Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
My to szczepienie mamy odroczone ze względu na prawdopodobną alergię na białko jaja kurzego W czwartek idziemy na testy alergiczne, zobaczymy co pokażą. Choć słyszałam, że takie testy u takich maluchów są niemiarodajne
I za 2 tygodnie zaczynamy adaptację w żłobku... -
U nas nasilenie LZS / AZS czy cholera wie czego -niestety nie możemy się pozbyć tego dziadostwa z naszego życia 2 dni temu dałam Jasiowi pierwszy raz jajko na miękko, czy takie jajko może bardziej dziecko uczulić niż takie zwykle na twardo, albo jajecznica? Ja już sama nie wiem czy to od jedzenia, czy sezon grzewczy się zaczął...
Melduje się też po USG 3trym! (tak wiem, że zleciało, ja też nie mogę w to uwierzyć !) Nasza księżna legła sobie głową w górę, czuje ją tam już ze 2tyg więc mam nadzieję, że się nie przyblokowała i się obróci do porodu, na wszelki wypadek trochę z nią poćwiczę . Waży już 1,5kg i zawyżając główką (jak to było z synem) jest o tydzień większa niż wiek mojej ciąży
Dziś wizyta u diabetologa, ale cukry mam jak ta lala i nie ma się czego czepiać.
W ogóle druga ciąża jest idealna Wam powiem, nie stresuje się nie myśli - zupełnie inaczej niż jak chodziłam z Jasiem Przecież wszystko będzie dobrze, bo Bóg nade mną czuwa
Cisza tu jakaś ostatnio, więc postanowiłam się uaktywnićSylwia91, Blu, kalika, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Faktycznie cichutko
Anieńka super, że ta ciąża tak spokojnie zleciała! Jeszcze tylko szybki poród i będzie ekstra
My byłyśmy dzisiaj na szczepieniu, spodziewałam się wielkiego ryku, a tu ani pisnięcia
Szczepicie na ospe wietrzną? Kurcze trochę żałuję, że nie wzięłam odrazu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 11:57
Sylwia91, Blu lubią tę wiadomość
-
Anieńka to na razie cc się szykuje? Gdzie będziesz rodzić?
U nas Michał je i jajecznicę i jajko na twardo i nic mu nie jest, a też miał problemy ze skórą. Nie wiem od czego to zależy.
My się będziemy szczepić na ospę jak dostaniemy zaświadczenie ze żłobka i wtedy ta szczepionka jest na nfz.
Brawo dla Hani, dzielna dziewczyna
A jak tam nasze żłobkowe dzieci?
Blu nam zaginęła w akcji i Kalika też...
Justysia powodzenia w żłobku, będzie dobrze, dawaj znać jak wam idzie.
Michał idzie do żłobka od stycznia, tak na dwa dni w tygodniu na kilka godzin, żeby trochę się odkleił od mamy, a i widzę że chętnie z dziećmi by popsociłBlu, szynszyl lubią tę wiadomość
-
Aaaa, i sie pochwale, mamy i mh wreszcie pierwsze kroczki. Sama nie wiem kiedy dokladnie byl ten pierwszy kroczek, ale mysle, ze ok 10-14 dni temu. Z dnia na dzień duże postepy i już samodzielnie przechodzi odcinki do ok. 3m
Sylwia91, Jutysia, Blu, szynszyl, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Kkkaaarrr gratuluję kroczkow teraz to już z górki pójdzie :*
Justysia widzę że przeżywasz żłobek. Współczuję ale może nie będzie tak źle spójrz nie jesteś sama sporo dziewczyn jest tutaj w takiej sytuacji więc masz wsparcie
Brawo dla Hani za odwagę
Anienka ale idziesz jak burza! A ja Cię gonie! Jutro zaczynam 25 Tc i to prawda co mówisz, przy drugiej ciąży nie ma tyle tego stresu bo zwyczajnie nie ma na to czasu
Sylwusia zdrówka dla Hubcia oby szybko mu przeszło. :*
U nas na nowo się zaczyna katar a już chciałam ją umówić na szczepienie..szynszyl, kkkaaarrr lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Trochę się za Wami stęskniłam. Ostatnio mam takie dni, że przez cały dzień nie mam kiedy popatrzeć na telefon.
Jeździmy do klubu malucha we 3. To jest hardcore, ale siedzenie cały dzień w domu przy złej pogodzie już mi siada na psychikę :p dzisiaj wróciliśmy o 13, Natalka zasnęła w samochodzie, na chwilę obudziła się żeby zjeść zupę z Leonem i teraz śpią dalej
Leon rozwija się super, lubi dzieci, jest zainteresowany książeczkami, klockami itd. Natalka też ok, ale mowa dalej stoi praktycznie w miejscu. Byłam z nią już u logopedy, stwierdziła że poza mowa czynna wszystko jest ok. Mamy czytać jak najwięcej, robić masazyki, ćwiczyć język. Nawet fajnie nam to idzie bo Nata to lubi i sama się dopomina, a jednak coś się przyblokowało i koniec. Najbardziej widać to właśnie na zajęciach z małymi dziećmi które mówią wszystko i patrzą dziwnie na Natalkę która jest duża jak na swój wiek, a nie może się z nimi dogadać ehh... Następną wizytę u logopedy mamy w styczniu, ciekawe co powie...
Z rzeczy bardziej optymistycznych to wybieramy się na jakieś wakacje w zimie, bo jak wiecie w planach mamy trzecie bobo i trzeba przed tym trochę odpocząć zobaczymy jak nam wyjdzie odpoczynek z dwójką dzieci ale co tam.
Za dziewczyny w dwupaku nieustannie trzymam kciuki i wiem że druga ciąża jakby nie było trochę bardziej męczy ale jednak zazdroszczę tego stanu gdy maleństwo się rusza pod serduszkiem
Zdrowia dla wszystkich dzieciakow!
Postaram się trochę częściej zaglądać! Buziaki:*Sylwia91, Jutysia lubią tę wiadomość
-
Kkkaaarrr, gratulacje
Sylwia, dzięki Wiem, może za bardzo przeżywam ten żłobek. Ale nie ma dnia żebym nie myślała czy to dobra decyzja Tzn, wiem że ona sobie poradzi, tylko szkoda mi tego wspólnie spędzanego czasu, tyle pięknych momentów mnie ominie... Nieważne czy będzie w żłobku, z nianią czy babcią, ja będę za nią tęsknić. Ale to już muszę sobie to jakoś w głowie poukładać po prostu.
Zdrówka dla maluchów, nie dajcie się choróbskom!
Blu, ja też trochę zazdroszczę dziewczynom w dwupaku tego bycia w ciąży, oczywiście w pozytywnym znaczeniu I chyba po woli dojrzewam do myśli o kolejnym dzidziusiukkkaaarrr, Sylwia91 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Faktycznie ostatnio było mnie tu mniej, od czasu do czasu wpadłam przeczytać, co u Was, ale nie miałam weny do pisania.
Od przyszłego tygodnia zaczynam jedna pracę, a od grudnia wracam do mojej dotychczasowej, także żyje już myślą o tym. Miki zostanie z ciocia, póki co adaptacja przebiega średnio. Niby z nią zostaje, ale tęskni, a jak wracamy po niego, to placze i widać, że przeżywa rozstanie. Ciężkie to, żal mi go, ale wiem, że innego wyjścia nie ma. I tak cieszę się, że nie muszę oddawać go do żłobka.
My też chodzimy przeziębieni, aż boję się myśleć, co będzie, gdy wrócę do pracy i zacznę znosić do domu wszystkie infekcje
Mamuśkom w ciąży kibicuje, czas pędzi jak szalony. Lada moment będziecie witamy maluchy na świecie. Pochwalcie się brzuszkami
Sylwia91 lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*