X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka ale nowina!! gratulacje!! <3

kochane malo zagladam bo mam urwanie głowy w kosciele... a za tydzień wyjeżdżamy.

pochwalcie się ile maluchów jiz samo usiadlo? Basia jest wyjątkowo leniwa i tylko by na rekach swiat zwiedzała albo na brzuchu. :( ząbki mamy nadal dwa ale cos sie szykuje bo marudna jest jak nigdy. Pozdrawiamy wszystkich <3

Anieńka lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez myslelismy o pieluchomajtkach, ale wizja zdejmowania ich z kupa, ktora bylaby po kostki, a potem dzieki wszedobylskim raczkom po czubek glowy jakis mnie odstraszyla. Jesli rzeczywiscie da sie je rozedrzec, aby zdjac jak zwykla pieluche to Borys na pewno opanowalby sztuke rozdzierania ich samodzielnie. Takze zostajemy prze zwyklych pieluchach. Wlasnie bedziemy przechodzic z 3 na 4 :)

NiecierpliwaKarolina, Sylwia91 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie!
    Przepraszam na początku za spam, ale jeśli poszukujecie ubrań ciążowych lub chciałybyście coś sprzedać zapraszam do grupy na fb:
    https://www.facebook.com/groups/314985702292527/

Szczęśliwych i spokojnych ciąży oraz zdrowych maluszków :)

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te pantsy pampersa się faktycznie rozrywa po boku do przebrania, z tym nie ma większego problemu. dziecku byłoby raczej ciężko to zrobić :)

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl krzesełko super! Hania jak księżniczka może teraz dowoli przebierać, na którym będzie chciała siedzieć :D A Hania polubiła nowe siedzisko? Bo wygląda na takie bardziej dorosłe niż bobasowe ;)

Sylwia zobaczysz, że Basia usiądzie dosłownie z dnia na dzień. U nas też tak było, Leoś pełzał na brzuszku, nawet do raczkowania się nie zbierał i nagle jak chciał zmienić kierunek w którym się poruszał to przysiadał najpierw na jednej nodze, a potem już bardziej stabilnie siedział robiąc szpagat :p

My kilka ostatnich dni spędzamy albo na podworku, albo na placu zabaw. Sadzacie maluchy na piasku? Leon strasznie się wyrywa do piaskownicy (naszej własnej w ogródku) i nie wiem czy to nie za wcześnie jeszcze.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciągle cieżko, Ignaś mega upierdliwy ;) W końcu dziś przebiła sie dolna jedynka, druga też na wylocie. Moze da trochę odetchnąć
    Sam jeszcze nie siada ani ie raczkuje ale to nie przeszkadza w szybkim przemieszczaniu się

Jesteśmy po wizycie u 2 alergologa. Wg niej to nie astma tylko raczej częste infekcje. Robiliśmy też badania krwi pod kątem alergii na brzozę i roztocza. Wyniki poznam na wizycie u alergologa 29 czerwca. Zaleciła tez wizytę u pulmonologa. Jutro jedziemy sie zapisać bo oczywiście wszędzie trzeba osobiście ze skierowaniem być.

Aha byłabym zapomniała. Pani alergolog stwierdziła, ze jest otyły. Fakt ze nie waży mało bo wczoraj 10,8 kg ale Miki w tym czasie miał dokładnie tyle samo a teraz chudzinka. Poza tym zjada 5-6 posiłków dziennie licząc wszystkie razem z mlekiem owocami, pije tylko wodę, żadnych soczków. Czasami jakiś chrupek kukurydziany

My uzywamy zwykłych Pampersów , z Mikim pieluchomajtek też nie używałam wiec nie wypowiem się na temat

NiecierpliwaKarolina, Sylwia91, Blu, Anoolka lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dziś przebił się pierwszy ząbek- dolna prawa jedynka :)
    Waga- 8200.
    Pełzamy, ale nie raczkujemy i nie siedzimy.
    Motorek w dupce jest, przebranie pieluchy tak jak piszecie czasami jest trudne. Nie usiedzi chwilę na miejscu. Aha, polubił spanie na brzuchu co trochę mnie niepokoi.

NiecierpliwaKarolina, Sylwia91, Blu, szynszyl lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nam sie udaje pieluszki zmieniac bez wiekszych problemow :) nad pieluchomajtkami nie mysle nawet. Nasza waga 8800, ubranka 86 :)

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ubranka 86 - szalejecie :) chociaz mi to sie wydaje, ze duzo zalezy od firmy oraz od preferencji (czy sie lubi luzne czy dopasowane). Borys nosi 68-74 majac 71cm wzrostu, chociaz dzis zdjelam z niego portki 62 i mysle, ze jeszcze je upiore i z raz zalozy :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nosimy 74 chociaż niektóre bodziaki 68 są jeszcze dobre. Dużo faktycznie zależy od firmy także nie ma się co sugerować.

l54t4dr.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilę mnie nie było, a tutaj tyle do czytania :)

Ja używam pieluchomajtek na zmianę z pieluchami. Bardzo je lubię ze wzgledu na wygodę w zakładaniu, co w obecnej sytuacji, gdy na całe przewijanie mam 3 sekundy, jest mega istotne. Ponadto wydaje mi się, że dla dziecka są wygodniejsze od pieluch, bo lepiej przylegają do ciała i pracują razem z nim. Zdejmowanie także jest bezproblemowe (rozrywam boczki). Jedyny minus to cena, choc w promocji można je kupić w cenie zbliżonej do zwykłych pampkow.

Szynszyl, przymierzasz się do otwarcia sklepu z krzesełkami? ;) A tak poważnie, to my mamy Stokke Steps i jestem mega zadowolona, bo Miki od pierwszych dni życia jest z nami przy stole. Także rozumiem Twój zachwyt nad rodzinnymi posiłkami :)

Ubranka w rozmiarze 86 to faktycznie szaleństwo :) U nas 68 i 74, choć kilka rzeczy w r.80 też jest OK. Co firma, to inaczej. Ja lubię bardziej dopasowane, co pewnie też nie jest bez znaczenia ;)

Blu, my piaskownicy nie mamy, więc nie zastanawialam się nad tym. Nad morzem kładlam Mikiego na kocu, ale wówczas jeszcze nie siedział bardzo stabilnie. Teraz może i bym po posadziła, chyba że chciałby jeść piach ;)

Organizujecie coś dla mlodych tatusiow na jutrzejsze święto?

Blu, szynszyl lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, nie wiem czy bym puściła. Chyba bym się jeszcze trochę bała. Ale ostatnio miałam przerażenie w oczach jak zobaczyłam moje dziecko na trawie na działce :-P

Co do ciuchów to Olson nosi 86 i niektóre jeszcze 80. Zgadzam się, że wszystko zależy od firmy. Nie lubię na przykład ciuchów ze Smyka, bo wg mnie na nim wiszą. Są jakieś takie szerokie, jakby powyciągane, a ja zdecydowanie wolę dopasowane.

My z synem robimy jutro tacie niespodziankę i zabieramy go na skok spadochronowy :-)

diewuszka86, Blu, Anoolka, kalika lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super prezent! Odgapie w przyszłym roku :P

Renia trzymam kciuki, żeby wreszcie doszli do tego czy to jest alergia czy infekcje. Aż z ciekawości zwazylam Leona i ma 9,6 kg na wadze łazienkowej, a bardzo pucaty nie jest, raczej długi. Ubranka nosi 80/86.

A z tym piaskiem to faktycznie będzie problem, bo trudno zatrzymać młodego na kocyku. Chwilkę lubi posiedzieć w takim domku rozkładanym, ale też zaraz ucieka na trawę i pakuje ją do buzi, takie BLW :p

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez raczej w.długości szalejemy niz w szerokości :P niektóre 80 się trafią ale 74 to już nic nie mamy. 80 spodnie z zary są na styk i body smyk/h&m tez jeszcze 80 założy, ale np z pepco to juz tylko 86 nosi
    dziewczynyBasia ma 80cm wzrostu haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 08:20

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nosimy 74 ale robią się male. I jak jutro wrócimy od rodziców to muszę wyciagnac 80.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Ale super prezent! Odgapie w przyszłym roku :P

Renia trzymam kciuki, żeby wreszcie doszli do tego czy to jest alergia czy infekcje. Aż z ciekawości zwazylam Leona i ma 9,6 kg na wadze łazienkowej, a bardzo pucaty nie jest, raczej długi. Ubranka nosi 80/86.

A z tym piaskiem to faktycznie będzie problem, bo trudno zatrzymać młodego na kocyku. Chwilkę lubi posiedzieć w takim domku rozkładanym, ale też zaraz ucieka na trawę i pakuje ją do buzi, takie BLW :p

U nas też trawa jest najlepsza :D Moi rodzice mają taki dywan z długim włosem zielony i chyba Ignaś myśli ze to to samo ;) Do piasku go nie sadzałam jeszcze chociaż piaskownicę mamy. Ale jest na tyle wysoka ze nawet jak będzie raczkował ro nie wejdzie do niej sam

Wczoraj za to udało się zaliczyć kapiel w basenie (na podwórku ;) ) . Nie za długo zeby znów czegoś nie złapał ale frajdy było co nie miara. No i płacz jak go wyjęłam

Blu lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Kai Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my odpoczywamy na działce :-). Ciuszki głównie 74. Przebija się lewa dolna jedynka. Sam z leżenia nie siadzie, ale jak jest w pozycji pollezacej, to siada i pięknie trzyma plecy. Ma niestety około 40 oddechów na minutę we śnie i trochę się boje, czy znów mu się nie pogarsza. Muszę go poobserwowac. W środę kontrola w poradni pulmonologicznej.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja kupowalam pieluchomajtki eko pieluch z rossmana Naty, tam chyba nie bylo mozliwosci ich rozdarcia, ale juz nie bede probowac :p

Ja mam plan zakupic nocnik jak tylko Janek usiadzie, a co z tego bedzie to zobaczymy.

Moj maz w 3dni nauczyl Jaska samemu usypiac w lozeczku, jestem z niego strasznie dumna! Dotychczas usypial lulany na rekach, wiec dla mnie to jest duz wygoda teraz, tym bardziej, ze staram sie ograniczac noszenie go do minimum. Dzis zostalam z nim sama, odlozylam do lozeczka, wlaczam pozytywke, glaszcze go i on juz spi ♥

Sylwia91, Reni@, Blu, kalika, Jutysia, diewuszka86 lubią tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka pożycz męża! niech i moją nauczy tak zasypiać :D bo Basia będzie sie kręcić w łóżeczku i wyć ze zmęczenia a nie zaśnie, a jak wezmę na rece i chwile ponoszę to już śpi.

Renia jak czytam o waszych zabawach w basenie to mam chęć nasz napompować i małej rozłożyć jak będzie ciepło :) ciekawe czy jej się spodoba

Reni@ lubi tę wiadomość

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu Hania lubi jedzonko więc myślę, że krzesełko najmniej ją interesuje XD nie marudzi siedzi ładnie i czeka :)jak dla mnie krzesełko w sam raz i dla bobaska :)
    507e90ab53231b89med.jpg
    (ma jeszcze poduchy, ale za bardzo brudzi jeszcze :P

Kalika sklepu jeszcze nie, ale chicco sie pozbędę, a małe krzesełko będzie do dziadków :D

na piasku nie siedziała, ale po trawce sobie raczkowała :)

u nas ubranka 68-74 trochę jeszcze na pewno w nich pochodzi, również lubię bardziej dopasowane i przynajmniej nie mam wyrzutów sumienia, że ubranka na raz ;)

Anieńka rewelacja! dobrze, że masz trochę lżej :)
    Hania to albo zaśnie przy cycku albo czasem na spacerze :)

Karolina odlotowy pomysł ;) u nas tata dostał upominek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 15:30

Sylwia91, Blu, kalika, Jutysia, diewuszka86 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
‹‹ 1271 1272 1273 1274 1275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ