Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia, myślę, że waga Basi jak najbardziej ok!
U nas 11,5 kg, ale jakoś tego nie widać. Nóżki i rączki ma długie i szczupłe. Tylko brzuszek wystający. Jak siedzi to taki mały budda
Ola, ja jeszcze nie wyciągam szczebelków.Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
Mamy chłopców mam trochę intymne pytanie... jak u Was sytuacja z napletkiem?
My nic absolutnie z nim nie robiliśmy, bo i pediatra i położna zabroniły. I tak sobie Olek funkcjonował z fizjologiczną stulejką.
Ale wczoraj po kąpieli prawie dostałam zawału, bo mu skórka całkowicie zeszła (ja go nawet nie dotknęłam). Siurek był troszkę zaczerwieniony na końcu.
Czy to nie za wcześnie? -
Ja też nie wyciągam szczebelków jeszcze ale Ignaś jeszcze sam nie chodzi. O ile pamietam Mikołajowi wyjęłam dosyc późno bo chyba koło 2 rż. Było to jedyne miejsce gdzie mogłam go na chwilę "zamknąć"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 17:39
-
Karolina, lepiej w tę jak w druga strone, moim zdaniem nie ma sie co martwic. U nas niemalze od urodzenia napletek schodzil bez najmniejszego problemu, nic z nim nie robilismy szczegolnego.
-
Ja też nic nie robię z napletkiem. Mikołajowi lekarka zdjęła na siłę i potem był problem bo go bolało. A i tak się potem zrosło i dalej nie schodzi tak jak powinno ale podobno nic się z tym nie robi teraz.
U Ignasia nie schodzi, on wogóle ma jakoś duzo skóry na siusiaku. Na poczatku listopada mamy szczepienie to pediatra zobaczymarlon lubi tę wiadomość
-
Sylwia u mnie Hania waży niecałe 9,5 kg więc bardzo podobnie, choć jest niższa od Basi
My nie mamy łóżeczka ze szczebelkami, tylko takie "turystyczne" i w zasadzie od kiedy Hania zaczęła raczkować to ma otwarty bok i sobie może wchodzić i wychodzić. Na noc zamykamy tylko.Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
My dziś byliśmy na ważeniu i Kubuś ma 9,9 kg na liczniku więc myślę, że tak akurat.
Co do mojej pracy to dziś dostałam odpowiedź i powiem Wam, że się niemiłosiernie zdenerwowałam. Było tak. Na rozmowie pani dała mi test (językowy- stanowisko związane jest z tłumaczeniami). I powiedziała, że aby przejść do 2 etapu trzeba zdobyć X punktów. Byłam zadowolona i wg mnie poszło mi dobrze. Dziś pani zadzwoniła i powiedziała, że owszem, językowo wypadłam super zwłaszcza porównując do innych kandydatów, ogólnie w rozmowie też ok, ale z innych powodów nie mogą mnie zaprosić na 2 etap. Noż kur... Podejrzewam, że ewentualnemu szefowi nie podobało się, że mam małe dziecko albo powiedziałam za dużo kasy. Ale rozumiecie. Aby przejść dalej trzeba spełnić jakiś warunek. Spełniasz go, a i tak doopa. Eh..
Sory za off topic, ale musiałam się wygadać no i obiecałam, że dam znać co i jak.Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
Masz diewuszka jeszcze czas, cos na pewno sie uda znalezc! A te rekrutacje niestety takie sa, ale ja bym dopytala co to znaczy z innych powodow.
U nas juz tez stuknelo roczysko. Bylismy w sali zabaw i bylo fajnie:)diewuszka86, Reni@, Jutysia lubią tę wiadomość
-
Mamy roczek! Stan na dziś: sprawnie raczkuje, podnosi się, drepcze przy meblach i tańczy . Potrafi kilka sekund stać bez podpórki. Przewraca kartki w ksiazeczach, układa wieżę z koleczek, wklada maly kubeczek do dużego, pokazuje palcem elementy na obrazkach. Reaguje na polecenia "gdzie lampa (mama, tata, baba, ciocia, bimbam (zegar), nos)", "pomachaj", "brawo", "zrób cyk (włącz światło)". Mówi: mama, baba, am, nie (tata czeka i czeka, ale slowa tata się jeszcze nie doczekał). Je mleko z butli, kaszki i deserki, obiadki sloiczkowe i chrupki. Ma 6 zębów. Lubi spacery i jazdę samochodem, byle płynną i nie za daleką (dwie godziny wysiedzi, potem zaczyna marudzić). Uwielbia książeczki, piloty i muzykę. Niestety gniazdka elektryczne również. Najchetniej porusza się sam, ale rączki i wozek też lubi. Sam nie zaśnie, trzeba lulac. W nocy śpi całkiem ładnie, zwykle budzi się raz na mleczko, choć czasem trudno go znów ululac. Wstaje koło 8. Jest naszym kochanym, najslodszym na świecie synkiem.
Impreza urodzinowa w sobotę.
Najlepsze życzenia dla Basi i Hani!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 07:10
kkkaaarrr, Jutysia, diewuszka86, Reni@, Limerikowo lubią tę wiadomość