X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Blu Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka to masz nieźle zajęcie z gotowaniem dla famili:) lubię za wyjście do restauracji ;)

U nas chyba jednak nie ospa, te kropki dzisiaj są już blade, dwie tylko mają taki płyn w środku. Na razie siedzimy w domu i obserwujemy. Jutro mieliśmy jechać we 4 zaprosić chrzestnego i nie wiem co wymyślę. Może zatrudnię mamę do opieki nad Leonem.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam się z bólem gardła. Mam nadzieję, że nie przerodzi się to w anginę jak zawsze. Mam przewlekłe migdałki, które miałam usuwać, ale zaszłam w ciążę.

zem3df9hdz9h654o.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, dziś jadę kupić coś innego na odparzenia, nawet nie wiedziałam że w tej cudownej robionej maśći mamy niebezpieczny kwas borowy. A koperek podobno jest rakotwórczy i zawiera żeńskie hormony?? Więm że nie należy popadać w paranoję ale może popijemy jednak coś innego. Jakie herbatki polecacie? Bo soków nie chce nam pić... Wolał ten koperek

Sylwia a jak długo jesteście po szczepieniu? Bo nam mówiła pielęgniarka żeby w razie obrzęku posmarować altacetem. U nas zrobiło się właśnie takie twardsze miejsce i posmarowalam, tylko to wyskoczyło po szczepieniu rano na drugi dzień, może miał wcześniej ale nie zwróciłam uwagi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 09:22

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy zdejmujecie karuzelki? na mojej jest napisane, że do 5 miesięcy. nie wiem czy później jakoś to zaburza rozwój ?

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu to fajnie jeśli nie ospa, przy takim malutkim dziecku byłoby to naprawdę uciążliwe.

Noo z tym gotowaniem to jest wesoło bo oprócz mojej mamy wegetarianki, jest jeszcze moja siostra, która np. nie jada pieczarek ani w ogóle grzybów, to mi trochę ogranicza repertuar :) Ale cieszę się, że mogę im pomóc, po porodzie to oni nam gotowali więc przynajmniej mogę się odwdzięczyć.

Jak w ogóle spędzacie weekend? Bo ma być piękna pogoda. Jutro i pojutrze spacerek murowany :)

l54t4dr.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Dziewczyny kiedy zdejmujecie karuzelki? na mojej jest napisane, że do 5 miesięcy. nie wiem czy później jakoś to zaburza rozwój ?

Nie zastanawialam sie czy karuzelka zaburza rozwój w późniejszym czasie ale nasza juz na pewno dlugo nie zabawi bo Ignas łapie zwierzątka pluszowe i tak szarpie ze niedlugo chyba sama spadnie :P

A Miki dalej chory. Wczoraj i dziś znów gorączka. To juz tydzien a nie widać duzej poprawy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 18:40

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas coś się usypiania popsuły,krzyczy wygina się a mnie od razu podnosi się ciśnienie. W ciągu dnia jest smieszek ale te cholerne usypiania, wrrr:-(
    Reniu zdrowia życzą dla Mikołaja.
    Blu, mam nadzieję że to nic groźnego.
    Diewuszka, nas czeka pierwsza podróż 300 km w jedną stronę jutro jedziemy a w ndz wracamy, zobaczymy jak Kubi to zniesie.

Blu lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka to życzę udanej podróży :) Macie kawałek do przejechania, ale większość dzieci na szczęście lubi podróżować.

Chwilka84 lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropki znikły, nie mam pojęcia co to było. Ale rozmawiałam z pielęgniarką, która szczepi dzieciaki i powiedziała, że bardzo rzadko zdarza się żeby tak małe dzieci miały ospę, a nawet jeśli to wysypka na drugi dzień jest bardziej widoczna :) czyli co by to nie było, na pewno nie jest to ospa :)

Walczyłam dzisiaj pół dnia z oknami i firankami. Jeśli się kiedyś wybudujemy to zdecydowanie zawieszę rolety albo po prostu nic :D mam dość!

Chwilka Idę o zakład że Kuba przespi całą trasę. My jutro też jedziemy ale jakieś 100 km w góry.

Renia zdrówka dla Mikołaja. A jak Ty się czujesz?

• Blu Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, ja jeszcze nie zdejmuje karuzeli, bo mały jest nią cały czas zainteresowany. Ale nie wiem czy moze jakoś zaburzać rozwój. Chyba nie

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu to fajnie ze wysypka zniknęła :)
    Ja sie czuje juz dobrze. Miki średnio. Kurde ile taka grypa moze trwać ? juz gorączki nie było i znowu wróciła. Mam nadzieję ze to juz końcówka
    Dobrze ze Ignaś nie złapał bo chyba bym zwątpiła już

Dziewczyny udanych podróży :)

Eryka oby to faktycznie nie była angina

Blu lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie ostatnio wychwalilam lepsza skora, a dzis co... tragedia. Wczoraj szczepilismy, pewnie to przez szczepienia ;( deprechy mozna dostac.

Moj sie karuzela w ogole nie interesowal, w ogole on do zabawek nie jest taki bardzo skory, na macie tez nie lubi tych zabawek wiszacych, woli jak my jestesmy niedaleko i moze dotykac naszych twarzy raczkami;) zeby zamachnal sie do siegania to tez rzadko sie zdarza, jak mu podstawie pod nos to od niechcenia zlapie.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia powoli dosiega do pluszakow z karuzeli i mysle ze to o to chodzi zeby dziecko nie ściągnęlo sobie karuzeli na glowe. Potem się obnizy lozeczko to nadal bede z niej korzystać bo Basia ja lubi.
    Szczepilam ja we wtorek a w srode zauwazylam to zgrubienie ktore mimo okladow z sody się utrzymuje. Jutro kupie altacet.

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńko współczuję problemów skórnych

Ignaś łapie wszystko co ma w zasiegu ręki czy przed sobą czy nad głową. Karuzelkę juz ściaga sobie na głowę i chyba czas obnizyć łózeczko albo zdjąć karuzelkę. Tylko podejrzewam, ze jak nie bedzie jej umiał dosięgnąć to będzie się wściekał i tyle tego będzie. Nerwus z niego okropny ostatnio

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2017, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mała ma katar i zaczyna kaszleć :( Odciągamy jej aspiratorem do odkurzacza, ale niewiele tego jest, Ania drze się w niebogłosy, a charczenie jak było tak jest... Dodałam do nawilżacza powietrza ampułkę soli fizjologicznej i nie wiem co jeszcze mogę zrobić żeby jej pomóc?

ijpbdf9h93cgicla.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysia najlepsze w takim wypadku będą inhalacje . mozesz tez używać kropli do nosa dla niemowląt np nasivin soft

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 00:26

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz zakropic nosek wodą morską i położyć ją na brzuszek. Spróbuj też oklepac jej plecki, tylko nie całą dłonią, tylko taką w muszelke i nie po nerkach. Potem odciągnąć katar.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dziś cisza..
    A u nas wyjście do restauracji zaliczone :)
    Moja mama zadowolona, że mogła się zająć wnukiem, a my że mogliśmy wreszcie gdzieś razem wyjść. Fajny oddech od codzienności. Polecam.

Jutysia, Sylwia91, Chwilka84 lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Zakrapiam solą, odciągamy katar, ale kaszel jej się nasila :/ Poczekamy do poniedziałku, jak nie przejdzie to wybierzemy się do lekarza.
    W piątek byłyśmy u dermatologa, stwierdziła że wygląda jej to na ŁZS, ale z tego się wyrasta na szczęście. Mamy smarować Bepanthenem Sensiderm i kąpać w Lipikar syndet ap+. Mam zaczynać wprowadzać nabiał i obserwować czy się nie pogarsza, wreszcie :)

ijpbdf9h93cgicla.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, super, że się wyrwaliscie. My idziemy w środę na kolacje. Jednak dziadkowie, to świetna instytucja ;)

Jutysia, to LZS czy AZS? Bo pielęgnację macie jak w AZS zalecana...

My też mamy nadal karuzele i póki co nie planuje jej zdejmować, bo mały jeszcze się nią interesuje. Póki co dotyka jej tylko paluszkami.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

‹‹ 1199 1200 1201 1202 1203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ