X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kalika Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, super, że się wyrwaliscie. My idziemy w środę na kolacje. Jednak dziadkowie, to świetna instytucja ;)

Jutysia, to LZS czy AZS? Bo pielęgnację macie jak w AZS zalecana...

My też mamy nadal karuzele i póki co nie planuje jej zdejmować, bo mały jeszcze się nią interesuje.Narazie dotyka jej tylko paluszkami.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Jutysia Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na podstawie rumienia na ciałku i ciemieniuchy stwierdziła, że raczej LZS. Mamy też maść robioną z cynkiem i talkiem żeby wysuszyć co trzeba i stosować jej na przemian z bepanthenem sensiderm. Nie wiem, ja się nie znam, zaufam specjaliście i zobaczymy czy będą efekty :)

Zazdroszczę Wam pomocy dziadków, nasi mieszkają 200 km od nas...

ijpbdf9h93cgicla.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ wczoraj był piękny dzień!u nas 16 stopni i było, pojechaliśmy do parku leśnego i było super :)

u nas ta karuzelka jakoś wysoko jest i malutka nie dotyka jej nawet.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u Nas 5 miesiecy :)

Reni@, szynszyl, Jutysia, diewuszka86, Blu, kehlana_miyu, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj i dzis tez bylo cieplutko. Teraz sie zachmurzylo i ma padac wieczorem

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • gosssiagabrysiowa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny...pozwólcie ze bede zagladala do was. termin mam na 3 listopada ale rozwiazanie bedzie zapewne w polowie pazdziernika

f2w33e3kcrry2bu4.png

Wysłany: 5 marca 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha juz mam pazdziernikowe dziecko Damian 3,10,2012

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2017, 16:48

f2w33e3kcrry2bu4.png

Wysłany: 5 marca 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomylilam watki bo oba pazdzietnikowe pod sobą

f2w33e3kcrry2bu4.png

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia wrote:
    Na podstawie rumienia na ciałku i ciemieniuchy stwierdziła, że raczej LZS. Mamy też maść robioną z cynkiem i talkiem żeby wysuszyć co trzeba i stosować jej na przemian z bepanthenem sensiderm. Nie wiem, ja się nie znam, zaufam specjaliście i zobaczymy czy będą efekty :)

Zazdroszczę Wam pomocy dziadków, nasi mieszkają 200 km od nas...
    Daj koniecznie znac czy pomoglo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2017, 19:52

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o pomoc. Od paru dni zauważyłam problem ze skórą Kubusia. Przy nadgarstkach i w zgięciach ma lekko przesuszoną skòrę. Na jednym nadgarstku jest lekko zaczerwienione. Do tej pory nie mieliśmy absolutnie żadnych problemów w tym zakresie a tu klops, coś jednak jest na rzeczy. W środę mamy szczepienie to podpytam pediatrę, ale może coś doradzicie wcześniej. Czy to może być azs? Czy może coś zjadłam i to reakcja uczuleniowa? Dodam, że niczym go nie smarujemy po kąpieli bo po oliwce ma wysypkę a do tej pory skòra była ładna. A może to zwykłe przesuszenie i wystarczy nawilżać? Eh..

l54t4dr.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas problemy ze skórą zaczynały się właśnie od suchej skóry na zgięciach, głównie nadgarstków i pod kolanami. Spróbuj może posmarować mu te miejsca bepanthenem albo olejem kokosowym. Miejmy nadzieję, że w Waszym przypadku to nic 'skórnego' i szybko minie :)

ijpbdf9h93cgicla.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka u nas tak samo, najpierw zaczerwienienia w takich miejscach ale zeszły po alantanie plus. Pozniej na całym ciałku zaczęły się pojawiać suche plamy łuszczące się. Pijemy bebilon pepti ale nic nie było widać różnicy, więc poki co jestem sceptyczna w kwestii alergii pokarmowej. Na suche placki pomogło nam tanno hermal. Posmarowałam kilka dni temu jeden placek i znikł. Poki co nozki ma juz czyste, teraz smaruje mu plecy. Ale dzis chyba nasmaruje go całego. Po tanno hermal nawilżam emulsją latopic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 06:48

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz w domu, nareszcie, Kubus dzielnie zniósł podróz, w jedna strone troche grymasił a jak wracalismy przespał prawie całe 300 km:)Zuch chłopak:)

Kuba nie chce zadnej butelki, ani z moim mlekiem ani z mm, macie jakies pomysły jak go przekonać, juz nawet mleko zmieniłam i nic:(

Blu lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka super, że podróż się udała. Pierwsze koty za płoty.

A co do karmienia butelką, to Ty karmisz Kubusia czy ktoś inny? Bo ja np jak odciągnę to karmi mąż. Podobno dziecko może nie chcieć butelki od mamy, która przecież ma cycusia.

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia i aneta- dziękuję za Wasze rady.

l54t4dr.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam Was po weekendzie ;)

Diewuszka ja nie pomogę z problemami skórnymi, bo tfu, tfu u Leona nie dzieje się nic podejrzanego. Ale trzymam kciuki, żeby to było coś przejściowego.

Chwilka super, że mały lubi podróżować. Całkiem niezła trasa na początek.
    My w sobotę zaliczyliśmy wycieczkę w góry, żeby przy okazji zaprosić chrzestnego. Jazda samochodem nawet ok, z powrotem trochę Leon się wiercił, ale bez problemu dojechaliśmy do domu. A wczoraj byliśmy na lotnisku oglądać samoloty ;)

Dzisiaj nie mogę się pozbierać z dziecmi, w tamtym tygodniu mąż miał wolne i przywyklam do luksusu :D

Leon właśnie zjadł dynie z ryżem, na koniec wpakował śliniak do buźki to chyba mu smakowało ;)

Chwilka84 lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Chwilka super, że podróż się udała. Pierwsze koty za płoty.

A co do karmienia butelką, to Ty karmisz Kubusia czy ktoś inny? Bo ja np jak odciągnę to karmi mąż. Podobno dziecko może nie chcieć butelki od mamy, która przecież ma cycusia.

Próbował już mój mąż i mama i tak nie chce:(

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka a jakbyś spróbowała dać mu jakiś sok przez butelkę? MoE później zjadlby też mleko? Np jabłkowy można już podawać, nawet rozcieńczony jeszcze z wodą.

Żarcik z serii idziemy na spacer. Wyciągam kalosze dla Natalki i kładę w przedpokoju. Idę do Leona, żeby go ubrać i wracam. Nie ma jednego kalosza. Pytam: Natalko, gdzie jest but? Na co Natalka rozkłada ręce i mówi "a dzieee?" ;) Nie znalazłam go oczywiście, poszla w innych. Dopiero teraz znalazłam tego buta w szafce ż mąkami i kaszami :D

kehlana_miyu, Sylwia91, Chwilka84, szynszyl lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas kongo przez ostatni czas...rozchorowala mi sie 2 dzieci masakra biegalam od pokoju do pokoji z termometem i koszem lekow oboje goraczki, kaszel i okropny katar, Ignas dostal antybiotykbo juz 3 dni goraczka sie utrzymywala a cora doraznie inhalacje, syrop i p.goraczkowe..dzis juz sie uspokoilo trpche ale ogolem nieprzytomna jestem pl tym weekendzie.

A co u was ? Jak dzieciaki? Zdrowe?

pozdrowionka :)

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, mój mąż ma juz drugi tydzień wolny, jest mi tak fajnie jak wszyscy razem jesteśmy, spędzamy całe dnie razem, ale niestety od czwartku znowu sama:(

ex2bi09komf7ydjp.png
‹‹ 1200 1201 1202 1203 1204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ