X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Anienka widzisz ukrywają swoje zdolne maluchy ....
    No właśnie, co się nie chwalicie?
    Mój Jaśko jeszcze leży i się cieszy :)

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    No właśnie, co się nie chwalicie?
    Mój Jaśko jeszcze leży i się cieszy :)

Kochana oszczędza kręgosłup i nogi na starość .

U nas zębów 0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 20:43

Anieńka lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Kochana oszczędza kręgosłup i nogi na starość .

U nas zębów 0

To może nawet lepiej ;-) ja nie wiem czemu te zęby dziecięce są tak ostre...

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam w ten zimowy czas. Byliśmy dziś na szczepieniu. 3 dawka hexa. Wszystko ok, Kubuś tylko trochę jęknął i było po wszystkim. Bohater mój mały :)
    Waży już 7,5 kg i ma 74 cm! Będzie wysoki po tatusiu. Jest zdrowy, zęby na razie nie idą mimo potężnego ślinienia się.

Co do raczkowania to u nas na razie jeszcze do tego daleko. Są tylko delikatne próby pełzania tzn. Kuba obraca się z pleców na brzuch (umiejętność opanowana jakiś tydzień temu) a następnie główkę wciska w ziemię, pupa do góry i nogami próbuje się odpychać. Ręce jeszcze nie współgrają więc nic z tego.

W sobotę rozszerzamy dietę. Zaczynamy od marchewki. Już było dużo na ten temat, ale doradźcie mi proszę czy na samym początku wprowadzałyście już jakieś picie. Wodę, herbatki czy soczki? Czy popitka mlekiem na razie wystarczy?

Kai biedactwo. Bardzo Ci współczuję, musisz być wymęczona do granic możliwości. Życzę, abyście już niedługo byli w domu no i oczywiście dużo zdrówka dla Ciebie i Mikołajka :*

Reni@, Kai lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia. Szpitalne życie nie jest łatwe, ale kljak patrzę na innych malych pacjentów, to widzę, że i tak nie ma co narzekać. Jutro drugie toczenie immunoglobulin, mam nadzieję, że to mu pomoże. Zdjęli mu sondę i znów karmimy się piersią. Zjada chetnie, ale bardzo mało (każą nam się ważyć przed ivpo karmieniu), dlatego dali mu kroplowke na 12 h. Tak mi kopał nogą, że wykopal wenflon. Musieli go kluc jeszcze raz. Ale za to saturacje lepsze. Już trzy doby trzyma się bez podawania tlenu.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai nawet nie wiedzialam ze jesteście w szpitalu! ojej! musialam przegapić te posty ;( biedaki kochane nasze trzymajcie się tam :( To musi być straszne patrzeć jak maluszek cierpi... dobrze ze jestes lrzy nim, oby szybko wrócił do zdrowia i pełni sił kochana <3 przesyłamy moc uścisków i buziaków!!

Kai lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai trzymajcie się ciepło. Teraz mam nadzieję już z górki i oby za kilka dni Mikuś zdrowy został wypisany do domu.

Mój Miki mial podawane imunnoglobuliny przez ponad 20 godzin gdy mial 18 miesięcy i doslownie na drugi dzień postawiły go na nogi. Ale choroba też inna bo on przechodzil Kawasaki

Kai lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba narazie sprawnie wędruje po macie obracając sie na plecy na brzuch i wokół swojej osi i wyżej podpiera sie na raczkach, ale do siadania czy raczkowania jeszcze długa droga, ale za to możemy sie pochwalić, że dzisiaj wyraźnie pierwszy raz powiedział ma-ma:)
    Któraś z Was pisała o ciemieniuszce, nam pediatra poleciła dermicin, rewelacja, nie mogłam sie jej pozbyć innymi sposobami, juz miał ja taka sucha i strasznie to wyglądało a po 3 razach nie było śladu, naprawdę polecam.

NiecierpliwaKarolina, Reni@, diewuszka86, Sylwia91, Blu lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko to jest taka gadula, że niekiedy brakuje mi ciszy :-) Ja z mężem dużo gadamy ale Hubert to jest chyba nasze połączenie :-) już się boję, jak mu to nie minie to nas zagada. Mamy trzech bratankow ale żaden z nich jest tak nie gaworzyl. Strach pomyśleć co to będzie później.

Reni@, Sylwia91, Chwilka84 lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jest na topie piszczenie :) nauczyła się piszczeć i tak teraz piszczy, czasem pół dnia i krzyczy do tego także wesoło mamy :D czasem znienacka jak pisknie to można podskoczyć aż :D a Wasze maluchy też takie charakterne? bo Barbi jak cos się nie podoba to nawet odezwać się do siebie nie pozwoli, od razu krzyczy i sie wścieka. Dotknąć też sie czasem nie da, ogólnie jak coś się nie spodoba to pokazuje to bardzo dobitnie :D

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    u nas jest na topie piszczenie :) nauczyła się piszczeć i tak teraz piszczy, czasem pół dnia i krzyczy do tego także wesoło mamy :D czasem znienacka jak pisknie to można podskoczyć aż :D a Wasze maluchy też takie charakterne? bo Barbi jak cos się nie podoba to nawet odezwać się do siebie nie pozwoli, od razu krzyczy i sie wścieka. Dotknąć też sie czasem nie da, ogólnie jak coś się nie spodoba to pokazuje to bardzo dobitnie :D

Ojjjj taaaak.... Olek złość i nerwy pokazuje pięknie. Niech tylko mu cos zabiorę z rączki, bo np. chce go przebrać.
    A te piski się odbiją na moim słuchu! Wchodzi na takie rejestry, że aż uszy bolą.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    U nas przed ślubem ksiądz wyraźnie powiedział, że świadkiem nie musi być osoba wierząca. Musi być tylko rozumna, widząca i słysząca, żeby jako świadek mógł się podpisać na dokumencie. W sumie to pewnie jest wymagane w ślubie konkordatowym prędzej niż kościelnym. Jeśli chodzi o wymóg wieku to nie wiem tego niestety.

Kasia 1988 jesteś chyba pierwsza, której dziecko raczkuje a i nawet już siada. Chyba że się nie chwalicie? Którejś dziecko już też się przemieszcza? :) My wciąż czekamy na czworakowanie i zęby :)

My tez jeszcze bez zębne :) siedzimy i sie chwiejnego, a w parterze narazie kręcenie w kółko i czasami lekko do tylu, tez czekam aż Mati wystartuje do przodu :)

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poleciały te wasze dzieciaczki, a nikt się nie chwali :P

Ja też muszę się pochwalić, co prawda nie będę mówić, że mam mądre dziecko bo gadać zaczął, ale w Wielką Sobotę karmiłam go i był wyraźnie nakręcony i musiał pogadać, więc wyjełam telefon i go nagrywam (zawsze ma najwięcej do powiedzenia jak ma jedzenie w buzi) i już mam wyłączać kamerkę a na końcu w ostatniej sekundzie wykrzyczał "Alleluja!" i to wyraźnie jak nie wiem. Normalnie jakiś znak! (co poniektórzy twierdzą, że będzie księdzem hehe) Nawet się zastanawiałam się, czy nie wrzucić tego do sieci, może byłby sławny hehe ;D Taki zajączek na święta :)

Reni@ lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka chetnie bym to zobaczyla wrzuc do sieci :D moze w przyszłości bedziemy razem pracować haha :D on jako mlody wikariusz a ja jako dojrzala organistka :D

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to piszczenie jest jak mama za wolno daje jedzenie łyżeczka :-)

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra Sylwia specjalnie dla Ciebie :)

http://www.dailymotion.com/video/x5j56h0

Reni@, Sylwusia100, NiecierpliwaKarolina, kkkaaarrr, kasia_1988, Blu, Chwilka84, szynszyl, diewuszka86, kalika, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CIOCIE!!! mamy 7 miesięcy dzisiaj :) :) i zjedlismy caly sloik obiadu!:)

Reni@, diewuszka86, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

jesli ktoras czuje tak jak ja potrzebe wygadania sie to zapraszam: https://bellybestfriend.pl/forum/porod/ciezki-porod-trauma,12819.html

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:

Hahaha rewelacja! :D

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:

Genialne :D Faktycznie słychać wyraźnie alleluja ;)

l54t4dr.png
‹‹ 1240 1241 1242 1243 1244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ