuszka współczuję
ale mialas dzień. No i noc
A u nas pierwsza noc bez mleka ! Fakt ze kilka razy wstalam dac smoczek i nawet butle zrobilam o 3.30 bo sie obudzil. Wracam z kuchni a on spi. No i tym sposobem poszedl spac o 20 i wstal na mleko o 7
kalika, Sylwia91, Eryka, Sylwusia100, Ola_Ola, Chwilka84, Blu, diewuszka86 lubią tę wiadomość
-
Diewuszka, współczuję przeżyć dnia wczorajszego i ciężkiej nocy. Teraz może być już tylko lepiej
O kp się nie martw, okres nie ma tu nic do rzeczy. To normalne, że w pewnym momemcie dziewczynom w trakcie kp wracają cykle, zachodzą w kolejne ciążę, a dzieci nadal karmią (prawidłowo przebiegające ciąża nie jest przeciwwskazanien do kp), często potem nawet dwoje. Także luz
Limerikowo, urodzeniowa masę ciała dziecko powinno podwoić w okolicach 5 miesiąca życia, także macie jeszcze czas. Ty mieszkasz w Polsce czy poza? Jeszcze się nie spotkałam, żeby podejrzenie krwawienia z przewodu pokarmowego pozostawić obserwacji, bez wykonywania badań.
Chwilka, z tego co piszesz wydaje się, że czas i częstość karmien są OK. Postarajcie się powazyc przed i po kp, żeby mieć rozeznanie ile zjada. Jak byliście ostatnio w szpitalu, to Kubuś miał jakieś badania (mocz, morfologia, usg brzucha, itp)? Wydaje mi się, ze jeśli dbasz o siebie i nie masz niedoborów wynikających ze złej diety czy swojej choroby, to mleko jest pelnowartosciowe. Niewydolność nerek 2 st. to jeszcze nie dramat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 08:09
diewuszka86 lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Chwilka a ja bym zmieniła pediatrę, który od samego początku uważa że jest ok. Strasznie mało przybiera Twój synek. My też z tym mieliśmy problemy, wieczne karmienie, a zjadał niewiele, minimalny przyrost i przeszliśmy na mm.
Wiem że nie jest to łatwe, ile łez było wylanych, ale to w końcu dla jego dobra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 09:23
-
Kalika wszystkie badania miał Kuba w normie, usg brzucha tez.
Kai my przez ten szpital chyba tak mamy, przez te wymioty kazali nam karmic mało a czesto i tak sie przyzwyczaił.
Byliśmy juz na pobraniu krwi po 16 mam wyniki, zobaczymy.
Najgorsze jest tez to że ja niestety przezywam co mowia inni i presja spoleczeństwa co do kp a nie podawania mm jest tak duza ze powaznie mam mysli jakbym miała mu trucizne podac, a może faktycznie mu to pomoże. Wytrzymaliśmy prawie 5 miesiecy kp wiec chyba nie jest źle. -
Chwilka, 5 miesięcy to piękny wynik. Kp to nie dla wszystkich piękna przygoda, często jest to droga usłana kamieniami, dlatego każdej mamie kp, choćby krotko, należą się słowa uznania. Jeśli okaże się, że mm będzie niezbędne, to dla dobra dziecka je podasz i nie będzie w tym nic zlego. Uważam tylko, że nie należy robić tego pochopnie i wcześniej trzeba wykluczyć inne ewentualne przyczyny słabego przybierania na masie ciała. Tym bardziej że mały nie wydaje się być głodny, a i tolerancja mieszanki była u niego niezbyt dobra.
Eryka, Anoolka lubią tę wiadomość
-
Moj mąż właśnie wraca z delegacji znad morza i przesłał mi fotkę z białej od śniegu autostrady. U nas pewnie jutro zacznie się zima na nowo. Mam nadzieję, że nie będzie żadnej poważniejszej awarii sieci elektrycznej, bo laktator działa na prąd, a głupia nie mam wystarczającej ilosci baterii do niego w razie czego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 12:59
-
U nas też wieje pierońsko. Aż nieswojo się czuję w domu.
Dziewczyny zdjęłam opatrunek. Wyglądam jak obraz nędzy i rozpaczy, mam takiego krwiaka na powiece, że hoho, jakby mnie mąż pobił. Cóż.. Dobrze, że dziecko się mnie nie przestraszyło.
Sylwia no to życzę romantycznego wieczoru. Ja z moim okiem i okresem raczej mogę zapomnieć na jakiś czas o romantyzmieNie wspomnieć o siniaku na tyłku.
Sylwia91, Chwilka84 lubią tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/026e22048a82.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a8acfbac219e.jpg
Hej ciocieBasia w rozmiarze 74. Za długie tylko rękawy
szynszyl, Reni@, Sylwusia100, pielegniarka_w_mundurze, diewuszka86, Jutysia, Eryka, Blu, Kasik2, Anoolka lubią tę wiadomość