X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kalika Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, też byliśmy wszyscy w szoku. Trochę traktuje go jak gryzak, więc pakuje z chęcią do buzi, jednak ładnie trzyma za uchwyty i pije. Ja tylko przytrzymuje, żeby nie wylal od razu całości na siebie.

Blu, ja mam wiejska, mega ekologiczna marchewkę, więc gotuje swoją, ale gdybym miała kupować w markecie, to pewnie też bym wybrała słoiki.

Cieszę się, że chrzciny udane. Piękny dzień dziś był, także impreza w taką pogodę, to sama przyjemność.

My byliśmy na długim spacerze, pierwszy raz w spacerówce. Rozłożyłam ja na płasko i Miki był zadowolony, bo wygodnie się spało, a do tego pole widzenia znacznie mu się poszerzyło.

Reni@, Blu lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super ze chrzciny udane :)

Ja braku czasu też słoiczki daję ale wczoraj w końcu się zmobilizowałam i ugotowałam ziemniak, marchewkę, pietruszkę i buraka. No i nawet smakowało więc trzeba będzie się sprężyć. Marchewkę też mam zamrożona z ogródka ;)

Czekam na kupon rabatowy ze sklepu i też w tym tygodniu chcę zamówić spacerówkę bo Ignaś jak nie śpi to się w gondoli denerwuje. A gondolę zostawię sobie jeszcze w domu bo śpi w niej w ciągu dnia

Blu lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Kkkaaarrr skad bierzesz warzywa?
    Ze sklepu Organic w Arkadii lub Biobazaru przy żelaznej. Nie pamiętam skąd jesteś, ale chyba zarówno Organic jak i Biobazar sa też w innych miastach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 04:15

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, czy któraś z Was ma kupiony pokrowiec letni do fotelika (kalika może masz ten do cybexa?)? z tego co czytałam to klimatyzacja max 5 stopni mniej niż jest na zewnątrz, czyli i tak w foteliku będzie się pocić :/ i się zastanawiam, czy taki pokrowiec pomaga.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, nie mam pokrowca. Zobaczę, co będzie latem, jak faktycznie będzie się pocil bardzo w foteliku, to wówczas kupię.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was pazdziernikowe mamusie :) zajrzalam , bo chcialabym zapytac ile mniej wiecej soczkow owocowych wypijaja Wasze pociechy w ciagu dnia :)
    Moj maluch cos kiepsko pije mleko :( czasami to mu musze na sile wpychac niestety :( za to soczek pilby nonstop...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie pije wcale. W tym wieku sok należy traktować jako posiłek zastępujący porcje owocow i nie powinno być go więcej niż 150 ml na dobę. Jeśli już, to powinien być to sok przecierowy. Nadmiar soków w diecie dziecka może wywoływać biegunkę. Trzeba też pamiętać, że podstawa diety niemowlęcia jest mleko, bo zabezpiecza ono zapotrzebowanie na niezbędne do rozwoju składniki, a sok, który lepiej zastąpić całymi owocami, powinien byc tylko symbolicznym dodatkiem do diety.

Eryka lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, super, że chrzciny się udały :-) Brawo dla dzielnych maluchów!

Blu, ja też póki co daję słoiczki Bobovity. Nie mam nigdzie w pobliżu sklepu z ekologiczną żywnością, a z hipermarketu nie chce nawet myśleć.

Olek też pije z kubeczka. Tylko, że mamy taki najzwyklejszy, normalny kubeczek dla dzieci. Trzyma za uszy i pije. Jak tylko widzi, że się zbliżam z piciu to jest wyciąganie rączek i dosłownie się rzuca na ten kubek.

No i my tez wczoraj wyciagnelismy spacerówkę. Chciałam jeszcze poczekać, ale syn wygrał :-)

Blu, Chwilka84, Eryka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    witam Was pazdziernikowe mamusie :) zajrzalam , bo chcialabym zapytac ile mniej wiecej soczkow owocowych wypijaja Wasze pociechy w ciagu dnia :)
    Moj maluch cos kiepsko pije mleko :( czasami to mu musze na sile wpychac niestety :( za to soczek pilby nonstop...

Mój nie dostaje póki co w ogóle soków, bo nie chcę go przyzwyczajać do słodkiego. Do picia dostaje wodę albo herbatkę koperkową bez cukru. Zdecydowanie uwielbia wodę. Wypija dziennie nieduzo, bo jest na cycku. Wychodzi tak okolo 120-150ml.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia, chyba nikt nie podaje jeszcze soków, a nie uważasz, że może warto jednak bardziej próbować karmić mlekiem i odstawić soczki? one nie dostarczą dziecku potrzebnych składników.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sokiem mleka nie zastąpisz :/ też lepiej żeby nie przyzwyczajał się do słodkiego, kiedy dopiero zaczyna próbować nowych smaków. Ja nawet owoców jeszcze nie dawałam, na razie wszystkie warzywa i kaszę. Ciekawe dlaczego nie chce pić mleka ?

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wypija mmi mleka mniej wiecej ok 700mml dziennie ale nie lubi go pic musze kombinowac spiewam mu karmie pod okapem ogolnie to karmienia niestety nie wygladaja normalnie :/ mam nadzieje ze to w koncu minie bo nerwowo mnie to troche wykancza :(
    a z dodatkowym jedzeniem jest tak ze warzywa lubi owocow ze sloiczka sie nie tknie , mial okres co juz calkiem nie chcial pic mleka ok 3 miesiaca pil malo ok 500 mml wiec postanowilam szybciej wprowadzac stale pokarmy zeby dostarczal jakich kolwiek kalorii organizmowi... zaczelam od marchewki dyni i tak poszlo...
    A te soczki naprawde lubi pije je z zadowoleniem staram sie nie przesadzic z iloscia daje mniej wiecej 200 mml soku i mieszam do 300 z woda i to sobie tak pije w ciagu dnia no i daje mu tez herbatke zeby nie sam sok ale to juz nie jest to...
    Ogolnie maly z niego niejadek... dlatego pytam o te soki bo nie chce przesadzic ...
    Co ciekawe jak spi to mleko zje bez problemu ... ????
    Moze to po prostu taki glupi okres i mu to przejdzie przynajmniej mam taka nadzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 14:13

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl nie probuje absolutnie zastapic mleka soczkiem co to to nie staje na glowie i daje malemu mleko !!!
    Probowalam nie dawac soku ale to nie bylo tak ze jadl wtedy wiecej mleka , bez roznicy czyli sok to tylko taki dla niego dodatek do napicia i chyba troche przyjemnosci z tej butelki , bo jak maly wie ze tam jest sok to sam pcha butelke do buzi i pije sam ;) hehe co z mlekiem sobie tego nie wyobrazam niestety :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 14:17

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, a próbowałaś zmienić mleko na inne?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    probowalam ale to niestety nie przynosi zadnych rezultatow :(
    nie miejcie mnie prosze za jakas wyrodna matke ktora nie chce sie meczyc i zastepowac dziecku mleka sokiem to absolutnie tak nie jest !!!
    po prostu daje mu to jako dodatek do picia a przynajmniej ma to jakies male kalorie ktore wiadomo ze takie dziecko potrzebuje .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 14:39

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis bylam z malym u lekarza i lekarka pediatra znow mowi ze jakies zzmery na sercu slysze ja chyba oszaleje! Jak syn byl mniejszy to tez tak mówiła pozniejze noby nie ma a trez znowu ze sa dala ki skierowanie do kardiologa oczywiscie pojde ale co to moze byc pojawiajace i znikajace sie szmery ??martwie sie okropnie :(

• kalika Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, widziałaś?
    http://www.aerosleep.pl/aeromoov-wkładka-antypotowa.html

Sarcia, możliwe, że ten szmer jest cały czas, tylko ostatnio nie został wysłuchany. Niektóre szmery, szczególnie te niewinne, są zmienne i raz słychać je lepiej, raz gorzej, a raz wcale. Musicie wybrać się do kardiologa, inaczej rozstrzygnąć tej kwestii się nie da.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Szynszyl, widziałaś?
    http://www.aerosleep.pl/aeromoov-wkładka-antypotowa.html
    .
    tak, dzięki :) oglądałam dzisiaj:)

klauuudia może w takim razie udać się do dietetyka, może coś zaradzi?

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia u nas też jest szmer, podobno niewinny

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój starszy synek też miał szmer niewinny ;)

‹‹ 1231 1232 1233 1234 1235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ