Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Szynszyl, też byliśmy wszyscy w szoku. Trochę traktuje go jak gryzak, więc pakuje z chęcią do buzi, jednak ładnie trzyma za uchwyty i pije. Ja tylko przytrzymuje, żeby nie wylal od razu całości na siebie.
Blu, ja mam wiejska, mega ekologiczna marchewkę, więc gotuje swoją, ale gdybym miała kupować w markecie, to pewnie też bym wybrała słoiki.
Cieszę się, że chrzciny udane. Piękny dzień dziś był, także impreza w taką pogodę, to sama przyjemność.
My byliśmy na długim spacerze, pierwszy raz w spacerówce. Rozłożyłam ja na płasko i Miki był zadowolony, bo wygodnie się spało, a do tego pole widzenia znacznie mu się poszerzyło.Reni@, Blu lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Dziewczyny super ze chrzciny udane
Ja braku czasu też słoiczki daję ale wczoraj w końcu się zmobilizowałam i ugotowałam ziemniak, marchewkę, pietruszkę i buraka. No i nawet smakowało więc trzeba będzie się sprężyć. Marchewkę też mam zamrożona z ogródka
Czekam na kupon rabatowy ze sklepu i też w tym tygodniu chcę zamówić spacerówkę bo Ignaś jak nie śpi to się w gondoli denerwuje. A gondolę zostawię sobie jeszcze w domu bo śpi w niej w ciągu dniaBlu lubi tę wiadomość
-
Anieńka wrote:Kkkaaarrr skad bierzesz warzywa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 04:15
-
dziewczyny, czy któraś z Was ma kupiony pokrowiec letni do fotelika (kalika może masz ten do cybexa?)? z tego co czytałam to klimatyzacja max 5 stopni mniej niż jest na zewnątrz, czyli i tak w foteliku będzie się pocić i się zastanawiam, czy taki pokrowiec pomaga.
-
witam Was pazdziernikowe mamusie zajrzalam , bo chcialabym zapytac ile mniej wiecej soczkow owocowych wypijaja Wasze pociechy w ciagu dnia
Moj maluch cos kiepsko pije mleko czasami to mu musze na sile wpychac niestety za to soczek pilby nonstop... -
Mój nie pije wcale. W tym wieku sok należy traktować jako posiłek zastępujący porcje owocow i nie powinno być go więcej niż 150 ml na dobę. Jeśli już, to powinien być to sok przecierowy. Nadmiar soków w diecie dziecka może wywoływać biegunkę. Trzeba też pamiętać, że podstawa diety niemowlęcia jest mleko, bo zabezpiecza ono zapotrzebowanie na niezbędne do rozwoju składniki, a sok, który lepiej zastąpić całymi owocami, powinien byc tylko symbolicznym dodatkiem do diety.
Eryka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, super, że chrzciny się udały Brawo dla dzielnych maluchów!
Blu, ja też póki co daję słoiczki Bobovity. Nie mam nigdzie w pobliżu sklepu z ekologiczną żywnością, a z hipermarketu nie chce nawet myśleć.
Olek też pije z kubeczka. Tylko, że mamy taki najzwyklejszy, normalny kubeczek dla dzieci. Trzyma za uszy i pije. Jak tylko widzi, że się zbliżam z piciu to jest wyciąganie rączek i dosłownie się rzuca na ten kubek.
No i my tez wczoraj wyciagnelismy spacerówkę. Chciałam jeszcze poczekać, ale syn wygrałBlu, Chwilka84, Eryka lubią tę wiadomość
-
klauuudia wrote:witam Was pazdziernikowe mamusie zajrzalam , bo chcialabym zapytac ile mniej wiecej soczkow owocowych wypijaja Wasze pociechy w ciagu dnia
Moj maluch cos kiepsko pije mleko czasami to mu musze na sile wpychac niestety za to soczek pilby nonstop...
Mój nie dostaje póki co w ogóle soków, bo nie chcę go przyzwyczajać do słodkiego. Do picia dostaje wodę albo herbatkę koperkową bez cukru. Zdecydowanie uwielbia wodę. Wypija dziennie nieduzo, bo jest na cycku. Wychodzi tak okolo 120-150ml. -
wypija mmi mleka mniej wiecej ok 700mml dziennie ale nie lubi go pic musze kombinowac spiewam mu karmie pod okapem ogolnie to karmienia niestety nie wygladaja normalnie mam nadzieje ze to w koncu minie bo nerwowo mnie to troche wykancza
a z dodatkowym jedzeniem jest tak ze warzywa lubi owocow ze sloiczka sie nie tknie , mial okres co juz calkiem nie chcial pic mleka ok 3 miesiaca pil malo ok 500 mml wiec postanowilam szybciej wprowadzac stale pokarmy zeby dostarczal jakich kolwiek kalorii organizmowi... zaczelam od marchewki dyni i tak poszlo...
A te soczki naprawde lubi pije je z zadowoleniem staram sie nie przesadzic z iloscia daje mniej wiecej 200 mml soku i mieszam do 300 z woda i to sobie tak pije w ciagu dnia no i daje mu tez herbatke zeby nie sam sok ale to juz nie jest to...
Ogolnie maly z niego niejadek... dlatego pytam o te soki bo nie chce przesadzic ...
Co ciekawe jak spi to mleko zje bez problemu ... ????
Moze to po prostu taki glupi okres i mu to przejdzie przynajmniej mam taka nadzieje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 14:13
-
szynszyl nie probuje absolutnie zastapic mleka soczkiem co to to nie staje na glowie i daje malemu mleko !!!
Probowalam nie dawac soku ale to nie bylo tak ze jadl wtedy wiecej mleka , bez roznicy czyli sok to tylko taki dla niego dodatek do napicia i chyba troche przyjemnosci z tej butelki , bo jak maly wie ze tam jest sok to sam pcha butelke do buzi i pije sam hehe co z mlekiem sobie tego nie wyobrazam niestetyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 14:17
-
probowalam ale to niestety nie przynosi zadnych rezultatow
nie miejcie mnie prosze za jakas wyrodna matke ktora nie chce sie meczyc i zastepowac dziecku mleka sokiem to absolutnie tak nie jest !!!
po prostu daje mu to jako dodatek do picia a przynajmniej ma to jakies male kalorie ktore wiadomo ze takie dziecko potrzebuje .Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 14:39
-
nick nieaktualnyA ja dzis bylam z malym u lekarza i lekarka pediatra znow mowi ze jakies zzmery na sercu slysze ja chyba oszaleje! Jak syn byl mniejszy to tez tak mówiła pozniejze noby nie ma a trez znowu ze sa dala ki skierowanie do kardiologa oczywiscie pojde ale co to moze byc pojawiajace i znikajace sie szmery ??martwie sie okropnie
-
Szynszyl, widziałaś?
http://www.aerosleep.pl/aeromoov-wkładka-antypotowa.html
Sarcia, możliwe, że ten szmer jest cały czas, tylko ostatnio nie został wysłuchany. Niektóre szmery, szczególnie te niewinne, są zmienne i raz słychać je lepiej, raz gorzej, a raz wcale. Musicie wybrać się do kardiologa, inaczej rozstrzygnąć tej kwestii się nie da.
-
nick nieaktualny