SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zrobimy kilka dni przerwy. A potem spróbuję z tymi dwuskładnikowymi.

kkkaaarrr a w jakiej pozycji dawałaś Borysowi dynię?

zem3df9hdz9h654o.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eryka, najpierw na lezaco na plecach, dopoki sie nia bawil tylko raczkami. Jak tylko dynia zaczela wedrowac do buzi to posadzilam go w lezaczku do karmienia.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eryka, my rozszerzamy juz dobre 3 tyg i jest różnie, najbardziej smakują mu owoce, z warzyw wczoraj mu zasmakował szpinak z młodym ziemnaikiem, ja gotuje wszystko sama, dwa razy dałam mu słoik to już w ogóle nie chciał. A kaszke zrób może z mm, lub ze swoim mlekiem i może jabłuszko prużone dodaj.
    Zawsze jest tak że pierwsza łyzeczka to sie krzywi i nieraz az zatrzęsie , a po chwile zjada juz, sam buzie otwiera, tak chyba reaguje na inna konsystencje.
    A z butli nadal nie chce nic, wody, rumiane, soczek no nic:(

A dzisjsza noc wyglądała tak, poszedł spac o 19,30 spał do 22 i później co godzina sie budził, wstał o 4.30 i udało mi sie go uspic dopiero o 6.15 i spał jeszcze godzine, teraz znowu go usipiałam poł godziny na rękach bujajc, bo inaczej nie idzie:( juz sie poddałam z samodzielnym zasypianiem:(

kkkaaarrr, pyatałas ostatnio jakie jeszcze owoce można dac, ja mam taka fajna ksiąke o rozszerzaniu i napisane jest ze po 6 miesiacu można dac troche cytrusów, i przykład jest by dodac łyzeczke soku z pomarańczy do np musu jabłkowego.
    Ja chce zrobic sama mleko kokosowe i na tym jaglanke, zobaczymy czy Księciowi bedzie smakowało.

kkkaaarrr, Eryka lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, super, że Kubusiowe wyniki się poprawiły. Oby było już tylko lepiej :)

Eryka, u nas akurat mała momentalnie załapała o co chodzi z jedzeniem. Więc pewnie ile dzieci, tyle podejść do łyżeczki i nowej postaci posiłków. Tyle, że akurat ja w pojedynczej postaci podałam jej tylko kilka pierwszych owoców, tj. jabłko, banana, gruszkę. Natomiast warzywa podałam jej tak - marchewka z jabłkiem, ziemniak z marchewką i potem weszłyśmy w zupki domowej roboty. Jeden jedyny raz pokusiłam się o jarzynówkę ze słoiczka i powiem szczerze, że wcale się nie dziwiłam córce, że nie chciała tego jeść. Na samą myśl o tym niesmacznym posiłku aż mnie trzęsie :P Na tą chwilę Oliwcia zjada wszystko, co jej się podoba - cała rodzina i moja, i męża jest pełna podziwu jak pięknie otwiera buziaczka. Ba, ostatnio na sam widok łyżeczki lub miseczki jest jeden wielki odzew pt. "mamo, daj mi jeść" :D Aczkolwiek warzywa lubi właśnie najlepiej w postaci zupek - tylko, że one nie mają u nas gładkiej konsystencji, tylko staram się podawać jej wszystko rozgniecione widelcem, a więc w postaci mini kawałeczków. Ostatnio zasmakował jej nawet gotowany kurczaczek :D

Aaa, zapomniałabym! Oliwci przebił się pierwszy ząbek <3

Reni@, Eryka, Blu, Jutysia, kehlana_miyu, Chwilka84, diewuszka86 lubią tę wiadomość

klz9upjyjtca1iud.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a teraz jak rozszerzacie diete i dajecie nowe rzeczy to dalej wprowadzacie 1 rzecz przez 3-4dni, czy juz tej obserwacji tak nie przestrzegacie?

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, u nas też szmer w serduszku. Byliśmy prywatnie u kardiologa, bo pediatra poleciła sprawdzić. Zrobiła echo serca i to przez struny rzekome.

Chwilka, super, że wyniki się poprawiły :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka Ignaś np nie miał od początku zadnych wysypek ani alergii nawet jak go piersią karmiłam i ja wszystko jadłam więc praktycznie wogóle nie robiłam tak ze 1 rzecz podawałam przez kilka dni ii dopiero nastepną. Ale teoretycznie powinno sie robic tak jak piszesz

Chwilka ja planuję kupić kubek DOIDY CUP. Ignas pije wode z butelki ale chciałabym z kubkiem spróbować

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka, ja tez nie podaje przez 2-3 dni tej samej rzeczy, na razie odpukać nic po niczym sie nie dzieje, jeden dzien np marchewka, a drugi łacze marchewke z ziemniakiem, pozniej znowu np sama marchewka i potem ziemniak,marchewka pietruszka. Wczoraj jadł szpinak z ziemniakiem, a dzisiaj co innego. Wiem że to nie jest poprawnie, ale na razie odpukac nic sie nie dzieło po niczym

ex2bi09komf7ydjp.png

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Dziewczyny, a teraz jak rozszerzacie diete i dajecie nowe rzeczy to dalej wprowadzacie 1 rzecz przez 3-4dni, czy juz tej obserwacji tak nie przestrzegacie?

Ja tak robię. Ale to przede wszystkim z powodu alergii. Wszystko muszę mocno obserwować i zapisuję w naszym jedzonkowym zeszycie.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam na chwilę zdjęcie z naszej sesji świątecznej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 12:04

sarcia123, Blu, Reni@, NiecierpliwaKarolina, Anieńka, szynszyl, kkkaaarrr, Chwilka84, marlon, Jutysia lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Sarcia, u nas też szmer w serduszku. Byliśmy prywatnie u kardiologa, bo pediatra poleciła sprawdzić. Zrobiła echo serca i to przez struny rzekome.

Chwilka, super, że wyniki się poprawiły :-)

aaa i co to oznacza? ze wszystko jest ok? No my tez niebawem mamy wizytę, lekarka dzisiaj an badaniu nadal gada ze są te szmery ;/ dziwne ze wczesniej raz slyszala a pozniej przez kilka miesiecy nic nie bylo slychac i teraz znow ;/ martwie sie

• Blu Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia fajna sesja :)

Cicho było na forum przez weekend, pewnie wszyscy balowali w ten czy inny sposób :D

Do nas przyjechała rodzinka z zaproszeniem na komunię. Kuzynki pobawiły się z naszymi dzieciakami, nawet pokarmiły Leosia łyżeczką :) nie wiem czy bardziej one były dumne z tego faktu czy Leon zadowolony ale chichral się na całego :)
    Teraz czeka mnie wybranie jakiegoś prezentu dla mojej Chrześnicy. Co jest teraz na topie? Podejrzewam że zegarki i rowery to już dawno odeszły do lamusa, a teraz jakieś PlayStation albo drony O.o chyba dam kasę, niej kupuje co chce ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu

my za rok naszej chrzesnicy kupimy jakis porządny rower, nie daje kasy bo kasa to z reguly idzie dla rodzicow a jak chce niech dzieciak ma fajny prezent i do tego kupimy dla dziecka Biblię z jakąś specjalną dedykacją dla dziecka

• Blu Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że kasa z Komunii jest dla dziecka, ono jest już na tyle duże że raczej o swoje się upomni ;)

No i problem jest co tak naprawdę kupić, bo z reguły dzieci mała teraz wszystko. Rozmawiałam z jej mamą i wprost mi powiedziała, że nie ma takiej konkretnej rzeczy o której marzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 12:56

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też 7 maja mamy komunie mojego chrzesniaka. Dajemy pieniądze bo on chce sobie jakiś konkretny prezent kupić. Myślę tak jak Blu, że dziecko jest już duże i upomnienia się o swoje. Ale u nas rodzice mojego chrzesniaka napewno nie zabiorą mu pieniędzy i będzie mógł sobie kupić o czym marzy.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam w mwestii kasy nikomu nie ufam, jak kupie prezent to bynajmniej wiemze dziecko bedzie go miało

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    aaa i co to oznacza? ze wszystko jest ok? No my tez niebawem mamy wizytę, lekarka dzisiaj an badaniu nadal gada ze są te szmery ;/ dziwne ze wczesniej raz slyszala a pozniej przez kilka miesiecy nic nie bylo slychac i teraz znow ;/ martwie sie

Wytlumaczyla nam, że to coś na zasadzie dodatkowych ścięgień i w zaden sposób nie wpływa na funkcjonowanie serca. Także taka budowa po prostu.
    Tak na marginesie to ja też mam :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj na stół wjechał indyk... zastrzelę się poprostu. Nie minęła godzina, a Olek cały w pokrzywce i rany pod kolanami :-/

Co do chrzcin i komunii to ja raczej też jestem za dawaniem kasy albo jakiś bonów prezentowych. Rodzice wiedzą najlepiej na co spożytkować gotòwkę, a o nieyrafiony prezent nietrudno.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nadal w szpitalu... Przenieśli nas do Prokocimia. Mały nam się nadkazil rsv w tym poprzednim. Poza tym wszyscy po kolei przeszlismy jelitowke. Ja podlapalam jakaś wirusową infekcję i musiałam przekazać opiekę nad Mikusiem rodzinie, a sama iść się do domu kurowac. Walczę o utrzymanie laktacji, mały jest karmiony przez sondę... Tęsknię za moim synkiem i martwię się o niego, ale staram się być dobrej myśli...

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, trzymaj się dzielnie! Musi ci być cholernie trudno!!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
‹‹ 1235 1236 1237 1238 1239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ