X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    współczuję Wam dziewczyny problemów skórnych, my walczymy tylko z ciemieniuchą, po emolium się poprawia.

Chwilka na pewno będzie dobrze z Kubusiem.

szczerze mówiąc ja nie czuję laktoterroru :) dla mnie kp jest zdecydowanie najwygodniejsze :)

byłam dzisiaj na pierwszym biegowym treningu, rewelacja :) choć kondycja nie najlepsza, cieszyłam się jak dziecko :)

pielegniarka_w_mundurze, Sylwia91, Chwilka84, Eryka, Blu, Anoolka lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam u Ignasia liszaj na brzuszku :/ mam nadzieje że nie pojawi sie e innym miejscu

A Mikołaj od rana znowu kaszle. Cóż by to byl za weekend bez chorób :/. Mam nadzieje ze uda nam die zwalczyć infekcję w zarodku

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Postanowilam!
    Zapisuje sie na silownie.
    Musze schudnąć 30 kg!!!!
    Wyslalam maila do nich. Bo nie chce sobie krzywdy zrobic.
    Czekam na odpowiedz i od przyszlego tygodnia chodze.
    A teraz ide z syneczkiem na spacer.

Sylwia91, Reni@, diewuszka86, szynszyl, Blu lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    współczuję Wam dziewczyny problemów skórnych, my walczymy tylko z ciemieniuchą, po emolium się poprawia.

Chwilka na pewno będzie dobrze z Kubusiem.

szczerze mówiąc ja nie czuję laktoterroru :) dla mnie kp jest zdecydowanie najwygodniejsze :)

byłam dzisiaj na pierwszym biegowym treningu, rewelacja :) choć kondycja nie najlepsza, cieszyłam się jak dziecko :)
    Ja kupilam olejuszke na ciemieniuche.
    2 razy i zeszlo.

• Jutysia Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Kochane, jak tam wasze atopiki? i inne z problemami skórnymi?
    Wiecie, jestem zapisana na wizytę u derm, pisałam wam kiedyś o tym "niby AZS" . Pediatra od razu mówi o zmianie mleka, tak bez żadnych badań. Ok, kupilam te pepti, ale mały pluł nim i płakał, nic nie pomógł kleik ani nawet UWAGA dosłodzenie cukrem.
    Tak więc dalej podajemy normalne mleczko i plamy suche są jak i były.
    Nurtują mnie:
    1 Plamy nie są czerwone, są ledwo widoczne, ale za to skóra szorstka bardzo. Mały się nie drapie, a czy Wasze się drapią?
    2 Nie ma żadnych pogorszeń , a czy przy ciągłym kontakcie z alergenem(mm), stan skóry nie powinien się pogarszać?
    3 Mamy znów powracającą ciemieniuchę... ŁZS??
    4 Nasza buźka nie ma żadnej krostki, ani plamki skóra jest ładna miękka, co w ogole nie pasuje do AZS jak i chyba do ŁZS
    Nic więcej nie może chyba Go uczulać, zmieniane były płyny do prania. Zmiany nastąpiły na długo przed rozszerzaniem diety i teraz też nie wyglądają inaczej.

Aneta, u nas jest prawie tak samo jak u Ciebie. Plamy są delikatnie czerwone, skóra szorstka, Ania się nie drapie. Pogarsza się w czasie kąpieli. Tylko buźka jest czysta, bez plam i szorstkości. Z ciemieniuchą walczymy od dawna, ostatnio posmarowałam Bepanthenem i jest o wiele lepiej! U nas jeden lekarz zdiagnozował AZS, drugi ŁZS, zapisałam się do dermatologa, zobaczymy co powie. Kąpiemy ją w Oillatum na przemian z olejem lnianym, ciałko smarujemy dwiema maściami robionymi (jedna z talkiem i cynkiem, druga z cholesterolem i mocznikiem). Jest trochę lepiej, ale szału nie ma. Mleka i jego pochodnych nie jem od grudnia i tez nie widzę żeby skórka się przez to poprawiła... Nie mam pomysły co to może być :(
    Daj znać co powie Ci dermatolog, bardzo jestem ciekawa.

Chwilka, trzymam kciuki za szybką poprawę zdrówka u Kubusia :)

Nie wiem czy u nas to skok rozwojowy, ale dzieją się dziwne rzeczy ostatnio... Karmienie w ciągu dnia co 1,5 godziny, ze ściągnięciem mleka nie jest kolorowo, ostatnio udało mi się wydusić tylko 50 ml :/ Najbardziej szkoda mi nocy, bo przesypiała już całą bez problemu a teraz budzi się co najmniej dwa razy :( No i marudzi w dzień, trzeba nosić królewnę na rączkach, bo co ją chcę odłożyć to płacz...

Chwilka84 lubi tę wiadomość

ijpbdf9h93cgicla.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysia pasuje na skok. W tym okresie jest dosyć dlugi. U nas tez sie działy cuda niewidy i skonczylo sie dopiero ok tydzien temu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 13:40

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się broniłam żeby tylko nie podejrzewac AZS ale coraz wiecej niestety na to wskazuje :/

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobujemy z tym pepti.. Oj bedzie wojna

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwale się... Kuba wchodzi już w 68 :-)

Reni@, Eryka, diewuszka86, szynszyl, kalika, Sylwia91, Kasik2, Anoolka lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Chwale się... Kuba wchodzi już w 68 :-)

Brawo Kuba :D

Chwilka84 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po zumbie czuję się super. Chociaż pod koniec myślałam, że zejdę.
    Udało mi się odciągnąć 70 ml, ale to na dwa razy. I trochę to trwało. Kalika podziwiam, że masz tyle samozaparcia, żeby robić to cały czas. Nakarmiłam małą pzred wyjściem (prawie na siłę haha), więc nie była głodna w trakcie mojej nieobecności. Potem chciałam sprawdzić czy w ogóle zje z butelki, bo jadła tylko raz w życiu w szpitalu. I niestety o dłuzszych wyjsciach moge zapomnieć. Hanka bardzo była zainteresowana butelką, dotykała, gryzła smoczek, ale ssać nie chciała, a jak jej coś skapało to się krzywiła. Haha.

kalika lubi tę wiadomość

zem3df9hdz9h654o.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu, zdrówka dla Mikołaja.

Eryka super ze wyszlas, ja myslalm żeby iść na taki fitness z niemolakami, bo Kuba lubi jak przed nim tańczę i się wyglupiam ale znalazłam zajęcia które akurat wypadają w Kuby dłuższą drzemke.

Reni@ lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My u moich rodzicow. Maz jutro wraca do domu a ja z malym zostaje. Mam nadzieje, ze pogoda sie poprawi bo dzisiaj to pada deszcz caly dzien.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza

U nas nie pada ale strasznie wieje i yak ma być przez nastepne dni :( kurcze wkurza mnie ta pogoda
    Mój pierwszy synek urodzil sie pod koniec marca i w zasadzie prawie od poczatku wiekszosc czasu byla spędzana na spacerach albo na podwórku. Niech juz przyjdzie ta wiosna

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba muszę sie wybrać do lekarza. W środę po poludniu zaczęła mnie bolec szyja po prawej stronie i takie dziwne promieniowanie czułam az do miejsca pod piersią. Nie wiem czy to płuco czy co. Wzielam tabletki na reumatyzm i bole stawów i przeszło podczas ich zażywania. Odstawilam i ból wrocil. Najgorzej przy wydychaniu powietrza albo schylaniu bo strasznie mnie kłuje.

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia nie mam pojęcia co to może być, ale moja koleżanke kiedyś tak poszczyknęło po 1 stronie i to był półpasiec. Ale to tak tylko mi się skojarzyło, pewnie jakaś mądra głowa forumowa by powiedziała coś z doświadczenia ;)

Ja planuję chrzest w końcu! Od grudnia cały czas przekładamy, bo to ktoś nie może albo coś innego już jest w planach. Teraz miało być w święta wielkanocne ale chrzestna nie może i plan mam nadzieję ostateczny to pierwsza niedziela kwietnia :) szukam ubrania dla małego, bo tylko z tym zwlekalam, żeby nie wyrósł :D i w tygodniu musimy podjechać do księdza i być może restauracji. Zastanawiam się też nad przyjęciem w domu i cateringiem, bo mamy starszą prababcia i trochę chorego dziadka żeby ich nie męczyć w restauracji. Ale trochę mnie przeraża ogarnięcie tego w domu.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu to będziemy chrzciły podobnie bo my ostatnia niedziela marca :)

l54t4dr.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga chwalimy się :)
    Borysek jest po pierwszych 3 dniach z marchewką. Dziś sam otwierał buzie i wsciekal jak za wolno kolejne lyzeczki dostawal. Zjadł całą porcyjke i był niepocieszony, że nie ma więcej.

A drugi powód do chwalenia to mamy wreszcie pierwszy samodzielny obrot na brzuszek :)

Reni@, Eryka, Blu, szynszyl, Sylwia91, Jutysia, Chwilka84, kalika lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas najbardziej smakuje dynia z ziemniakiem :) no i kaszka

Do wczoraj robiłam na ok 50 ml wody a cała porcja miała być na 140. Dzisiaj zrobiłam całą żeby zobaczyć ile zje i na moje oko zostało tylko około 20 ml. Ale wiercipięta jest z niego okropny. Chwilę je w krzesełku w pozycji półleżącej a potem się chce podnosić do siadu i musze go brać na kolana zeby dokończył jedzenie. W krzesełku jakoś się boję go trzymać już tak typowo na siedząco nawet na czas jedzenia

I chyba juz wiem skąd te moje bóle. Nie wiem czy czasem sie nie nadwyrężyłam przy noszeniu Małego. Waży już niecałe 9 kg a ja często mam go na lewej ręce a prawą coś tam robię . A boli mnie z lewej strony

Blu mama mi też coś wspomniała o półpaścu ale wtedy chyba jakaś wysypka w jednym miejscu sie pojawia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2017, 21:22

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie jeszcze była wysypka. Ignaś sporo już waży. Mój Leon jakies kilo mniej a codziennie jak rano wstaję to całe barki mnie bolą.

Kkkaaarrr u nas obroty z brzucha na plecy były, ale z pleców na brzuch jeszcze nie, chociaż mało mu brakuje ;) to co mnie cieszy to nie ma strony jednej ulubionej, tylko przekręca się tam, gdzie widzi coś ciekawego ;)

I marchew u nas też póki co na salonach :D może jutro dostanie brokuła ;)

Pytanie mam takie czy zamawialyscie coś z Szafy Krasnala? Podobno mają tam mocno zanizoną rozmiarówkę.

Diewuszka masz już jakieś wdzianko dla synka czy szukasz jeszcze? ;)

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
‹‹ 1193 1194 1195 1196 1197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ