X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my tu dobrze z Kalika mamy , dobre rady mamy lekarza dostajemy:)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, chwalić się średnio lubię, ale jeśli się na czymś znam i jestem przekonana o słuszności swoich twierdzeń, to chętnie się tym dziele.

Chwilka, odruch wymiotny jest fizjologiczna reakcja na stałe pokarmy, z czasem będzie go coraz mniej. Nie świadczy to o przejedzeniu, a drażnieniu receptorów odpowiedzialnych za odruch wymioty przez jedzenie. Objawy sytości to np. odpychanie łyżeczki, zaciskanie ust na jej widok czy odwracanie głowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 21:53

Chwilka84 lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka dokładnie tak jak napisała kalika

U nas doszło teraz wypluwanie ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • kalika Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    U nas doszło teraz wypluwanie ;)
    Myślisz, że to objaw sytości, czy po prostu kolejny etap w rozwoju - odkrył że tak pięknie można pluc jedzeniem? :) Marchewkowy rozbryzg na ścianie to coś pięknego przecież ;)

Chwilka84, Anoolka, Sylwia91 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Myślisz, że to objaw sytości, czy po prostu kolejny etap w rozwoju - odkrył że tak pięknie można pluc jedzeniem? :) Marchewkowy rozbryzg na ścianie to coś pięknego przecież ;)

Myślę ze to i to ;) Jak mu cos nie smakuje to pluje od razu. Jak smakuje to je do momentu jak nie jest pełny lub mu się nie znudzi ;) Zresztą od jakiegoś czasu Vanish króluje. Miki sie tak nie brudził przy jedzeniu a Ignaś potrafi upaćkać wszystko

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • kalika Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój obecnie czasami robi mleczny rozbryzg. Już widzę te świeżo uprane rolety w kuchni przyozdobione artystycznymi pomarańczowym ciapkami. Jutro zaczynamy marchewkę, także myślę, że do świąt Miki zdąży przyozdobic to i owo;)

Reni@ lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, dziękuję. Właśnie wczoraj kupilam tę kaszkę. Byla na podwieczorek z jabłuszkiem i bardzo smakowala. W ogole kaszki rządzą, aż się trzęsie na ich widok :) mam zamiar kupić mu wszystkie rodzaje jakie są na rynku, niech dzidziuś ma, w końcu zdrowe :D

Obiadki tez zjada, ale nie ma takiej euforii jak przy podwieczorku. Dziś będzie rybka. Cały czas sama gotuje i jestem z tego bardzo dumna :D

Ahhh, za 3,5h stuknie nam pol roczku!!

Eryka, Chwilka84, NiecierpliwaKarolina, Sylwia91, diewuszka86 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dla Boryska ^^

Kalika jak tam marcheweczka?

dzisiaj znowu przepięknie :)cieplutko za oknem, ale niestety nadal widać na spacerach dzieciaczki w polarowych kombinezonach i kocach ;/

Hania w nocy się obraca najpierw na boczek a potem na brzuszek. dobrze, że mam monitor :)
    Blu a u Ciebie jak? odpoczęłaś trochę ?

Chwilko dobrze tak czasem zaszaleć i wyjść :) na pewno impreza będzie udana :)

Kupiłam fajny kubek dla małej,Munchkin 360 , taki "niekapek", ale bez dziubka i trzeba tak z niego zasysać , :) mam też doidy, ale na początku mogłaby być powódź :) zresztą nie wiem kiedy zacznie chcieć pić wodę .

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, my już po. Było...śmiesznie ;) Dominujące miny to coś w stylu bleeee!, ale o co Ci matka chodzi z tą łyżeczka?, idź mi z tym!, stara czemu nie dasz mi sobie samemu powymachiwac ta pełna łyżeczka?!, ale fajnie umazac siebie i wszystko wokół ta pomarańczowa papa!, o, jeszcze między palcami stóp jej nie mam,trzeba to naprawić!
    Ostatecznie w paszczy conieco wylądowało. Zdecydowanie więcej wylądowało w promieniu 1,5 metra od paszczy ;) Jutro podejście numer 2. Z przemyśleń: przygotuję sobie więcej łyżeczek ;)

szynszyl, Reni@, NiecierpliwaKarolina, diewuszka86 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika, ja po pierwszej marchewce też nie bylam pewna czy coś dolecialo do zoladka, ale pierwsza kupa "po" rozwiala moje wątpliwości :) choć na prawde nie moge narzekać na Borysa, je bardzo ładnie od samego poczatku, choć co by nie dostal to po pierwszej lyzeczce zawsze jest mina jakby jadl cytryne :D

kalika lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliko, fajny opis :-). My też mieliśmy dziś zaczynać, ale zapalenie płuc zweryfikowalo plany. Sloiczek z marchewka stoi zakręcony w lodówce, a my zmagamy się z leczeniem i szpitalnym życiem. Mikus dostaje zagestnik rozpuszczony w 10 ml mojego mleka, ale strzykawka, bo z łyżeczki nie chciał ruszyć. Płacze przy tym żałośnie, ale idzie nam coraz lepiej. Saturacja dobra, gazometria też, ale zmiany na plucach cały czas są. Kiedy wreszcie będzie poprawa i w tym? Martwię się ciągle o tego mojego szkraba.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, własnie myślałam o Was dzisiaj, trzymajcie się.

kkkaaarrr, jaka rybkę dałaś i z czym? ja tez sama gotuje dla Kuby, strasznie to lubię.

ja na fb jestem w grupie rozszerzanie diety po 6 miesiącu i dziewczyny fajne przepisy podają, polecam.

Kai lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:

Hania w nocy się obraca najpierw na boczek a potem na brzuszek. dobrze, że mam monitor :)
    Blu a u Ciebie jak? odpoczęłaś trochę ?

Koniec końców nie kupiłam monitora oddechu, udaje mi się usypiać małego na plecach, tylko przez dzień śpi na brzuchu. Ale co się nakombinowalam nocami to moje ;)

Jestem zabiegana level hard, jutro chrzciny, NARESZCIE! Napisze jak poszło ;)

Zdrówka dla chorowitków! Kai dobrze, że wasza lekarka wysłuchała, że w płuckach jest coś nie tak. Przemęczycie jakoś ten czas w szpitalu, ale przynajmniej maluszek będzie zdrów jak ryba ;)

Renia u nas też Vanish idzie hurtowo :)

Chwilka, jak będziesz miała chwilkę to wrzuć przepis na się z amarantusem plis ;)

pozdrowienia

Reni@, Kai lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, będzie dobrze. Skoro jest poprawa kliniczna, to znaczy, że wszystko idzie w dobrym kierunku. Za kilka dni osluchowo też będzie lepiej, potrzeba czasu, aby zmiany się wycofaly. Trzymam kciuki za szybki powrót do domu i pomyślny początek rozszerzania diety.

Kai lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    kkkaaarrr, jaka rybkę dałaś i z czym? ja tez sama gotuje dla Kuby, strasznie to lubię.
    Byl dorsz (10g po ugotowaniu = 13g surowego) z ziemniaczkiem, pietruszka, marchewka, groszkiem. Do tego lyzeczka kaszki manny i kapka oliwy.

A na jutro wymyslilam debiut buraka, no chyba że jak na złość go dziś nie dostanę.

Wiekszy problem mam z owocami. Jablko, gruszka, banan, co jeszcze z dostepnych o tej porze można dać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 05:04

Chwilka84 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr skad bierzesz warzywa?

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po chrzcinach, Kuba był bardzo dzielny , chichrał się w Kościele i był bardzo grzeczny, imprezę tez przeżył super, obyło się bez żadnej awantury:)

Blu, ja amarantus kupiłam ekspandowany w rossmanie, on jest gotowy do spożycia, dosypuje go do zupek.

kkkaaarrr, ja buraka już 2 razy próbowałam przemycić bo to na ta anemie było by dobre ale nie smakuje:(, u nas jutro pierwszy raz zupa szpiankowa:)

Blu, NiecierpliwaKarolina, szynszyl, Reni@, Sylwia91 lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, na anemie dobre mięsko i żółtko. Szpinak przereklamowany, nie zawiera dużo żelaza, ale oczywiście zdrowy, więc smacznego dla Kubusia :)

U nas dziś powtórka marchewki i całego związanego z karmieniem cyrku. Zauważyłam, że Miki boi się łyżeczki, bo marchewkę nawet polyka, jak już w buzi się znajdzie. Za to pokochał kubek doidy i pił z niego wodę sam! trzymając. Ja tylko asekurowalam.

Chwilka84, NiecierpliwaKarolina, szynszyl, Reni@, Sylwia91 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Blu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już po Chrzcinach. Leoś w kościele przespał pół mszy, obudził się podczas polewania głowy wodą i śmiał się do księdza :) a potem patrzył ciekawie co się dzieje. Ogólnie dużo chrztów było na mszy i wszystkie dzieciaczki bardzo grzeczne. W restauracji też kilka przyjęć, dużo dzieciaków córka dała popis ADHD :D

Fajnie było, ale trochę padlismy po wszystkim :) jak dostaniemy zdjęcia to coś wrzucę. Cieszę się że już po, że goście dopisali, nawet 93 letnia prababcia Leona wytrzymała do końca imprezy.

Tak w temacie rozszerzania diety to ja stałam się wygodna trochę i daje słoiki na razie. Jak mały będzie więcej rzeczy jadł i przyjdzie sezon na warzywa to będę gotować.

NiecierpliwaKarolina, kalika, Reni@, Chwilka84, Jutysia, diewuszka86 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Za to pokochał kubek doidy i pił z niego wodę sam! trzymając. Ja tylko asekurowalam.

a to mnie zaskoczyłaś sprawnym operowaniem tym kubkiem, zdolny synek :) ja miałam najczarniejsze wyobrażenia o podawaniu go Hani :)

Gratuluję udanych chrzcin dziewczyny :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
‹‹ 1230 1231 1232 1233 1234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ