Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Anieńka ale nowina!! gratulacje!!
kochane malo zagladam bo mam urwanie głowy w kosciele... a za tydzień wyjeżdżamy.
pochwalcie się ile maluchów jiz samo usiadlo? Basia jest wyjątkowo leniwa i tylko by na rekach swiat zwiedzała albo na brzuchu. ząbki mamy nadal dwa ale cos sie szykuje bo marudna jest jak nigdy. Pozdrawiamy wszystkichAnieńka lubi tę wiadomość
-
My tez myslelismy o pieluchomajtkach, ale wizja zdejmowania ich z kupa, ktora bylaby po kostki, a potem dzieki wszedobylskim raczkom po czubek glowy jakis mnie odstraszyla. Jesli rzeczywiscie da sie je rozedrzec, aby zdjac jak zwykla pieluche to Borys na pewno opanowalby sztuke rozdzierania ich samodzielnie. Takze zostajemy prze zwyklych pieluchach. Wlasnie bedziemy przechodzic z 3 na 4
NiecierpliwaKarolina, Sylwia91 lubią tę wiadomość
-
Witam Was serdecznie!
Przepraszam na początku za spam, ale jeśli poszukujecie ubrań ciążowych lub chciałybyście coś sprzedać zapraszam do grupy na fb:
https://www.facebook.com/groups/314985702292527/
Szczęśliwych i spokojnych ciąży oraz zdrowych maluszków -
Szynszyl krzesełko super! Hania jak księżniczka może teraz dowoli przebierać, na którym będzie chciała siedzieć A Hania polubiła nowe siedzisko? Bo wygląda na takie bardziej dorosłe niż bobasowe
Sylwia zobaczysz, że Basia usiądzie dosłownie z dnia na dzień. U nas też tak było, Leoś pełzał na brzuszku, nawet do raczkowania się nie zbierał i nagle jak chciał zmienić kierunek w którym się poruszał to przysiadał najpierw na jednej nodze, a potem już bardziej stabilnie siedział robiąc szpagat :p
My kilka ostatnich dni spędzamy albo na podworku, albo na placu zabaw. Sadzacie maluchy na piasku? Leon strasznie się wyrywa do piaskownicy (naszej własnej w ogródku) i nie wiem czy to nie za wcześnie jeszcze.Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
U nas ciągle cieżko, Ignaś mega upierdliwy W końcu dziś przebiła sie dolna jedynka, druga też na wylocie. Moze da trochę odetchnąć
Sam jeszcze nie siada ani ie raczkuje ale to nie przeszkadza w szybkim przemieszczaniu się
Jesteśmy po wizycie u 2 alergologa. Wg niej to nie astma tylko raczej częste infekcje. Robiliśmy też badania krwi pod kątem alergii na brzozę i roztocza. Wyniki poznam na wizycie u alergologa 29 czerwca. Zaleciła tez wizytę u pulmonologa. Jutro jedziemy sie zapisać bo oczywiście wszędzie trzeba osobiście ze skierowaniem być.
Aha byłabym zapomniała. Pani alergolog stwierdziła, ze jest otyły. Fakt ze nie waży mało bo wczoraj 10,8 kg ale Miki w tym czasie miał dokładnie tyle samo a teraz chudzinka. Poza tym zjada 5-6 posiłków dziennie licząc wszystkie razem z mlekiem owocami, pije tylko wodę, żadnych soczków. Czasami jakiś chrupek kukurydziany
My uzywamy zwykłych Pampersów , z Mikim pieluchomajtek też nie używałam wiec nie wypowiem się na tematNiecierpliwaKarolina, Sylwia91, Blu, Anoolka lubią tę wiadomość
-
A u nas dziś przebił się pierwszy ząbek- dolna prawa jedynka
Waga- 8200.
Pełzamy, ale nie raczkujemy i nie siedzimy.
Motorek w dupce jest, przebranie pieluchy tak jak piszecie czasami jest trudne. Nie usiedzi chwilę na miejscu. Aha, polubił spanie na brzuchu co trochę mnie niepokoi.NiecierpliwaKarolina, Sylwia91, Blu, szynszyl lubią tę wiadomość
-
Sylwia, ubranka 86 - szalejecie chociaz mi to sie wydaje, ze duzo zalezy od firmy oraz od preferencji (czy sie lubi luzne czy dopasowane). Borys nosi 68-74 majac 71cm wzrostu, chociaz dzis zdjelam z niego portki 62 i mysle, ze jeszcze je upiore i z raz zalozy
-
Chwilę mnie nie było, a tutaj tyle do czytania
Ja używam pieluchomajtek na zmianę z pieluchami. Bardzo je lubię ze wzgledu na wygodę w zakładaniu, co w obecnej sytuacji, gdy na całe przewijanie mam 3 sekundy, jest mega istotne. Ponadto wydaje mi się, że dla dziecka są wygodniejsze od pieluch, bo lepiej przylegają do ciała i pracują razem z nim. Zdejmowanie także jest bezproblemowe (rozrywam boczki). Jedyny minus to cena, choc w promocji można je kupić w cenie zbliżonej do zwykłych pampkow.
Szynszyl, przymierzasz się do otwarcia sklepu z krzesełkami? A tak poważnie, to my mamy Stokke Steps i jestem mega zadowolona, bo Miki od pierwszych dni życia jest z nami przy stole. Także rozumiem Twój zachwyt nad rodzinnymi posiłkami
Ubranka w rozmiarze 86 to faktycznie szaleństwo U nas 68 i 74, choć kilka rzeczy w r.80 też jest OK. Co firma, to inaczej. Ja lubię bardziej dopasowane, co pewnie też nie jest bez znaczenia
Blu, my piaskownicy nie mamy, więc nie zastanawialam się nad tym. Nad morzem kładlam Mikiego na kocu, ale wówczas jeszcze nie siedział bardzo stabilnie. Teraz może i bym po posadziła, chyba że chciałby jeść piach
Organizujecie coś dla mlodych tatusiow na jutrzejsze święto?Blu, szynszyl lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Blu, nie wiem czy bym puściła. Chyba bym się jeszcze trochę bała. Ale ostatnio miałam przerażenie w oczach jak zobaczyłam moje dziecko na trawie na działce
Co do ciuchów to Olson nosi 86 i niektóre jeszcze 80. Zgadzam się, że wszystko zależy od firmy. Nie lubię na przykład ciuchów ze Smyka, bo wg mnie na nim wiszą. Są jakieś takie szerokie, jakby powyciągane, a ja zdecydowanie wolę dopasowane.
My z synem robimy jutro tacie niespodziankę i zabieramy go na skok spadochronowydiewuszka86, Blu, Anoolka, kalika lubią tę wiadomość
-
Ale super prezent! Odgapie w przyszłym roku
Renia trzymam kciuki, żeby wreszcie doszli do tego czy to jest alergia czy infekcje. Aż z ciekawości zwazylam Leona i ma 9,6 kg na wadze łazienkowej, a bardzo pucaty nie jest, raczej długi. Ubranka nosi 80/86.
A z tym piaskiem to faktycznie będzie problem, bo trudno zatrzymać młodego na kocyku. Chwilkę lubi posiedzieć w takim domku rozkładanym, ale też zaraz ucieka na trawę i pakuje ją do buzi, takie BLW :p -
my tez raczej w.długości szalejemy niz w szerokości niektóre 80 się trafią ale 74 to już nic nie mamy. 80 spodnie z zary są na styk i body smyk/h&m tez jeszcze 80 założy, ale np z pepco to juz tylko 86 nosi
dziewczynyBasia ma 80cm wzrostu hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 08:20
-
Blu wrote:Ale super prezent! Odgapie w przyszłym roku
Renia trzymam kciuki, żeby wreszcie doszli do tego czy to jest alergia czy infekcje. Aż z ciekawości zwazylam Leona i ma 9,6 kg na wadze łazienkowej, a bardzo pucaty nie jest, raczej długi. Ubranka nosi 80/86.
A z tym piaskiem to faktycznie będzie problem, bo trudno zatrzymać młodego na kocyku. Chwilkę lubi posiedzieć w takim domku rozkładanym, ale też zaraz ucieka na trawę i pakuje ją do buzi, takie BLW :p
U nas też trawa jest najlepsza Moi rodzice mają taki dywan z długim włosem zielony i chyba Ignaś myśli ze to to samo Do piasku go nie sadzałam jeszcze chociaż piaskownicę mamy. Ale jest na tyle wysoka ze nawet jak będzie raczkował ro nie wejdzie do niej sam
Wczoraj za to udało się zaliczyć kapiel w basenie (na podwórku ) . Nie za długo zeby znów czegoś nie złapał ale frajdy było co nie miara. No i płacz jak go wyjęłamBlu lubi tę wiadomość
-
A my odpoczywamy na działce . Ciuszki głównie 74. Przebija się lewa dolna jedynka. Sam z leżenia nie siadzie, ale jak jest w pozycji pollezacej, to siada i pięknie trzyma plecy. Ma niestety około 40 oddechów na minutę we śnie i trochę się boje, czy znów mu się nie pogarsza. Muszę go poobserwowac. W środę kontrola w poradni pulmonologicznej.
-
To ja kupowalam pieluchomajtki eko pieluch z rossmana Naty, tam chyba nie bylo mozliwosci ich rozdarcia, ale juz nie bede probowac :p
Ja mam plan zakupic nocnik jak tylko Janek usiadzie, a co z tego bedzie to zobaczymy.
Moj maz w 3dni nauczyl Jaska samemu usypiac w lozeczku, jestem z niego strasznie dumna! Dotychczas usypial lulany na rekach, wiec dla mnie to jest duz wygoda teraz, tym bardziej, ze staram sie ograniczac noszenie go do minimum. Dzis zostalam z nim sama, odlozylam do lozeczka, wlaczam pozytywke, glaszcze go i on juz spi ♥
Sylwia91, Reni@, Blu, kalika, Jutysia, diewuszka86 lubią tę wiadomość
-
Anieńka pożycz męża! niech i moją nauczy tak zasypiać bo Basia będzie sie kręcić w łóżeczku i wyć ze zmęczenia a nie zaśnie, a jak wezmę na rece i chwile ponoszę to już śpi.
Renia jak czytam o waszych zabawach w basenie to mam chęć nasz napompować i małej rozłożyć jak będzie ciepło ciekawe czy jej się spodobaReni@ lubi tę wiadomość
-
Blu Hania lubi jedzonko więc myślę, że krzesełko najmniej ją interesuje nie marudzi siedzi ładnie i czeka :)jak dla mnie krzesełko w sam raz i dla bobaska
(ma jeszcze poduchy, ale za bardzo brudzi jeszcze
Kalika sklepu jeszcze nie, ale chicco sie pozbędę, a małe krzesełko będzie do dziadków
na piasku nie siedziała, ale po trawce sobie raczkowała
u nas ubranka 68-74 trochę jeszcze na pewno w nich pochodzi, również lubię bardziej dopasowane i przynajmniej nie mam wyrzutów sumienia, że ubranka na raz
Anieńka rewelacja! dobrze, że masz trochę lżej
Hania to albo zaśnie przy cycku albo czasem na spacerze
Karolina odlotowy pomysł u nas tata dostał upominekWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 15:30
Sylwia91, Blu, kalika, Jutysia, diewuszka86 lubią tę wiadomość