X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez cos dziś nocka była trudniejsza, po każdym karmieniu krzyczał, nie wiem o co mu chodzi. Bierzemy żelazo, kwas foliowy i wit B6, po tym żelazie mamy kłopoty z kupka, ale musimy chociaz ze 2 tyg przetrwac, poźniej mamy kontrolna morfo przed szczepieniem.

Dzisiaj trzymałam Kube na rekach i nie podparłam plecków tylko pod sama pupke, odchylił mi sie tak do tyłu, na szczecie zdazlam go zlapac,ale strachu się najadłam.

Reniu, cierliwości i wytrwałości.

Niecierpliwa i kkkaaarrr zdrówka życzę.

Wprowadziliśmy jabłko i na razie marchewke, jakos nei ma wieliego szłau. Planowałam poczekać z tym rozszerzaniem ale nie mam jak mu tego zelaza dac, nie chce ani z moim mlekiem ani z woda a takto zmieszam z jabłkiem i zje, zreszta ten kw foliowy i B6 to tabletki, wiec musze je wczesneij rozkruszyc i z czyms zmieszac.
    Ale jakos boje sie mu dac cos wiecej.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:

Aneta, a może już trochę za ciasne ma te pampersy?

wydaje mi się, że nie, bo chodzimy w 3, a 4 są od 7 kg, a nawet nie mamy 7 :P

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    My mamy za sobą jabłko, morele, banana, brzoskwinie :)
    Jutro będzie banan z morelą.

Reni@, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Gdzie można ją nabyć?

Ja kupuję najczęściej w aptece DOZ. Jak masz w swoim mieście sklep Ziaja to tez oczywiście będzie. I niekiedy w jakiś hipermarketach też widuję.
    Takie małe białe pudełeczko z owieczką.

aneta93 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    A my nie możemy sobie poradzić z odparzeniem w zgięciach :/. Sudocrem, alantan, masc robiona, tormentiol nie pomaga. Teraz wietrzymy i sypiemy maka i mycie w przegotowanej wodzie. Co jeszcze może pomoc? Jak tylko ściągamy pampersa to mały się drapie

Nam pomógł Tormentalum

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Karolina dla Ciebie też dużo zdrówka.
    Ja czuję się juz dobrze, tabletki zdziałały cuda. Miki juz w zasadzie nie gorączkuje ale jest bardzo osłabiony i kaszle.
    Ignaś tez maruda ostatnio, chyba taki etap mają nasze dzieci.

Aneta my tez przeszliśmy na 4 zanim Ignaś miał 7 kg. Te wagi to tak orientacyjnie sa podane. Jeśli pieluszka się mocno odciska na nóżkach można spróbować większy rozmiar . I tak kiedyś te większe zużyjecie

Ignaś wgl ma dużo fałdek bo jest pulchny i codziennie po kapieli smaruję te zagiecia maścią pieluszkową robionąm bo często są czerwone. Na szczęście nic więcej się z tym nie dzieje . No ale u Was trochę inna sytuacja bo macie też inne problemy skórne :(

aneta93, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    A my nie możemy sobie poradzić z odparzeniem w zgięciach :/. Sudocrem, alantan, masc robiona, tormentiol nie pomaga. Teraz wietrzymy i sypiemy maka i mycie w przegotowanej wodzie. Co jeszcze może pomoc? Jak tylko ściągamy pampersa to mały się drapie
    Tezto mielismy niestety. Ja smarowalam Tanno Herbal, czesto tez wietrzylam, najgorsze mial pod kolanami, wiec w samych bodziakach go trzymalam, ale niestety efekty nie byly spektakularne. W tej chwili jestesmy po kiracji sterydem w masci robionej, wiec nie taki mocny jak te sterydy kupione w tubkach.

Sprobuj tez tormentalum, gruba warstwe do kazdej zmiany pieluchy

Moj syn ma gladka buzie, nie chce zapeszacale nie moge sie napatrzec...sterydem twarzy nie smarowalismy. Mozen to przez pogode, czy ten steryd z krwia sobie fruwal po organizmie?
    Wiosno, jak dobrze ze juz jestes ;)

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Ja fałdki w kapieli dokladnie wymywam potem osuszam i smaruje oliwką. Mieliśmy bardzo czerwone i wtedy dawałam sudocremu troszkę i u nas to pomoglon:(

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze maluchy tez taką histeria reaguja na nowe miejsca? Wczoraj byla środa popielcowa i oczywiście gralam i pojechał też maz z małą do kosciola a pptem byliśmy zaproszeni do księdza bo przyjechala jego kuzynka którą bardzo lubimy i mieliśmy cos obejrzeć i takie tam. Na mszy mala byla super grzeczna! A nie spala! Poszliśmy na plebanię przebralam ją i pierwsze 1.5h byla w.mega super nastroju. Nagle rozejrzala się i wpadla w tak okropną histerie ze ja myslalam zeby ją od razu na ip zabrac. Zanosila sie niemiłosiernie. Aż jej tchu brakowało, zdarla gardlo no po prostu nie da się tego opisać... wyszliśmy w biegu ja bez kurtki, Baska też tylko owinięta w chuste i do auta i biegiem do domu. W aucie zasnela ale przez sen jeszcze chlipala cos nie mogla sie uspokoic. W domu sie obudzila przerazona rozejrzala się zrobila pogodną mine i poszla spac. Spala 12h!! Z przerwami na karmienie dosc czeste... myslicie ze az tak się wystraszyla nowego miejsca?

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mały urządził identyczną scenę u mojej koleżanki, ale u moich rodziców było ok. Dziś idę z wizytą do innej koleżanki, zobaczymy jak zareaguje... W ogóle ostatnio jest bardziej marudny i nerwowy, najgorzej jak jest zmęczony.Za to uczy się nowych umiejętności w błyskawicznym tempie :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pierwszy syn tak sie zachowywał u teściów. To bylo straszne i trwalo kilka miesięcy. Nie moglismy posiedziec. Szybka kawa i do domu. A w domu usmiech od ucha do ucha

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to nie sadzilam ze może az tak zareagować... :(

• Eryka Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Hanka jak na razie to uwielbia być w innych miejscach. Leży sobie wtedy spokojnie i obserwuje. Za to w domu jest wszystkim znudzona i cały zcas domaga się uwagi i noszenia na rękach. A jak prośby nie zostają spełnione to wtedy jest płacz taki histeryczny... Chyba dlatego wczoraj byłam prawie cały dzień poza domem :D A teraz jak wstanie ze swojej mikrodrzemki też uciekamy kupic coś M na urodziny ;)

zem3df9hdz9h654o.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia tez jezdzila z nami wszędzie i bywaka w nowych domach ale raczej to sie dzialo we wczesniejszej porze. Byc moze bylo za pozno po prostu bo zaczela okolo 19 ta scene...

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    U nas tez cos dziś nocka była trudniejsza, po każdym karmieniu krzyczał, nie wiem o co mu chodzi. Bierzemy żelazo, kwas foliowy i wit B6, po tym żelazie mamy kłopoty z kupka, ale musimy chociaz ze 2 tyg przetrwac, poźniej mamy kontrolna morfo przed szczepieniem.

Dzisiaj trzymałam Kube na rekach i nie podparłam plecków tylko pod sama pupke, odchylił mi sie tak do tyłu, na szczecie zdazlam go zlapac,ale strachu się najadłam.

Reniu, cierliwości i wytrwałości.

Niecierpliwa i kkkaaarrr zdrówka życzę.

Wprowadziliśmy jabłko i na razie marchewke, jakos nei ma wieliego szłau. Planowałam poczekać z tym rozszerzaniem ale nie mam jak mu tego zelaza dac, nie chce ani z moim mlekiem ani z woda a takto zmieszam z jabłkiem i zje, zreszta ten kw foliowy i B6 to tabletki, wiec musze je wczesneij rozkruszyc i z czyms zmieszac.
    Ale jakos boje sie mu dac cos wiecej.
    Gotowana marchewka zatwardza, podobnie jak zelazo. Moze do czasu jak dajesz zelazo wybierz inne warzywka.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście o chorowaniu juz nie pamietam. Borys odpukac na razie zdrowy. Trzymajcie kciuki, aby nic sie nie zmienilo to jutro zaszczepimy :)

My jestesmy już po marchewce, brokulach i ziemniaku, zarowno samodzielne jak i roznie mieszane. Jesli tylko Borys jest na pol pelnomi nie jest spiacy to jakos tam je, nie narzekam. Ewidentnie jednak nue kuma jeszcze, że to jedzenie i jak jest glodny to musi byc cyc, nie ma opcji na lyzeczke. Wydaje mi się, że póki co traktuje to jedzenie jak zabawę

Reni@ lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Spróbuj bephanten. U nas pomoglo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moge nigdzie zlokalizowac samego ziemniaka i brokul. Wszystko jedno jakiej firmy.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bardzo smakowala zupka jarzynowa krem z hipp :)

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Nie moge nigdzie zlokalizowac samego ziemniaka i brokul. Wszystko jedno jakiej firmy.
    Sam brokul jest bobovity. Sam ziemniak chyba za gesty, więc pewnie dlatego nie ma. Ja gotuje sama te mikro ilości i ziemniaka dziś wymieszalam z brokulem i jeest konsystencja ok. Warzywa kupuje w organica. W Wawie jest w Arkadii, ale to pewnie sieć i pewnie jest w innych CH

eVspp2.png
    SBwKp2.png
‹‹ 1197 1198 1199 1200 1201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ