X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu jak Ty zalatwilas sprawe z wozkami z dwojka dzieci? Kupowalas podwojne, czy mlodsza musiala spacerowac z Wami na swoich nozkach? Sa jakies nakladki na gondole, ale nie woem czy prawie 1,5roczne dziecko bedzie chcialo na tym stac. Podziel sie doswiadczeniem :)

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Diewuszka którego sierpnia macie rocznicę? My 18.08 i też piątą :P

25.08 :)

Ola_Ola lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka mam to samo z wagą Basi! jakby z dnia na dzień przytyła 5kg. Ona niestety jeszcze nie staje ani sama nie siada wiec ciężko mi troche :( w dodatku zaaypia na rekach i tylko uu mnie albo mojej mamy. U męża sie wyrywa zeby przodem ją nosił i nie zaśnie. Nad wózkiem myslelismy podwojnym ale ostatecznie jednak Basi kupiliśmy spacerówke a dzidzi kupimy normalny nowy wózek. Ten po Basi chcemy sprzedać. Mam ten luksus że mieszkamy w domu z dużym ogrodem i Basia bedzie brykac sama a maluch w wozku

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszko tez mam nadzieje ze nie powinno to szkodzic narazie. Nie martw sie tez na pewno jeszcze przejdziesz ta piekna droge :*

diewuszka86 lubi tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszko, zaręczyny w Paryżu <3 To była niespodzianka, czy spodziewałas się? :) My nigdy tam nie byliśmy, a teraz mamy tam rodzinę, także myśleliśmy, żeby połączyć podróż z odwiedzinami, bo zapraszali. Sytuacja na świecie faktycznie nie zachęca do wyjazdów, jednak póki co mnie jeszcze nie odstrasza ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Blu Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Blu jak Ty zalatwilas sprawe z wozkami z dwojka dzieci? Kupowalas podwojne, czy mlodsza musiala spacerowac z Wami na swoich nozkach? Sa jakies nakladki na gondole, ale nie woem czy prawie 1,5roczne dziecko bedzie chcialo na tym stac. Podziel sie doswiadczeniem :)

Nie mam podwójnego, córa jeździ w lekkiej spacerówce, a mały w spacerówce cięższej. To jest oczywiście wyprawa na dwie osoby. Jak jadę gdzieś sama, a raczej rzadko wybieram się z nimi sama do sklepu to mały chodzi w Tuli. Jak więcej zamierzasz chodzić z dwójką razem, to wygodniej kupić wózek podwójny.
    Są też dzieciaki takie 2 letnie, które już nie chcą jeździć w żadnym wózku, ale akurat u nas jest tak, że mała lubi chodzić, ale po pewnym czasie się męczy. Wtedy jak jestem sama na spacerze to biorę Leona na ręce, a Nata jedzie dalej w wózku ;) Wolę nosić 10 kilo niż 15 :p

A propos podnoszenia dzieci w ciąży, mnie zawsze gin mówił, że jeśli już muszę podnieść dziecko to nigdy nie zrywać się do tego, tylko najlepiej usiąść na krześle i wtedy podnosić, żeby nie obciążać brzuszka.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Diewuszko, zaręczyny w Paryżu <3 To była niespodzianka, czy spodziewałas się? :) My nigdy tam nie byliśmy, a teraz mamy tam rodzinę, także myśleliśmy, żeby połączyć podróż z odwiedzinami, bo zapraszali. Sytuacja na świecie faktycznie nie zachęca do wyjazdów, jednak póki co mnie jeszcze nie odstrasza ;)

Spodziewałam się, ale i tak była niespodzianka bo mój M przyatakował mnie nie tam gdzie się spodziewałam :P Ale było naprawdę romantycznie i bardzo żałuję, że jednak tam nie pojedziemy w tym roku. A mieć tam rodzinę to marzenie, pewnie wcześniej czy później się wybierzecie ;)

kalika lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podroz poslubna byla w Paryzu na kilka dni. Wiec tez bede miec sentyment;)

Blu a jak Leon byl mlodszy i w gondoli to nie spacerowaliscie po ulicy? Ja z Jasiem wychodzimy codziennie na spacer na godzine, wiec chyba faktycznie bede musiala kupic podwojny wozek... pewnie tez mieszkasz w domku z podworkiem jak Sylwia?

Sylwia wspolczuje usypiania na rekach, jak juz pisalam tydzien po tym jak dowiedzielismy sie o ciazy maz nauczyl Jaska usypiac samemu. Na poczarku bylo ciezko trwalo to nawet 1,5h ale jest mi teraz latwiej. Teraz jak idzie jego pora w ciagu 10min usnie w lozeczku. Siedze tylko przy nim i go glaszcze. Tydzienczasu i konsekwencja i sie nauczy. Wiem co to znaczy ciazowe oslabienie, a z tyg na tydzien moze sie to tylko nasilac... ale dasz ramy jakos rade, bo jak nie my to kto;)

• Blu Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anienka tak jak piszesz mieszkamy w domu z ogrodem, na początku trudno było mi ich zgrać, żeby wyjść razem, bo Natalka miała jeszcze dwie drzemki, a Leon co chwilę to jedzenie to spanie ;) i dodatkowo pamiętam, że pogoda była kiepska, więc dosłownie na pół godzinki wychodziłam z nim sama, jak córka spała. Jak będziesz chciała wychodzić z nimi razem na dłuższy spacer to myślę, że wózek podwójny będzie najwygodniejszy.
    Ten początek pamiętam właśnie jako trudny. W czasie, kiedy mąż miał ten 2 tygodniowy urlop to robiliśmy tak, że na dwie, trzy godziny zostawiał mnie i sprawdzałam jak sobie poradzę sama. Wiadomo był niedaleko pod telefonem, ale bałam się tego szoku jak nagle zostanę sama z dziećmi ;) teraz już jest łatwiej, bo córka jest bardziej samodzielna, Leosiowi coś można dać do rączki, żeby zjadł czy zajął się chwilkę. Ogólnie ma się poczucie dumy, że się ogarnia taka wesoła gromadkę ;)

Anieńka, Sylwia91, kalika, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu dziewczyny ona przechodzi dzisiaj samą siebie :( drze sie jak szalona :( ja wymiekam :( mąż też juz nie wie co z nią robić. Spać nie, jesc nie, pić nie, bawic sie tez nie :((

• Canario Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co za wieści! Serdecznie wam gratuluje i juz z doświadczenia mogę powiedzieć ze mała różnica wieku to super różnica :) Asienko jesli chcesz być niezależna tak jak ja to wózek podwójny bardzo ci sie przyda. Dobra organizacja, chwilka wprawy i będziesz wyszykowana na spacer, nie trzeba za każdym razem czekać na męża :) moja starsza lubi chodzić tak samo jak jeździć w wózku dlatego opcja zrobienia pózniej pojedynczego jest bardzo przydatna

Anieńka, Sylwia91 lubią tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra ma dziewczynki u których różnica to chyba rok i cztery miesiące. Pierwsze lata były ciężkie, ona cały dzień była sama z dziewczynami, mąż do pracy jeździł ponad 100 km codziennie, rodzice też pracowali. Szczęśliwa jest z takiej różnicy i teraz odetchnela już bo młodsza ma 7 lat to myśli o trzecim dziecku. Wczesniej wcale nie chciała o tym słyszeć :-) ja sama ją podziwialam, po godzinie wizyty u niej byłam szczęśliwa z zabawy z dziewczynami ale okropnie wymeczona. Każda chciała co innego, trzeba jednej i drugiej dogodzić a to nie było łatwe :-)

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńko dałaś mi motywację i chwalę się, że Basia zasnęła po raz pierwszy w łóżeczku! o dziwo marudzila mniej niż myślałam, nastawiałam się na histerię itp. a tu skończyło się na marudzeniu i trochę krzyku, ale koniec końców śpi w łóżeczku <3 trochę mnie plecy bolą bo nachylałam się do niej ale to i tak nic w porównaniu do usypiania na rękach <3

Anieńka, Jutysia, Blu lubią tę wiadomość

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia brawo! Z dnia na dzien bedzie coraz lepiej, tez sie nachylam, tym bardziej ze lozeczko juz na samym dole, ale kilka minut sie wytrzyma a rece lzejsze. :)

Sylwusia nie przerazaj nas :D ogarniemy towarzystwo jakos... zdecysuje sie chyba na ten podwojny wozek jak pisze Canario, nawet uzywany mozna kupic w sensowych cenach, a w jakim modelu mozna zdjac jedna nakladke i traktowac jako pojedynczy wozek?

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka ja szukałam nowego wózka trójkołowego niedawno to bardzo często pojawiał się Phil & Teds, ponoć bardzo fajny i tego co widziałam to właśnie ma opcję podwójną i pojedynczą, ale nie zgłębiałam tematu, bo nie było mi to potrzebne ;)

Anieńka lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak jeździcie w dłuższe trasy, to siedzicie z maluchami z tyłu?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowaliśmy ich dać samych do tyłu, ale nie wyszło ;) więc ja siedzę w środku i zabawiam ekipę :D

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi jeżdżą sami z tyłu ale póki co specjalnie długich tras nie robimy

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Blu Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mój Dżo, jak to mówi Natalka o Leonie skończył dzisiaj 9 miesięcy <3

Jutysia, Ola_Ola, Sylwia91, Reni@, kalika, szynszyl, Kai, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas ktos siedzi zawsze z małą z tyłu bo trzeba panne zabawiać, inaczej często fotelik gryzie w plecy ;)

‹‹ 1283 1284 1285 1286 1287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ