X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai jesteś dzielna! na pewno już za chwilkę wrócicie do domku i będzie już tylko lepiej.

nieciekawie Karolina ;/ pewnie też bym była przewrażliwiona.

ja póki co użyłam kremu raz, na próbę. Malutka jest osłonięta budką, a jak gdzieś od przodu świeci to pieluszką, ale zawsze lepiej mieć :)

wysypkę mam jakby nie wiem, po pokłuciu pokrzywą, muszę się umówić do dermatologa.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, trzymaj się! Wytrzymajcie jeszcze trochę...

Blu, gratuluję udanych chrzcin :) My robimy 30.04 i już nie mogę się doczekać.

Co do kremów na słońce zamówiłam Dermedic Sunbrella, zobaczymy jak się sprawdzi. Generalnie kierowałam się blogiem srokao: http://www.srokao.pl/2016/06/filtry-przeciwsoneczne-z-apteki.html oraz http://www.srokao.pl/2015/06/fitry-przeciwsoneczne-drogeryjne.html

My w weekend pojechaliśmy do Szczawnicy, pogoda była rewelacyjna! :) Kilkugodzinny spacer, obiad, lody - dawno się tak nie zrelaksowałam. Góry są wspaniałe ;) A Ania grzeczna. Obserwowała wszystko z zaciekawieniem, przespała prawie całą podróż tam i z powrotem. Cudnie :)

Blu, Ola_Ola lubią tę wiadomość

ijpbdf9h93cgicla.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do tych szmerow dziewczyny to wasz pediatra dawał wam skierowanie do kardiologa? bo my dostalismy kazala to sprawdzic hmm..

• Blu Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Mi dzis dermatolog powiedziala, zeby niczym buzi nie smarowac, dziecko ma byc w cieniu... jakos tak dziwne to...

Wit D po 6 miesiacu zwiekszona dawka do 600j. Ja juz daje 2 tyg ta wieksza.

O patrz my mamy dalej taką samą dawkę (czyli 4000j ?). Lekarka zawsze na wizycie pyta czy daje ta witaminę, bo Leo ma nadal spore ciemiączko 2x2 cm. Następnym razem zapytam czy nie zwiększyć dawki.

A z tym kremem to dziwne trochę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 12:35

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia my mamy ten krem, trochę ciężko się go rozsamorowuje i też kupiony po rekomendacjach srokio :)

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Hejka! My już 7 dni w szpialu, poprawa jest, ale niewielka, już mi gałęzie opadają. Mały dostaje antybiotyk taracin i syeryd dexaven. Ppo tym dexavenie jest wiecznie głodny, dwoch godzin go utrzymać nie mogę bez jedzenia. Do każdego posilku mam stosować nutriton. Podaję go strzykawka przed cycem. Mikus meczy się z nim okrutnie. Z mlekiem horror, z wodą ciut lepiej, ale też ciężko. Płacze i wije się. Daję pół łyżeczki na 12 ml, ale i tak potem nie jestem w stanie podać wiecej niż 5-7 ml. Lekarze kazali dawac łyżeczkę, ale to beton wtedy jest. Miki już dobę mi kupy nie zrobił, męczą go gazy. Lekarki nie wzrusza ani jego placz, ani męki brzuszkowe. Oszaleje z ta potworna papka. Już sama nie wiem, co robic.

Pewnie nie można w czymś innym np. Kaszce podać nutritionu? A możesz dać jakieś kropelki na wzdęcia albo jakieś warzywko/owoc (chyba śliwki)? Nie zazdroszczę pobytu w szpitalu, oby już niedługo.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile waza wasze maluchy ?? Moj w pn wazyl 9.100

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ile waza wasze maluchy ?? Moj w pn wazyl 9.100
    9,800

sarcia123, Scorpiolenka, Reni@, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika

bedziesz uprzejma mi podpowiddziec czy od Zyrtecu moga byc zielone kupy ? Maly dostaje 2 dni z polecenia pediatry i dzis zalatwia sie na zielono...hmm...mleko w npcy je piers w dziem hipp bio combiltik od 2 mscy to samo nic nie zmienialam, isc do lekarza, odstawic czy dac probiotyk ?

Z gory dzieki

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, my mamy szmer i byliśmy u kardiologia żeby echo zrobił.

Pytanie mam do mam, które robią kaszke na mm, jakie dajecie proporcje?

Jutro idziemy na kontrolna morfologie, mam nadzieję że pożegnaliśmy już anemie, trzymajcie proszę kciuki.

Kai, a nie możesz mu tego podawać np z jabłkiem?

Kuba waży 6700 :-) idzie jak burza, od tygodnia widzę zdecydowanie poprawę w jego apetycie, jestem wręcz przerażona ilością jakie je.

kalika, Eryka lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai trzymaj się. Już niedługo będziecie w domku. Dasz radę.

Byliśmy dziś na kontroli wagi Kubusia i uwaga. Waży 7350 :P Czyli w miesiąc przybrał prawie kilo. Lekarz nie mógł uwierzyć, że nie dokarmiamy mm i to efekt mojego "niekalorycznego" mleka. Suma sumarum powiedział, że się cieszy, że tak wyszło bo jest bardzo za kp. No witki mi opadły. Kolejna wizyta na szczepienie po świętach.
    A jutro Kubuś kończy 5 mcy :) Powoli wyrasta z gondoli a wanienkę zamówiliśmy nową bo już wyrósł. Nosimy rozmiar 68.

kalika, szynszyl, Chwilka84, Eryka, Anoolka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka trzymam kciuki za Kubusiowe dobre wyniki!

Chwilka84 lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84

byliscie prywatnie czy na nfz ? Ile czekaliscie, no i czy juz wyniki masz moze ? A ten szmer *

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai trzymajcie się. Ignas też miał taki apetyt jak sterydy dostawał. U nas z nutritonem nie ma problemu bo dodaje do mm. Jeśli chodzi o zaparcia to moze faktycznie śliwki ze słoiczka , albo swieży sok z marchewki lub jabłka by pomógł. Oczywiscie jeśli ktoś moze Ci taki przygotować

Sarcia Ignas nie dostał skierowania na echo serca. Mikołaj też ma ten szmer, ale on jest regularnie badany z powodu choroby Kawasaki którą przeszedł jak miał 18 miesięcy.
    Ignaś w zeszły poniedziałek ważył 9150 g

Chwilka trzymam kciuki za wyniki.
    Jeśli chodzi o kaszki to ja robię mm normalnie jak do picia i do tego wsypuję kaszkę na oko. Aż do uzyskania takiej konsystencji jaką chcę

Diewuszka ale Kubuś pięknie przybiera :)

Dziś przyszła nowa spacerówka i zaliczyliśmy pierwszy spacer :) Dziwnie się czułam nie widząc Ignasia więc co chwila podglądałam przez okienko w budce ;) Ale to był dobry zakup bo prowadzi się rewelacyjnie

diewuszka86, Chwilka84 lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia my akurat dzis bylismy prywatnie. Mialam skierowanie od pediatry ktora słyszała szmery, ale mały miał też przeciek jakiś w serduszku, jak go badali w 4 dobie zycia wiec powazniej. Mieliśmy robione echo i ekg, czekalismy tydzien na wizytę.

Poki co jest Ok, przecieku nie ma a co do szmerow to powiedział ze u takich maluchów mogą jeszcze byc słyszalne i zeby się tym nie przejmowac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 21:58

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, mam nadzieję, że tym razem wyniki będą tylko lepsze.

Diewuszka, pięknie! Jestem z Ciebie mega dumna. Bardzo Ci kibicowalam w kwestii kp, bo wiedziałam że musi się udać. Brawo!

Sarcia, mój Miki ważyl wczoraj 8110g.
    Teoretycznie Zyrtec może powodować zielone stolce, jak wszystko, co podajesz doustnie i zmienia warunki panujące w przewodzie pokarmowym. Przez internet jednak nie rozstrzygne tego, bo nie widzę dziecka i nie znam szczegółowego wywiadu. Probiotyk zawsze można podać, nie zaszkodzi, a pomoże zadbać o prawidłowa florę bakteryjną przewodu pokarmowego.

diewuszka86, sarcia123 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, na NFZ proponowali mi 2018...

ex2bi09komf7ydjp.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika dziękuję <3
    Powtórzę to jeszcze jeden ostatni raz, że gdyby nie Wy to bym się na 100% poddała. Jestem szczerze wdzięczna.
    A teraz wiem, że już nic mi nie przeszkodzi w kp, zwłaszcza, że w ciągu najbliższych dwóch tygodni zamierzamy wprowadzić marcheweczkę.
    A propos, kalika, jak tam jedzonko Wam idzie? Miki współpracuje?

Anoolka lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu, a ile dajesz mm, ja robię ze 150 ml+ kaszka,Kuba to zjada z apetytem,a le nie wiem czy to nie za duzo?
    My w cieplejsze dni spacerujemy w spacerówce,Kuba ja bardzo lubi bo dużo widzi,a le w chłodniejsze dni ta jak dziś, wybierzemy sie jeszcze w gondoli.

Kubek, zaczął wchodzić w niektóre 74:)jestem taka happy jak coś jest dla niego za małe:)

Byliśmy juz na badaniach krwi (cholernie tego nienawidzę) wyniki mamy dopiero jutro bo mamy jeszcze wskaźnik UIBC, na który sie dłużej czeka.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, kciuki zaciśnięte za Kubusiowe wyniki. Na pewno będzie lepiej :) Odnośnie kaszki na mm, to ja robię taką do podawania łyżeczką (gotuję kaszę na 120ml wody i dodaję rozrobione mm, najczęściej 60ml - przy większej ilości wszystko pływa), bo ta w formie pitnej bezustannie zatykała mi dziurki w smoczku :P Właśnie, Reni@, Ty nie masz tego problemu w przypadku płynnej kaszki?

Oliwcia skończyła wczoraj pół roku <3
    I chyba załapała niewielkie przeziębienie - bo ma troszkę nosek zapchany i pokasłuje takim suchym kaszlem. Myślicie, że najlepiej będzie pójść od razu do lekarza, czy poczekać do jutra? Córcia nie gorączkuje, nie ma innych dolegliwości, humorek jej dopisuje. I dwa, czy w takiej sytuacji można jej podać jakiś bezpieczny syrop/maść na własną rękę, czy nie bardzo? Pytam, bo to nasze pierwsze starcie z jakimikolwiek objawami przeziębienia i jestem totalnie zielona :)

klz9upjyjtca1iud.png
‹‹ 1233 1234 1235 1236 1237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ