X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    współczuję Wam dziewczyny problemów skórnych, my walczymy tylko z ciemieniuchą, po emolium się poprawia.

Chwilka na pewno będzie dobrze z Kubusiem.

szczerze mówiąc ja nie czuję laktoterroru :) dla mnie kp jest zdecydowanie najwygodniejsze :)

byłam dzisiaj na pierwszym biegowym treningu, rewelacja :) choć kondycja nie najlepsza, cieszyłam się jak dziecko :)

pielegniarka_w_mundurze, Sylwia91, Chwilka84, Eryka, Blu, Anoolka lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam u Ignasia liszaj na brzuszku :/ mam nadzieje że nie pojawi sie e innym miejscu

A Mikołaj od rana znowu kaszle. Cóż by to byl za weekend bez chorób :/. Mam nadzieje ze uda nam die zwalczyć infekcję w zarodku

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Postanowilam!
    Zapisuje sie na silownie.
    Musze schudnąć 30 kg!!!!
    Wyslalam maila do nich. Bo nie chce sobie krzywdy zrobic.
    Czekam na odpowiedz i od przyszlego tygodnia chodze.
    A teraz ide z syneczkiem na spacer.

Sylwia91, Reni@, diewuszka86, szynszyl, Blu lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    współczuję Wam dziewczyny problemów skórnych, my walczymy tylko z ciemieniuchą, po emolium się poprawia.

Chwilka na pewno będzie dobrze z Kubusiem.

szczerze mówiąc ja nie czuję laktoterroru :) dla mnie kp jest zdecydowanie najwygodniejsze :)

byłam dzisiaj na pierwszym biegowym treningu, rewelacja :) choć kondycja nie najlepsza, cieszyłam się jak dziecko :)
    Ja kupilam olejuszke na ciemieniuche.
    2 razy i zeszlo.

• Jutysia Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Kochane, jak tam wasze atopiki? i inne z problemami skórnymi?
    Wiecie, jestem zapisana na wizytę u derm, pisałam wam kiedyś o tym "niby AZS" . Pediatra od razu mówi o zmianie mleka, tak bez żadnych badań. Ok, kupilam te pepti, ale mały pluł nim i płakał, nic nie pomógł kleik ani nawet UWAGA dosłodzenie cukrem.
    Tak więc dalej podajemy normalne mleczko i plamy suche są jak i były.
    Nurtują mnie:
    1 Plamy nie są czerwone, są ledwo widoczne, ale za to skóra szorstka bardzo. Mały się nie drapie, a czy Wasze się drapią?
    2 Nie ma żadnych pogorszeń , a czy przy ciągłym kontakcie z alergenem(mm), stan skóry nie powinien się pogarszać?
    3 Mamy znów powracającą ciemieniuchę... ŁZS??
    4 Nasza buźka nie ma żadnej krostki, ani plamki skóra jest ładna miękka, co w ogole nie pasuje do AZS jak i chyba do ŁZS
    Nic więcej nie może chyba Go uczulać, zmieniane były płyny do prania. Zmiany nastąpiły na długo przed rozszerzaniem diety i teraz też nie wyglądają inaczej.

Aneta, u nas jest prawie tak samo jak u Ciebie. Plamy są delikatnie czerwone, skóra szorstka, Ania się nie drapie. Pogarsza się w czasie kąpieli. Tylko buźka jest czysta, bez plam i szorstkości. Z ciemieniuchą walczymy od dawna, ostatnio posmarowałam Bepanthenem i jest o wiele lepiej! U nas jeden lekarz zdiagnozował AZS, drugi ŁZS, zapisałam się do dermatologa, zobaczymy co powie. Kąpiemy ją w Oillatum na przemian z olejem lnianym, ciałko smarujemy dwiema maściami robionymi (jedna z talkiem i cynkiem, druga z cholesterolem i mocznikiem). Jest trochę lepiej, ale szału nie ma. Mleka i jego pochodnych nie jem od grudnia i tez nie widzę żeby skórka się przez to poprawiła... Nie mam pomysły co to może być :(
    Daj znać co powie Ci dermatolog, bardzo jestem ciekawa.

Chwilka, trzymam kciuki za szybką poprawę zdrówka u Kubusia :)

Nie wiem czy u nas to skok rozwojowy, ale dzieją się dziwne rzeczy ostatnio... Karmienie w ciągu dnia co 1,5 godziny, ze ściągnięciem mleka nie jest kolorowo, ostatnio udało mi się wydusić tylko 50 ml :/ Najbardziej szkoda mi nocy, bo przesypiała już całą bez problemu a teraz budzi się co najmniej dwa razy :( No i marudzi w dzień, trzeba nosić królewnę na rączkach, bo co ją chcę odłożyć to płacz...

Chwilka84 lubi tę wiadomość

ijpbdf9h93cgicla.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysia pasuje na skok. W tym okresie jest dosyć dlugi. U nas tez sie działy cuda niewidy i skonczylo sie dopiero ok tydzien temu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 13:40

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się broniłam żeby tylko nie podejrzewac AZS ale coraz wiecej niestety na to wskazuje :/

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobujemy z tym pepti.. Oj bedzie wojna

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwale się... Kuba wchodzi już w 68 :-)

Reni@, Eryka, diewuszka86, szynszyl, kalika, Sylwia91, Kasik2, Anoolka lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Chwale się... Kuba wchodzi już w 68 :-)

Brawo Kuba :D

Chwilka84 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po zumbie czuję się super. Chociaż pod koniec myślałam, że zejdę.
    Udało mi się odciągnąć 70 ml, ale to na dwa razy. I trochę to trwało. Kalika podziwiam, że masz tyle samozaparcia, żeby robić to cały czas. Nakarmiłam małą pzred wyjściem (prawie na siłę haha), więc nie była głodna w trakcie mojej nieobecności. Potem chciałam sprawdzić czy w ogóle zje z butelki, bo jadła tylko raz w życiu w szpitalu. I niestety o dłuzszych wyjsciach moge zapomnieć. Hanka bardzo była zainteresowana butelką, dotykała, gryzła smoczek, ale ssać nie chciała, a jak jej coś skapało to się krzywiła. Haha.

kalika lubi tę wiadomość

zem3df9hdz9h654o.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu, zdrówka dla Mikołaja.

Eryka super ze wyszlas, ja myslalm żeby iść na taki fitness z niemolakami, bo Kuba lubi jak przed nim tańczę i się wyglupiam ale znalazłam zajęcia które akurat wypadają w Kuby dłuższą drzemke.

Reni@ lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My u moich rodzicow. Maz jutro wraca do domu a ja z malym zostaje. Mam nadzieje, ze pogoda sie poprawi bo dzisiaj to pada deszcz caly dzien.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza

U nas nie pada ale strasznie wieje i yak ma być przez nastepne dni :( kurcze wkurza mnie ta pogoda
    Mój pierwszy synek urodzil sie pod koniec marca i w zasadzie prawie od poczatku wiekszosc czasu byla spędzana na spacerach albo na podwórku. Niech juz przyjdzie ta wiosna

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba muszę sie wybrać do lekarza. W środę po poludniu zaczęła mnie bolec szyja po prawej stronie i takie dziwne promieniowanie czułam az do miejsca pod piersią. Nie wiem czy to płuco czy co. Wzielam tabletki na reumatyzm i bole stawów i przeszło podczas ich zażywania. Odstawilam i ból wrocil. Najgorzej przy wydychaniu powietrza albo schylaniu bo strasznie mnie kłuje.

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia nie mam pojęcia co to może być, ale moja koleżanke kiedyś tak poszczyknęło po 1 stronie i to był półpasiec. Ale to tak tylko mi się skojarzyło, pewnie jakaś mądra głowa forumowa by powiedziała coś z doświadczenia ;)

Ja planuję chrzest w końcu! Od grudnia cały czas przekładamy, bo to ktoś nie może albo coś innego już jest w planach. Teraz miało być w święta wielkanocne ale chrzestna nie może i plan mam nadzieję ostateczny to pierwsza niedziela kwietnia :) szukam ubrania dla małego, bo tylko z tym zwlekalam, żeby nie wyrósł :D i w tygodniu musimy podjechać do księdza i być może restauracji. Zastanawiam się też nad przyjęciem w domu i cateringiem, bo mamy starszą prababcia i trochę chorego dziadka żeby ich nie męczyć w restauracji. Ale trochę mnie przeraża ogarnięcie tego w domu.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu to będziemy chrzciły podobnie bo my ostatnia niedziela marca :)

l54t4dr.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga chwalimy się :)
    Borysek jest po pierwszych 3 dniach z marchewką. Dziś sam otwierał buzie i wsciekal jak za wolno kolejne lyzeczki dostawal. Zjadł całą porcyjke i był niepocieszony, że nie ma więcej.

A drugi powód do chwalenia to mamy wreszcie pierwszy samodzielny obrot na brzuszek :)

Reni@, Eryka, Blu, szynszyl, Sylwia91, Jutysia, Chwilka84, kalika lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas najbardziej smakuje dynia z ziemniakiem :) no i kaszka

Do wczoraj robiłam na ok 50 ml wody a cała porcja miała być na 140. Dzisiaj zrobiłam całą żeby zobaczyć ile zje i na moje oko zostało tylko około 20 ml. Ale wiercipięta jest z niego okropny. Chwilę je w krzesełku w pozycji półleżącej a potem się chce podnosić do siadu i musze go brać na kolana zeby dokończył jedzenie. W krzesełku jakoś się boję go trzymać już tak typowo na siedząco nawet na czas jedzenia

I chyba juz wiem skąd te moje bóle. Nie wiem czy czasem sie nie nadwyrężyłam przy noszeniu Małego. Waży już niecałe 9 kg a ja często mam go na lewej ręce a prawą coś tam robię . A boli mnie z lewej strony

Blu mama mi też coś wspomniała o półpaścu ale wtedy chyba jakaś wysypka w jednym miejscu sie pojawia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2017, 21:22

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie jeszcze była wysypka. Ignaś sporo już waży. Mój Leon jakies kilo mniej a codziennie jak rano wstaję to całe barki mnie bolą.

Kkkaaarrr u nas obroty z brzucha na plecy były, ale z pleców na brzuch jeszcze nie, chociaż mało mu brakuje ;) to co mnie cieszy to nie ma strony jednej ulubionej, tylko przekręca się tam, gdzie widzi coś ciekawego ;)

I marchew u nas też póki co na salonach :D może jutro dostanie brokuła ;)

Pytanie mam takie czy zamawialyscie coś z Szafy Krasnala? Podobno mają tam mocno zanizoną rozmiarówkę.

Diewuszka masz już jakieś wdzianko dla synka czy szukasz jeszcze? ;)

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
‹‹ 1193 1194 1195 1196 1197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ