Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dokładnie tak jak pisze diewuszka mozna podawać naprzemiennie co 3 godziny jak temperatura wysoka.
Anienko zdrówka. Moze to 3 dniowka skoro brak innych objawów
Diewuszka cieszę się że z Kubusiem lepiej.
My po szczepieniu. Ignas ostatnio strasznie sie buntuje jak np kładę go w wannie na plecach wiec u Pani doktor tez sie darl przy badaniu za to szczepienia jakby wgl nie zauważył. Zero reakcji.
Wazy 12,3kg, mierzy 77,5 . okazalo sie ze wyszla druga dwójka u góry. Nawet nie zauwazylam kiedy bo tak dlugo widzialam ja pod dziaslem ze juz przestalam sprawdzac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 16:45
diewuszka86 lubi tę wiadomość
-
My mamy termometr do ucha i ok sie sprawdza
Czasem dokonuje 3 pomiarow i usredniam bo moje dzieci maja tendencje do oslabien a nie goraczki i poca sie na mokro i zimno
W moim przypadku ok pokazuje bo ja na infekcje reaguje goraczka.dzieci niestety po mezu zimne poty.czolo.rece -
To ja wolę do marca, bo na maj mam termin
Sylwia my jesteśmy po tej szczepionce, nic złego nie było u nas, tylko lekki katarek przez 1 dzień, nawet tego katarem nie da się nazwać
Karolina wow, no to długaśny Olson, to ubranka na 92 nosi? A jak waga?
Jak nasze małe chorowitki się czują?
-
Karolina Olek rzeczywiscie dlugi
Ignas po szczepieniu kaszle i katar po kolana robię mu inhalacje zeby ma oskrzela nie poszlo. Mam nadzieje że lek ktory zazywa od września uchroni nas przed zapaleniem oskrzeli.
Jeśli chodzi o Mikolaja to u nas Kawasaki było zdiagnozowane dość szybko i w porę podano immunoglobuliny. Miał poszerzone tętnice ale bez tetniakow. Jedyne co pozostało po chorobie to kontrole kardiologiczne. -
U nas juz dzis dobrze, kryzys zarzegnany, nie ma wysypki chyba wysypka jest po 3dniowce prawda? Pierwszy dzien bez przeciwgoraczkowego leku
Ja Jasia dopiero dzis zapisalam na szczepienie i mamy za 2,5tyg zeby zdazyl ozdrowiec. Na bilansie nawet nie bylismy
Moj maz ma dzis wychodne, chyba pierwszy raz od kad jestem w ciazy :p pewnie wroci pijany ze hej!
Aha i za rowno 2miesiace bede miec donoszona ciaze. Juz czas myslec o wyprawce, wersja minimalistyczna bo prawie wszystko po Jasiu.Sylwia91, diewuszka86 lubią tę wiadomość
-
Anienka my bilans zrobilismy przy okazji szczepienia. U nas wypadlo po skończonym 13 miesiącu
Super ze Jasiek juz prawie zdrowy. Widac ze to faktycznie 3 dniowka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 18:57
-
Anieńka wow. Mnie zostało 14tygodni. Ale to leci masakra! do świąt zleci jak z bicza strzelił a potem to już z górki!
Dobrze ze to tylko 3dniowka
Karola.trzymam kciuki żeby to nie była astma
Ja odkladam to szczepienie na mmr ale tak się zastanawiam czy jest sens skoro wszystkie szczepicie w terminie... pytałam też na grupie facebookowej i tam wszystkie mamuśki prawie że w terminie zaszczepiły a dzieciom nic nie było. Osobiście nie znam przypadków jakiś powikłań po szczepieniu... sama nie wiem co robić. -
dziewczyny polećcie jakieś pieluszki na noc używamy Dada premium te fioletowe. Są naprawdę dobre bo może jedynie 3 razy się zdarzyło że cokolwiek wyciekło po nocy i Basia była mokra, ale może to być też z mojej winy - za luźno zapielam pieluszke.
Chodzi mi jednak o to, że wystarczy jedno siusiu i w dotyku pieluszka jest wilgotna od środka a co za tym idzie podejrzewam Basia odczuwa dyskomfort i niespokojnie śpi. Czasem po zmianie pieluchy jest dużo lepiej no ale ja bym wolała nie wstawać w nocy jak nie ma potrzeby jedzenia chciałabym żeby miała sucho chociaż większość nocy. Czego używacie? -
My używamy teraz zielonych pampersow i nigdy nam się nie zdarzył przeciek
Na szczepienie mamy termin na 16.11, zakładam, że wszystko będzie dobrze.
Olek to już kawał chłopa, przy mojej Hani(w porywach 73 cm) to pewnie wyglądalby na dużo starszego
Trzymam kciuki za pozytywne wieści odnośnie diagnozy!
Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
Ja używam Toujour z Lidla a a wcześniej byly zielone pampersy. Nie zdarzyło sie zeby przeciekly. Z tym ze Ignas pije mleko kolo 4-5 nad ranem i wtedy zmieniam mu pieluszke bo po tej butelce pewnie pieluszka by mie zmieściła zawartosci
Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
dzięki dziewczyny! Lidla nie mam w pobliżu ale poszukam i wypróbuję te pampki a w razie co pojadę do lidla. Wolałabym nie rozbudzac jej zmianą pieluszki
u nas dzisiaj na obiad był pstrąg. Basia zjadla prawie całegodiewuszka86, Reni@ lubią tę wiadomość
-
Dobrze, że te nasze dzieciaczki jakoś wychodzą z tych choróbsk. Byle do wiosny!!
My używamy od urodzenia pamków premium care (obecnie 4) i jesteśmy z nich bardzo zadowoleni. Przecieki zdarzały nam się jak Kubuś był mniejszy, myślę, że to może dlatego, że leżał tak samo przez całą noc lub po prostu za luźno mu tę pieluszkę zapinaliśmy. Teraz nie ma z tym żadnego problemu. -
Ola właśnie wiem że wysypka może się zdarzyć i tego się aż tak nie obawiam... raczej miałam na myśli gorsze powikłania ale chyba nie ma co się doszukiwać na siłę.
Nam dada tez nie przecieka tylko chodzi o to czy pupa jest sucha mimo ze pampek mokry? Bo u nas i pupa mokra trochę słabo izoluja a o to mi chodzi