X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia specjalnie zwróciłam na to uwagę dzisiaj w nocy. W lidlowych pupa tez wilgotna.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pampkach sucho

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-*

Olek nosi 92 faktycznie :-)
    Waga 11kg. Jest długi i szczupły raczej.

U nas Pampers 5 zielone. Nigdy nie przeciekły (a potrafią naprawdę dużo przyjąć) i są suche.

Sylwia91, Blu lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny jesteście nieocenione <3 zakupu jemy pampki na noc w takim razie :D

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zapomniałam napisać, u nas też pojawiła się wczoraj wysypka po szczepieniu. Taka typowo różyczkowa.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola czytałam że to tzw. Poranna różyczka i nie jest zakaźna :*

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas tez uprzedzono ze po szczepieniu do 14dni moze pojawic sie wysypka i ze to normalne.moge zawiezc dziecko na kontrole jesli bede sie niepkoic.starsza corka przechodzila szczepienia na 12 i 13 mc bez wysypki

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to szczepienie mamy odroczone ze względu na prawdopodobną alergię na białko jaja kurzego :/ W czwartek idziemy na testy alergiczne, zobaczymy co pokażą. Choć słyszałam, że takie testy u takich maluchów są niemiarodajne :/

I za 2 tygodnie zaczynamy adaptację w żłobku...

ijpbdf9h93cgicla.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nasilenie LZS / AZS czy cholera wie czego -niestety nie możemy się pozbyć tego dziadostwa z naszego życia :/ 2 dni temu dałam Jasiowi pierwszy raz jajko na miękko, czy takie jajko może bardziej dziecko uczulić niż takie zwykle na twardo, albo jajecznica? Ja już sama nie wiem czy to od jedzenia, czy sezon grzewczy się zaczął...

Melduje się też po USG 3trym! (tak wiem, że zleciało, ja też nie mogę w to uwierzyć !) Nasza księżna legła sobie głową w górę, czuje ją tam już ze 2tyg więc mam nadzieję, że się nie przyblokowała i się obróci do porodu, na wszelki wypadek trochę z nią poćwiczę :). Waży już 1,5kg i zawyżając główką (jak to było z synem) jest o tydzień większa niż wiek mojej ciąży :)
    Dziś wizyta u diabetologa, ale cukry mam jak ta lala i nie ma się czego czepiać.

W ogóle druga ciąża jest idealna Wam powiem, nie stresuje się nie myśli - zupełnie inaczej niż jak chodziłam z Jasiem :) Przecież wszystko będzie dobrze, bo Bóg nade mną czuwa :)

Cisza tu jakaś ostatnio, więc postanowiłam się uaktywnić :)

Sylwia91, Blu, kalika, Limerikowo lubią tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie cichutko :)

Anieńka super, że ta ciąża tak spokojnie zleciała! Jeszcze tylko szybki poród i będzie ekstra :)

My byłyśmy dzisiaj na szczepieniu, spodziewałam się wielkiego ryku, a tu ani pisnięcia :)

Szczepicie na ospe wietrzną? Kurcze trochę żałuję, że nie wzięłam odrazu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 11:57

Sylwia91, Blu lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka to na razie cc się szykuje? Gdzie będziesz rodzić?
    U nas Michał je i jajecznicę i jajko na twardo i nic mu nie jest, a też miał problemy ze skórą. Nie wiem od czego to zależy.
    My się będziemy szczepić na ospę jak dostaniemy zaświadczenie ze żłobka i wtedy ta szczepionka jest na nfz.
    Brawo dla Hani, dzielna dziewczyna :)
    A jak tam nasze żłobkowe dzieci?
    Blu nam zaginęła w akcji i Kalika też...
    Justysia powodzenia w żłobku, będzie dobrze, dawaj znać jak wam idzie.
    Michał idzie do żłobka od stycznia, tak na dwa dni w tygodniu na kilka godzin, żeby trochę się odkleił od mamy, a i widzę że chętnie z dziećmi by popsocił :)

Blu, szynszyl lubią tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas poczatek zapalenia ucha. Maly nad ranem goraczki. Dostal lek przeciwzapalny i jak by choroby nie bylo. Mam nadzieje, ze szybko przejdzie. W sobote jeszcze mamy kontrole.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepilismy ospe razem z mmr. Dostalismy zaswiadczenie ze zlobka mimo ze Borys bedzie chodzil na adaptacje dopiero od polowy grudnia i tak normalne od stycznia.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, i sie pochwale, mamy i mh wreszcie pierwsze kroczki. Sama nie wiem kiedy dokladnie byl ten pierwszy kroczek, ale mysle, ze ok 10-14 dni temu. Z dnia na dzień duże postepy i już samodzielnie przechodzi odcinki do ok. 3m :D

Sylwia91, Jutysia, Blu, szynszyl, Limerikowo lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr gratuluję kroczkow <3 teraz to już z górki pójdzie :*

Justysia widzę że przeżywasz żłobek. Współczuję ale może nie będzie tak źle spójrz nie jesteś sama sporo dziewczyn jest tutaj w takiej sytuacji więc masz wsparcie <3

Brawo dla Hani za odwagę <3

Anienka ale idziesz jak burza! A ja Cię gonie! Jutro zaczynam 25 Tc <3 i to prawda co mówisz, przy drugiej ciąży nie ma tyle tego stresu bo zwyczajnie nie ma na to czasu :)

Sylwusia zdrówka dla Hubcia oby szybko mu przeszło. :*

U nas na nowo się zaczyna katar a już chciałam ją umówić na szczepienie..

szynszyl, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

• Blu Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Trochę się za Wami stęskniłam. Ostatnio mam takie dni, że przez cały dzień nie mam kiedy popatrzeć na telefon.

Jeździmy do klubu malucha we 3. To jest hardcore, ale siedzenie cały dzień w domu przy złej pogodzie już mi siada na psychikę :p dzisiaj wróciliśmy o 13, Natalka zasnęła w samochodzie, na chwilę obudziła się żeby zjeść zupę z Leonem i teraz śpią dalej :)

Leon rozwija się super, lubi dzieci, jest zainteresowany książeczkami, klockami itd. Natalka też ok, ale mowa dalej stoi praktycznie w miejscu. Byłam z nią już u logopedy, stwierdziła że poza mowa czynna wszystko jest ok. Mamy czytać jak najwięcej, robić masazyki, ćwiczyć język. Nawet fajnie nam to idzie bo Nata to lubi i sama się dopomina, a jednak coś się przyblokowało i koniec. Najbardziej widać to właśnie na zajęciach z małymi dziećmi które mówią wszystko i patrzą dziwnie na Natalkę która jest duża jak na swój wiek, a nie może się z nimi dogadać ehh... Następną wizytę u logopedy mamy w styczniu, ciekawe co powie...

Z rzeczy bardziej optymistycznych to wybieramy się na jakieś wakacje w zimie, bo jak wiecie w planach mamy trzecie bobo i trzeba przed tym trochę odpocząć :D :P zobaczymy jak nam wyjdzie odpoczynek z dwójką dzieci ale co tam.

Za dziewczyny w dwupaku nieustannie trzymam kciuki :) i wiem że druga ciąża jakby nie było trochę bardziej męczy ale jednak zazdroszczę tego stanu gdy maleństwo się rusza pod serduszkiem <3

Zdrowia dla wszystkich dzieciakow!

Postaram się trochę częściej zaglądać! Buziaki:*

Sylwia91, Jutysia lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr, gratulacje :)

Sylwia, dzięki :) Wiem, może za bardzo przeżywam ten żłobek. Ale nie ma dnia żebym nie myślała czy to dobra decyzja :/ Tzn, wiem że ona sobie poradzi, tylko szkoda mi tego wspólnie spędzanego czasu, tyle pięknych momentów mnie ominie... Nieważne czy będzie w żłobku, z nianią czy babcią, ja będę za nią tęsknić. Ale to już muszę sobie to jakoś w głowie poukładać po prostu.

Zdrówka dla maluchów, nie dajcie się choróbskom! ;)

Blu, ja też trochę zazdroszczę dziewczynom w dwupaku tego bycia w ciąży, oczywiście w pozytywnym znaczeniu ;) I chyba po woli dojrzewam do myśli o kolejnym dzidziusiu ;)

kkkaaarrr, Sylwia91 lubią tę wiadomość

ijpbdf9h93cgicla.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Faktycznie ostatnio było mnie tu mniej, od czasu do czasu wpadłam przeczytać, co u Was, ale nie miałam weny do pisania.
    Od przyszłego tygodnia zaczynam jedna pracę, a od grudnia wracam do mojej dotychczasowej, także żyje już myślą o tym. Miki zostanie z ciocia, póki co adaptacja przebiega średnio. Niby z nią zostaje, ale tęskni, a jak wracamy po niego, to placze i widać, że przeżywa rozstanie. Ciężkie to, żal mi go, ale wiem, że innego wyjścia nie ma. I tak cieszę się, że nie muszę oddawać go do żłobka.
    My też chodzimy przeziębieni, aż boję się myśleć, co będzie, gdy wrócę do pracy i zacznę znosić do domu wszystkie infekcje :/

Mamuśkom w ciąży kibicuje, czas pędzi jak szalony. Lada moment będziecie witamy maluchy na świecie. Pochwalcie się brzuszkami :)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia, doskonale cie rozumiem z tym zlobkiem, mam dokladnie takie same przemyslenia... wiem, ze tak trzeba i wiem ze jakos to bedzie, ale okropnie mnie to gryzie :/

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przechodzimy po 30cm.dobre i to ale nie spieszymy sie w ogole ;-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 1328 1329 1330 1331 1332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ