X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nadrobilam Was! Wybaczcie długą nieobecność ale mialam goscia na weekend. Woadla moja przyjaciółka, przywiozla Basi mase ubranek i sa przepiekne <3 do tego mała bardzo ją polubila <3 było super z kims poplotkowac <3
    Poza tym to mala urzadzila histerie w niedziele w kosciele i mama musiala z nią wrócić do domu... guz po szczepieniu nadal jest, smaruje znikomą ilością altacetu bo niby od 3 r.ż. dopiero ale skoro lekarz poleca to warto spróbować. Zrobil sie ciut mniejszy... moze zniknie.

Diewuszka ja nie pomoge bo u nas skora jest ok odpukac :( zycze zeby i u Was to okazalo sie przejsciowe.

Chwilko a probowalas innej butelki może? Moze smoczek nie taki? Basia tez lubi jezdzic samochodem! Po kilku minutach zasypia :)

Blu wesoło masz :)

Sarcia zycze zdrowka dla bidulków chorowitków :( :*

Dziewczyny czy wiecie może czy jakaś maść typu ketonal żel czy inne na stawy i tego typu bóle jest dozwolona przy kp? Od noszenia małej mam nadwyrezony nadgarstek do tego stopnia że boli mnie nawet gdy poruszam palcami... nie moge sobie pozwolić na taki stan ręki ze względu na to czym się zajmuje :(

Blu lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia zdrówka dla dzieciaków.
    My wróciliśmy dzisiaj z tygodniowego pobytu u moich rodzicow. Super było. Chociaż nie mogę narzekać na małego bo jest grzeczny, ale tam był zawsze ktoś w domku i nie siedziałam sama. I oczywiście rodzice mieszkają w domu a my w bloku na 3 piętrze bez windy. Tam było ubranie i wyjście a u siebie to cała wyprawę mamy i zmecze się jeszcze przed spacerem.
    I wychodzi nam już drugi ząbek :-)

Sylwia91, Reni@, Jutysia, kehlana_miyu, Blu lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka jesli bardzo Ci zalezy aby nauczyc pić z butli to polecam butelkę mimijumi z tym że trochę kosztuje, ok 120 zł z przesyłką. My uczyliśmy Oliwierka z różnych butli i roznych smokow i konczyło się krzykiem jak tylko poczul smok w buzi. Z mimijumi też od razu nie pił jak z cycka. Raz 10 ml, pozniej 20 i tsk powoli sie nauczył, ale przynajmniej nie darł się jak przy innych. My jestesmy juz na samym mm, ale jest to butelka imitujaca piers matki, na pewno nie taka sama ale najbardziej zbliżona z tych dostępnych na rynku, bo dziecko samo kontroluje przepływ mleka, poza tym smok jest miekki i ksztaltem przypomina sutek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 20:36

Chwilka84 lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mam kp, które wprowadzają już warzywka. Czy dajecie do popicia wodę po skończonym posiłku? Ja daje cyca i zawsze chętnie wydulda, tylko nie wiem czy dlatego, że nie dojadl, czy dlatego, że chce popić...

No i drugie pytanie żywieniowe, wprowadzacie już gluten? Podobno trzeba w 5-6msc. Ja dziś kupilam eko kasze manne i będę próbowała się z tym zmierzyć. Tylko jak tu ugotować pół łyżeczki?

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, chciałabym podawac mu juz mm na noc, bo juz nie moge, wstaje co 2 godzi albo co godzina, nic ten sen se nam nie wydłuza.
    Faktycznei droga ta butelka, jak w ciagu miesiąca sie nie zmienito warto spróbowac.

kkkaaarrr ja daje cycka ale trochę odczekam i tez zawsze wcina, zreszta u nas cycek jest ponad wszystko.

Ja dałam dzisiaj troche kaszki jaglanej z Hippa, właśnie zastanawiałam sie czy jaglana ma gluten?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli to jest ta jaglano kukurydziana z hipp po 4 miesiacu to nie ma glutenu.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka ja też nie pomogę na problemy skórne ale mam nadzieję ze szybko Wam minie i nie będzie to AZS

Blu u Ciebie nie ma nudy :D

Sarcia zdrówka dla dzieciaczków. I dużo siły dla Ciebie

Chwilka myślę ze faktycznie jak nic się nie zmieni, warto spróbowac z tą butelką o której pisze aneta. Ignaś od początku chwytał smoka więc i z butelką zadnego problemu nie było wiec nie mam innej rady dla Ciebie

Fajnie dziewczyny ze wyjazdy Wam się udały.

Mikołaj w końcu wczoraj przestał gorączkować. Po tygodniu . Kaszle dalej. Mma nadzieje ze w końcu przejdzie bo chciałabym w tym tygodniu chociaż na 2 dni posłać go juz do przedszkola. Nudzi się w domu

Musieliśmy obniżyć Ignasiowi poziom w łózeczku do środkowego bo w nocy urządzał sobie zabawy pod tytułem "kopanie w przewijak" Teraz go juz nie dosięgnie ;)

Sylwia91, Blu, Chwilka84 lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytalam ze gluten nawet warto wprowadzac powoli po 4 miesiącu takze jutro probujemy kaszki :) tylko wlasnie mam kaszke z hipp i tak się zastanawiam czy to nie ta bez glutenu... ale zonk...
    To matka zrobila zakupy dziecku... ;) eh.
    Po warzywkach zawsze uzupelniamy posilek cycusiem ;)

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Musieliśmy obniżyć Ignasiowi poziom w łózeczku do środkowego bo w nocy urządzał sobie zabawy pod tytułem "kopanie w przewijak" Teraz go juz nie dosięgnie ;)
    Haha, właśnie obudziło mnie miarowe 'łubudu' dobiegające z pokoju Borysa, biegnę do niego, o on pod przewijakiem i przerzuca nogi z prawa na lewo zahaczajac o przewijak i szczebelki :D

Reni@, szynszyl, Blu, Chwilka84 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój syn stwierdził ze nie będzie spał, bo po co. Obudzil sie o 3 i teraz dopiero przysypia. Wyszlam do niego z 50 razy. Cisnienie mam na 1000 :/

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Haha, właśnie obudziło mnie miarowe 'łubudu' dobiegające z pokoju Borysa, biegnę do niego, o on pod przewijakiem i przerzuca nogi z prawa na lewo zahaczajac o przewijak i szczebelki :D

Dlatego u nas przewijak stoi koło łóżeczka ;)

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni współczuję nocki..
    U nas ok, spał od 21 do 00 a potem od 1 do 5. Teraz już będzie problem by usnął, ale może się uda na 2 godz chociaż jeszcze.

l54t4dr.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mały śpi od 20 do 6. Zje, pobawi się troszkę i po 7 idzie spać.

Reni@, kehlana_miyu, Blu lubią tę wiadomość

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas masakra od soboty. W ndz na spacerze spedzilna rekach. W samochodzie jak zwykle nie bylo z nim problemow, to teraz nie ma opcji zebym znim sama jechala... a na dodatek wczoraj jak jechalismy we troje, to zabawienia mamy nic nie dawaly. Dopiero jak zamienilismy sie miejscami z mezem toon go jakos oblaskawil. Smieje sie ze uczulil sie na mnie i przestal mnie kochac.

Popisowy koncert dal u mojej mamy wczoraj, to bylo jego chyba apogeum. Moja mama zwalila wszystko na nas, ze nie rozszerzamy mu diety, ze nie daje mu mm, moj pokarm jest gorzki dlatego dziecko przestalo na mnie reagowac, jest nienapojony, na pewno glodny, pewnie ma plesniawki i ona jak miala dzieci to wiedziala co im dolega, a ja nic nie wiem... pozarlysmy sie tak, ze jak mi tylko usnal to spakowalam go i bez slowa wyszlismy. Jaka ze mnie zla matka. Miala mi go dzis pilnowac a ja mialam pojechac odebrac wyniki tych alergenow, ale znowu obrocila ze to moj Maz powinien z nim zostac i ze mamy tam jechac i natychmiast wprowadzic leczenie. W sumie to dobrze, ze to ona z nim nie zostanie bo by go nakarmila nie wiadomo czym...ciagle mi mowila ze mleka nie musze sciagac bo ona sobie poradzi, ta...
    Sorrydziewczyny, ale podniosla mi tak cisnienie, ze musialam sie wygadac... ciagle zapomina, ze to ja jestem matka i ja wiem na co reaguje moje dziecko...

A on biedaczek, bo marudzi a ja nie wiem jak mu pomoc:(

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka u mnie na kp też tak było, pobudka co chwila, teraz śpi od 19-20, wstaje na pierwsze jedzenie 1-2 i śpi do ok 4-5 i później ok 6 już całkowita pobudka. Wydłużył nam się ten "pierwszy" sen

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka współczuje ;/ co by nie było to Twój synek i na pewno dbasz o niego najlepiej jak potrafisz! z mleczkiem na pewno wszystko ok, może maluszek wchodzi w okres marudzenia?

ja też jeszcze nie rozszerzam diety, czekam do skończenia pół roczku :)

Sylwia ostatnio czytałam, że gluten w małych ilościach może być podawany od początku rozszerzania diety, bo i tak jego eliminacja w żaden sposób nie uchroni go przed celiakią, bo choroba jest genetyczna.

o Chwilko ostatnio czytałam, że niedobory żelaza mogą być od szybkiego odpępnienia.

wczoraj malutka spała 10 godzin i jak się obudziła miała lekko opuchniętą powiekę, ale szybko zeszło, dzisiaj znowu, ale już mniej a też spała tak długo. jak się jutro powtórzy to będę musiała śmignąć do lekarza ;/

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ez noc trgaiczna....ppbudki co 30 minit...ryczenie w miedzy czasie ehh poddaje sie :(

• Jutysia Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki inhalator polecacie? Ma któraś z Was model Medel Familly EVO?

Byłyśmy wczoraj u lekarza, bo katar i kaszel nie przechodził. Zapalenie tchawicy i już prawie zeszło na oskrzela :( Mała dostała antybiotyk i zalecenie inhalacji. Pół nocy nie spałam, czuwałam, bo ciężko się jej oddychało. Dzisiaj już dwa razy się dławiła, zwymiotowała część antybiotyku, zwariuję... Dobrze, że przyjechaliśmy na tydzień do moich rodziców, bo inaczej byłabym całkiem sama w domu, bo mąż w delegacji na cały tydzień.

ijpbdf9h93cgicla.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anienka masakra jakas... ja bym z mama na Twim miejscu chyba już zawsze bala sie zostawić dziecko... nie przejmuj sie i pamiętaj ze to Twoje dziecko i Ty nawet jak nie wiesz to i tak WIESZ co robic :* a dzieci na ogol przy rodzicach głównie przy mamie są bardziej niegrzeczne ;) ja sie smieje ze Basia jak widzi mnie to wie ze moze marudzić a ja ją bede nosić, z mamą moja jest grzeczna :)

Justysia zdrowka dla małej :* biedna bardzo Wam współczuję na pewno musi być ciężko patrzec na swoje dziecko w takim stanie :( w sensie w chorobie...

Sarcia Tobie tez zycze wytrwałości :* i zdrowia dla dzieciaczkow.

Wyszlo ja to ze kaszke kupilam bez glutenu.. a na tym mi zalezalo...

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja przeżyłam szok. Jak objawia się alergia pokarmowa? o 9.20 mały dostał pół słoiczka (ziemniaczek i marchewka, w składzie jeszcze skrobia i olej rzepakowy) później przed 10 butlę (bebilon pepti) i za ok pól godziny zaczął wymiotować pomarańczowym mlekiem. Poza tym plamy które ma na pleckach zaognily się i na karku jest wysypka, ale nie wiem czy to jakieś potówki po nocy czy teraz się to zrobiło.
    Czy to może znaczyć że coś go uczula?
    Wczoraj dostał pierwsze pół słoika i nie było takiej sytuacji.
    Ulewa nam się często , ale teraz to były 3 takie duże chlusty jeden po drugim, wyglądało i pachniało wymiotami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 11:08

bl9ci09k5h6xkmfc.png
‹‹ 1201 1202 1203 1204 1205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ