X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kalika Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, nic nie podaje.
    Też się doczekasz, szybciej niż myslisz :) Póki co mówi to, jak coś chce i marudzi. Od kilku dni słyszałam już w takim ciągu marudzenia mama, ale dziś powiedział to ewidentnie jako odrębne słowo :)

Adrenalina, muszę spróbować takie danie zrobić, bo jakoś brak mi ostatnio inspiracji. Sama wymyślasz, czy korzystasz z gotowych przepisów?

Blu lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Super się czyta o postępach kolejnych maluszków, że ktoś usiadła ktoś raczkuje a inny maluszek pięknie je. Gratulacje.

Ktoś pytał o stoliczku edukacyjne . My mamy z FisherPrice super . Ma ściągane nogi i teraz poproś leży na macie. My " nadzienia " grającego mamy od grona ale po córce . Szczeniaczki uczniaczki, kule kule jakieś konto panda raczkujaca czy śpiewające gąsienice w ww firmy. Ale młody naszczescir interesuje się teraz instrumentami po siostrze cymbalki bębenek maratasy czy jajka wygrywają a i oczywiście klocki lego primo. Genialne . Uwielbia . Nie układa ich oczywiście ale przklada coś próbuje . I je rozrzuca i w głos się śmieje przy tym.
    Trzeba uważać na grającą swicoce zabawki bo zwyczajnie można dziecko przebodzcowac i będzie okrutnie niespokojnie.

Renia życzę zdrowia dla Maluszków. Wy naprawdę limit chorób wykorzystaliscie.

U nas z mowa jest super. Mówi tata pierwsze powiedział baba , mówi na siostrę jak widzi LALAlalala ( mówimy często na starsza córkę Lala) i dziadzia ale mama za diabłanie chce powtórzyć. Tylko zawadiackosię uśmiecha.
    Jak jest na macie a ja idę do kuchni to jest pisk a jak się wrócę to radosna jakby mnie nie było cały dzień .
    Podczas jedzenia mówi mniam mniam... mały zarloczek.
    Zębów brak
    Już parę razy udało się wspiąć młodemu o wózek Lili przyprawiają mnie o zawał . A raczkuje z prędkością światła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 20:52

Reni@, kalika, Blu, Eryka lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj rozpoczęłyśmy szczepienie przeciw pneumokokom, za miesiąc zaczynamy p. meningokokom. Wszystko poszło sprawnie, Ania waży 8,2 kg! :D

Ja natomiast dostałam skierowanie na morfologię, żelazo, etc., bo chodzę jak cień człowieka, energii nie mam za grosz, blada jestem jak córka młynarza :/ Po porodzie miałam przetaczaną krew z powodu anemii i bardzo możliwe, że znów wyniki okażą się nienajlepsze :(

Renia, trzymajcie się tam, zdrówka!

kalika, gratuluję :) To musi być super uczucie usłyszeć 'mama' od małego szkraba, wszystkie na to czekamy z niecierpliwością :)

Reni@, kalika, Blu lubią tę wiadomość

ijpbdf9h93cgicla.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    w dzień ręce, a często i tak jest źle. Mam wrażenie, że wszystko jest na nie. Do tego odkrył, że mama może sobie gdzieś pójść i nie mogę go odstąpić na krok, bo jest krzyk i płacz. Na dokladke mąż cały tydzień w delegacji, także z nikąd ratunku... Jest jednak jeden promyczek słońca rozświetlający szarość codziennosci, Miki mówi Mama! <3

Jakbym czytała o nas. Od kilku dni jesteśmy blizniakami syjamskimi. Nawet do toalety nie mogę wyjść, bo jest ryk i "mama".
    Mąż na szczęście po pracy w domu, ale co z tego skoro jest "maaammmaaa".
    Jestem przewalcowana do tego stopnia, że na jedyną drzemkę mojego syna w ciągu dnua idę tazem z nim.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, mam nadzieje ze faktycznie uda nam się szybko wyjść z tych dolegliwości

Ignaś też ostatnio tylko mnie widzi. Moze być z mezem i jest ok ale jak tylko mnie zobaczy i go nie wezmę albo wyjdę z pokoju to od razu płacz okropny

Nareszcie byliśmy na spacerze. Jutro ma być ładnie, juz sie cieszę :)

Blu lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Blu, nic nie podaje.
    Też się doczekasz, szybciej niż myslisz :) Póki co mówi to, jak coś chce i marudzi. Od kilku dni słyszałam już w takim ciągu marudzenia mama, ale dziś powiedział to ewidentnie jako odrębne słowo :)

Adrenalina, muszę spróbować takie danie zrobić, bo jakoś brak mi ostatnio inspiracji. Sama wymyślasz, czy korzystasz z gotowych przepisów?
    Sama. Króliki hoduje ojciec. Wiec mam mięso. Włoszczyznę i dynie do tej pory miałam od koleżanki. Już się skończyła Wiec póki nie na sezonu kupuje z hortexa mrożona dynie i marchewkę. Ostatnio widziałam w sklepie mieszankę zielonych warzyw to zrobiłam synkowi : indyk, ryż, i ta mieszankę: brokuł, grocha, cukinia i fasola. Smakowało :)

kalika lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio zrobiłam na obiad zapiekankę z kalafiorem Wiec małemu dałam w łapkę różyczkę kalafioru. Ogólnie staram się już powoli ogarniać dwa obiady na raz. Robiłam tez krem z dyni dla nas i dla małego. Gotuje w oddzielnym garnku żeby był bez przypraw itd ale to jednak zaoszczędza czas.
    A jak tobie takie danie to zrobie trochę więcej zawsze żeby ze 2-3 słoiki zamrozić i co drugi dzień wyjmuje z zamrażarki żeby nie jadł codziennie tego samego.

kalika lubi tę wiadomość

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie mąż z utęsknieniem czeka na "tata", też się uśmiecha jak się do niej mówi ale nie potrafi jeszcze powtórzyć :) cieszę się, że mówi mama, ale Wam powiem, że czasem jak jest marudkiem i mąż ją trzyma a ona mimo wszystko woła "mama mama" to mi ręce opadają :)

adrenalina a dlaczego nie dodajesz przypraw?? w zasadzie oprócz soli i cukru to można jakimś ziółkiem doprawić :)

ja się wczoraj zdecydowałam na kupienie eko kurki, Pani w sklepie mówiła, że w zasadzie każde mięso mogę zamówić, póki co chyba tak będę robić przez jakiś czas :)

wczoraj udało mi się ugotować jeden obiad dla nasi dla Hani :) do naszego tylko dodałam potem sos :) dużo wygodniejsze, ale muszę chyba zacząć planować obiady z wyprzedzeniem na kilka dni.

Jutysia dobrze, że się przebadasz, zawsze lepiej wiedzieć i coś zadziałać :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zasadzie nie wiem czemu nie doprawiam. Ale narazie moim zdaniem nie potrzeba. Warzywa dają tyle aromatu ze jest bardzo dobra bez przypraw. Dużo warzyw mięsa, a mało wody :)
    Ale jak już zacznie więcej rzeczy jeść Np pomidory to w tedy jak najbardziej będę używać ziół.

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupujecie szkrabom prezenty na dzień dziecka?

Renia, Jutysia trzymajcie się i dużo zdrówka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 13:03

Reni@, Jutysia lubią tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba sama nie kupię, ale mam parę pomysłów do podsunięcia rodzinie jeżeli zgłoszą taką chęć :) W gruncie rzeczy na bieżąco wciąż coś dla małego kupuję, a on i tak nie kojarzy jeszcze o co chodzi z prezentami.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Ja chyba sama nie kupię, ale mam parę pomysłów do podsunięcia rodzinie jeżeli zgłoszą taką chęć :) W gruncie rzeczy na bieżąco wciąż coś dla małego kupuję, a on i tak nie kojarzy jeszcze o co chodzi z prezentami.

Podziel się pomysłami :)

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kupić małemu taki rowerek
    http://allegro.pl/wieloetapowy-trojkolowy-rowerek-little-tiger-6w1-i6363191699.html

Ola_Ola lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już zamówiłam prezent :D W sumie sama chyba będę miała więcej frajdy z tego niż Miki ;p Kupiłam suchy basen z pileczkami, o taki:
    https://www.mamissima.pl/zabawki/zabawki_sportowe/misioo_-_suchy_basen_z_200_pileczkami_40_cm_szary.html

Ola_Ola lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Kai Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecię robi wszystko, by całą wiosnę spędzić w zamknięciu. Tak mi się jakoś nie podobał ostatnio, do yego jeszcze ta wysypka... poszłam go wczoraj przebadać i znów trzeszczy mu w płucach. I ma pokrzywke jeszcze. A tydzień temu był osluchowo czysty. Cały ten czas siedział w domu. Trafiliśmy na Sor, ale na pulmunologii nie ma miejsc. Odeslali nas do domu i dziś mamy się zgłosić do poradni pulmonologicznej. Lekarze postanowią, co dalej, ale najprawdopodobniej znów wezmą nas na oddział.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai :(
    A może wam jakieś "sanatorium" potrzebne? Pół żartem pół serio, ale na sprawy oddechowe może spacer po np. tezniach by pomógł

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Borys testuje moją wytrzymałość od początku maja. Dzień nam sie rozpoczyna miedzy 5 a 5:45, choć zdarzylo sie i o 4:50... najgorsze jest to, że on wstaje, ale wcale wyspany nie jest, ziewa i marudzi. Potem przez pół dnia walka, aby odespal, bo inaczej jest nie do wytrzymania przez caly dzień. Wczoraj zrobil niespodzianke i pospal do 7. Czułam się jak za staryych czasow, jakbym spala co najmniej do poludnia! No i niestety dzis znow 5:30... mogłoby mu sie odmienić, ja umieram i padam trupem przed 22, niebawem zaczne chodzić spać przed zachodem słońca!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, oby wszystko było dobrze. Strasznie Ci współczuję. Nawet nie chcę myśleć jak się z tym wszystkim źle czujesz psychicznie, tyle tygodni...
    Tak jak kkkaaarrr pomyślałam, że może jak macie możliwość to nad morze pojechać, jodu powdycha

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    A Borys testuje moją wytrzymałość od początku maja. Dzień nam sie rozpoczyna miedzy 5 a 5:45, choć zdarzylo sie i o 4:50... najgorsze jest to, że on wstaje, ale wcale wyspany nie jest, ziewa i marudzi. Potem przez pół dnia walka, aby odespal, bo inaczej jest nie do wytrzymania przez caly dzień. Wczoraj zrobil niespodzianke i pospal do 7. Czułam się jak za staryych czasow, jakbym spala co najmniej do poludnia! No i niestety dzis znow 5:30... mogłoby mu sie odmienić, ja umieram i padam trupem przed 22, niebawem zaczne chodzić spać przed zachodem słońca!

A o której idzie spać?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai nawet nie wiem co napisać :( oby szybko znalazła się przyczyna

Ignaś tez ma strajk ze spaniem. Nie dosc że noce ciagle kiepskie, bo wstaję do niego co około godzinę lub częściej to w dzień od kilku dni spi 1 raz. I to nie tak że zasnie i spi 2 godziny tylko w międzyczasie zalicza ze 2 lub 3 pobudki. Czasami wystarczy dac smoczek i odwrócić na bok a czasami muszę od nowa usypiać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 20:23

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
‹‹ 1254 1255 1256 1257 1258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ