X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Blu Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka to masz nieźle zajęcie z gotowaniem dla famili:) lubię za wyjście do restauracji ;)

U nas chyba jednak nie ospa, te kropki dzisiaj są już blade, dwie tylko mają taki płyn w środku. Na razie siedzimy w domu i obserwujemy. Jutro mieliśmy jechać we 4 zaprosić chrzestnego i nie wiem co wymyślę. Może zatrudnię mamę do opieki nad Leonem.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam się z bólem gardła. Mam nadzieję, że nie przerodzi się to w anginę jak zawsze. Mam przewlekłe migdałki, które miałam usuwać, ale zaszłam w ciążę.

zem3df9hdz9h654o.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, dziś jadę kupić coś innego na odparzenia, nawet nie wiedziałam że w tej cudownej robionej maśći mamy niebezpieczny kwas borowy. A koperek podobno jest rakotwórczy i zawiera żeńskie hormony?? Więm że nie należy popadać w paranoję ale może popijemy jednak coś innego. Jakie herbatki polecacie? Bo soków nie chce nam pić... Wolał ten koperek

Sylwia a jak długo jesteście po szczepieniu? Bo nam mówiła pielęgniarka żeby w razie obrzęku posmarować altacetem. U nas zrobiło się właśnie takie twardsze miejsce i posmarowalam, tylko to wyskoczyło po szczepieniu rano na drugi dzień, może miał wcześniej ale nie zwróciłam uwagi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 09:22

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy zdejmujecie karuzelki? na mojej jest napisane, że do 5 miesięcy. nie wiem czy później jakoś to zaburza rozwój ?

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu to fajnie jeśli nie ospa, przy takim malutkim dziecku byłoby to naprawdę uciążliwe.

Noo z tym gotowaniem to jest wesoło bo oprócz mojej mamy wegetarianki, jest jeszcze moja siostra, która np. nie jada pieczarek ani w ogóle grzybów, to mi trochę ogranicza repertuar :) Ale cieszę się, że mogę im pomóc, po porodzie to oni nam gotowali więc przynajmniej mogę się odwdzięczyć.

Jak w ogóle spędzacie weekend? Bo ma być piękna pogoda. Jutro i pojutrze spacerek murowany :)

l54t4dr.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Dziewczyny kiedy zdejmujecie karuzelki? na mojej jest napisane, że do 5 miesięcy. nie wiem czy później jakoś to zaburza rozwój ?

Nie zastanawialam sie czy karuzelka zaburza rozwój w późniejszym czasie ale nasza juz na pewno dlugo nie zabawi bo Ignas łapie zwierzątka pluszowe i tak szarpie ze niedlugo chyba sama spadnie :P

A Miki dalej chory. Wczoraj i dziś znów gorączka. To juz tydzien a nie widać duzej poprawy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 18:40

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas coś się usypiania popsuły,krzyczy wygina się a mnie od razu podnosi się ciśnienie. W ciągu dnia jest smieszek ale te cholerne usypiania, wrrr:-(
    Reniu zdrowia życzą dla Mikołaja.
    Blu, mam nadzieję że to nic groźnego.
    Diewuszka, nas czeka pierwsza podróż 300 km w jedną stronę jutro jedziemy a w ndz wracamy, zobaczymy jak Kubi to zniesie.

Blu lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka to życzę udanej podróży :) Macie kawałek do przejechania, ale większość dzieci na szczęście lubi podróżować.

Chwilka84 lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropki znikły, nie mam pojęcia co to było. Ale rozmawiałam z pielęgniarką, która szczepi dzieciaki i powiedziała, że bardzo rzadko zdarza się żeby tak małe dzieci miały ospę, a nawet jeśli to wysypka na drugi dzień jest bardziej widoczna :) czyli co by to nie było, na pewno nie jest to ospa :)

Walczyłam dzisiaj pół dnia z oknami i firankami. Jeśli się kiedyś wybudujemy to zdecydowanie zawieszę rolety albo po prostu nic :D mam dość!

Chwilka Idę o zakład że Kuba przespi całą trasę. My jutro też jedziemy ale jakieś 100 km w góry.

Renia zdrówka dla Mikołaja. A jak Ty się czujesz?

• Blu Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, ja jeszcze nie zdejmuje karuzeli, bo mały jest nią cały czas zainteresowany. Ale nie wiem czy moze jakoś zaburzać rozwój. Chyba nie

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu to fajnie ze wysypka zniknęła :)
    Ja sie czuje juz dobrze. Miki średnio. Kurde ile taka grypa moze trwać ? juz gorączki nie było i znowu wróciła. Mam nadzieję ze to juz końcówka
    Dobrze ze Ignaś nie złapał bo chyba bym zwątpiła już

Dziewczyny udanych podróży :)

Eryka oby to faktycznie nie była angina

Blu lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie ostatnio wychwalilam lepsza skora, a dzis co... tragedia. Wczoraj szczepilismy, pewnie to przez szczepienia ;( deprechy mozna dostac.

Moj sie karuzela w ogole nie interesowal, w ogole on do zabawek nie jest taki bardzo skory, na macie tez nie lubi tych zabawek wiszacych, woli jak my jestesmy niedaleko i moze dotykac naszych twarzy raczkami;) zeby zamachnal sie do siegania to tez rzadko sie zdarza, jak mu podstawie pod nos to od niechcenia zlapie.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia powoli dosiega do pluszakow z karuzeli i mysle ze to o to chodzi zeby dziecko nie ściągnęlo sobie karuzeli na glowe. Potem się obnizy lozeczko to nadal bede z niej korzystać bo Basia ja lubi.
    Szczepilam ja we wtorek a w srode zauwazylam to zgrubienie ktore mimo okladow z sody się utrzymuje. Jutro kupie altacet.

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńko współczuję problemów skórnych

Ignaś łapie wszystko co ma w zasiegu ręki czy przed sobą czy nad głową. Karuzelkę juz ściaga sobie na głowę i chyba czas obnizyć łózeczko albo zdjąć karuzelkę. Tylko podejrzewam, ze jak nie bedzie jej umiał dosięgnąć to będzie się wściekał i tyle tego będzie. Nerwus z niego okropny ostatnio

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2017, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mała ma katar i zaczyna kaszleć :( Odciągamy jej aspiratorem do odkurzacza, ale niewiele tego jest, Ania drze się w niebogłosy, a charczenie jak było tak jest... Dodałam do nawilżacza powietrza ampułkę soli fizjologicznej i nie wiem co jeszcze mogę zrobić żeby jej pomóc?

ijpbdf9h93cgicla.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysia najlepsze w takim wypadku będą inhalacje . mozesz tez używać kropli do nosa dla niemowląt np nasivin soft

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 00:26

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz zakropic nosek wodą morską i położyć ją na brzuszek. Spróbuj też oklepac jej plecki, tylko nie całą dłonią, tylko taką w muszelke i nie po nerkach. Potem odciągnąć katar.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dziś cisza..
    A u nas wyjście do restauracji zaliczone :)
    Moja mama zadowolona, że mogła się zająć wnukiem, a my że mogliśmy wreszcie gdzieś razem wyjść. Fajny oddech od codzienności. Polecam.

Jutysia, Sylwia91, Chwilka84 lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Zakrapiam solą, odciągamy katar, ale kaszel jej się nasila :/ Poczekamy do poniedziałku, jak nie przejdzie to wybierzemy się do lekarza.
    W piątek byłyśmy u dermatologa, stwierdziła że wygląda jej to na ŁZS, ale z tego się wyrasta na szczęście. Mamy smarować Bepanthenem Sensiderm i kąpać w Lipikar syndet ap+. Mam zaczynać wprowadzać nabiał i obserwować czy się nie pogarsza, wreszcie :)

ijpbdf9h93cgicla.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, super, że się wyrwaliscie. My idziemy w środę na kolacje. Jednak dziadkowie, to świetna instytucja ;)

Jutysia, to LZS czy AZS? Bo pielęgnację macie jak w AZS zalecana...

My też mamy nadal karuzele i póki co nie planuje jej zdejmować, bo mały jeszcze się nią interesuje. Póki co dotyka jej tylko paluszkami.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

‹‹ 1199 1200 1201 1202 1203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ