SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignaś nauczył sie pluć jedzeniem. Jak mu smakuje to zajada i buźkę szeroko otwiera. Dziś dostał obiadek z malutkimi kawałkami ryżu i nie podeszło mu więc zaczął sobie robić brrrr wargami plując na wszystko w koło. Łobuz mały

Sylwia91, NiecierpliwaKarolina, Chwilka84, Anoolka, diewuszka86, kkkaaarrr, kalika lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia a to spryciarz :D u nas króluje kaszka z dodatkiem owoców i marchewka z ziemniaczkami i dynia z ziemniaczkami :D narazie nic więcej nie podaję. Żadnych dolegliwości nie zauważyłam :)

Anoolka chyba dietę powinno się zacząć rozszerzac tak czy siak kolo 6mca życia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 18:00

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka ja też jeszcze nie zaczęłam :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, trzymaj się, zdrówka dla synka! W którym szpitalu leżycie? Warunki i opieka w porządku?

My też jeszcze czekamy z rozszerzaniem diety. Chociaż Ania czasem patrzy na mnie takim wzrokiem jak coś jem, że chyba zaczniemy wcześniej niż planowałam ;)

Kai lubi tę wiadomość

ijpbdf9h93cgicla.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczeliśmy od 5miesiąca i 1dzień. :) Mam książkę "U malucha na talerzu" i są przepisy od 4m. Na razie dawałam słoiczki, ale jutro chyba mu ugotuję 1wszą maminą zupkę. Dziś dodałam do zupki pół łyżeczki kleiki ryżowego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 20:52

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Dziewczyny czy Wy wszystkie już rozszerzacie dietę? My czekamy dopóki Hania nie zacznie sama sięgać po jedzenie ;)
    Mikołaj dziś skończył 6 miesięcy, a dietę rozszerzać zaczynamy pojutrze. Macie jeszcze czas, spokojnie :)

Sylwia91, Anoolka, Reni@, diewuszka86 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika sto lat dla solenizanta :)

kalika lubi tę wiadomość

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatoolka, my juz rozszerzamy pełna para, dzisiaj była rano jaglanka z jabłkiem i morelami,obiad zupka, brokułowo-ziemniaczano-selerowo-pietruszkowo-marchewkowa z amarantusem, na kolacje kaszka z mm+jabłko i oczywiście miedzy czasie cycek:)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my przechodzimy już na spacerówkę, pomimo ze jeszcze mamy sporo w niej luzu, ale ma być tak ciepło zresztą będzie więcej widział, dobrze, że nam się całkowicie na płasko rozkład i będę miała zdecydowanie lżej:)

diewuszka86, kalika, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:

Anoolka chyba dietę powinno się zacząć rozszerzac tak czy siak kolo 6mca życia.
    Sylwia uważam że każde dziecko jest inne więc dietę zacznę rozszerzać jak zobaczę że jest już gotowa ;) Na razie nie siedzi i nie sięga po jedzenie więc czekam.

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika, sto lat dla Mikiego ;-)

kalika lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy rozszerzać dietę, ale Kubuś wystrzelił z wagą więc na razie jeszcze czekamy. W przyszłym tygodniu kontrola u lekarza to coś zdecydujemy. Myślę, że poczekamy jeszcze minimum 2 tygodnie choć czasem Kubek patrzy się na jedzenie jak sroka w gnat, aż mi głupio, źe ja jem a on nie :P

A jutro.. Muszyno nadchodzimy :) Trzymajcie kciuki, żeby Kubuś jakoś przeżył te 250 km.

Chwilka84, NiecierpliwaKarolina, Reni@, kalika, Sylwia91 lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za wsparcie. Leżę sobie, obok mnie Mikus w masce tlenowej. Miał trochę duszności, więc mu kazali zakładać. Ogólnie są pomocni, choć czasem im trudno zrozumieć, że niekoniecznie mam wiedzę medyczną i nie zawsze wiem, która z moich obserwacji jest ważna, a która nie.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, z czego robisz jaglanke? Jakas dzidziusiowa kaszka czy zwykla? A moze płatki?

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika

jesteś pielegniarka czy farmaceutka ? Tak z ciekawosci pytam bo widze ze dosyc leki ogarniasz

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Kalika

jesteś pielegniarka czy farmaceutka ? Tak z ciekawosci pytam bo widze ze dosyc leki ogarniasz

Ja obstawiam, że Kalika jest lekarzem, tylko nie chce się pochwalić specjalizacją

Sylwia91, Anoolka lubią tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po dłuższej nieobecności i przesyłamy wszystkim mamom i ich pociechom moc uścisków w to wiosenne popołudnie :)

My przeszłyśmy z Oliwką na spacerówkę kilka dni temu, bo mała raz za razem, uparcie podnosiła się w gondoli do siadu. Możecie się domyślić jakaż była jej irytacja, gdy jej to nie wychodziło. A z racji tego, że jest bardzo zainteresowana otaczającym ją światem świetnie odnalazła się w nowej wersji wózka. Tym bardziej, że ma 3stopniowo regulowane oparcie, a więc śmiało może i bezpiecznie siedzieć, i leżeć podczas drzemki na świeżym powietrzu :)

Odnośnie rozszerzania diety, to my zaczęliśmy powolutku działać po skończonym 4 miesiącu. Tak więc na tą chwilę córa uwielbia towarzyszyć nam podczas posiłków - ba, gdy nie czeka na nią coś dobrego, a my w tym czasie jemy, to jest mega awantura :P Podobnie zresztą, gdy tylko zobaczy w zasięgu wzroku swoją łyżeczkę i nie będzie niosło to za sobą skutku w postaci posiłku :D W ogóle w kwestii jedzenia to jest absolutnie złote dziecko - wcina z apetytem zarówno zupki, jak i deserki. O ile jednak te drugie mają gładką konsystencję, o tyle zupek staram się nie podawać w postaci papek. Wszystko ugniatam za pomocą widelca i widzę, że coraz chętniej otwiera się na większe kawałki chociażby marchewki. Na śniadanko króluje jednak kasza manna z owocem :) A propo kaszki, w jakiej proporcji przygotowujecie maluchowi kaszkę na dobranoc? I czy robicie ją na wodzie, czy na mm? Bo chciałabym spróbować podać ją Oliwce na noc, żeby zobaczyć, czy dalej będzie domagać się posiłku o 4 nad ranem, czy też będzie miała syty brzuszek do porannej pobudki :)

Zauważyłam, że małej zdarza się ostatnio zawstydzić na widok albo głos niektórych mężczyzn, albo osób, które widzi nieco rzadziej. Chowa wtedy głowę w moją klatkę piersiową i dopiero po chwili na nowo ją podnosi. Ponadto jest jeszcze większym śmieszkiem niż była. Wszystko ją cieszy, bawi i daje powód do uśmiechu. Z zabawek furorę robi obecnie maskotka minionka i taka żyrafa we wannie na kółkach, za którą gdyby tylko mogła, pobiegłaby niczym struś pędziwiatr :D

Aaa i jest zafascynowana piosenką Gummi Misia "Bańkę łap" :D :D

Sylwia91, diewuszka86 lubią tę wiadomość

klz9upjyjtca1iud.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, rozgryzlas mnie ;p

Sarcia, dzięki za komplement ;) Staram się ogarniać ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 19:47

Reni@ lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine u nas z zawstydzaniem jest dokładnie to samo!!:) super że tak swietnie już jecie wszystko! My póki co bazujemy na cycusiu ale raz dziennie jest kaszka z owocami albo warzywka tylko ze jeszcze w postaci papki. Bardziej stale zacznę dawać jak usiadzie. Do lyzeczki tez z daleka już buzie otwiera i co najlepsze to pięknie ściąga sama wszystko :) musimy tylko kupic jakiś kubeczek bo z butelki nie chce pić soczków, dzisiaj piła łyżeczką....

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Chwilka, z czego robisz jaglanke? Jakas dzidziusiowa kaszka czy zwykla? A moze płatki?

Z normalnej kaszy jaglanej, ja jem co rano takie śniadanie, wiec jest mi łatwo i szybko przygotować dla nas dwojga.

A ja dzisiaj miałam dzień piękności, mamy w ndz chrzest i byłam na paznokcia, ogarnęłam tez brwi i zaliczyłam tez fryzjera i mam piękny balayge, mój mąż był dzielny i siedział z Kubisławem:)tylko boi sie mu dawać jedzenie, że się zakrztusi, ale teraz ma kilka dni wolnego i będzie go częściej karmił, żeby się przyzwyczaił.

Dziewczyny, skąd wiecie że maluch się najadł?? Kuba ma nieraz taki odruch wymioty, ale jak widzi jedzenie na łyżeczce do otwiera i chce i nie wiem czy mu wtedy jeszcze dawać?

kalika, Reni@ lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
‹‹ 1229 1230 1231 1232 1233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ