X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my z zębami chyba przodujemy, sztuk 7 (4 u gory i 3 na dole) od 1.06 i coś kolejnego w drodze, bo slina zmow po pas.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kai Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my konczymy listę. Zębów 0, a slina po pas od 4 miesięcy...

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas 2 zęby na dole, 2 na górze i 2 w drodze na dole

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    To my konczymy listę. Zębów 0, a slina po pas od 4 miesięcy...

Kai, ja bym czasami chciała, żeby było 0! Karmienie robi się coraz mniej przyjemne. I gryzienie w co popadnie też nie jest miłe.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina, pelna zgoda! Dodam jeszcze - mycie zębów, zajęcie nie koniecznie ulubione, przynajmniej przez Borysa

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miki kocha gryźć podczas mycia zębów. Zdarza mi się wtedy soczyscie przeklnac. Ostatnio tak mnie ugryzł, że swoim krzykiem go wystaraszylam, że płacz był taki, jakby ktoś mu robił wielka krzywdę.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak! Mycie zębów to jest straszna krzywda! Dodam jeszcze do tego czyszczenie uszu i nosa.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiej pasty używacie?

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania jest zadowolona jak może pogryźć szczoteczkę, samo mycie słabo :)

Dziewczyny jak organizujecie roczek? Jeszcze co prawda trochę zostało, ale to lada moment zleci :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka gratuluję :)
    Jeśli chodzi o odstawianie od piersi to najlepiej zabierać co tydzień jedno karmienie a jak już w ogóle nie będziesz karmić to trzeba ręcznie ściągać pokarm tylko do uczucia ulgi.

Anieńka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dwa ząbki które czasem mocno gryzą :D a z umiejętności to dziś Hanusia zaczęła pełzać :)

Limerikowo, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Jakiej pasty używacie?
    Tolpa Expert Junior

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• kalika Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, jeszcze nie myślałam o szczegółach, ale zorganizuje coś w domu. Kupię balony, girlandy i inne dekoracje, coś upieke i będziemy świętować. A Ty jaki masz pomysł?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam też tołpa ekspert, tyle że kids.

właśnie nie mam pomysłu, chętnie zrobiłabym mała imprezę w domu, ale mieszkanie malutkie, ja mam całkiem sporo rodzeństwa i dodatkowo rodzina męża jest z drugiego końca Polski, więc trzeba się dłużej nimi zająć i dlatego tak już rozkminiam jakby to ugryźć.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zabkow brak.pojawila sie biala kreseczka w miejscu dolnej lewej jedynki

Canario lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my używamy Elmexa od 1 zabka.
    Nad urodzinami jeszcze zupełnie nie myśleliśmy, czas pokaże :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Ja mam też tołpa ekspert, tyle że kids.
    Junior ma rekomendowana dawkę fluoru dla dzieci w tym wieku. Kids ma mniej. Nie wiem czemu oznaczenia wiekowe na opakowaniu są takie, a nie inne.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Blu Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio na urodzinach Natalki już wszyscy pytali o roczek Leosia, bo super są takie imprezy dziecięce :) ja myślę że podobnie jak u kaliki kupimy balony, serpentyny, coś się ugotuje dobrego, a i tak najwięcej frajdy będzie z zabawy z dziećmi. Na szczęście mamy całą rodzinę w jednej okolicy, więc problemy logistyczne gdzie ich pomieścić mamy z głowy.

Też używamy elmexa do mycia zębów.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zaglądam do Was, ale czasu brak na pisanie. Hania wymaga ciągłej uwagi i częstego noszenia. Ze spaniem też nam się wszystko rozregulowało. Chyba taki czas.
    Mamy dwie jedynki dolne i górna dwójka w drodze, już ją widać. Od jakiegoś czasu Hania pełza i śmiga po całym domu. Szynszyl u nas też najbardziej pożądany obiekt to kable ;) Potem kontakty, koła wózka, suszarka na pranie, odkurzacz :D.
    Hania jeszcze nie siedzi. Nawet z podparciem. czasem tylko jak ma histerię w wózku dam ją wyżej. Chociaż nie zawsze to wystarcza. Często ze spaceru wracam z nią na rękach.
    Tak się moje dziecko rozgadao ostatnio, że aż miło :) Mówi mama, baba, dzia dzia, nia nia, bla bla. Tylko biedny tata się doczekać nie może... :P
    Mieliśmy od wczoraj być na wczasach, ale mąż miał atakkolkinerkowej i usuwany kamień. Do pon jest w szpitalu i nie wiem co dalej. Zastanawiam się czy będzie na chodzie na tyle, żeby jechać w taką trasę (morze).

Anieńka gratulacje!!!!

DZiewuszka pozwól Kubie decydować w kwesti jedzenia i niejedzenia ;) Hania czasem zje dwie łyżeczki, a czasem dziesięć. A Twoje mleko jest nadal bardzo sycące, a pobudki w tym okresie wynikają z wielu innych przyczyn. Mnóstwo wrażeń, dzieci są już bardzo świadome, coraz bardziej mobilne, zęby... także ten ;)

diewuszka86, Anieńka, Blu, marlon lubią tę wiadomość

zem3df9hdz9h654o.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Tez rzadko zaglądam. Teraz Olek śpi Wiec mam chwile. U nas 2zeby na dole (5,5msc)dwa ząbki na gorze (8msc). Siedzi, czworakuje, staje przy czym się tylko da. Od wczoraj przy tacie jest taki odważny ze już sie puszcza i nie trzyma niczego. Spadnie na tyłek dopiero w tedy jak zorientuje się ze niczego się nie trzyma. Chodzi już przy łóżku. Interesują go najbardziej gniazdka i kabelki. Zabawkami nie interesuje się wcale. Uwielbia być na dworzu. Jak tylko wychodzimy z domu to krzyczy z radości na cała klatkę. Mówi mama i baba. Wie ze mama to ja i wola jak tylko czegoś chce (jak się obudzi żeby wyciągnąć z łóżeczka bądź z krzesełka do karmienia) baba to raczej sylaby które sobie upodobał. Bo do wszystkich których lubi mówi ba ba. Jak zasypia uwielbia sobie śpiewać. Kiedy ja próbuje coś zaśpiewać to się rozbudza.
    Pastę jaka używamy to ziajka (4zl).
    Pozdrawiam. Postaram się odwiedzać częściej.

Blu, Reni@, marlon, diewuszka86, szynszyl lubią tę wiadomość

‹‹ 1269 1270 1271 1272 1273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ